mancaruri traditonal
5 mancaruri nesanatoase de la care ar trebui sa iti iei adio
Autor: SfatulMedicului
Alimentele pe care le consumam zilnic sunt combustibilul nostru.Ele ne ajuta sa ne protejam sanatatea, sau, din contra, ne provoaca probleme pentru ca abunda in zaharuri si grasimi nesanatoase. Iata ce alimente, foarte populare si pe care multe persoane le consuma aproape zilnic, ar trebui sa eviti: Covrigii Covrigii sunt o varianta la indemana pentru cei care nu au timp sa ia micul dejun acasa, mai ales ca sunt gustosi si ieftini. Nu sunt insa si sanatosi , spun specialistii in nutritie. Acestia contin carbohidrati, care pot favoriza aparitia kilogramelor in plus, pentru ca se transforma in grasime dupa ce sunt absorbiti de organism. Chiar daca potolesc repede foamea, covrigii nu au valoare nutritionala, neaducand niciun aport de vitamine si minerale in organism. Incearca sa iei in fiecare dimineata un mic dejun care sa contina cereale integrale. Cand ti se face pofta de un covrig, poti opta pentru un fruct. Bacon Multi dintre noi preferam un mic dejun format din omleta si... [continuare]
6 mancaruri care te energizeaza, fara sa mai bei cafea dimineata
Autor: SfatulMedicului
Cafeaua este bautura pe care cei mai multi dintre noi o bem dimineata, pentru ca ne energizeaza si ne scapa de starea de somolenta. Sigur ca te invioreaza pentru o vreme, insa stiai ca pot exista alternative mai sanatoase pentru a rupe vraja somnului? Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma, astfel incat sa aiba acelasi efect de trezire ca si cafeaua. Semintele de chia O alternativa sanatoasa o reprezinta semintele de chia, care sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, despre care se stie ca ajuta la stimularea sistemului nervos, imbunatatind concentrarea. De asemenea, te ajuta sa fii mai activ, inca de la primele ore ale diminetii. Totodata, semintele de chia sunt esentiale si pentru buna functionare a digestiei. Au si un continut ridicat de apa, ceea ce inseamna ca te ajuta sa te hidratezi, nu doar ca iti dau energie. Astfel, adauga seminte de chia in smoothie, intr-un shake sau in iaurtul de dimineata. Apa calda cu lamaie O alta modalitate de a-ti incepe... [continuare]
Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte... [continuare]
Alimente care iti ofera satietate si care iti provoaca foame
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Succesul sau esecul in incercarea de a renunta la kilogramele in plus tine de cunostintele tale despre alimentele satioase si cele care iti provoaca foame. Alimentele bogate in fibre, proteine si apa iti asigura senzatia de satietate, in timp ce carbohidratii, zaharul si mancarurile prea sarace in calorii iti pot stimula foamea. Alimente satioase, care alunga foamea Fulgii de ovaz bogati in fibre si proteine iti pot asigura un mic dejun care sa alunge foamea cu succes pana la ora pranzului. [continuare]
Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Organismul feminin sufera modificari hormonale drastice in timpul sarcinii. Multe dintre acestea declanseaza simptome clasice cum ar fi poftele alimentare neobisnuite sau pentru mancaruri bogate in grasimi. La astfel de pofte poate fi dificil de rezistat si deseori femeile insarcinate consuma nu doar gustari sanatoase, cu un continut nutritiv adecvat. Este important pentru orice viitoare mama sa isi poata controla pofta pentru dulciuri, alimente prajite si grasimi pentru a reusi sa mentina o stare optima de sanatate, atat pentru ea cat si pentru fat. Nutrientii necesari in perioada sarcinii Pasul 1 - Asigurati-va ca beneficiati in fiecare zi de substantele nutritive necesare pentru dvs. si pentru copilul dvs. Luati multivitamine prenatale zi de zi pentru a preveni deficientele nutritionale care pot stimula pofta de mancare. Pasul 2 - Concentrati-va pe consumul de acid folic pentru a ajuta copilul sa se dezvolte in mod adecvat. Multe vitamine... [continuare]
Invata copilul sa manance sanatos 1. Nu este o surpriza faptul ca parintii au nevoie de ceva ajutor pentru a intelege ce inseamna sa mananci sanatos. Urmand cateva linii de baza, poti creea pentru copilul tau un mediu incurajator pentru a manca corect si pentru a-si mentine o greutate sanatoasa. Lasa-l sa aleaga ceea ce ii place 2. Din mancarurile pe care le oferi, copiii vor alege ce vor manca sau daca vor manca tot. Copiii ar trebui sa spuna ceva in aceasta problema. Din selectiile pe care tu i le oferi, lasa-l sa aleaga ce sa manance si cat de mult vrea. I se va parea ca o libertate. Dar daca vei urma pasul 1, copilul tau va alege numai din mancarurile pe care tu ai decis sa le cumperi si sa le servesti. Parintii aleg 3. Parintii controleaza. Tu decizi ce mancare trebuie sa cumperi si cand sa o servesti. Desi copiii ii "piseaza" pe parintii lor pentru a manca mai putin hranitor, ar trebui sa fie in grija adultilor decizia aprovizionarii cu mancare. [continuare]
Alimentatia corecta pe timp de iarna
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In zilele friguroase de iarna, cand cu greu reusim sa ne incalzim, un bol cu supa cremoasa sau o tocana aburinda sunt extrem de tentante, chiar daca aceste mancaruri nu sunt tocmai sanatoase pentru organismul nostru. Consumam astfel de mancaruri vara? Daca vara nu consumam mancaruri "grele" pentru stomac, de ce am face acest lucru iarna... doar pentru ca afara este frig si intuneric! Astfel, asa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele si salatele, si iarna tot acestea au prioritate, insa adaptate la produsele de sezon disponibile. In plus, alimentatia sanatoasa este obligatorie iarna deoarece gradul de activitate fizica este mult mai scazut, spre deosebire de anotimpul cald. Iarna organismul are nevoie de mai multi nutrienti pentru a mentine constanta temperatura corpului, din acest motiv este indicat sa consumam alimente cat mai sanatoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde substantele nutritive. De asemenea, se recomanda... [continuare]
Alimentatia pacientilor cu pirozis: sfaturi practice
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Credeati ca daca aveti pirozis nu mai puteti manca nimic bun? Ca regimul dumneavoastra trebuie redus drastic si alcatuit doar din mancaruri ce va faca sa strambati din nas? Nici pe departe! Specialistii s-au gandit la dumneavoastra si au realizat o lista de recomandari practice ce poate fi aplicata astfel incat masa sa ramana masa. Si gustoasa, pe de-asupra! Vi s-a intamplat sa incercati sa gatiti pentru mai multe persoane si fiecare sa aiba alte preferinte? Sa incercati sa-i impacati pe toti, dar sa fie atat de greu incat sa va aflati intr-o adevarata incurcatura? Foarte multi adulti se confrunta cu pirozis, sau clasicele arsuri cum sunt ele numite in limbaj mai putin stiintific, si fiecare este sensibil la un alt tip de aliment. Este greu, daca nu imposibil sa le faceti tuturor pe plac, iar mancarea sa ramana variata si delicioasa. Usturoi, ceapa, rosii si sos de rosii, condimente, cafea, ciocolata... lista posibililor triggeri ai... [continuare]
Generalitati Pentru majoritatea oamenilor, cuvantul „dieta” se refera la restrictii alimentare, la mancaruri fara gust si chiar infometare. Iar adeptii ideii de frumusete si ingrijire imping acest tip de dieta pana la extreme. Insa, nu intotdeuna sunt necesare toate aceste sacrificii, deoarece exista si diete gustoase, echilibrate si sarace in calorii, care permit unei persoane sa scape repede de kilogramele in plus fara sa lesine de foame. In continuare va fi prezentata dieta cu mere in mai multe optiuni. Dieta poate fi folosita fara alte alimente pentru 1-2 zile pe saptamana, de dorit in mod regulat timp de trei luni. Aceasta abordare a dietei permite persoanei sa piarda kilograme si sa isi regleze metabolismul. Includerea merelor in dieta zilnica presupune o cale care permite combinarea gustului placut al merelor si beneficiile pierderii in greutate. Dieta cu mere se refera la o varietate de monodiete. Mono-dietele se bazeaza pe consulmul unui... [continuare]
Secrete culinare pentru pacientii cu poliartrita reumatoida
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Toti ne dorim sa ne descurcam cat mai repede in bucatarie, dar in acelasi timp sa preparam mancaruri cat mai delicioase. Uneori insa parca nu avem destul de multa energie, destul de mult timp si poate nici vointa foarte multa, astfel incat pentru cateva ore, sa ne simtim maestri bucatari. Daca insa lipsei de energie ii este asociata si durerea, disconfortul general si pierderea indemanarii, atunci intelegem de ce, pentru pacientii cu poliatrita reumatoida prepararea mesei devine chiar o adevarata provocare. Nu este usor sa faci fata zi de zi simptomelor acestei boli cu caracter invalidant. Pacientii se confrunta cu durere la nivelul articulatiilor mici, mai ales ale mainii, cu tumefactia locala si impotenta functionala, cu febra persistenta si cu redoare matinala care trece foarte greu. Viata cu artrita reumatoida nu este usoara si oricat de mult ar fi ameliorate simptomele in urma unui tratament corect, exacerbarile bolii afecteaza foarte mult... [continuare]
Durerile de cap aparute in urma consumului de alimente si bauturi reci
Autor: SfatulMedicului
Definitie Durerile de cap aparute in urma consumului de alimente reci sunt dureri de cap scurte, cu caracter de intepatura care apar in urma consumului de mancaruri sau bauturi reci. Inghetata, bauturile carbogazoase reci, bauturile cu fulgi de gheata – toate pot cauza aparitia de dureri de cap. Din fericire insa durata acestor dureri de cap este redusa: ele trec de la sine in doar cateva secunde. Simptome Simptomele durerilor de cap aparute in urma consumului de alimente reci includ: • Dureri ale regiunii frontale, cu caracter de intepatura; • Dureri al caror varf de intensitate este atins intr-un interval de timp variind intre 30 si 60 de secunde de la debutul simptomului; • Dureri care dispar spontan in mai putin de cinci minute. Cand este cazul sa cereti sfatul medicului Intrucat durerile de cap aparute in urma consumului de alimente sau bauturi reci dispar spontan in cateva secunde, nu este necesar consultul medical. Cauze Durerile de cap aparute in urma... [continuare]
Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile oferite de condimente si mirodenii Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Condimente si mirodenii Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare ... [continuare]
Metode Este foarte importanta o igiena personala riguroasa. Stergeti foarte bine zona genitala din anterior spre posterior dupa ce urinati sau aveti scaun. Astfel evitati raspandirea bacteriilor de la nivelul rectului la nivelul vaginului sau uretrei. - evitati utilizarea hartiei igienice colorate, a spumantului de baie, sapunurilor parfumate, dusurilor intravaginale, a deodorantelor feminine si a tampoanelor si servetelelor deodorante. - evitati folosirea detergentilor si inalbitorilor puternici, atunci cand va spalati hainele. - evitati activitatile prelungite ce pot agrava infectia urinara cum ar fi ciclismul, calaria, mersul cu motocicleta. - consumati 6 pana la 8 pahare de apa sau lichide pe zi. Consumul [continuare]
Sfaturi utile Adoptarea unui regim alimentar sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la mancarurile preferate. Varietatea culinara si cantitatea moderata sunt regulile ce vor fi urmate. Deci, a manca sanatos inseamna sa consumi: legume, fructe, paine, cereale, cartofi, orez, paste fainoase etc fara niciun fel de restrictii. „Piramida alimentelor” prevede un regim alimentar echilibrat, bazat mai ales pe legume si fructe, aflate la baza piramidei, si portii mai mici din produsele alimentare de care organismul nostru are mai putina nevoie, precum: grasimile si zaharul. 33% fructe si legume Consumul unei cantitati insemnate de fructe si legume este foarte important deoarece ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, reducand in acelasi timp riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Din fructe si legume organismul absoarbe vitamina A, vitamina C, acid folic si minerale precum: fierul, calciu si magneziu. [continuare]
Generalitati Se admite tot mai des faptul ca excesul de sare este responsabil de cat mai multe decese in fiecare an. Principalul vinovat se pare ca este nu numai consumul exagerat al sarii pe care o foloseste fiecare in bucatarie atunci cand gateste, dar si industria alimentara care pune prea multa sare in mancarurile semipreparate si alte produse. In mod cert, sarea este cunoscuta ca un factor de risc la hipertensivi, dar se afla si la originea unor numeroase probleme de sanatate, in special la nou-nascuti, persoane varstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologica minimala de sare este in jurul a 2 grame/zi. Desi dezbaterile asupra efectelor negative ale excesului de sare in alimentatie sunt departe de a fi solutionate, se stie clar ca este necesar sa diminuam consumul de sare. Aceasta deoarece sarea contribuie la cresterea tensiunii arteriale la unele persoane: atat la cei care sufera deja de aceasta afectiune, cat si la cei predispusi (persoane peste 40 de ani,... [continuare]
Cum puteti sa slabiti cu alimente sanatoase, la picnic
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In cazul in care credeti ca pentru a slabi este suficient sa consumati mancaruri gatite, acasa, ganditi-va din nou. Vremea devine din ce in ce mai frumoasa si vara se apropie. Este momentul perfect pentru a umple cosul de picnic, sa iesiti in aer liber si sa va relaxati. Multe dintre alimentele consumate la astfel de evenimente sunt nesanatoase (chipsuri, prajituri, etc.). Exista si unele tipuri delicioase de produse alimentare care pot transforma experienta intr-una sanatoasa. Un picnic poate combina placerea de a manca in aer liber cu unele tipuri de activitati fizice. Exemple de preparate culinare care va ajuta sa pierdeti in greutate - Aperitive - Unele persoane prefera sa manance la picnic diverse tipuri de chipsuri inmuiate in variate sosuri sau garnituri - optiune nu tocmai sanatoasa. Pentru o versiune mai sanatoasa puteti alege chipsurile de tortilla, pe care le puteti prepara singuri, acasa, in ulei de masline pana cand acestea... [continuare]
Generalitati Dieta o2 a fost creata ca o dieta bazata pe antioxidanti care are ca efect pierderea in greutate, stimularea unei stari de sanatate a intregului organism si incurajarea mentinerii frumusetii. Mancarurile recomandate in dieta o2 includ fructe si legume precum mango, rodie, papaya, sfecla de zahar, fructe de padure, salata verde, spanac si avocado. Alte produse aprobate sunt quinoa, leguminoasele, lapte de soia, ovaz, paine din cereale integrale, seminte, nuci, peste, curcan, carne slaba, ulei de masline extravirgin, ceai verde, tofu, vin rosu si ciocolata neagra. Lucruri ce trebuie luate in considerare Daca sunteti interesati de o dieta care sa se concentreze pe consumul de [continuare]
Macrobiotic
Se spune despre un regim vegetarian compus, in principal, din cereale, legume si fructe. Macrobiotica provine din gandirea chineza, in conceptia careia, orice manifestare din lume este guvernata de ritmul a doi timpi, cel al timpului pasiv si cel al timpului activ (zi/noapte, vara/iarna), dupa legea lui yin si yang, yin reprezentand inertia, iar yang, forta. Pornind de aici, o metoda macrobiotica se vrea un mjloc de a gasi prin alimentatie un echilibru fizic si psihic si de a fi in armonie cu mediul. Hrana se imparte in alimente yang (cereale, mancaruri sarate) si alimente yin (fructe, mancaruri acide si dulci, potasiu): alimentatia macrobiotica cuprinde mai multe paliere care introduc restrictiile succesiv (eliminarea produselor animale, apoi a fructelor); un raport intre yin si yang de 5/1 constituie echilibrul perfect, regimul "ideal" (corespunzand ultimului palier) fiind compus exclusiv din cereale (orez brun). Acest tip de alimentatie, foarte carentata, este nerecomandabil. [continuare]
Prostatei (adenom al)
tumora benigna a partii centrale (care inconjoara uretra) a prostatei. Un adenom al prostatei apare la 85% dintre barbatii de varste cuprinse intre 60 si 70 ani. simptome - Pacientul este obligat sa se trezeasca de mai multe ori pe noapte pentru a urina si are probleme cu golirea completa a vezicii (slabirea jetului urinar, picaturi). Vezica golindu-se prost, se dilata si este adesea sediul unor infectii urinare. Nu exista nici o corelatie intre volumul adenomului si jena mictionala pe care acesta o antreneaza. In plus, adenomul poate fi la originea unei infectii, uneori asociata cu o epididimita (infectie a epididimului) sau cu o hematurie (prezenta de sange in urina). Atunci cand este foarte deranjant, el antreneaza o diminuare a activitatii sexuale. Evolutia sa este adesea imprevizibila, adenomul prostatei poate sa nu antreneze decat foarte putine tulburari in perioada lunga sau poate evolua in pusee cu perioade de remisiune. El se afla uneori la originea unei retentii... [continuare]
Limba mielului (borago officinalis)
Planta anuala de cultura sau salbaticita la noi in tara, intalnita in zone cu climat bland. Tulpina poate atinge chiar si un metru, este acoperita cu peri albi. Frunzele sunt e culoare verde inchis, ovale. Florile sunt de dimensiuni reduse, de culoare albastra sau roz, in forma de stea. fructele sunt nucule de culoare brun inchis, dispuse cate patru. In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, florile si tulpinile. Frunzele se culeg in perioada infloririi. limba mielului infloreste pe tot parcursul verii. Planta contine mucilagii, acid salicilic, alcaloizi. Are actiune diuretica, sudorifica, anticoagulanta, depurativa, nervina, antiinflamator. Planta este utilizata si in gastronomie, fie ca si condiment sau la prepararea diverselor tipuri de mancaruri sau salate. Uz intern: - bronsita, gripa, febra, tuse, boli reumatice, depresii, edeme, retentii urinare, palpitatii, infectii ale cailor respiratorii superioare, hiperhidroza, stimuleaza secretia lactata,... [continuare]
Busuioc (basilici herba, ocimum basilicum l.)
busuiocul este o planta medicinala cu tulpina paroasa si flori mici albe sau roz, care se poate inalta pana la jumatate de metru. Se intalneste mai ales in zonele de campie si se dezvolta armonios in conditii de umezeala si caldura. Se poate recolta din luna iulie pana in septembrie, prin taiere de la 7-13 cm de pamant. Contine ulei volatil bogat in estrargol si linalol, saponozide, triterpenice, tanoizi. busuiocul este aromat si are miros dulce intepator. Este utilizat si in gastronomie pentru aromatizarea mancarurilor (se adauga de obicei la sfarsitul gatirii preparatelor culinare pentru a nu se i se diminua aroma). In stare proaspata, se va pastra in in pungi de plastic la rece. Uscat, isi pierde calitatile aromatice. Fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana inflorita, semintele, frunzele si florile. Uz intern: - cefalee, tuse, tulburari gstrointestinale (absoarbe gazele, calmeaza colicii abdominali), reduce starile de voma, bronsite cronice sau acute, tuse,... [continuare]
Anason (pimpinella anisum l.)
Planta medicinala anuala, de cultura, cu putine frunze, dintate si inflorescente umbrelate de forma ovala, mici si albe. fructele sunt in forma de stea, acoperite de un par aspru, scurt. Contin semninte din care se prepara infuzii. Au gust aromat si miros placut. Acestea au in compozitie ulei volatil format din anetol, metilcavicol, cetone, adelhide anihica si acetica, colina, protide, lipide, amidon, zaharuri si substante minerale. Fructele coapte se recolteaza din luna iulie pana in septembrie, recomandabil dimineata sau seara. In scop medicinal se folosesc fructele uscate pentru ca au efect carminativ, galactogog dar si expectorant. Anasonul se utilizeaza si in gastronomie, pentru aromatizarea mancarurilor. Uz intern: - fructe - bronsite, stimularea secretiei lactate, combaterea oxiurozei, sindrom dispeptic gastric, meteorism, colici abdominale (recomandat si sugarilor si copiilor mici), stimuleaza digestia, apetitul si... [continuare]
Orezul (oryza sativa)
Planta anuala de cultura, intalnita in zone cu climat bland si umed. Radacina este fasciculata, se prelungeste aerian cu o tulpina cilindrica de pana la 1.3 m inaltime care prezinta frunze ce au lingula triungiulara, urechiuse dezvoltate ce inconjoara tulpina. Inflorescenta apare in iulie-august, sub forma de panicul, care se transforma in fructe cariopse, concrescute cu paleele. Planta contine celuloza, proteine, grasimi, substante extractive neazotate, minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, mangan, clor, iord, zinc, fluor, arsenic) si vitamine A, B1, B6, b12 continute in coaja care din pacate se pierde in procesul de prelucrare. Cariopsele contin: 13.7 % apa, 10.4% fibre, 2.3% lipide, 5.8% proteine, 73.7% glucide. In scop fitoterapeutic se utilizeaza boabele de orez decorticate partial sau integral (orezul cargo – orezul curatat de prima lui invelitoare, de pleava, apoi orezul semi-complet care a suferit o prima prelucrare si orezul alb sau... [continuare]
Prazul (allium porrum)
Planta erbacee bienala sau trienala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Bulbul este alungit, iar tulpina este groasa, de culoare alba. Frunzele sunt lungi, cu varf ascutit. Florile au culoare alba. In scop fitoterapeutic se utilizeaza bulbul si semintele. prazul contine glucide, proteine, lipide, glucoza, fructoza, zaharoza, saponine vitamine (C, PP, B6), substante minerale (potasiu, calciu, fosfor, clor, magneziu, sodiu). Prazul are efect antiinflamator, antiseptic, carminativ, hipotensiv, stomahic, diuretic, expectorant, hipogliceminant, tonic, vasodilatator. Planta are aroma si gust specific Prazul se foloseste in gastronomie pentru prepararea diverselor tipuri de mancaruri si salate. Uz intern: - gripa, angina, afectiuni cardiace, arterite, astm bronsic, bronsite, traheite, laringite, guta, convalescenta, constipatie, sterilitate - sub forma de infuzie, decoct. [continuare]
Lodronat, comprimate filmate
Compozitie Substanta activa: sare disodica de acid clodronic ´ 4 H2O (clodronat, Cl2MBP), 649,7 mg (corespunzand la 520 mg acid clodronic). Forma de prezentare: Cutii a 30 comprimate filmate pentru administrare orala. Indicatii osteoliza produsa de metastazele osoase ale tumorilor solide (ex. cancer de san, cancer de prostata, cancer tiroidian etc.) sau de catre neoplaziile hematologice (ex. mielomul multiplu etc.). Hipercalcemia produsa de metastaze osoase extinse sau de tumori maligne care induc distructie osoasa in afara metastazelor osoase. Contraindicatii Acidul clodronic nu trebuie utlizat in urmatoarele situatii: hipersensibilitate la medicament, insuficienta renala cu un clearance creatininic Precautii Sarcina si alaptare: Acidul clodronic nu trebuie utilizat in timpul sarcinii. Daca este necesar, trebuie utilizate mijloace... [continuare]
Digen, comprimate filmate
Ce este Digen si pentru ce se utilizeaza Indicatii Digen contine o substanta activa care se numeste esomeprazol. Acesta apartine unui grup de medicamente numite “inhibitori de pompa de protoni”. Aceste medicamente actioneaza prin reducerea cantitatii de acid pe care o produce stomacul dumneavoastra. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor bolii de reflux (de exemplu senzatia de arsura in capul pieptului-pirozis si regurgitare de acid gastric) la adulti. Refluxul reprezinta fluxul invers de acid din stomac in esofag („gat”), care poate deveni inflamat si dureros. Acesta va poate produce simptome cum sunt senzatia dureroasa de arsura la nivelul pieptului cu tendinta ascendenta inspre gat (pirozis) si un gust acru in gura (regurgitare de acid). Digen nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorari imediate dar simptomele se pot reduce din prima zi de administrare. Ar putea fi necesara administrarea de comprimate timp de 2-3... [continuare]
Stop apetit (cu arome de capsuni, vanilie, ananas si ciocolata)
Compozitie Sucroza, dextroza, fructoza, lapte degresat, pudra de zer, calciu caseinat, proteine din soia, celuloza purificata, fibre din tarate, carrageen, malto-dextrina, lecitina, DL-metionina, aspartam, arome naturale si artificiale, precum si urmatoarele vitamine si minerale: vitamina E acetat, acid ascorbic, niacinamida, vitamina A palmitat, pyridoxina hidroclorida, thiamina mononitrata, vitamina D3, riboflavina, biotina, acid folic, vitamina B12 calciu pantotenat, oxid de magneziu, calciu fosfat, potasiu clorid, calciu carbonat, ortofosfat feric, oxid de zinc, sulfat de mangan, sulfat de cupru, iodura de potasiu. Actiune terapeutica Este hrana delicioasa, dietetica si sanatoasa care va ajuta sa pierdeti din greutate repede, natural si placut. 3 pahare cu Stop Apetit asigura 100% necesarul nutritiv zilnic recomandat pentru adulti, continand cele 11 vitamine esentiale, 7 minerale importante, calciu si potasiu naturale, proteine, tarate, fibra. Fibra vegetala, taratele si... [continuare]
Lecitina, capsule
Ce este Lecitina, capsule si pentru ce se utilizeaza Indicatii Fosfolipidele obtinute din vegetale si ou sunt constituenti esentiali tuturor tesuturilor si organelor celulare. Datorita proprietatilor lor, preparatele de lecitina amelioreaza coeficientul de utilizare al alimentelor, favorizand cresterea si dezvoltarea organismului; maresc capacitatea de munca fizica si intelectuala; accelereaza refacerea organismului dupa eforturi intense. Beneficiile pentru sanatate ale lecitinei extrase din soia includ pierderea naturala in greutate, eliminarea naturala a depozitelor de grasime din corpul nostru, facilitarea digestiei prin stimularea functiei intestinale, protectia naturala a ficatului, un nivelul redus de colesterol, imbunatatirea performantei mentale, prevenirea naturala a bolilor neurologice, precum Alzheimer si dementa. Lecitina de soia este, de asemenea, benefica pentru slabire si pentru a facilita circulatia sangelui in corpul nostru, si, de asemenea, previne formarea... [continuare]
Ercefuryl, capsule
Ce este Ercefuryl si pentru ce se utilizeaza Indicatii Acest medicament este un antibacterian intestinal. Ercefuryl 200 mg este indicat in completarea rehidratarii, in tratamentul diareei acute de origine infectioasa, la adulti si copii peste 6 ani. Tratamentul nu inlocuieste masurile dietetice si rehidratarea, daca aceasta este necesara. Mod de administrare Doze Rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Adulti: doza recomandata este de 4 capsule Ercefuryl 200 mg (800 mg nifuroxazida) pe zi, repartizate in 2-4 prize. Copii peste 6 ani: 3 pana la 4 capsule Ercefuryl 200 mg (600 pana la 800 mg nifuroxazida) pe zi, repartizate in 2-4 prize. Este contraindicata administrarea de comprimate sau capsule la copii sub 6 ani, deoarece pot sa apara accidente la inghitire. Mod si cale de administrare Se administreaza pe cale orala. Capsulele trebuie inghitite cu un pahar cu apa. Durata tratamentului Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile. Atentionari si... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter