Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Carnea slaba, precum cea de pui, este recomandata pentru consum in cazul ulcerului, insa preparata cat mai dietetic, niciodata prin prajire.

Aceasta reteta presupune prepararea puiului la cuptor, cu ingrediente aromate, care ii confera un gust special.

Ingrediente

  • 85 ml lapte batut degresat (sau cu continut redus de grasime)
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 200 g carne de pui, taiata in bucati potrivite (ca pentru snitel)
  • 70 g pesmet
  • 70 g de nuci maruntite
  • 2 linguri de branza degresata rasa
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat fin
  • un praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Amestecati laptele batut cu mustarul intr-un bol mic si treceti carnea de pui prin aceasta compozitie.
  3. Separat, puneti o tigaie mica pe foc si incalziti pesmetul, pana devine auriu.
  4. Amestecati pesmetul incalzit cu nucile, branza, rozmarinul, sarea si piperul.
  5. Scoateti carnea din compozitia cu laptele batut si treceti-i prin amestecul cu pesmet, pana cand este acoperita complet.
  6. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti suprafata cu uleiul de masline si transferati carnea in tava.
  7. Coaceti friptura timp de 13 minute sau pana cand puiul este bine patruns.
  8. Puteti garnisi preparatul cu frunze de rozmarin, pentru o prezentare excelenta.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Este sau nu periculos cuptorul cu microunde? Este sau nu periculos cuptorul cu...

    Cuptorul cu microunde reprezinta un mod rapid si usor de a incalzi si de a prepara mancarea, de aceea este utilizat pe o scara larga. Insa, de-a lungul timpului, au fost create numeroase controverse, acest dispozitiv fiind considerat fie sanatos, fie nociv pentru...citeste mai mult

  • Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Tot ce trebuie sa stii despre...

    Generalitati Carnea de pui a fost multa vreme considerata o sursa bogata de proteine si vitamine, avand un continut redus de grasimi. Noi studii au relevat un lucru surprinzator: puiul crescut in zilele noastre contine de pana la sase ori mai multa grasime decat...citeste mai mult

  • Beneficiile consumului regulat de nuci Beneficiile consumului regulat de nuci

    Generalitati Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Principalele beneficii...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK