Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

limente contin multe proteine

Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire

Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire

Actualizat la data de: 25 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele sunt sanatoase pentru organism si este indicat sa fie consumate oricat de des este posibil. Fructele contin fibre si alte substante nutritive, dar si zahar, unele mai mult decat altele. De exemplu, mango contine mult zahar, asa ca daca doriti sa va mentineti greutatea, nu este recomandat sa le consumati in exces. Cantitatea de zahar din fructe Strugurii . Reprezinta o sursa de energie, datorita zaharurilor. 100 g struguri contin 16 g de zaharuri, dintre care 8 g glucoza si 8 g fructoza. Cu toate acestea, indicele glicemic al strugurilor nu este foarte mare, ceea ce inseamna ca zaharul din struguri se asimileaza, insa persoanele care sufera de diabet zaharat trebuie sa ii consume cu moderatie, de preferat numai la recomandarea medicului diabetolog. Mai exact, strugurii ajung si la 32 g zahar per 100 g. Ciresele . Sunt destul de dulci, o ceasca continand 18 grame de zaharuri. De aceea, daca doriti sa slabiti, nu este indicat sa mancati foarte multe [continuare]

Alimente surprinzatoare care contin multa sare

Alimente surprinzatoare care contin multa sare

Actualizat la data de: 11 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sodiul sau sarea este un element metalic, un mineral necesar unui stil de viata sanatos. Sodiul ne ajuta in multe feluri, inclusiv sustinand activitatea si functia muschilor si nervilor. Este important ca dieta oricarei persoane sa contina sodiu. Totusi, un consum prea mare de sare are un efect negativ asupra sanatatii. Alaturi de potasiu, sodiul este prezent in fluidul care inconjoara celuele noastre. Cele doua minerale actioneaza impreuna, fapt ce permite celulelor sa raspunda la stimuli dar si sa echilibreze nivelul apei din corpurile noastre. Pentru un adult sanatos, doza zilnica recomandata de sodiu este de 1500-2300 mg/zi. Surplusul poate cauza o varietate de probleme si va creste riscul aparitiei anumitor afectiuni, foarte grave. Alimente care nu stiati ca au sodiu in compozitie Saratelele, painea, mezelurile, sosurile, mancarurile fast-food, pizza si multe alte alimente sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de sodiu. Ca atare, stiind care... [continuare]

Proteinuria este o afectiune caracterizata prin prezenta proteinelor in urina. Acesta este de obicei asociata cu un anumit tip de boala sau anormalitate, dar poate fi intalnita ocazional si la persoanele sanatoase. Plasma, portiunea lichida din sange, contine multe proteine diferite. Una dintre multiplele functii ale rinichilor este aceea de a conserva proteina din plasma, astfel incat sa nu fie eliminata impreuna cu deseurile atunci cand se produce urina. Exista doua mecanisme care, in mod normal, impiedica excretia proteinelor in urina: - glomerii asigura o bariera care mentine cele mai mari proteine plasmatice in interiorul vaselor de sange; - proteinele mici care trec sunt aproape in intregime reabsorbite de tubulii renali. In timp ce o cantitate mica este normala, o cantitate crescuta de proteine in urina poate indica boala renala. Proteinuria apare cel mai frecvent atunci cand glomerulul sau tubulii din rinichi sunt afectati. Inflamatia si/sau cicatrizarea glomerulilor... [continuare]

Alternative sanatoase la proteinele din carne

Alternative sanatoase la proteinele din carne

Actualizat la data de: 17 Iulie 2020

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Ce sunt aminoacizii Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti aminoacizii esentiali (acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce). Aminoacizii sunt compusii chimici care formeaza proteine. Exista doua clase principale de aminoacizi: esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali, nu pot fi produsi de organismul uman, ca atare, este important sa-i obtineti prin dieta. Aminoacizii neesentiali, sunt aceia, pe care organismul ii poate sintetiza in functie de necesitati, pe langa obtinerea lor prin dieta. Produsele de origine animala, contin toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, de aceea sunt considerate proteine complete, pe cand produsele de origine vegetala nu contin intotdeauna toti aminoacizii esentiali in proportiile necesare, de aceea sunt considerate surse de proteine incomplete.... [continuare]

Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic

Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic

Actualizat la data de: 09 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Compozitia laptelui de vaca Specialistii nu incurajeaza si nici nu recomanda introducerea laptelui de vaca in dieta copiilor cu varsta sub 1 an (aflati inca in perioada de sugar). Motivele pentru care laptele integral de vaca nu este agreat se bazeaza pe continutul insuficient in vitamina E, D, C, fier si acizi grasi esentiali, ce caracterizeaza acest tip de lapte. De asemenea, laptele de vaca are un continut excesiv de ridicat in sodiu si potasiu si contine de 3 ori mai multe proteine decat laptele uman, ceea ce presupune o suprasolicitare a activitatii hepatice. Carbohidratii sunt in cantitate mica, acest lucru impunand suplimentarea cu zahar (zaharul prezinta efecte nedorite asupra metabolismului sugarului, stimuland activitatea adipocitelor, cu aparitia obezitatii). Imunoglobulinele se gasesc si ele in cantitate mica si sunt distruse prin actiunea enzimelor proteolitice in procesul de digestie. Sugarii a caror alimentatie se bazeaza pe acest tip de lapte... [continuare]

Ce nu stiati despre lapte

Ce nu stiati despre lapte

Actualizat la data de: 18 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]

Adevarul despre suplimentele nutritive pentru sportivi

Adevarul despre suplimentele nutritive pentru sportivi

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Suplimentele nutritive pentru sportivi promit persoanelor care depun un efort fizic sustinut mai multa forta, energie, rapiditate si vigoare musculara, datorita nutrientilor si substantelor pe care le contin. Multi sportivi recurg la aceasta forma de suplimentare nutritionala pentru a-si creste performanta, insa eficacitatea si siguranta acestor produse ramane discutabila, de aceea este nevoie intotdeauna de supravegherea medicului in administrarea suplimentelor alimentare pentru sportivi. Ce sunt suplimentele alimentare pentru sportivi Suplimentele alimentare pentru sportivi sunt un complex de substante menite sa imbunatateasca randamentul sportiv. Unele dintre aceste substante sunt naturale, accesibile si legale, pe cand altele sunt preparate artificial, multe dintre ele ilegale sau interzise in cadrul mai multor organizatii sportive mondiale. Printre cele mai utilizate suplimente nutritive pentru sportivi se numara - Complexul de vitamine B . Esential pentru... [continuare]

Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate

Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate

Actualizat la data de: 06 Aprilie 2016

Autor: SfatulMedicului

Dressingurile si sosurile gustoase sunt sarea si piperul salatelor, caci le dau un gust deosebit. Insa cele pe care le gasesti in comert nu sunt tocmai sanatoase, din cauza ca pot contine multe grasimi, calorii si sare. De aceea, dressingurile si sosurile preparate la tine acasa sunt cea mai buna optiune, fiind o varianta mult mai sanatoasa, care nu iti pune in pericol silueta. Foloseste otet, nu ulei, ca baza Dressingurile preparate in casa pot contine mai mult otet, suc de lamaie sau suc de lime si mai putin ulei, pentru a-ti mentine greutatea sub control. Potrivit lui Dawn Jackson Blatner, medic dietetician, autoarea dietei flexitariene, poti varia oteturile si uleiurile pe care le utilizezi pentru a satisface papilele gustative, fara a adauga alte ingrediente."Poti incerca otetul balsamic, de mere si adauga masline, seminte, nuci, ulei de susan", sugereaza aceasta. Inlocuieste smantana cu branza Un alt truc de care sa tii cont este sa inlocuiesti smantana cremoasa cu... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Actualizat la data de: 28 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor sunt de parere ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru ca iti asigura energia necesara pentru intreaga zi, stimuland metabolismul. Cu toate acestea, alimentele populare care se consuma la micul-dejun, precum gogosile, produsele de patiserie si clatitele, sunt bogate in grasimi saturate si zahar si contin putine proteine sau fibre. Un mic-dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si satietate, ce ajuta la prevenirea exceselor alimentare. In acest articol vor fi prezentate alimentele recomandate pentru micul-dejun. Fulgii de ovaz Fulgii de ovaz reprezinta o forta nutritiva. Contin beta-glucan, o fibra care ajuta la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si scade nivelul colesterolului din sange. Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti, acizi grasi Omega-3, folati si potasiu. Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat fulgi de ovaz la micul-dejun s-au simtit... [continuare]

Alergia la uleiul de masline

Alergia la uleiul de masline

Actualizat la data de: 06 Februarie 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Maslinele reprezinta fructele maslinului, un arbore extrem de apreciat inca din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt frecvent consumate datorita gustului bun pe care-l au, dar si pentru continutul ridicat de grasimi sanatoase, vitamine, minerale si antioxidanti. De asemenea, maslinele s-au dovedit a fi surse excelente de vitamine E, K, D si A. Maslinele negre contin mult fier, in timp ce maslinele verzi contin mult cupru si calciu. Consumul de masline mai are si alte avantaje, de exemplu: • Mentinerea sanatatii inimii; • Combaterea inflamatiei; • Reducerea proliferarii bacteriilor rele din organism; • Protectie impotriva osteoporozei; • Reducerea riscului de a dezvolta cancer. Cele mai multe masline nu sunt consumate ca atare din cauza gustului amar pe care il au. De obicei ele sunt tratate si fermentate sau sunt presate pentru a se obtine ulei. Grasimea din masline este extrasa pentru a produce ulei de masline extravirgin, cunoscut ca un excelent... [continuare]

Ce este Albumina umana si pentru ce se utilizeaza Indicatii Albumina umana contine o proteina denumita albumina, care se gaseste in componenta lichida a sangelui (in plasma) si apartine grupului de medicamente denumite “substituenti de plasma si fractiuni proteice plasmatice”. Este obtinut din sange uman recoltat de la donatori de sange. Un flacon a 50 ml contine albumina umana 10 g. Un flacon a 100 ml contine albumina umana 20 g. Albumina umana se utilizeaza pentru refacerea si mentinerea volumului plasmatic la pacientii care au pierdut sange sau lichide in cazul unor anumite conditii medicale. Alegerea albuminei, in locul altui inlocuitor artificial, precum si a dozei necesare va depinde de starea clinica a fiecarui pacient in parte. Mod de administrare Albumina umana este un medicament pentru uz spitalicesc. Prin urmare, medicamentul se va administra intr-un spital de catre personal medical calificat. In functie de specificul starii dumneavoastra de sanatate,... [continuare]

Comunitate medicala

Regim dukan

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Obezitatea

Sotul meu are 55 de ani, 185 cm si cred ca 120kg. Ar fi bine sa dea jos cateva kg dar ... nu-i prea usor de convins nici sa faca miscare zilnica nici sa reduca cantitatea de paine si dulciuri. Acum pare interesat de regimul Dukan. As dori parerea unui specialist in ceea ce priveste riscurile de sanatate... Prea multe proteine nu pot dauna organismului, mai ales dupa o anumita varsta? Probleme de sanatate nu are dar colesterolul, acidul uric, glicemia sunt la nivelele superioare. Si tensiunea o stabilizeaza cu medicamente. Multumesc mult pentru raspuns [continuare]

Duoden

Din Dictionar Termeni

Prima parte a intestinului subtire, cu care se continua stomacul. Hrana partial digerata care ajunge in duoden contine mult acid clorhidric. In duoden, aciditatea este neutralizata de catre secretiile proprii ale duodenului si de actiunea bilei si a sucurilor pancreatice, care se varsa in duoden din vezicula biliara si pancreas. [continuare]

Fenilcetonurie

Din Dictionar Termeni

boala ereditara caracterizata printr-o acumulare in organism a unui acid aminat, fenilalamina, si a derivatilor sai (acidul fenilpiruvic). fenilcetonuria este cauzata de un deficit in enzima fenilalaninhidroxilaza, care transforma in mod normal un acid aminat, fenilalanina, intr-un alt aminoacid, tirozina. Ea provoaca, din primele luni de viata, o depigmentare a pielii si o atingere neurologica ce se traduce prin crize de epilepsie apoi, treptat, printr-o deficienta mintala. Depistarea sistematica este realizata la nou-nascut intre a 4-a si a 10-a zi dupa nastere (testul lui Guthrie). Daca testul este pozitiv, un regim alimentar special, sarac in fenilalanina (continuta de proteinele animale), permite prevenirea aparitiei manifestarilor clinice ale bolii. [continuare]

Normoblast

Din Dictionar Termeni

Un normoblast, cunoscut si sub numele de eritroblast, este o etapa in formarea celulelor rosii din sange sau globule rosii, care au loc in maduva osoasa. Acest proces se numeste eritropoieza. Normoblastul reprezinta etapa predecesoare a globulei rosii mature si este caracterizat prin prezenta unui nucleu. Acesta isi pierde nucleul inainte de a iesi din maduva osoasa si de a deveni un reticulocit, care este o etapa intermediara spre celula eritrocitara sau globula rosie matura. Termenul "globula rosie nucleata" se refera, de fapt, la normoblast. In conditii normale, normoblastele nu sunt prezente in circulatia periferica, iar aparitia lor in afara maduvei osoase (in sangele periferic) poate fi un semn al unei boli sau al unei tulburari, cum ar fi anemia, cancerul sau bolile de sange. Structura unui normoblast consta intr-o membrana exterioara, citoplasma si nucleu. Citoplasma, care este partea principala a celulei, contine hemoglobina, proteina care transporta... [continuare]

Lapte pentru sugar

Din Dictionar Termeni

aliment lactat dietetic utilizat pentru inlocuirea laptelui matern in primul an de viata al copilului. Tipuri de lapte pentru sugar - Se pot deosebi alimentele lactate dietetice pentru varsta intaia, utilizabile de la nastere pana la varsta de 4 luni si alimentele dietetice pentru varsta a 2-a, destinate sugarilor mai mari de 4 luni. Primele cuprind lapte adaptat ori modificat sau lapte maternizat, diferentele dintre diferitele tipuri de lapte tinand, in principal, de natura si raportul de proteine unele fata de altele si de continutul in glucide: cel putin 70% lactoza pentru laptele adaptat si 100% pentru laptele maternizat. Compozitia laptelui pentru sugar - Fabricat plecand de la laptele de vaca, tinde sa fie cat mai aproape posibil de cea a laptelui matern si sa se adapteze fiziologiei sugarului. Aceste produse, reglementate strict, au diferite variante in ce priveste compozitia lor, dar se caracterizeaza toate, in comparatie cu laptele de vaca, printr-o micsorare a... [continuare]

Ser sangvin

Din Dictionar Termeni

Parte lichida a sangelui care, spre deosebire de plasma, nu contine fibrinogen (proteina care se gaseste din abundenta in sange si este unul dintre factorii principali ai coagularii). Serul sangvin nu contine nici celule sangvine (globule rosii, globule albe, plachete), nici fibrinogen. El contine mici cantitati de alte anumite proteine (o parte a protrombinei, sau factorul II al coagularii, factorul V si factorul VIII). [continuare]

Patrunjelul (petroselinum crispum)

Din Plante medicinale

Planta medicinala, aliment si condiment bianuala, cultivat in majoritatea zonelor de relief in tara noastra. Radacina este conica, groasa, de culoare alba. Frunzele sunt aromate, sectate, mici ca dimensiune. Florile sunt de culoare alba, grupate in umbele. Fructul este o dicariopsa, de culoare verde-cenusie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina, fruzele si fructele (semintele).Patrunjelul contine glucide, proteine, vitamine (mai ales vitamina c), minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide, flavonoizi. Are efect expectorant, diuretic, tonic, antioxidant, stomahic, carminativ, hipotensiv, antispastic.Patrunjelul este folosit si in gastronomie, pentru aromatizarea preparatelor culinare. Uz intern: - edeme, infectii, astenie, tulburari de circulatie sanguina, hipertensiune, boli reumatice, vermifug, intoxicatii cu alcool, anorexie,meteorism si colici abdominale, dismenoree, amenoree, astm bronsic, stimuleaza secretia lactata, litiaza... [continuare]

Floarea soarelui (helianthus annuus)

Din Plante medicinale

Planta medicinala si alimentara, oleaginoasa cultivata in majoritatea regiunilor tarii noastre. Tulpina este dreapta, paroasa si poate atinge chiar si 3 metri inaltime. Frunzele sunt aspre, mari, ovale. Florile au petale de culoare galben-portocaliu. Fructul este o achena, care variaza ca si culoare de la alb, negru sau pestrit. Planta infloreste din luna iulie pan ain octombrie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele, florile marginale ligulate, frunzele si tulipinile verzi recoltate din perioada de inflorire. Floarea soarelui contine glucide, proteine, lipide, celuloza, acid oleic, palmitic, stearic, arahidic, lecitina, antociani, carotenoide, fitesteroli, carotenoide, flavone, vitamine. Planta are caracteristici emoliente, febrifuge. Uleiul obtinut din semintele de floarea soarelui este utilizat in mod special in alimentatie, dar este utilizat si in componenta altor tipuri de uleiuri (combustibili, uleiuri cosmetice, etc.). Uz intern: - boli... [continuare]

Marul (malus pumila)

Din Plante medicinale

Marul este un arbore fructifer care poate atinge chiar si 15 metri inaltime, cultivat in tara noastra in majoritatea formelor de relief. Frunzele sunt mari ca dimensiune, cu peri pe partea interioara. Florile sunt de culoare roz pal, cu miros placut. Arborele infloreste in luna aprilie sau in luna mai. fructele difera ca forma si culoare in functie de soi. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructul recoltat la maturitate, dar si frunzele. Marul contine lipide, proteine, glucide, pectine, amidon, celuloza, sorbitol, apa, zaharuri, saruri de potasiu, sodiu, calciu, siliciu, mangan, clor, acid fosforic, fier, magneziu, brom, arsenic, mangan, cupru, cobalt, tanin, vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina A. Marul are proprietati antiinflamatorii, laxativ, dezinfectante, tonic muscular, nervin, depurativ, diuretic, antireumatic, uricolitic, sedativ, hipocolesterolemiant, antiseptic intestinal si gastric. Uz intern: - boli hepatice, constipatie, obezitate, astenie... [continuare]

Damiana (turnera diffusa)

Din Plante medicinale

Este o planta aromata originara din zonele tropicale ale Americilor si din partea de nord a Caraibilor. Frunzele sale sunt indentate, sunt colorate verde palid si au fata inferioara acoperita cu perisori si atunci cand sunt strivite emana un miros asemanator musetelului. Florile sunt galben- portocalii cu cinci petale, foarte parfumate. fructele contin multe seminte minuscule. Principalele componente chimice ale plantei sunt: taninuri, rasini, guma, alcaloizi, flavonide, ulei volatil, damianina (principiu amar), arbutina, tetrafilina, beta-sisterol. Principalele proprietati ale plantei sunt: afrodisiaca, are actiune de stimulare a secretiei de testosteron, antidepresiva, anxiolitica, diuretica, laxativa, suprima tusea. In fitoterapie se utilizeaza frunzele si tulpinile, care se recolteaza vara, in timpul infloririi. De asemenea in Mexic, planta este ingredientul unui lichior traditional. Uz intern: - impotenta masculina, hipoactivitate sexuala (mai ales la barbati),... [continuare]

Salcia (salix alba)

Din Plante medicinale

Salcia este un arbore care poate atinge chiar si 20 de metri intaltime, coroana stufoasa intalnita in zona de campie si deal, pe marginea apelor, prin lunci, depresiuni, zavoaie.Tulpina este noduroasa, ramurile subtiri de culoare galben-verzuie. Frunzele sunt lungi, subtiri, ascutite la varf, de culoare alb argintie. Florile au culoare galbena sau verde. Fructul este o capsula, acoperita cu peri desi. Salcia infloreste in luna aprilie sau mai. In scop fitoterapeutic se utilizeaza scoarta ramurilor, frunzele si florile de tip mascul (matisorii). Salcia contine amidon, proteine, lipide, tanin, rezine, celuloza, amidon, substante minerale, glicozizi fenolici, vitamine. Are efect tonic, antiseptic, antiinflamator, tonic, sedativ, astringent, antitermic, antireumatic, nervin.Salcia se utilizeaza si in industria producatoare de fibre textile. Uz intern: - febra, boli reumatice, hemoptizii, diaree sanguinolenta, guta, gripa, bronsita, insomnie, anxietate, fobie, hemoragii interne,... [continuare]

Sfecla rosie (beta vulgaris)

Din Plante medicinale

Planta bianuala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Frunzele sunt mari si radacina conica, groasa. Florile apar din al doilea an de cultura. Fructul este o glomerula. Sfecla contine glucide, proteine, lipide, glucoza, fructoza, zaharoza, celuloza, acizi organici (malic, oxalic, citric, succinic), fenoli, vitamine (B, C), substante minerale (potasiu, sodiu, fosfor, calciu, magneziu, bor, fier, mangan). In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina. Planta este utilizata in gastronomie in prepararea salatelor, in forma cruda sau fiarta, in diverse combinatii cu alte legume. Uz intern: - hipertensiune, anemie, guta, gripa, leucemie, gastroduodenite, tuberculoza, bronsita, constipatie - se consuma radacina cruda, sub forma de suc. Uz extern: - leucoree, vaginite, traumatisme, contuzii, paradontoza - sub forma de cataplasma, bai sau spalaturi locale, gargara. Contraindicatii: - Planta este contraindicata in cantitati mari in diabet. Efecte... [continuare]

Prevalite, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemmic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Doze si mod de administrare Pulbere; adulti, initial: 4 g de 1-2 ori pe zi. Doza este individualizata. Intretinere: 2-4 pachete sau lingurite pe... [continuare]

Herpex, comprimate

Din Medicamente

Indicatii: HerpEX previne eruptiile Herpes simplex. Ingredientele medicamentului HerpeEX au aratat ca: ucid virusul, calmeaza durerea, reduc inflamatia, accelereaza vindecarea (de doua ori mai repede), reduc recidivele si cicatrizarea, intarzie eruptiile, diminueaza leziunile. Actiune: L-Lizina (ca lizina HCl), 1200 mg. Acesta este un aminoacid natural care se gaseste in mai multe alimente. Noi utilizam l-lizina cu grad farmaceutic in puterea si cantitatea utilizata in cele mai cunoscute studii clinice pentru suprimarea zilnica a herpesului (vezi studiul mai jos). Vitamina B6 (ca piridoxina HCl), 10 mg. Va ajuta corpul sa utilizeze l-lizina, si lipseste deseori din formulele contra herpesului bazate pe l-lizina, dar este foarte importanta! De asemenea, ajuta la combaterea suprimarii sistemului imunitar pe durata stresului fizic sau psihologic (un declansator important care cauzeaza eruptiile), si, in general, grabeste vindecarea si intensifica functia imunitara. Radacina... [continuare]

Locholest, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Indicatii Secundar pentru a reduce nivelul ridicat de colesterol din ser in hipercolesterolemia primara la pacientii care nu raspund adecvat la... [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)