Clickmed
programare rapida la medic

Dovlecei bulgaresti

Actualizat la data de: 02 Iulie 2009

Pentru: 4 portii
Dificultate: usor

dovlecei bulgaresti

  • 300 g dovlecel
  • 20 g faina de grau
  • 20 g ulei vegetal
  • 50 g ceapa verde
  • 120 g rosii
  • 20 g frunze salata
  • 40 g spanac
  • 20 g patrunjel
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 10 g marar verde
  • 6 g zahar
  • sare

  1. Se taie dovleceii, se trec prin faina si se prajesc in putin ulei. Se lasa apoi la racit.
  2. Se taie marunt ceapa si se caleste in uleiul ramas, se adauga rosiile feliate, spanacul, salata verde si patrunjelul. Se fierb inabusit pentru 10 minute.
  3. La sfarsit, se adauga suc de lamaie si zahar.
  4. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
  5. Se aseaza dovlecelul in farfurie, se acopera cu legumele si se orneaza cu marar si frunze de salata.

Valori nutritive/portie (100 g):
Calorii:
94.5
Proteine: 1.57 g
Grasimi: 4.9 g
Glucide: 9.9
Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate