Burger cu somon

Burger cu somon

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Burgerul cu somon este o varianta mai sanatoasa a burgerului american, datorita acizilor esentiali omega-3 furnizati de pestele gras.

Acesti nutrienti importanti ajuta la tratarea cu succes a anemiei, prin efectul de intarire a imunitatii. Reteta este suficienta pentru 6 portii.

Ingrediente:

  • 200 grame pesmet
  • 500 grame carne de somon, dezosata si tocata
  • 6 chifle integrale, taiate in jumatate si prajite
  • 2 oua
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 castraveti murati
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la temperatura medie si puneti o jumatate din pesmet intr-o farfurie intinsa. Intr-un bol mediu, amestecati restul ingredientelor, cu exceptia uleiului de masline, castravetilor si a chiflelor. Framantati bine compozitia si formati in palme 6 chiftele plate, de aproximativ 1 cm grosime. Treceti chiftelele prin pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, unsa cu ulei de masline. Coaceti carnea timp de 8-12 minute, intorcand chiftele pe ambele parti.

Introduceti chiftelele coapte intre chiflele prajite si asezati deasupra feliile de castraveti. Puteti completa burgerii cu felii de rosii proaspete, salata verde sau alte condimente preferate.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Dieta de vara a persoanelor cu diabet Dieta de vara a persoanelor cu diabet

    Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar...citeste mai mult

  • Plan de detoxifiere pentru 7 zile Plan de detoxifiere pentru 7 zile

    Generalitati Acest plan de alimentatie se axeaza pe trei cai de atac: detoxifierea, cresterea rezistentei naturale la boli a organismului si stimularea producerii de substante chimice din creier care ofera o stare generala de bine. Dieta nu se recomanda a fi adoptata...citeste mai mult

  • Adevarul din spatele miturilor despre sanatate Adevarul din spatele miturilor despre...

    Crusta de la paine este plina de vitamine In urma unor studii, cercetatorii au descoperit ca in procesul de coacere al painii se formeaza un tip de antioxidant care este de 8 ori mai abundent in crusta decat in miezul painii. Totusi este important sa se consume...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate