Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

surse de calciu

Tratamentul cu calciu pentru osteoporoza

Tratamentul cu calciu pentru osteoporoza

Actualizat la data de: 23 Iulie 2024

Dr Florescu Maria Cristina
Medic Specialist Endocrinologie

Ce este osteoporoza Osteoporoza este o afectiune scheletica caracterizata prin scaderea densitatii minerale osoase, degradarea microarhitecturii osului si cresterea fragilitatii, ceea ce se traduce prin scaderea rezistentei osoase si cresterea riscului de fractura. Cum se manifesta Fracturile osteoporotice de fragilitate apar tipic la nivelul vertebrelor, soldului, antebratului sau bratului, de obicei se produc in urma unui traumatism minor (de exemplu caderea de la propria inaltime) si reprezinta principala manifestare clinica a osteoporozei. Dupa varsta de 30 de ani, femeile si barbatii incep sa piarda masa osoasa in mod natural. Beneficiile suplimentelor cu Calciu si Vitamina D Prevenirea pierderii lente de masa osoasa si prevenirea osteoporozei se pot face printr-o dieta bogata in calciu si vitamina D. Un aport satisfacator de calciu si vitamina D este foarte important mai ales pentru femeile aflate in primii ani dupa menopauza, cand pierderea masei osoase... [continuare]

Cele mai bune surse vitamina d

Cele mai bune surse vitamina d

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Vitamina D este un tip de nutrient pe care organismul il produce atunci cand pielea unei persoane este expusa la lumina directa a soarelui. Oamenii pot consuma si vitamina D, dar nu este prezenta in mod natural in multe alimente. Cantitati mari de vitamina D sunt prezente in pestele gras si in anumite tipuri de ciuperci. Potrivit sursei de incredere a Oficiului pentru Suplimente Dietetice, beneficiul cheie al vitaminei D este ca ajuta la mentinerea oaselor, muschilor si nervilor unei persoane sanatoase. De asemenea, contribuie la un sistem imunitar sanatos. Este prezenta in galbenusurile de ou daca gainile care le oua sunt in aer liber. Unele ciuperci contin si vitamina D. Cu toate acestea, niciun alt aliment pe baza de plante nu produce vitamina D. Pentru persoanele ale caror diete sunt in mare parte vegetariene sau vegane si pentru persoanele care nu petrec sau nu pot petrece mult timp in aer liber, poate fi dificil sa obtina suficienta vitamina D. Beneficii... [continuare]

Calciul, suplimentele de calciu si importanta lor

Calciul, suplimentele de calciu si importanta lor

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Calciul este un element chimic, esential pentru organismele vii, inclusiv pentru populatia umana. Simbolul chimic al calciului este Ca. Acesta se gaseste in mai multe alimente. Avem nevoie sa consumam o anumita cantitate de calciu pentru a construi si mentine oasele puternice si sanatoase si pentru comunicarea intre creier si diferite parti ale corpului.  Conform unor studii, se spune ca cea mai mare cantitate de calciu se gaseste in corpul uman, mai mult decat in oricare alt mineral. Calciul continua sa intareasca oasele oamenilor pana cand acestia ajung la varsta de 20-25 de ani sau atunci cand acestia ajung la greutatea lor maxima. Dupa aceasta varsta, elementul ajuta la intretinerea oaselor, precum si la incetinirea pierderii densitatii osoase, care este o parte naturala a procesului de imbatranire.  Persoanele al caror aport de calciu este inadecvat inainte de varsta de 20-25 de ani prezinta un risc considerabil mai mare de a dezvolta mai tarziu in viata... [continuare]

Cele mai bune surse de vitamina a

Cele mai bune surse de vitamina a

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Rolul vitaminei A in organism Vitamina A este esentiala pentru sanatatea generala si bunastarea organismului. Organismul uman nu poate produce pe cont propriu aceasta vitamina, deci oamenii trebuie sa o obtina prin intermediul alimentatiei. Vitamina A este un nutrient esential care joaca un rol important in multe procese ale corpului, printre care si urmatoarele: - functia imunitara; - functia reproductiva; - sanatatea si integritatea pielii si mucoaselor; - sanatatea si mentinerea vazului; - cresterea si dezvoltarea optima. Cele mai importante surse de vitamina A contin fiecare minim 15% din necesarul zilnic. Consumul acestor alimente in mod regulat si introdus intr-o alimentatie echilibrata poate mentine toate procesele enumerate anterior. Surse ideale de vitamina A Ficatul de vita Ficatul de animale se numara printre cele mai bogate surse de vitamina A. Acest lucru este datorat de faptul ca animalele stocheaza vitamina A la nivelul acestui organ. O portie de 85 de... [continuare]

Surse naturale de colagen

Surse naturale de colagen

Actualizat la data de: 16 Mai 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este colagenul? Colagenul reprezinta un element constitutiv principal al pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor, precum si al vaselor de sange si organelor. Este proteina cu cea mai mare pondere din intreg organismul, aproximativ 30%. Ca orice proteina, este formata din mai multi aminoacizi, printre care se numara prolina, glicina si hidroxiprolina, iar pentru formare necesita si zinc, vitamina C, cupru si mangan. Rolul colagenului Principala atributie a colagenului este de a sustine tesuturile, oferind rezistenta si structura. De asemenea, confera protectie organelor, fiind implicat in structura invelisului acestora, in coagularea sangelui, favorizeaza formarea fibroblastelor in derm, ceea ce determina cresterea unor noi celule, ofera rezistenta, structura si elasticitate pielii si este implicat in procesul de reciclare a celulelor moarte ale pielii. Tipurile de colagen Desi au fost descrise aproximativ 28 de tipuri de colagen, in functie de... [continuare]

Rahitismul - deficitul de vitamina d la copii

Rahitismul - deficitul de vitamina d la copii

Actualizat la data de: 05 Decembrie 2025

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Generalitati Rahitismul este o afectiune specifica celor mici, care se datoreaza unui deficit de vitamina D, calciu si fosfati, care impiedica procesul de crestere si dezvoltarea normala a oaselor. Corespondentul acestei afectiuni la adult se numeste “osteomalacie”. In absenta acestei vitamine si a unor minerale esentiale, oasele isi pot pierde din rezistenta naturala, devin fragile si se pot rupe usor, chiar in urma unor traumatisme minore. Deficitul de vitamina D Privat de aceste elemente, osteoidul nu se poate calcifica si matura. Desi deficitul de vitamina D apare si la adulti sau batrani, forma cea mai severa si frecvent intalnita este cea de “rahitism”, care afecteaza mai ales copii ce sufera de malnutritie severa, de infometare sau de un regim dietetic inadecvat necestatilor lor. Specialistii considera ca cel mai ridicat risc de aparitie a rahitismului il au nou nascutii alaptati la san ai caror mame nu se expun la soare, nou nascutii hraniti natural care nu sunt... [continuare]

Generalitati Organismul omului, ca si al animalelor, este constituit si din materie neorganica, adica din minerale (electroliti): metale si metaloide (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, iod etc.). Aceste minerale sunt introduse in organism odata cu apa si alimentele. In mod normal exista un echilibru intre cantitatea de minerale introdusa si cantitatea de minerale eliminata din organism prin urina, materii fecale, sudoare, saliva, lacrimi. Perturbarea acestui echilibru, fie printr-un exces fie printr-un deficit, produce tulburari in functia normala a organismului. De obicei, excesul de minerale este rar intalnit deoarece organismul are capacitatea de a regla compozitia in minerale a sangelui, eliminand surplusul de fecale sau urina pe alte cai. Numai in cazul in care functia rinichiului este tulburata de anumite boli, mineralele neputandu-se elimina, se acumuleaza excesiv in organism. Lipsa de minerale in organism este cauza fie a unei alimentatii sarace in... [continuare]

6 informatii noi si esentiale despre calciu

6 informatii noi si esentiale despre calciu

Actualizat la data de: 12 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fara calciu, organismul uman ar deveni incapabil sa functioneze in mod corect, intrucat acest mineral este esential pentru dezvoltarea si rezistenta sistemului osos si a danturii. Deficientele in calciu conduc la dezvoltarea de afectiuni precum osteoporoza sau rahitismul la copii. Mineralul are o importanta deosebita in special pentru copii, adolescenti si femei ajunse la menopauza. Greutatea medie a adultilor este constituita din aproximativ 2% calciu, care se regaseste in cea mai mare parte in oase si dinti si intr-o mica masura in tesuturile corporale si sange. Un sondaj efectuat de autoritatile australiene arata ca aproximativ 90% din femei si 70% din copii nu primesc necesarul zilnic de calciu din alimentatie. Informatii cheie despre calciu 1. Calciul poate extinde durata de viata a femeilor Un studiu publicat in Jurnalul Clinic de Endocrinologie si Metabolism si derulat de cercetatorii Universitatii McGill din Montreal a demonstrat ca femeile care au... [continuare]

Surse importante de calciu

Surse importante de calciu

Actualizat la data de: 07 Februarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Calciul este o vitamina esentiala pentru organism, care se gaseste mai ales in compozitia produselor lactate, dar si a altor alimente care pot face parte din dieta zilnica a oricarei persoane. Calciul ajuta la intarirea oaselor si le mentine puternice, contribuie la lupta impotriva osteoporozei, rahitismului, sustine functia nervilor si muschilor si reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange. Calciul este un mineral vital pentru sanatatea oricui. 10 surse de calciu - Sardine - 100 de grame de sardine furnizeaza corpului aproximativ 370 mg de calciu. Acestea au mai mult calciu decat o cana cu lapte. Sardinele trebuie consumate cu tot cu oasele moi, deoarece acestea contin mai mult de jumatate din cantitatea de calciu din peste. - Iaurt - Iaurtul ofera organismului nu doar bacterii be [continuare]

De ce avem nevoie de calciu?

De ce avem nevoie de calciu?

Actualizat la data de: 09 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Desi calciul este unul dintre cel mai frecvent intalnite minerale din organism, multi oameni au deficit de calciu. Acest lucru se intampla, intrucat multi oameni consuma doar jumatate din cat au nevoie (aproximativ 500-700 mg pe zi). In cazul unui aport prea scazut de calciu, organismul apeleaza la rezervele de calciu din oase, rezultand osteoporoza sau osteopenia. Ar trebui sa luati suplimente de calciu sau sa asimilati calciul din mancare? Suplimentele sunt recomandate, atat timp cat sunt de calitate. In acest sens, trebuie sa stiti cat de mult calciu elementar (calciul cel mai bine absorbit de organism) exista in supliment. Oricum, cel mai important este sa furnizati organismului aproximativ 1200 mg de calciu pe zi. De cat de mult calciu avem nevoie? - Copiii cu varsta intre 1-3 ani au nevoie de 500 mg pe zi sau aproximativ 450 ml de lapte - Copiii cu varsta intre 4-8 ani au nevoie de 800 mg pe zi sau aproximativ 700 ml de lapte - Adolescentii cu varsta... [continuare]

Cele mai bune surse de omega-3

Cele mai bune surse de omega-3

Actualizat la data de: 06 Iunie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentatia bogata in acizi grasi Omega-3 contribuie la mentinerea sanatatii inimii, creierului, a sistemului circulator, scade riscul de inflamatii si amelioreaza starile depresive. Acizii grasi Omega-3 se gasesc si in alimentele de origine vegetala, dar si in cele de origine animala, insa corpul uman nu ii poate produce. Cea mai importanta sursa o reprezinta pestele gras, iar in peste se gasesc cei trei acizi - DHA, EPA si ALA. Principalele alimente care contin o cantitate mare de acizi grasi esentiali Omega-3 sunt pestii (somon, sardine, hering, ton si hamsii), dar si uleiul de krill. O sursa pretioasa de acizi DHA este galbenusul. Semintele si uleiul de in contin o cantitate mare de acid gras ALA, inclusiv semintele de dovleac, de mac si susan contin Omega-3, dar in cantitate mai mica. Este important de retinut ca atunci cand din alimentatie lipsesc aceste grasimi polinesaturate, ne putem confrunta cu: diminuarea procesului de crestere, leziuni ale ficatului... [continuare]

 fructele - surse excelente de antioxidanti

fructele - surse excelente de antioxidanti

Actualizat la data de: 18 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de potasiu

Cele mai bune surse alimentare de potasiu

Actualizat la data de: 30 Iulie 2019

Autor: SfatulMedicului

Alimente bogate in potasiu Potasiul este un nutrient important pentru multe procese ale organismului. Bananele sunt o sursa bine cunoscuta a acestui nutrient, dar multe alte alimente contin niveluri cel putin egale de potasiu ca aceste fructe. Aportul optim zilnic de potasiu Potasiul este un electrolit care ajuta la reglarea nivelului de lichide din organism. Multe fructe si legume sunt surse excelente de potasiu, dar si carnea, laptele, iaurtul si nucile pot indeplini cu succes acest rol. Potrivit cercetatorilor din domeniul medical, o dieta bogata in potasiu si scazuta in sodiu ar putea reduce tensiunea arteriala, dar si riscul de boli cardiovasculare. Aportul optim zilnic de potasiu pentru adulti este de aproximativ 3.400 de miligrame pentru barbati si de 2.600 de miligrame pentru femei. Totusi, s-a anuntat ca valoarea zilnica recomandata de potasiu va fi modificata incepand cu 2020 la 4.700 de miligrame. O banana de dimensiuni medii contine peste 400 de miligrame de... [continuare]

Surse vegetale de fier

Surse vegetale de fier

Actualizat la data de: 12 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fierul este un mineral esential care are rolul de a transporta oxigen tuturor partilor corpului. Un deficit usor de fier poate cauza anemie (oboseala si slabiciune), iar un deficit cronic de fier poate provoca leziuni grave la nivelul organelor. In schimb, prea mult fier poate determina o crestere a productiei de radicali liberi din organism. Radicalii liberi pot interfera cu metabolismul, declansand leziuni ale organelor. Organismul este capabil de a controla asimilarea fierului, deci supradozajul este rar intalnit sau apare doar atunci cand oamenii iau suplimente cu fier in cantitati prea mari. Sursele naturale de fier, cum sunt cele enumerate mai jos, sunt considerate sigure si sanatoase. Desi fierul este mai bine absorbit din carne, exista numeroase surse vegetale de fier, la fel de sanatoase si la indemana pentru persoanele care nu consuma carne. In mod normal, cantitatea zilnica recomandata de fier este de 18 miligrame. Cele mai bune surse vegetale de fier -... [continuare]

Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine

Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine

Actualizat la data de: 31 August 2016

Autor: SfatulMedicului

Proteinele sunt substante organice, formate aproape integral din aminoacizi si prezente in toate celulele vii. Ele indeplinesc in organism functii fundamentale variate, fiind indispensabile vietii. Proteinele provenite din produsele animale (carne, lapte, branza, oua) contin toti cei 25 de aminoacizi existenti si se numesc proteine complete, de mare calitate. Proteinele vegetale nu contin toti aminoacizi, dar sunt mai sanatoase si pot fi combinate intre ele pentru o alimentatie completa. Iata topul celor mai bogate alimente in proteine: Pestele In functie de specie, pestele poate contine pana la 94% proteine, cum este cazul tonului. Somonul, pe de alta parte, contine 46% proteine. Pestele este totodata bogat in grasimi esentiale (Omega 3 si 6), care reduc inflamatiile, fluidizeaza sangele si sustin buna functionare a creierului. Carnea slaba Carnea reprezinta cea mai cunoscuta sursa de proteine, insa trebuie aleasa si preparata cu grija, pentru a nu da peste cap... [continuare]

buna ziua am si eu o intrebare acum ceva vreme prietenul meu a fost la medic si i-a spus ca are o lipsa mare de calciu si ca pentru o vreme nu are voie sa faca sex.Ce legatura are?imi poate spune si mie cineva ??va multumesc [continuare]

Buna ziua. Am 25 de ani şi în urmă cu 2 luni şi jumătate am făcut un atac de panică, însoţit de o serie de manifestări somatice: tremurături ale mâinilor, ale muşchilor feţei şi coapselor, un fel de arsură la nivelul tălpilor, ameţeală, somnolenţă, tahicardie. În urma acestuia, m-am ales cu două diagnostice: medicul de la urgenţă m-a diagnosticat cu spasmofilie (am un istoric de diete drastice combinate cu mult sport, la momentul respectiv făceam încă tratament în urma unei crize de bilă determinate de urmarea cu stricteţe a dietei Dukan, şi extenuare, la momentul respectiv). Medicul de familie mi-a spus că sufăr de sindromul anxios depresiv şi mi-a prescris două antidepresive uşoare (pe care, mărturisesc, am avut reţineri să le iau, întrucât mă făceau deosebit de somnolentă). Am luat timp de o lună Osteocare şi Memo Plus, după care mi-am efectuat un set de analize, care au ieşit bine. Cu toate acestea, în special atunci când... [continuare]

Buna ziua. Sunt gravida in luna a 5-a si am o problema in ceea ce priveste consumul de calciu. Daca nu mananc suficiente alimente bogate in calciu (produse lactate, branzaturi) ma dor oasele de nu mai pot. Daca mananc suficiente alimente bogate in calciu nu ma mai dor oasele dar ma dor rinichii. Nu mai stiu cum sa mananc produse care contin calciu astfel incat sa nu ma mai doara nici oasele dar nici rinichii. Sunt o persoana mai predispusa la a face pietre la rinichi dar nici nu pot renunta la calciu in aceasta perioada. Va rog frumos sa imi da-ti si mie un sfat. Multumesc. [continuare]

Calciu

Din Dictionar Termeni

Element chimic prezent in natura si in corpul uman, unde este indispensabil pentru asigurarea soliditatii osoase si functionarii celulelor musculare si nervoase. Calciul (Ca) este depozitat in oase (acestea contin in jur de 1 kilogram de calciu, adica 99% din calciul organismului), carora le asigura soliditatea, sub forma de fosfat de calciu si citrat de calciu. El intervine in functionarea muschilor, in particular a miocardului, si in comandarea muschilor de catre nervi. Calciul joaca, de asemenea, un rol in permeabilitatea membranelor celulare fata de ioni, in receptionarea mesajelor hormonale de catre celule si in activarea enzimelor. In sfarsit, el intervine in mai multe etape ale coagularii sangelui. Surse si necesar - Calciul este continut in principal de produsele lactate. Ele aduc intre 60 si 80% din calciul total consumat. Laptele furnizeaza 120 miligrame pe 100g, branzeturile proaspete intre 70 si 170 miligrame pe suta de grame, iar cele uscate intre 150 si... [continuare]

Buna ziua tuturor! As dori pareri, cat mai avizate daca se poate, privind obtinerea calciului pentru organism prin metode naturiste. asadar, ce stiti de maceratul din coji de oua? M-ar interesa, astfel: Mod de preparare (doze, ingrediente), administrare (in ce doza si de cate ori), contraindicatii, efecte adverse... [continuare]

Comunitate medicala

Lipsa de calciu.

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Investigatii

Care este motivul pentru care organismul nu poate asimila calciul?sunt ceva remedii pentru asa ceva? [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Actualizat la data de: 24 Iulie 2009

Autor: SfatulMedicului

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi

Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi

Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai multe dintre pietrele la rinichi sunt formate din oxalat si calciu. Pietrele la rinichi apar atat la barbati cat si femei din multiple cauze, printre care dieta, genele mostenite etc. Medicii prescriu pentru prevenirea pietrelor la rinichi un regim alimentar cu un nivel scazut de calciu. Aceasta abordare are sens daca este inteles modul in care calciul este gestionat in organism. Nivelul de calciu din sange este mentinut destul de constat, in general, prin dieta. Modificarea cantitatii de calciu din dieta duce la schimbari minore ale nivelurilor de calciu din sange. [continuare]

Ce nu stiati despre lapte

Ce nu stiati despre lapte

Actualizat la data de: 18 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]

Buna seara, Am 21 de ani si sunt din Timisoara. Vreau sa va spun povestea mea in legatura cu problemele cu care ma confrunt in ultima vreme. In anul 2013 am fost mai activ fizic, faceam kickbox, umblam toata ziua dute vino cu treburi prin oras, dar nu ma odihneam cum trebuie. Pierdeam noptile pe internet, ma puneam in pat dimineata de tot uneori si la ora 8. Dormeam pana la 4-5 dupa masa. Mancam putin, am baut multe cafele si cola si dormeam neregulat... dar, ma simteam foarte bine. In luna august 2013, intr-o zi foarte insorita in care am fost la gratar cu niste prieteni... am stat la gratar si majoritatea fumau iar eu nu. Dupa ceva timp de stat in caldura si fum de tigara mi s-a facut rau dintr-odata si m-am ridicat de pe scaun, simteam ca nu mai am aer, tremuram tot, aveam atac de panica, parca eram intr-un film si nu in realitate, senzatie de lesin credeam ca lesin si am iesit afara pe strada cu gandul ca voi lua ceva aer sa imi revin. Am mers la baie, m-am spalat pe... [continuare]

Pagina 1 din 14 (392 rezultate)