analize stomac

Analiza sucului gastric si analiza bilei

Categoria: Articole

Analiza sucului gastric Sucul gastric este secretat de stomac, fiind compus din apa, acid clorhidric, pepsina (enzima), mucus si minerale. El contribuie la digestia alimentelor din stomac, in special a acelora care contin proteine: carne, lapte, oua. In mod normal sucul gastric este acid. In gastrita cronica, pelagra, in unele anemii, in tumorile stomacului, aciditatea gastrica este scazuta sau chiar lipseste. Scaderea aciditatii gastrice se intalneste si la unele persoane sanatoase, mai ales dupa varsta de 60 ani, dupa un stres care poate opri secretia gastrica etc. Un suc gastric cu aciditate scazuta nu mai are capacitatea de a digera suficient alimentele care contin proteine. Acestea trecand nedigerate in intestin produc o serie de tulburari digestive (enterocolita). Cresterea aciditatii gastrice (hiperaciditate) care se intalneste in [continuare]

Analiza sangelui din materiile fecale

Categoria: Articole

Semnificatia sangelui in scaun In mod normal in materiile fecale ale omului nu se gaseste sange. Numai in unele boli ale tubului digestiv care produc sangerari (hemoragii) cum sunt ulcerul gastric, ulcerul duodenal, enterita, colita, sangele apare in materiile fecale. Cand hemoragia este mare si provine din partea superioara a tubului digestiv (stomac, intestin) scaunul are un aspect negricios din cauza digerarii sangelui respectiv. Daca hemoragia provine din partea inferioara a intestinului ( [continuare]

Recoltarea produselor biologice pentru analize (recoltarea urinei, a sangelui, a materiilor fecale, a secretiilor)

Categoria: Articole

Recoltarea urinei Pentru precizarea diagnosticului, medicul consultant recomanda aproape totdeauna si un examen de urina. Analiza urinei se face nu numai in bolile aparatului urinar ci si in bolile altor organe. Recoltarea urinei se poate face atat la nivelul laboratorului cat si la domiciliu. In raport cu analiza solicitata se recolteaza: - fie urina de dimineata - fie urina din 24 de ore. Recoltarea urinei de dimineata Persoanele indiferent de sex, care recolteaza urina la domiciliu, in vederea analizelor curente, trebuie sa respecte urmatoarele indicatii: - recipientul (borcanul sau sticla) in care se recoltaza urina sa fie perfect curat, spalat cu apa si soda si apoi clatit cu apa multa; sticlele nespalate in care au fost bauturi alcoolice, otet, ulei, sucuri de fructe, ape minerale, siropuri, medicamente, detergenti pot sa falsifice rezultatele analizelor; se intelege ca si dopul sticlei trebuie sa fie curat, fara urme de substante chimice - se va recolta urina... [continuare]

Analiza sucului gastric si analiza bilei

Categoria: Comunitate

ma confrunt cu o problema de stomac din anul 94 si nimeni nu ii da de cap nu pot manca faina si tot ce contine faina ,paste,lapte,nuci,alune ,varza ,pui ,prajituri de nici un fel ,zahar,numai daca gust din ceva care contin produsele numerotate imi ramane ca un ghem in capul pieptului si fac scaunul cu sange si am dureri in dreptul rinichilor ,nu pot dormi noaptea ma agita si de un an scad in greutate nu mult dar e datorita faptului ca imi e frica sa mai mananc ceva ce imi fce rau si nu stiu ce analize sa mai fac,caci endoscopia am facut-o si e bine ,colonoscopia la fel poate imi da cineva un sfat ca nu stiu ce sa mai fac, multumesc din suflet [continuare]

Prescurtari si termeni folositi de catre laboratorul de analize medicale

Categoria: Comunitate

Am un copil de 2 ani si 1 luna care dupa mai multe enterocolite in perioada 5 luni - 1, 5 ani a ramas cu dureri de burtica cred eu pt. ca noaptea in somn scanceste cu ochii inchisi, se intoarce pe toate partile iar cateodata plange. Am fost la Cluj 15 iul 2008)la Clinica 2 pediatrie internata si mi s-a spus dupa toate analizele efectuate ca baietelul are o intoleranta fata de anumite produse alimentare si ca eu trebuie sa-mi dau seama care sunt aceste produse. Mi s-a dat pe reteta DEBRIDAT solutie 3x3 ml/zi i.m. cu 15 min. Am facut analizele pe data de 16.02.2009 si fosfataza alcalina a fost de 3560 u/i iar celelate analize au fost in limite acceptabile. La 3 zile am repetat analiza cu fosfataza alc. la indicatia medicului de famili si am obtinut valoarea de 2568 u/i iar LDH 596 u/i. Tin sa specific faptul ca copilul are 16 kg si o inaltime de 88 cm. la nastere avea 3.68 kg si 54 cm. Nu este in timpul zilei suparat si nici nu da semne ca l-ar durea ceva. Este un copil vioi mananca... [continuare]

Arsuri la stomac

Categoria: Comunitate

Buna ziua Am arsuri la stomac si senzatie de voma , ce ar trebui sa fac. astept raspuns pe mail [continuare]

Durere de stomac.

Categoria: Comunitate

As vrea sa stiu si eu care este motivul pentru care nu pot tolera banana.oridecate ori mananc macar o gura de banana ma doare stomacul ingrozitor!care ar fi motivul caci stiu ca banana e foarte buna pentru stomac si nu numai. [continuare]

Dureri de stomac noaptea

Categoria: Comunitate

-de cel putin 2 ani in timpul nopti am dureri forte mari si in timp ce visev ceva care nici macar nu pot sa imi aduc aminte ma sperii si simt durerile de stomac Nu intelev cum functioneaza sistemul dumneavoastra imi vin eruari de trabsmitere a mesajelor- [continuare]

Dureri de stomac

Categoria: Comunitate

Am fost la medicul gastroenterolog si el mi-a dat aceste medicamente ca sa le iau timp de 2 saptamani.Nu mi-au facut nici o ecografie, pentru ca ziceau in primul rand ca le sunt stricate aparatele, iar in al 2 lea rand mi-a zis ca sunt prea tanara ca sa-mi fac astfel de analize. Acum nu stiu la ce medic specialist sa merg in cazul in care dupa ce iau pastilele recomandate de doamna doctor, nu-mi va trece durerea de stomac. Va multumesc anticipat Ana Lozovanu [continuare]

Dureri de stomac

Categoria: Comunitate

Buna ziua In acesti 2 ani de cand ma doare in regiunea stomacului, am avut cam aceleasi simptome. Cand mancam fierbinte ma durea, insa nu aveam acrime in gura. Presupun ca aceasta acrime mi s-a format datorita faptului ca mancam foarte multe lamai, uneori mancam cate 2 lamai goale ( fara nimic) pe zi, si imi placea sa mananc acru si iute. Acum deja numai pot manca acru si iute,(cu toate ca imi place sa mananc acru si iute) pentruca daca mananc, simt ca am aciditate (acrime) foarte mare in gura. Si cand mananc usturoi nu ma simt bine, la fel ma doare in regiunea stomacului. Va multumesc anticipat Ana [continuare]

Transpiratii nocturne si stomac deranjat de 5 luni

Categoria: Comunitate

Buna ziua la toti.Problemele mele au inceput in urma cu 5 luni.Intr-o dimineata ma trezesc sa plec la serviciu,dar eram ud de transpiratie,imi simteam stomacul deranjat si eram foarte slabit,am stat 3zile la pat.Am inceput din nou lucrul dar la o saptamana am facut o raceala cu o tuse puternica si aceleasi simptome la stomac+senzatie de apasare in zona rinichiului stang.Am mers la un pneumonolog care mi-a facut si o ecografie care mi-a zis: ca am ceva pietricele la rinichiul stang ;la stomac ceva bulicine de aer; ficatul in regula, doar ca bila un pic lenesa; plamani in regula; splina in regula; Mi-a trecut raceala dar de atunci pana acum am mai facut o raceala de data asta fara tuse dar cu febra mare si nasul care imi curgea incontinu.Mi-a trecut dar am ramas cu urmatoarele simptome: transpirati nocturne,frig permanent la temp. sub 20A?C,senzatie de nas care curge,extremitati reci,presiune in zona inimii,degetele mici de la maini semiamortite.Am facut analize de sange mi sa spus ca... [continuare]

Ma tine stomacul

Categoria: Comunitate

Salut! am fost diagnosticata cu gastrita si infectie cu helicobacter. Iau tratament de 2 sapt cu nexium 40 si regim alimentar. Pt helicobacter am luat amoxiciulina si claritromicina timp de 10 zile. Durerea din capul pipetului mi-a disparut. Problema care ma mai sacaie acum este faptul ca atunci cand respir foarte adanc simt ca ma strange stomacul. Cateodata il mai simt si in timpul zilei ca o jena usoara. Cand nu mananc la timp incepe sa faca galagie. Este normal? Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. PS am facut anlize complete de sange si ecografie. Mi s-a spus ca nu am nevoi de endoscopie. Va pup! Multumesc! [continuare]

Cancer de stomac-operat

Categoria: Comunitate

UNDE AS PUTEA GASI CEL MAI BUN MEDIC IN BOLILE DE STOMAC? VA ROG AJUTATI-MA,FAC TOT POSIBILUL SA-MI AJUT TATAL BOLNAV [continuare]

Nervi la stomac sau stres?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am o problema care nu imi da pace. Am avut gastrita acum ceva timp, am tratat-o si apoi am reusit sa o tin sub control printr-o alimentatie sanatoasa evitand toate cele care imi faceau rau. In ultima perioada am niste stari ceva mai ciudate si nu stiu daca este tot gastrita care imi face probleme sau e o stare de stres acumulat cu timpul... Mi se intampla (in fiecare zi in ultima saptamana) sa ma trezesc dimineata foarte ok. Apoi, in 15-20 de minute simt cum mi se strange stomacul, ca si cum o stare de panica ma cuprinde. Incep sa transpir, simt ca nu mai e aer in camera si spatele ma arde. Uneori am frisoane. Apare apoi starea de voma ca in cazul gastritei, insa nu am varsat decat bila de cateva ori. Starea ma tine cateva ore. Ma chinui sa mananc ceva, pentru ca ma chinuie si o foame groaznica (care nu e cea mai grozava in combinatie cu faptulc a imi vine sa vars si de la paine goala). Dupa amiaza deja sunt ok, seara mananc normal. Am avut o perioada mai dificila... [continuare]

Interpretare analize bebe 7 luni

Categoria: Comunitate

Am un baietel de 7 luni, cu care am avut probleme cu burtica de la 2 saptamani. Timp de 6 luni, in analizele la copro ne-a tot aparut Klebsiella. Timp de 4 luni ne-am chinuit cu diareea, 10-12 scaune pe zi, acum nu mai avem diaree , dar lipsa poftei de mancare persista. Am consultat numerosi medici pediatrii dar parerile au fost impartite: unii ca este vorba de flora saprofita, altii ne-au dat antibiotic si totusi problema noastra a persistat. Acum am refacut analizele pentru ca reaparusera scaunele apoase cu mucus, dese. La coprocultura nu a mai aparut Klebsiella. Este pentru prima data dupa 6 luni de analize cand nu ne mai apare. La proba de digestie a aparut amidon si celuloza foarte rar, iar la observatii privind examenul coproparazitologic este mentionat: "rar amidon nedigerat, rara flora iodofila". La coprocitograma, hematii - absent, leucocite absent. Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu explicarea acestor analize. Va multumesc! [continuare]

Palpitati si fiori in stomac

Categoria: Comunitate

buna ziua as vrea sa stiu ce se intampla cu mine am de vreo cateva zile senzartia ca atunci cand respir simt o plapitatie la inima si ma trec fiori prin stomac,sufar de atacuri de panica cam de mult timp dar vream sa stiu daca si de aceasta data este ceva legat de stres va rog [continuare]

Valoarea analize

Categoria: Comunitate

va rog sa-mi intrepretati valoarea analizelor pe care le-am facut recent la fetita mea de 12 ani atpo-419;tsh-100;ft4-9.36; in rest glicemie trigliceride si colesterol bune va rog sami spuneti ce alt tratament se poate face in afara de eutirox il vomita nu il suporta organismul ei [continuare]

Greata si durere de stomac

Categoria: Comunitate

buna ziua....am si eu o intrebare...e normal sa simt greata tot timpul(zilnic) si durere de stomac in timpul sarcinii??mentionez faptul k sarcina are 5 sapt si 3 zile..mai am un copil de 4 ani insa la prima sarcina nu imi era tot timpul greata.plus ca acum ametesc tot timpul.multumesc [continuare]

Greata si durere de stomac

Categoria: Comunitate

buna ziua,acum 2 saptamani am avut o durere puternica de stomac,am si vomat de 3 ori,am facut febra.am mers la spital,mi-au facut analize si mi-au iesit doar leucocitele 12,6. mi-au dat nospa,motilium si algocalmin.in tot acest timp am mai avut stari de greata,iar astazi a reaparut si durerea de stomac. tin sa precizez k nu am urmat cu pastilele pt k nu am avut prea mare incredere in efectul lor. mi-au facut si ecografie si a iesit normala,m-au si palpat si nimik.am fost si la chirurgie pt k ei credeau k am apendicita dar nu am avut. va multumesc [continuare]

Dureri in stomac si intre omoplati

Categoria: Comunitate

Buna seara tuturor. Am o problema cu iubita mea si sper sa primesc niste sfaturi ajutatoare. De vreun an, acuza dureri in stomac si intre omoplati, la cateva ore dupa ce mananca. A fost la doctor cand au inceput durerile dar nu i-a facut vreo analiza sau consultatie in detaliu. I-a dat doar o lista cu alimente pe care nu are voie sa le consume si va rog sa ma credeti, este o lista mult prea lunga. Legume nu are voie decat unele fierte, ca si fruct are voie doar banane. Dulciuri nu are voie, dar simte nevoia de zahar cateodata. Am citit ca ar avea voie prajituri din aluat uscat, acum nu stiu ce sa zic. Tin sa mentionez ca acum un an durerile se intamplau o data pe saptamana cel mult. Ceea ce ma sperie este ca in ultimul timp, de aproximativ 2-3 luni, durerile apar aproape in fiecare zi. Isi incalzeste sticle cu apa calda pe care le pune in zona stomacului si in zona omoplatilor. O masez intre omoplati dar nu fac decat sa linistesc durerea pt scurt timp. Noi credem ca este vorba de... [continuare]

Analize medicale - interpretare

Categoria: Comunitate

Buna ziua! 43 ani, inaltime 175, greutate aproximativ 60 kg. De 2 luni resimt o stare de oboseala continua, dureri de cap, cateodata am ameteli si pierderi de echilibru dar de scurta durata, lipsa de concentrare, lipsa pofta de mancare. Nu am avut boli care sa necesite internare sau tratament medicamentos de lunga durata. Obisnuiesc sa iau suplimente alimentare (vitamine,minerale). dar am intrerupt administrarea lor de aprox. 3 luni. Mi-am facut analizele anuale de sange si am observat unele modificari la formula leucocitara. As dori o interpretare a acestora, daca ar mai fi nevoie de alte investigatii suplimentare pentru a depista cauzele acestor valori anormale sau este necesar doar un tratament pentru a ajunge la valori normale. Analizele sunt cele care se fac anual (examen de rutina) si sunt facute la o clinica privata. GPT/ALT = 18, calciu ionc = 3.9 , Colesterol total = 180.2, creatina serica = 0.62, gluocoza serica = 65.1, examenul complet de urina + sediment urinar =... [continuare]

Dureri la stomac

Categoria: Comunitate

buna ziua ! Am 17 ani si am observat cand alergam ca ma durea in partea dreapta a stomacului si am hotarat sa ma duc la medic , am facut analize si a iesit helicobacter pylori slab pozitiv am tinut tratament timp de o luna jumate si dupa acea am fost la medic si mia spus ca ca e bine dar dupa ceva vreme durerea a aparut dinou ! va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac poate fi un alt diagnostic? poate fi de la ficat sau apendice ? va multumesc ! [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

ma scuzati ca va deranjez din nou cand i-am facut acum o luna analizele secretiei col/uretrala fetitei mele de 1 an si 6 luni i-am facut si analizele la urina, acestea sunt rezultatele 1. Urocultura cu antibiogr. >100000 UCF E. COLI /ml URINA SENSIBIL: Ampicilina Augmentin Ceftriaxon Ceufuroxim Gentamicina ma scuzati(am sa continui msg) Levofloxacin Norfloxacin Trimetoprim/Sulfametoxazol 2. Sumar urina: Densitate 1020 P.H. 5.5 Proteinurie ABSENT Glicozurie ABSENT Corpi cetonici ABSENT Urobilinogen NROMAL Bilirubina ABSENT Nitriti ABSENT Leucocite 25/UL Hematii ABSENTE Sediment urinar RARE LEUCOCITE IZOLATE, PREZENTA FLORA BACTERIANA [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Patulea Irina si am o fetita de 9 ani. In primavara a inceput sa-i curga sange din nas, i-am facut un set de analize, din pacate nu va pot atasa lista scanata, asa ca voi mentiona doar analizele care nu au fost bune : leucocite : 5,3 (limite 5,5-15,5); Hemoglobina - 14,9 (limite 10,8-14,7); Hematocrit : 46,0 (limite : 35-45), Monocite : 8 (limite 1-6); Sideremie : 125 (limite 50-120). In ultimele 3 zile , 2 nopti la rand, iar i-a curs sange din nas in timpul noptii. Mentionez ca nu este racita. I-am repetat setul de analize si de data aceasta Leucocitele : 4,4; Monocitele : 9; Timp Quick : 18,1 (limite 13-17), Proteine totale serice : 6,37 (6,4-8,3). Deci de data aceasta leucocitele si monocitele sunt si mai proaste. In aprilie nu i-am facut timpul de coagulare si Proteinele totale serice, asa ca nu stiu cum erau in acea perioada. Va tog mult sa-mi spuneti cat de mult ar trebui sa ma ingrijorez, ce alte analize ar trebui sa-i mai fac si la ce spital si la... [continuare]

Probleme stomac

Categoria: Comunitate

Buna ziua am o intrebare am helycobacteri pylori la stomac se poate trata?cum si ce anume tre sa iau? [continuare]

Durerile de stomac

Categoria: Comunitate

buna seara! de ceva timp ma doare foarte difuz stomacul. ma simt tot timpul plina si nu am pofta de mancare, apoi brusc simt ca daca nu mananc in acel moment voi lesina si fac atac de panica iar dupa 2-3 inghitituri ma simt plina si daca mai mananc voi vomita, mananc in continuare pt ca stiu ca nu am mancat mult si apoi incepe sa ma doara mai tare stomacul, ma simt din nou plina si fac diaree.am 22 de ani si tot timpul am fost slaba la inaltimea de 1.55 am in jur de 43-44 kg.in ultimul timp incepusem sa ma ingras si chiar ma bucuram ajunsesem la 46kg. acum iarasi am slabit.care ar putea fi cauza?sau macar cateva sfaturi ce as putea lua, sau ce control sa fac?Va multumesc! [continuare]

Mai trebuie facute niste analize

Categoria: Comunitate

buna ziua. sunt bolnava de tbc depistata acum 2 luni si un pic. am stat internata o luna, negativa la externare, iar de cateva zile am terminat tratamentul zilnic acum iau lunea, mierc si vinerea. intrebarea mea este nu mai trebuiau facute niste analize inainte de a mi se da tratamentul asta de l, m si v adica sa vada dc nu a rezistat la tratament?(mentionez ca nu a fost forma grava din ce mi s-a zis din radiografia initiala).si alta intrebare exista o lege prin care dr poate sa nu iti dea tratamentul acs pe o luna intreaga si sa ma cheme in fiecare saptamana la cabinet ca sa imi dea tratam pe sapt. urmatoare. primele pastile dupa externare mi le-a dat pe toata luna asistenta si dr a comentat ca nu trebuia. eu sunt constienta de boala si nu am dat motive sa se creada ca nu ma tin de tratament doar ca am spus dupa a2a luna ca tre sa ma intorc la serviciu. multumesc anticipat. [continuare]

Dureri de stomac dupa consum de legume crude si salate verzi

Categoria: Comunitate

Sufar de dureri abdominale dupa ce consum legume crude sau salate verzi, iar consumul de rosii imi creaza arsuri la stomac. Am remarcat ca salatele verzi si legumele crude nu sint digerate. As dori un sfat, un tratement posibil, daca se poate. Va multumesc mult, Nick L. [continuare]

Durere de stomac

Categoria: Comunitate

ma doare stomacul de aproape 2 luni,destul de tare dar cand stau in anumite pozitii de exemplu intinsa in pat pe lateral sau imi apas cu mana pe stomac imi trece ,si imi sta pe moment!dc?mi se pare cam ciudat!va rog ajutatima! [continuare]

Valori analize infectie urinara

Categoria: Comunitate

Care au foste rezultatele analizelor la urina pentru copii dv diagnosticati cu infectie urinara? De exemplu fetita mea a facut 4 episoade de infectie cu urmatoarele rezultate la analize: Sumar de urina Valori normale cu exceptia : Leucocite 25 Sediment urinar Rare Leucocite, frecventa flora bacteriana Urocultura peste 100000 ufc ECOLI As vrea sa stiu daca la voi au aparut in sumarul de urina si nitriti,proteine sau leucocite cu valori mai mari de 25 ( cat avem noi). La urocultuta au aparut vreodata mai mult de un singur tip de germen? [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)