Paine cu dovlecei

Paine cu dovlecei

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Painea cu dovlecei este un preparat usor de digerat, savuros si sigur pentru consum in duodenita.

Nu consumati preparatul imediat dupa coacere, mai asteptati 2-3 ore, astfel incat sa nu riscati declansarea disconfortului digestiv.

Ingrediente

  • 350 grame faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 1 sfert de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri ulei de rapita
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 ou mare, batut bine
  • 300 grame zahar
  • 350 grame dovlecel ras
  • 50 grame nuci maruntite

Mod de preparare

  1. Amestecati faina cu urmatoarele patru ingrediente (pana la bicarbonatul de sodiu) si, separat, combinati uleiul de rapita cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si oul batut.
  2. Adaugati dovlecelul si amestecati compozitia cu mixul de faina.
  3. La final, incorporati nuca maruntita in aluatul obtinut.
  4. Turnati coca in doua tavi de chec unse cu putin ulei de masline.
  5. Coaceti painea la temperatura ridicata timp de o ora, o ora si un sfert.
  6. Lasati-o la racit pe un gratar cel putin 2-3 ore inainte de consum!
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate