Cauta afectiune/simptom/conditie medicala

Reducerea sanilor

Actualizat la data de: 28 Iulie 2025

Dr. Ruxandra Maria Iliescu
Medic rezident - Chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Ce este reductia mamara Reductia mamara este o interventie chirurgicala majora, care are scopul de a micsora sanii, de a-i face sa fie mai usori si de a le imbunatati forma. Aceasta operatie este o optiune pentru persoanele care au sanii disproportionati in raport cu restul corpului, pentru cei care se confrunta cu dureri de coloana cervicala, lombara, celor carora le este limitata activitatea fizica. Foarte multe persoane au dureri sau alte probleme psihice datorita sanilor mariti. Atat in cazul barbatilor ce sufera de ginecomastie, cat si al femeilor, interventia chirurgicala de reducere a sanilor poate fi o buna optiune, in final rezultatele fiind satisfacatoare. Pregatirea pentru interventie Inainte de operatie, va avea loc o discutie cu chirurgul plastician desemnat pentru a realiza operatia, pentru a discuta despre istoricul medical, cu accentul pus pe patologiile care afecteaza sanii. De asemenea, chirurgul se va interesa si despre istoricul familial al pacientului,... [continuare]

Bună seara, Am 26 de ani si de vreo 2-3 ani de zile ma confrunt cu o problema, problema principala este aceea ca am episoade cand imi vine sa dau ochii peste cap ( imi vine sa ii dau peste cap mai des cand ies pe afara, dar au fost si episoade cand imi vine sa ii dau si cand stau prin casa) Am fost la medicul de familia acum 1 an si jumatate si mi-a spus ca este o afectiune pshica, si mi-a dat trimitere catre psihiatru. Am fost la psihiatru si mi-a dat tratamentul cu cipralex si rispolpet. Am fost la psihiatru in anul 2022 si de atunci am urmat tratramentul pana in vara anului acesta dupa aceea l-am intrerupt(m-am ingrasat de la el si medicul psihiatru mi-a spus initial sa il iau 1 an de aceea l-am intrerupt ) si imi venea din nou sa dau ochii peste cap, dar am fost din nou la pshiatru si il iau in continuare. Ideea este ca eu il iau in contininuare ( de vreo o luna si un pic am ineput sa il iau din nou ) dar tot imi vine sa dau ochii peste cap din nou. Am fost la... [continuare]

Buna ziua ,va rog sa imi explicati mai pe intelesul omului simplu ce inseamna acest rezultat RMN si la ce sa ma astept ,sau daca este o diagnoza concreta sau incerta .Si daca este necesar sau recomandat posibiliatea unei opinii second de la un alt radiolog sau ortoped prezentand CD ul ,ce credeti ar fi de alta parere . am 1,75 și 63kg 40 ani dupa ce faceam in timpul meu liber de 3-4 ori pe saptamana genoflexiuni cu propria greutate doar așa de menținere,si tractiuni .Simptomele de rigiditate ,lipsa mobilitate la ghemuire si la intindere mai ales dimineata la trezire ,stang dar mai mult in genunchiul drept ,doar aplicat gheata si geluri pe baza de diclofenac .Ce parere aveti de CELEBREX 200mg , ar reduce inflamatia si hidartroza si cum este suportat ,daca esti mai sensibil la stomac asa din fire ? Rezultatul RMN si concluzii: Hiper semnal focal longitudinal la nivelul cornului posterior meniscal intern respectiv la nivelul cornului anterior meniscal extern fara atingerea... [continuare]

De cateva luni ma confrunt cu o pielita alba sau transparenta pe capul penisului , aceasta se exfoliaza la dus si cu apa calda insa nu in totalitate si mereu apare , inainte de o consultatie ce parere aveti , si ce as putea sa fac , poate fi candidoza ? Mentionez ca nu prezint mancarimi sau usturimi iar toate functiile sunt perfect functionala [continuare]

Hpv/doctori/tratament?

Comunitate > HPV

Buna, ma confrunt cu o problema pentru care as aprecia niste pareri si poate experiente personale. Am 20 de ani,cam acum 3 ani mi am inceput viata sexuala, continuand ca mai apoi la putin timp sa am niste episoade urate cu o candidoza care m a facut sa merg la ginecolog pentru mai multe investigatii. Mentionez ca locuiesc in alta tara, iar analizele le am facut in Romania la spital privat. Din pacate, pana am primit rezultatele testului Babes Papanicolau s a intamplat sa plec din tara deci nu am reusit sa ma intorc imediat la o consultatie. La diferenta de 1 an am facut 2 Papanicolau la care se recomanda testare HPV, la genotiparea tulpinii a iesit “tulpina 31 pozitiva, risc crescut. In urma colposcopiei doctora a recomandat ERAD pentru curatarea colului si ca mai apoi sa imi ofere un tratament. Dupa procedura ERAD, rezultatul biopsiei a fost trimis la testare imunohistochimica la care rezultatul a fost : “ Testele imunohistochimice sustin diagnosticul de leziune... [continuare]

Sunt intr-o relatie de 10ani si jumatate cu un barbat cu 8ani mai mare decat mine. Ne-am mutat impreuna dupa 6ani si jumatate de relatie, mai mult din dorinta mea. Nu a parut fericit si nici nu prea statea acasa, jos in fata scarii fiind sali de noroc unde se juca la aparate. A castigat, a pierdut, dupa care toti banii i-a introdus inapoi. Relatia dintre noi era una foarte tensionata, comunicam mai deloc. Dupa o luna si jumatate ne-am despartit, dar dupa doar 2 saptamani ne-am reimpacat el spunand ca stie unde a gresit, ca a fost un prost si ca nu v a mai face lucrul acesta si ca tine mult la mine. Au trecut aproximativ 3 ani si am ramas insarcinat, timp in care el mai juca la aparate, dar imi ascundea. Cand am ramas gravida a fost cea mai frumoasa perioada petrecuta impreuna, era atat de bun, calm, cald, iubitor si mereu atent la nevoile mele. Desi nu stateam tocmai bine cu banii, a fost o perioada fericita. Era vara cand eram gravida in 4 luni si il banuiam ca el mai are inca... [continuare]

Reactie "ciudata"

Comunitate > Endodontie

In noiembrie un molar cu o carie nu prea mare a inceput a doara. am mers la medicul meu si aceasta a zis "sa incercam sa salvam nervul". a frezat un pic masea cu diverse instrumente si a aplicat o pasta de culoare rozalie. am stat asa 1 sapt. la a doua vizita maseaua tot ma durea cand o ciocanea cu un intrument de metal. Medicul a repetat aplicarea de pasta rozalie. Mi-a zis sa vin dupa craciun. am fost plecata si n-am mai ajuns la dentist. Intre timp acest dentist a plecat din tara si m-am dus la o alta doamna doctor unde i-am povestit, atat cat stiam si cum stiam ce v-am povestit si dvoastra. acesta doamna doctor a scos acea pasta intarita rozalie si a mai frezat un pic, largind gaura. mi-a facut anestezie. A facut si radiografie. a umblat cu un ac subitrel in masea si a zis "nu stiu cum incerca acel medic sa salveze dintele pt ca observ ca s-a lucrat pe canale". Mi-a scos nervul. a mai curatat un pic cu acul subtirel. a injectat cu o siringa cu ac indoit o solutie cu gust urat.... [continuare]

Am dureri la inima (cred) , simt ca ma dor plamanii (de fapt toata zona cu plamanii si inima), inima imi bate cu putere , si simt o presiune mare in cap , uneori ma si doare capul.. uneori am senzatia ca inima se opreste sau ca imi pocneste o vena in cap si imi tiuie urechile, de obicei se intampla cand ma pun seara in pat sa dorm.Ma trezesc obosit aproape tot timpul , abia dupa cateva ore dupa ce ma trezesc imi revin oarecum. Oscilez sa cred ori ca e atac de panica ori ca am ceva la inima , sunt fumator de aprox 7-8 ani. Totusi simtomele au inceput in urma cu un an si in ultimul timp au fost mai accentuate , in mare parte se intampla dupa starea mea de spirit sau oboseala , stress.. dar sunt si momente ca parca apare dn senin. Inca nu am fost la doctor dar intentionez sa o fac , imi e cam frica de diagnostic , am fost sanatos toata viata. Am 24 de ani , 1.78 m 57-58kg. Edit: Am uitat sa mentionez ca uneori cand patesc asa imi amorteste si partea stanga , de obicei mana dar... [continuare]

Multumiri

Comunitate > Diverse

Tin sa multumesc pe aceasta cale site-ului Sfatul medicului pentru seriozitatea si profesionismul medicilor colaboratori si sfatuiesc pe oricine are o problema de sanatate sa ceara intai parerea Sfatul Medicului si sa urmeze indrumarile primite. [continuare]

in zilele aste tot observ ca putzin mai incolo de la intrarea in vagin am un bob, cat o nuca.aproximtiv. Deci colo inuntru..ce poate fi??il pot simtzi cu degetul!!..spunetzi-mi va rog ca nu sunt insarcinata..adik as putea sa simt eu cu gdegetul bobu acela si sa fie sarcina??:O:O este posibil asa cva?? doar luni trebuie sa merg la control dar eu pana luni moor de stress:(..ce poate fi ala?? spunetzi-mi parerea dumneavoastra..nu mai stiu ce mi se intampla..deci cu totu k am facut 2 teste si au iesit negative,le-am facut corect si la intervale de 3 sapt, apoi la iar la 7 sapt dupa ultimul contact sex...tot intr-un stres sunt!! dvs suntetzi singura care imi putetzi da o parerea..pt k nu am p cine intreba, prietenele nu au experientza..nu am pe cine intreba:( astept raspuns!!!:* [continuare]

va rog mult inca mai astept pareri,orice,simt ca innebunesc din cauza acestui gand rau [continuare]

Bebe o luna jumatate

Comunitate > Nou nascutul

Buna ziua, Am un nepotel in varsta de o luna jumatate si de cand sa nascut tine palmele larg deschise. ( le inchide dar majoritatea timpului sta cu ele deschise) Din cate am auzit de la parinti mei acest lucru nu este normal, dar vreau si parerea voastra. Multumesc [continuare]

de 2 sapt am inflamat cat un bob de fasole un loc de langa orificiul de unde imi fac nevoia(pipi)si mam interesat ce ar putea fi si am aflat ca poate fi glanda bartholin imi puteti da un sfat o parere despre aceasta problema [continuare]

Eritrasma

Comunitate > Boli de piele

Parere mea este sa te adresezi unui medic urolog pt. aceasta problema. Numai bine [continuare]

am momente cand imi apare o secretie albicioasa usor mirositoare.oare este vreun parazit ceva?sau este ceva normal?nu am mancarimi,nu am usturimi.Ast.o parere sau mai multe. [continuare]

Buna ziua, d-le doctor si va multumesc din suflet pt omenia de care dati dovada ajutandu-ne cu sfaturi. Intrebarea mea ar fi daca o disfunctie tiroidiana poate da rezistenta la insulina. Mai concret, e vb de mama mea, 74 ani, cu rezectie totala de tiroida din ian. 2007, in tratament cu eutirox 100 de atunci (neschimbat), diabet zaharat tip I (insulino-dependent) din nov. 2006 si hepatita C descoperita in apr. 2009 . Tratamentul cu insulina a inceput in doze cuprinse intre 14-22 unitati de 3 ori/zi, apoi aceste doze au scazut progresiv ajungand la numai 4 unit. seara si 6 unit. dimineata (fara doza la pranz fiindca facea hipoglicemie). Mama pune raspunsunsul bun al organismului ei la dieta si tratament pe seama unui aparat din medicina neconventionala - acel "spiridus" (care da pulsuri electromagnetice de f joasa frecventa (ELF) ) pus pe cateva chakre, in sedinte zilnice totale de vreo 4-5 ore. Urmare a acestei diminuari substantiale I S-A SCHIMBAT FELUL DE INSULINA si de 1... [continuare]

Buna seara!

Comunitate > Sarcina

As dori sa stiu si eu ce parere aveti despre doctorita Bostan din Suceava.Daca a nascut cineva cu ea,daca ati fost multumite.....Astept cat mai curand raspunsurile voastre si va multumesc anticipat!O seara cat mai minunata si binecuvantata!!!! [continuare]

Ochi

Comunitate > Afectiuni oculare

Buna! Sora mea(10 ani),are in jurul ambilor ochi o suprafata mai alba decat cea a restului corpului.Sa si bronzat insa acea suprafata a ramas intacta....este asa cam de 1 an...Aveti idee ce ar putea fi? Am sperat k daca sar bronza poate sar acoperi,insa nu a fost asa..Oricum trebuie sa merg si la un medic insa inaite as vrea sa aflu parerea d-voasta! Multumesc! [continuare]

Buna ziua! Numele meu este Marius si am 28 ani. Pentru a va face o parare cat mai exacta despre ceea ce mi se intampla o sa va povestesc totul pe larg. In jurul varstei de 20 de ani,din dorinta de a arata cat mai bine am inceput sa merg la o sala de fitness.Totul bine pana cand dupa aproximativ 3 luni de zile au aparut primele semne,adica o usoara durere in testicole.La inceput ca prima masura am redus exercitiile crezand ca probabil am exagerat putin.Vazand ca durerea incepea sa se accentueze am renuntat de tot la fitness.In loc sa dispara durerea,parca mai rau se agrava in sensul ca devenea din ce in ce mai accentuata mai ales cand ma excitam,simteam ca in loc ca excitatia sa se manifeste printr-o erectie,acasta devenea de fapt o durere greu de suportat in testicole(parca ceva era infundat intre anus si testicole),iar sperma era cateodata pur si simplu apa iar alte dati avea si putina vascozitate iar dupa ejaculare scrotul se strangea de parca testicolele nici nu mai erau... [continuare]

Colon iritat

Comunitate > Cancer

Buna ziua!Mama mea a fost la doctor avand unele dureri nu persistente in partea stanga si i s-a spus ca prezinta un colon iritat si nu i-a recomandat nici un tratament.Eu as vrea totusi sa ia ceva pe baza de plante niste tincturi sau ceaiuri mai bune pentru a nu face complicatii mai tarziu.Astept parerile voastre va rog frumos!Va multumesc! [continuare]

Testare alergie

Comunitate > Alergii

Ti-am citit "povestea",asa cum zici tu.....Este adevarata si concluzia pe care o tragi singura,oricine ti-ar spune ca, aceasta relatie, in acest fel, nu are nici un viitor. Dar si parerea ta, caci vazuta din interior, este altfel.....este adevarata. Cred ca, chiar daca nu poti inca recunoaste, cu glas tare, stii ca sfarsitul va veni inevitabil, se va trezi in tine acea mandrie,care vad ca acum nu prea este prezenta. Un singur lucru vreau sa-ti spun si sa stii ca nu s-a dezmintit niciodata.......numai o singura palma daca primesti de la un barbat, aceasta ,cu siguranta, se va repeta iar si iar,in cazul tau....Este viata ta,cred ca esti destul de inteligenta sa ti-o gestionezi singura cu o conditie, de a accepta ca lumea nu a inceput si nu se va termina cu "S". Acolo, undeva ,exista un suflet care ,cu siguranta, poate sa te iubeasca si in special sa te respecte, asa cum esti tu. Multa bafta si LUMINA ! [continuare]

Cum credeti?

Comunitate > Sarcina

Sinii mei s-au facut mai tari si s-au marit un piculet,as putea fi insarcinata daca nu am alt simptom?adica nu apar stari de greta ,voma si menstruatia a venit la timp..........sau e altceva?dati-va va rog cu parerea [continuare]

Imi puteti spune va rog cat de grav este diagnosticul histopatologic al mamei:,,adenocarcinom endometrial intramucos de tip endometrioid,grad II de malignitate histologica (sistem de gradare FIGO)(greu de gradat,tumora prezentand zone extinsa de autoliza)cod M-8380/3. Tumora nu infiltreaza miometrul si nici celelalte structuri anatomice examinate. Leiomiom uterin intramural, fara atipii.cod M8890/0 Hiperplazie complexa cu atipii de endometru. Hiperplazie adenomatoida de glande endometriale, fara atipii. Daca se poate,as dori cat mai multe pareri.Va multumesc frumos. [continuare]

Bună. Laptele de corp se poate folosi si pe fata? Sau nu ? Si ce parere aveti de baile de aburi ,sunt sanatoase.necesare? Te scapa de cosuri ? [continuare]

Fibre

Comunitate > Diete

Ce parere aveti despre un tratament cu fibre? am inteles ca regleaza metabolismul si greutatea corporala. poate cunoaste cineva detalii.ms [continuare]

Suspiciune infectie hpv

Comunitate > HPV

Buna tuturor, am si eu o problema destul de grava pt mine in 5 luni de zile mi-am facut testul papanicolau de 3 ori,prima data in oct mi-a iesit pap2/pap3-l-sil hapv,a doua oara in nov 2008mi-a iesit pap 2 normal fara nici o alta problema,iar acum in martie 2009 mi-a iesit Ascus,am facut genotiparea ieri rezultatele imi vin sapt viitoare, e posibil sa fie o infectie mai puternica si sa nu-si dea seama la pap,eu tot sper sa nu am acest virus.mi-am facut si colposcopii si am colul normal,fara rani sau negi.am fost la 3 medici am 3 pareri diferite si nu stiu ce sa mai cred.va multumesc [continuare]

Implant contraceptiv

Comunitate > Contraceptie

buna!am un implant contraceptiv de aproape un an de zile.problema mea e ca nu mai am menstruatie.am fost la doctor dar nu am primit un raspuns sa ma satisfaca.ce parere aveti?as putea avea probleme mari de sanatate?am varsta de 30 de ani si am doi copii.va multumesc! [continuare]

Lucrez intr-o unitate unde stresul psihic este pe primul loc in afectarea sanatatii si starii mintale,lucrez cu persoane cu dizabilitati;dar cu timpul te obisnuiesti,eu avind 15 ani in acest domeniu,dar anul trecut am fost detasati la un alt centru dar beneficiarii de aici au un diagnostic mai sever.Pentru prima oara in viata mea,tocmai aici si tocmai o d-na psiholog mi-a spus fata de 15 colegi ca "nu-mi place figura dumitale",eram adunati pentru o sedinta referitoare la comportamentul unui beneficiar nou internat,nu-i placea figura mea deoarece mi s-a parut a discuta ceve serios si figura mea era pe masura discutiei.Deci vreau sa va spun ca la asemenea psiholog de la locul de munca nu cred ca ai putea apela sa te ajute in probleme de stres,ci mi se pare ca de atunci chiar sunt mai stresata cum nu am fost in acesti 15 ani,stresata de faptul ca am fost jignita fata de colegii mei,atita a dus-o mintea,atita a spus....ce parere sa ai despre un asemenea PSIHOLOG? [continuare]

buna ziua.am o mare problema.este a doua luna cand ar trebui sa.mi vina menstruatia si nu.mi vine.intr-adevar am mai avut dereglari dar nu asa de mari(maxim 2 saptamani).simptome de sarcina nu am deloc.am facut 3 teste la intervale de 7-10 zile.toate au iesit negative.am luat orgametril dar tot nimic.e o sapt de cand am luat ultimele pastile.am mai facut un test apoi.tot negativ.ce-i drept au inceput sa ma doara sanii.acum urmeaza sa merg la ginecolog sapt viit.sper sa nu fiu insarcinata si sa fie doar o dereglare.daca ati putea sa.mi lasati o parere, un sfat, v.as fi recunoscatoare.multumesc anticipat. [continuare]

Aslo si fibrinogen

Comunitate > Investigatii

sotul meu 30 ani i-a iesit la analize aslo 239 limita normala fiind 200,iar fibrinogenul 469 limita fiind de la 200 a 400,analizele le-a facut la cerere pt ca i s-a descoperit streptococ beta hemolitic din grupa A,a facut injectii cu penicilina g de 1 000 000 si un moldamin duminica seara,o sa continuie cu moldaminul... analizele le-a luat marti si duminica a terminat cu penicilina si moldaminul duminica seara.ce parere aveti?? o sa le vada si un medic analizele maine dimineata.va multumesc [continuare]

Pagina 21 din 34 (1000 rezultate)