Cauta afectiune/simptom/conditie medicala

Malaria

Malaria

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Malaria este o afectiune de natura infectioasa ce caracterizeaza zonele tropicale (sau predominant tropicale - cel mai adesea in Africa, Asia de Sud Est, America Centrala si America de Sud) si care poate pune in pericol viata pacientilor. Infectia face parte din clasa parazitozelor, boli determinate de paraziti, protozoare. Malaria este cauzata de protozoarul Plasmodium, transmis prin intermediul unei insecte vector, anume femela tantarului anofel. Tantarul poate infecta persoana daca este purtatorul protozoarului, insa pacientii se pot infecta (mai rar) si prin intrarea in contact cu sange infectat. Transmiterea malariei poate fi si verticala, de la mama infectata la fat. Malaria nu se poate lua doar daca stam in preajma unui pacient infectat. Pacientii cu malarie acuza in mod repetat febra (acesta fiind cel mai specific si intens simptom) precum si numeroase alte simptome generale, unele similare gripei, cum ar fi mialgii, artralgii, frisoane. In cazurile... [continuare]

Tbc gamglionar

Comunitate > Investigatii

Am fost diacnosticata cu tbc ganglionar...!acesta este rezultatul biopsiei:Ansamblul aspectelor histologice ,ale pieselor primite,pledeaza pentru limfadenita reactiva,prezinta granulelor si a celorcateva histiocite gigante multiucleate de tip Langhans,orienteaza limfadenita reactiva spre un proces inflamator infection granulomatos,posibil mycobacterian.Mentionez ca am avut 4 ganglioni 0,8mm,0,6mm,2,7mm,2mm.Tratamentul este urmatorul:Sinerdol 2 capsule,Pirazinamida 4 pastile,Etambutol 3 pastile,si B6 1.Analizele de sange au iesit ap perfect.Nu sunt sigura daca e diacnosticul corect as mai vrea o parere.Ce ar trebui sa fac in cazul de fata.Si in legatura cu aceasta boala ce anume am voie sa mananc si ce nu,ce activitati ar trebui sa fac ca sa ma ajute sa scap de aceasta boalasi la ce ar trebui sa renunt...sport ,solar,plaja ,bai termale ? [continuare]

Buna ziua! Numele meu este Iuliana, si de ani de zile am probleme cu menstruatia. Imi vine foarte mult, tine cate o saptamana, si vine chiar si de 2 ori pe luna. Am facut nenumarate controale asta constand in ecografii deoarece nu mi-am inceput viata sexuala. Problema principala este ca am dureri groaznice, insotite de varsaturi si care de multe ori se termina la spital prin perfuzie. La control mi s-a spus ca am 3 chisturi pe ovarul drept de 2 cm si o formatiune mai micuta pe ovarul stang. Mi s-a prescris anticonceptionale orale mercilon si vidan pentru dureri insa nu am putut suporta vidanul. Am avut stari de rau si diaree iar din cauza mercilonului am inceput sa am palpitatii si stari de greata tot tipul, lipsa poftei de mancare si am renuntat sa il mai iau. Urmatoarea luna o saptamana am avut dureri ovariene pana la menstruatie. De obicei vine cu foarte multe cheaguri dar nu din prima zi, dar dupa intrerupere a fost foarte mare cantitatea. Doctorul a descris-o ca hemoragie... [continuare]

Omega 3

Comunitate > Refluxul gastroesofagian

De la capsulele cu omega 3 iti apare aciditate gastrica?Am luat de vreo 10 zile pt a lua in greutate recomandate de doctor si au inceput sa apara niste arsuri care la inceput treceau singure.Acum imi apar niste dureri in stomac chiar si cand nu mananc.Cine a luat capsule cu omega 3 sa-mi spuna daca a avut ceva asemanator.Eu nu am avut probleme cu stomacul din punct de vedere al aciditatii, acum eu am o problema fiindca am slabit mult anul trecut si mi s-a alungit stomacul si am tot felul de probleme.Dar m-am apucat sa mananc ca sa iau in greutate si de aceea mi s-a dat omega 3 ca sa imi imbunatateasca organismul, desi eu nu am probleme in rest, sunt un tip sportiv din fire. Deci sa continui sa iau omega 3 sau imi face rau la stomac si sa nu le mai iau? Astept pareri! [continuare]

Acum circa 4 ani m-am fortat cu un bustean in partea stanga in dreptul primei coaste,am simtit o arsura puternica sub coasta ,m-au lasat puterile si am cazut in genunchi timp de 10-15 minute cand am putut sa ma ridic dar ma tinea foarte tare in acel loc,am incheiat munca am mancat serios ca muncisem mult si m-am culcat ,pe timpul somnului am vomitat abundent cum nu mai vomitasem niciodata,a doua zi am simtit ca mi-am revenit si am mancat iar copios si apoi m-am pus la drum cu masina circa 150 km,aproape de destinatie ma balonasem atat de tare ca plangeam de durere si toata mancarea o simteam in gat fenomen care nu il mai intalnisem pana la varsta de 51 ani. Timp de 4 ani m-am fortat sa mananc mai ponderat in scurt timp au aparut arsuri in cosul pieptului si in gat ,la circa 1 an mi-a aparut in gat o umflatura mica ,m-am dus la medic si mi-a zis ca este o punga de grasime acum a crescut cat oul de bibilica compact el nu ma doare decat in tot restul gatului de jur imprejur Acum de... [continuare]

Casnicia mea incepe sa devina usor usor un chin. Asta se intampla de cand a inceput sotia sa se ingrase enorm si nici macar nu-i pasa deoarece am incercat sa vorbim despre asta. Ca persona o iubesc dar ca partener sexual am inceput sa o urasc. Numai cand aud ca vrea ceva intim deja imi strica toata ziua deoarece nu o mai fac demult din placere pentru ca nu mai are pic de feminitate in aspectul ei. Va rog un sfat. Ce sa fac? In mine se duce zilnic o lupta intre iubirea pentru ea doar ca persona si ura si repulsia ca partener sexual. [continuare]

Rina 90

Comunitate > Diete

SALUT AM 35 ANI ,1,70 M SI 92 KG . AM INCRECAT SA TIN FOARTE MULTE DIETE SI DEGEABA ,ACUM INCERC RINA90 SI VREAU SA -MI SPUNA CINEVA DACA S-A SIMTIT BINE DUPA ACEASTA DIETA .ALTE DIETE STITI ? CARE SA DEA REZULTATE ? [continuare]

Pinnoslim

Comunitate > Diete

... am o greutate de 62 kg, as dori slabesc aprox 5 kg,am inceput sa iau pinnoslim de 3 zile(2x/zi o pastila) , intradevar nu mai am asa pofta de a manca intre mesele principaleceea ce am si vrut. in aceste zile am mancat putin, dar au aparut reactii adverse, e de necrezut, dar am ajuns la 64 de kg. am facut burta si un " colac pe langa talie, sunt umflata prin zona stomacului.Am intrerupt sa mai iau pinnoslim. as vrea sa stiu cauza si ce mi s-a putut intampla, de ce a reactionat in asa fel organismul si ce am de facut sa nu mai continui sa cresc in greutate cu toate ca mananc putin.mentionez ca nu sufar de nici o boala.... multumesc si astept raspuns cat de repede posibil, sunt foarte ingrijorata si speriata, ca in aceste 3 zile mi s-a intamplat asa ceva..... [continuare]

AM avut herpes genital la varsta de 18 ani .si acum vreau sa raman insarcinata si imi e frica .de cand am contactat aceasta boala am facut sex protejat .dar ma gandesc ca vreau sa fac un copil si nu stiu daca o sa reusesc.sunt disperata. p langa faptul ca si acum ma simt deprimata din cauza bolii.am impresia ca toata lumea ma critica si nu pot sa vbesc cu oricine despre tema asta.va rog sa ma ajutati [continuare]

Vimax

Comunitate > Disfunctii sexuale masculine

aveti si voi despre pastilele vimax oare maresc penisu cu adevarat cum se zice?este foarte multa reclama pe net si ma intreb si eu.cine imi da si mie un rasp.va multumesc [continuare]

Cum scap de diaree?

Comunitate > Constipatie

de 9 zile am diaree si nu stiu cum sa scap si am dureri abdominale .ce medicamente pot lua?sau ceva naturist.va rog help me pls [continuare]

sa incepem...am 18 ani si am o malformatie din nastere la inima si anume PVM(prolaps de valva mitrala)...de vreo 6 ani fac tratament continuu cu medicamente etc...ultima data cand am fost la cardiologie am facut ecografie si mi s-a spus ca starea de sanatate evolueaza spre bine !!!! asta simt si eu...inainte faceam putin efort si inima imi batea de 2 ori regulat dar a treia oara parca imi sarea din piept si tot asa..2 batai regulate iar a treia mai tare...acum cand fac efort simt ca acet lucru nu se mai intampla...si problema este ca sunt cam slabut...la 1.74 am doar 58 kg...si as dori sa pun ceva in greutate!! mi-am propus sa cumpar in aparat de fitness multifunctional cu care sa imi lucrez toate grupele de muschi !!! asta necesita si niste proteine pentru a pune in masa musculara !!!intrebarea este !!! Ma vor afecta acele proteine in problema mea cu inima? normal in caz de voi incepe acest proces nu voi fortza pana simt ca nu mai pot !! [continuare]

vaccinul polimicrobian este eficient si pentru prevenirea furunculilor?cine face un asemenea vaccin?unde se gaseste? eu am 30 de ani si de fiecare data inainte de ciclul menstrual apare cate un furuncul pe fese sau in zona pubiana.cine ma poate ajuta cu un sfat daca stie,care ar fii cauza?toxinele din organism?sunt purtatoare de stafilococ?trebuie sa-mi fac un vaccin ? care ar fii mai eficient?! va multumesc!! [continuare]

Buna. Am avut acum un an un sindrom vestibular central. De atunci am facut zeci de analize, rmn-uri, ct, eco, sange... Tot, inclusiv psihoterapie, dar degeaba. Contrar analizelor perfecte, eu sunt permanent ametit, parca mi se inmoaie picioarele si lesin, imi e greata foate des, ma dor ochii uneori, vad mai greu si in ceata, parca vad cu incetinitorul. Va rog daca aveti rezolvari sa imi scrieti. Multumesc! [continuare]

Fetita mea are 4 luni si 2 sapt, de azi- noapte a inceput sa stranute,sa tuseasca si sa ii curga nasul.La 3 luni a mai racit si a ajuns la bronsiolita.Medicul mi-a dat panadol-4 ml din 8 in 8 ore si oscillococcinum.Mi-a spus ca e prea mica pt nurofen,ca acesta este f puternic.Oare tratamentul pe care mi l-a prescris (fara sa o consulte)este bun?La 3 luni a avut o alergie,nu stiu la ce si nici nu stiu sigur daca era alergie,dar se manifesta prin stranut des.Nurofenul poate fi periculos?Nu a facut febra.Multumesc! [continuare]

De doua saptamini am o durere pe partea dreapta a piciorului drept de la coloana pina la degetele piciorului, mai mult la inceput am simtit o furnicatura pe toata partea piciorului retragindu-se treptat de sus in jos pina la nivelul genunchiului raminind acum aici dar si amurtirea a tri degete da la piciorul drept incepind cu degetul mic. Am luat 5 Arcoxia, Midocalm, 5 injectii de Tratul si 10 pastile de Milgamma N, dar durerea nu a incetat si nici amorteala, este suportabila peste zi dar noaptea este mai pronuntata. Am mai facut tot mereu masaj cu Diclofenac gel. Mai exsista vreun remediu in continuare. Si cum? Va multumesc anticipat. Cu tot respectul al Dvs. Gusti. [continuare]

Buna ziua tuturor, daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Foarte des fac infectii urinare, si tot timpul se manifesta diferit. De 2 zile ma doare vezica dupa ce urinez si noaptea simt si face si zgomot lichidul in vezica si uretre, se aude cum se duce spre vezica. Nu am mai patit asa ceva, nu m-as duce pe antibiotic ca m-am saturat sa iau si stiu ca nu e bine.Mi-am facut urina ieri azi o sa am un raspuns , ce pot sa iau inafara de antibiotic sa uricol, ceva bai daca fac? stiu si mi-e teama ca ar trebui sa fac un control la vezica dar medicii astia sunt total neinteresati si sa ma duc la particular ma usuca de bani. [continuare]

Ce crdeti?

Comunitate > Sarcina

buna va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii ca nu stiu ce sa fac?am nascut acum o luna aproape prin cezariana.faza e ca exact pe taietura sunt ca niste noduli .simt ceva tare si burta inca ma mai doare nu exagerat de tare insa,acu cateva zile am avut niste scurgeri maronii aproape spre alb acum mia curs ceva rosu f inchis in cantitatii mici.legat de aceii nodulii am fost la medic si mia zis ca e ok .acum eu nustiu ce sa cred??......ce mia curs poate fii interpretat ca o menstruatie? eu nu alaptez(din pacate)si ink ceva ce pot sa iau sa dau kteva kg jos??am niste pastile de fibre asa se cheama sunt naturiste continfibre de grau,orez orz porumb,cinea mia zis sa nu le iau acum ca nui bun prt operatie sa le iau dupa 3 4 luni inkolo.voi cecredetii? ceaiul verde e bun acum??imi doresc mult sa dau kteva kg jos .ms mult de rasp [continuare]

Buna ziua. Ma numesc Alexandra, am 20 de ani si ma confrunt cu o problema de care mi-e cam jena si care aproape ca m-a distrus psihic si social. Sunt dependenta de clorhidrat de tramadol (ajungand la doze de 1050 mg intr-o singura zi) si de alprazolam, pe care l-am folosit la fel, in doze fabuloase ajungand la 8-9 mg intr-o zi. Este a sasea oara cand ma chinui sa le las (am reusit prin septembrie sa ma abtin vreo doua saptamani, dupa care s-a dus totul naibii :P ). As dori si eu niste sfaturi...aproape ca nu ma mai pot bucura de ceva din viata asta, imi evit prietenii...cu facultatea deocamdata stau bine, dar imi lipseste cheful de orice... [continuare]

buna ziua,am si eu nevoie de un sfat.de o saptamana am inceput sa am dureri in piept si daca fac efort si daca sunt in repaos,uneori am dureri si in bratul stang,am dureri care imi raspund si in spate si dureri laterale pe partea stanga.tin sa spun ca eu sunt anxioasa,oare asta sa fie cauza?mi-am facut un ekg si a iesit in regula,ar trebui sa fac niste analize mai amanuntite,cum ar fie o ecografie la inima?ce precizie are ekg acesta?imi cer scuze pentru numeroasele intrebari.cu respect va multumesc [continuare]

In primul rand vreau sa va urez Craciun fericit si multa sanatate! Acum sa va zic care e problema mea...si va rog mult de tot sa imi dati un sfat. Dupa cum reiese si din nickname-ul meu am 20 ani. Desi e o varsta atat de frumoasa...de cativa ani ma lupt cu o afectiune, nu stiu daca sa ii zic boala..mi-e frica sa ii zic asa...constipatia..Doar ca e destul de grav, zic eu...defecatia e un chin, am scaune la 7-8 zile, uneori chiar la 9. De 2 ani cam am dureri la defecatie, sangerez. Am fost atunci la un medic, credeam ca am hemoroizi. Mi-a zis doar ca aveam o fisura. Acum de cateva luni, ma doar mai rau..sangerez in continuare si de multe ori ma trezesc noaptea cu o durere surda in zona rectala care trece de la sine. La medic nu am mai fost, stiu ca zic o prostie dar..mi-e frica de operatie..Vreau sa imi raspundeti, sa imi dati un sfat...ce sa fac..ma sperie foarte mult perioada dintre scaune, care e de in jur de o saptamana!!! Ce sa mai mananc nici nu stiu ca parca tot degeaba e...am... [continuare]

Acum o saptamana si ceva,am fost diagnosticata cu infectie cu stafilococ auriu si candida.Am urmat un tratament timp de 7 zile cu Nistatin si Zinnat(am facut si antifungigrama si antibiograma si in functie de asta am primit tratamentul),dar simt ca nu s-a vindecat.Am simtit o ameliorare a situatiei(aveam o tuse seaca mai tot timpul si acum este ceva mai bine,dar n-a disparut complet).Ati putea sa-mi dati si un tratament alternativ?Va multumesc. [continuare]

Sinuzita

Comunitate > Sinuzita

Buna!De cateva zile ma confrunt cu niste dureri ingrozitoare de cap, localizate in special in zona tamplelor. Acum cativa ani, in urma unui control medical, am aflat ca sufeream de sinuzita si am urmat un tratament medicamentos pentru a o trata. Banuiesc ca durerile ar putea avea legatura tot cu sinuzita, deoarece parca imi afecteaza si ochii si imi dau stari de ameteala. Se poate trata definitiv sinuzita si fara a apela la interventia chirurgicala? [continuare]

Colon iritabil

Comunitate > Boli intestinale

tratamentul il tin mananc regim adica orez fiert, morcovi fierti, carne de pui fiarta dar fara piele si zeama dar continua balonarea, intestinele ziceti ca se bat, crampe abdominale si scaune proaste. Nu ies din casa ca nu pot tot timpul am si senzatie de treaba mare pe mine. Spuneti ce sa fac [continuare]

buna.....as dori sa aflu o modalitate de a ajuta o prietena ce sufera de depresie....la inceput credeam ca doar cauta atentie si din aceasta cauza tot timpul este trista fara vlaga si plange...insa cu timpul am descoperit ca problema e mai grava...de mica are tulburari de caracter ...a avut o tentativa de sinuicid la varsta de 12 ani.A facut tot felul de tratamente,medici,bioenergie, a apelat si la preoti insa..toate au avut un rezultat limitat pentru o perioada de timp...Mai recent,anul trecut a inceput din nou cu starile ,se afunda singura in propria stare si cel mai ciudat pentru mine este ca deodata ii reapar starile ....astazi e vesela si rade si in aceeasi zi se inchide in ea nu mai comunica si se departeaza cu totul.A fost la un medic specialist,psihiatru..care a diagnosticat o cu depresie severa. Acesta i a dat anumite pastile pentru a vedea reactia organismului insa ea nu le a luat.Psihiatrul in cauza a incercat sa faca o sedinta de hipnoza pentru a gasi cauzele formarii... [continuare]

Buna ziua , am si eu o problema si 6 retete la activ pana acuma . am avut un reflux deudo-gastric am facut endoscopie ca sa se ajunga la aceasta concluzie , am luat tratament ptr durerea de stomac si in 10 zile nu am mai avut probleme dar ... problema mare este ca de 75 de zile sunt stricat la burta si in fiecare dimineata ma trezesc cu dureri de burta , intre orele 8:30 si 9:30 ma trezeste durerea din somn si trebuie sa ajung pe toaleta , scaunele sunt moi si cate odata apoase , au culoarea galbuie , scaun plutitor si urat mirositor si cate odata am si frisoane si sunt balonat . dupa ce am eliminat tot scaunul ma mai doare burta cel mult 40 min si in cursul zilei nu pot sa ies afara de loc chiar daca ma chinui . tin regim alimentar de 4 luni deja nu beau alcool nu fumez si nu am mai baut nici cafea de 4 luni jumate . Am facut analize la sange si au iesit ok am facut copro de 2 ori si au iesit ok am facut analize la glanda si au iesit ok si totusi doctorii imi dau niste... [continuare]

Inainte de a incepe un act sexual cu partenerul meu, facem un preludiu, care de obicei tine intre jumatate de h si 1 h.Destul de mult zic eu si suficient pentru a-l incita! Penisul lui ajunge in erectie, sta, mai ales ca practicam si sexul oral (chiar si asa se excita destul de greu), iar cand vine momentul de a-l introduce in vagin, nu dureaza nici 5 secunde si se inmoaie de tot, instantaneu. Se intampla deseori si chiar de apuca sa introduca penisul nu este decat intr-o semi erectie.De un al 2-lea numar nici nu se pune discutia...Un sfat de la un specialist ne-ar fi de mare ajutor.Multumesc! [continuare]

ma numesc andrey am 22 ani si am sida as dori si eu un tratmnt sa ma vindec de sida nu conteza de care tratamnt naturist medicamntos nu conteza nu conteza cati bani costa doar sa ma vindec inclusiv la ori ce clinca privata din afara sau din tara merg ori unde doar sa ma vindec de sida repet nu conteza cati bani costa sunt diospus sa incerc ori ce multumesc astept raspunsulile dv pt cei mai bine informati ajutatima si pe mine daca stiti ori ce indiciu multumesc anticipt ofer si bani celui care imi da un indici pentru un astfel de tratamnt [continuare]

Cancer ovarian

Comunitate > Cancer

Mama mea sufera de cancer ovarian. As dori sa aflu informatii despre un tratament naturist. In plus, as vrea sa stiu daca noul aparat cu ultrasunete, pentru combaterea cancerului, are efect garantat sau este doar in faza experimentala? [continuare]

de ce nu scap de trichomonas? de 6 ani ma lupt cu aceasta banala boala, care mi-a distrus viata, nu pot sa fac sex decat o data la 3 luni cateva zile si protejat. de 6 ani fac cate 5 6 tratamente cu metronidazol si tinizol si eu si partenerul, mi-am schimbat chlilotii, ii fierb, fierb irigatorul, spal wc cu domestos si clor, folosesc gel de igiena intima cu ph normal si de fiecare data imi apare, ma vindec o saptamana si dupa imi apare. sa nu mai zic de usturimile insuportabile ca mi vine sa imi rup pielea si in plus atatea tratamente cu metronidazol sunt ingrijorataoare odata ce scrie pe prospect ca nu trebuie sa faci mai multe de 2 pe an, si eu am facut vreo 30 pana acum [continuare]

Pagina 2 din 4 (102 rezultate)