Coronavirus Update

Mousse de fructe aromat

Publicat la data de: 28 Noiembrie 2014
Mousse de fructe aromat

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Acest desert aromat, plin de vitamine si antioxidanti, poate fi consumat cu usurinta in tulburarile de deglutitie. Daca utilizati gelatina vegetala, reteta este potrivita si pentru un regim alimentar lacto-vegetarian.

Ingrediente

  • 450 grame fructe de padure congelate (dupa preferinte)
  • 85 grame zahar tos
  • 70 grame gelatina pudra
  • 300 ml smantana
  • 200 grame iaurt
  • fructe de padure intregi pentru decor

Mod de preparare

  1. Procesati la blender fructele de padure, astfel incat sa obtineti un piure fin, apoi adaugati peste zaharul tos.
  2. Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pachet.
  3. Separati, bateti smantana cu mixerul pana se intareste si amestecati-o cu iaurtul.
  4. Turnati peste piureul de fructe gelatina si incorporati smantana amestecata cu iaurtul.
  5. Introduceti desertul la frigider 1-2 ore (pana cand gelatina se fixeaza bine) si decorati-l cu fructele de padure intregi inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate