Clickmed
programare rapida la medic

Multivitaminele trebuie combinate cu minerale pentru a evita durerile musculare

Publicat la data de: 16 Iunie 2008

Adiminstrarea vitaminelor necombinate cu minerale pot provoca dureri musculare copiilor si pot produce oboseala, sustin medicii pediatri, cu ocazia lansarii unor suplimente alimentare pentru copii.

"Kitul de Crestere Sanatoasa a Copilului", include o gama complexa de suplimente alimentare pentru copii, ce pot fi adiministrate chiar din primele zile de viata.

"Produsele sunt multivitamine combinate cu minerale cu diverse arome, cum ar fi capsuni, cola, zmeura si tutti-frutti. Kitul mai cuprinde si capsule masticabile cu ulei de peste, dar fara gust de peste, ceea ce faciliteaza administrarea lor copiilor de varste mici", a precizat medicul primar Alexandru Ulici, de la Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Doctorul Ulici a mai precizat ca uleiul de peste ofera o protectie a aparatului cardiovascular la adult, in cazul in care este administrat de la varste mici, si ar putea scadea rata infarctului miocardic cu aproximativ 30 la suta.

"Cel mai des, la copii, ne confruntam cu carente de calciu si magneziu", a declarat Ulici. Administrarea multivitaminelor are ca rezultat nasterea din ce in ce mai redusa a copiilor subponderali, potrivit unui studiu condus in Tanzania de medici americani si tanzanieni, publicat de Associated France-Press.

Studiul a inclus aproape 8.500 de femei, care au stat inchise intre 12 si 27 de saptamani, neinfectate cu SIDA, carora le-au fost administrate, zilnic, mai multe vitamine - C, E si o gama variata de vitamina D.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate