Risotto cu fructe de mare
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Risotto cu fructe de mare este o reteta italieneasca grozava, perfecta pentru orice masa de pranz sau cina, dar mai ales pentru regimul pacientilor diagnosticati cu pancreatita.
Ingrediente:
- 500 g fructe de mare (mix sau la alegere, un sortiment)
- 12 rosii cherry
- 70 g mazare congelata
- 1 ardei gras, feliat subtire
- 225 g orez brun fiert
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita pudra de chimion
- 1/2 lingurita de ulei de masline
- coriandru proaspat, pentru decor
Mod de preparare:
Pune uleiul la incins, intr-o tigaie nonaderenta, si prajeste ceapa, usturoiul, ghimbirul si coriandrul pana cand legumele se inmoaie. Adauga ardeiul si mazarea si lasa-le sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga orezul, fructele de mare si rosiile. Mai lasa risotto-ul inca 4 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Preparatul se serveste cald.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta
- Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
- Cat inseamna o portie de fructe sau legume?
- Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali
- Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua di ...
- Metode de protectie a dintilor, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici
- Vitaminele care sporesc fertilitatea
- Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?
Tipuri de diete si regimuri alimentare