Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

prepararea legumelor

Dieta nutrisystem

Dieta nutrisystem

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta Nutrisystem presupune consumul controlat de alimente, gustari si mese cu putine calorii. Sistemul implica livrarea alimentelor la domiciliu, eliminand astfel efortul implicat de prepararea meselor sanatoase. O zi tipica de dieta include trei mese si doua gustari. Glucidele din dieta au un indice glicemic general scazut. Dieta Nutrisystem ofera optiuni dietetice atat pentru barbati, femei, vegetarieni, cat si pentru diabetici. Alimentele pot fi selectate dintr-un meniu specific care ii poate ghida pe cei care doresc sa urmeze dieta sau pot fi alese si alte alimente, in functie de dorintele culinare individuale. In general, dieta este sanatoasa. Mesele sunt sarace in sodiu, grasimi saturate si trans si includ, atat cereale integrale, cat si o mare varietate de alimente. Dieta Nutrisystem poate avea o durata tipica de 28 de zile si are un program de tranzitie cu ajutorul caruia oamenii se pot adapta la noul mod de a manca. Cei care urmeaza dieta Nutrisystem pot... [continuare]

Dieta asiatica

Dieta asiatica

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De mii de ani, oamenii care traiesc in Asia au urmat o dieta bazata pe vegetale, orez, legume si fructe proaspete. Spre deosebire de dietele occidentale, carnea este rareori felul de mancare principal al unei mese. Pestele este in schimb consumat destul de des. In multe dintre culturile asiatice, dieta este strans legata de practicile religioase si de traditie. Dieta asiatica este extrem de sanatoasa. Persoanele din Asia care mananca traditional sunt unele dintre cele mai sanatoase din lume si traiesc o viata indelungata. Multe dintre bolile cronice care afecteaza culturile occidentale, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul sau obezitatea, apar destul de rar in aceste culturi. Secretul este moderatia. Dieta asiatica incurajeaza consumul echilibrat si moderat de alimente. In acest mod, se vor oferi organismului nutrientii necesari. La fel de important este un stil de viata sanatos in ansamblu, care va avea efecte pozitive asupra greutatii corporale si a... [continuare]

Infrangerea stresului de sezon

Infrangerea stresului de sezon

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sezonul sarbatorilor de iarna este perioada in care veti petrece mai mult timp alaturi de prieteni, familie, va veti bucura de preparate specifice, petreceri, cadouri, dar si nivelul de stres va creste. Toate activitatile suplimetare si obligatiile asociate cu aceste momente frumoase adauga un plus de stres pentru majoritatea oamenilor. Nivelurile crescute de stres sunt direct legate de optiunile alimentare nesanatoase, aglomeratia din jur si cheltuielile suplimentare pentru sarbatori. De asemenea, activitatile suplimentare pot interfera cu rutina zilnica ce includea in mod normal exercitiile fizice sau alte activitati de relaxare. Masuri pentru diminuarea stresului de sezon - Faceti-va timp pentru miscare. Activitatea fizica din timpul iernii este una dintre cele mai bune modalitati de a minimiza stresul. Si sunt atat de multe moduri de a face miscare. Va puteti plimba in parc, puteti face jogging sau chiar exercitii fizice moderate la domiciliu. Toate aces [continuare]

Informatii surprinzatoare despre oua

Informatii surprinzatoare despre oua

Actualizat la data de: 17 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De la micul dejun la restul meselor, oul este un aliment important in bucatarie. Exista diverse moduri prin care ouale pot fi incluse in preparatele culinare. Probabil ca stiti ca oul este sanatos, desi multa vreme oamenii de stiinta l-au considerat unul dintre produsele alimentare care contribuie la cresterea colesterolului rau din organism. Cercetarile au demonstrat ca ouale contin mai putin colesterol decat se raportase initial, iar mineralele si vitaminele din compozitia lor ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, ouale ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane, intrucat sunt unele dintre putinele surse alimentare naturale de vitamina D si sunt bogate in antioxidanti. Iata mai jos si alte informatii despre oua, pe care este posibil sa nu le cunoasteti. Detalii nutritionale despre oua - Oul este compus din aproximativ 12% coaja, 58% albus si 30% galbenus. Ouale contin toate proteinele esentiale, mineralele si vitaminele (vitamine din... [continuare]

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Actualizat la data de: 20 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Printre alimentele preferate ale multora dintre persoane se numara dulciurile, painea, preparatele din carne de pui sau vita, bauturile acidulate, pizza, pastele si orezul. Majoritatea oamenilor nu includ in meniul zilnic fructe sau legume. Ca atare, multe dintre mesele principale ale oamenilor sunt bogate in grasimi si zahar. Modalitati sanatoase de pregatire a meselor Iata mai jos cateva sfaturi si recomandari pentru a avea o alimentatie sanatoasa si pentru a pastra dimensiunea corecta a portiilor de alimente. Ce sa consumati in cantitati mai mici Incercati sa eliminati din dieta dumneavoastra, alimentele bogate in grasimi rele si zaharuri. Limitati produsele de tip fast-food, cerealele rafinate, grasimile saturate si grasimile trans. Folositi mai putina sare, pentru a evita riscul declansarii hipertensiunii arteriale si a bolilor renale. Ce ar trebui sa consumati mai mult Consumati mai multe produse alimentare nutritive: fructe de mare, cereale... [continuare]

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Actualizat la data de: 09 Mai 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de medicii nutritionisti intr-un regim de viata sanatos. Chiar si asa, exista sucuri benefice sanatatii prin ingredientele pe care le contin si sucuri nocive, care nu sunt altceva decat lichide care furnizeaza zaharuri in exces si aproape deloc nutrienti esentiali. Topul celor mai sanatoase sucuri Sucurile naturale din fructe si legume sunt gustoase, hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti, mai exact compusi naturali bioactivi care interactioneaza pozitiv cu fibrele alimentare si alte substante preluate din hrana. Specialistii in nutritie de la Universitatea din California (Los Angeles) au intocmit si un top al celor mai sanatoase sucuri, primele 5 pozitii fiind ocupate de: - sucul de rodii - sucul... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti

Actualizat la data de: 28 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Castravetele este una dintre cele mai indragite legume si nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate. Sarac in calorii, dar plin de vitamine si minerale, castravetele este un aliment excelent in orice anotimp si unul dintre putinele alimente care nu au contraindicatii. Pentru a profita din plin de beneficiile catravetilor, este recomandat sa ii consumati atat in stare proaspata, in salate sau la aperitive, cat si murati ori sub forma de suc. Calitatile nutritive ale castravetilor Inainte de a fi consumati, castravetii care nu provin dintr-o cultura cunoscuta trebuie spalati timp de 1 minut sub jet de apa calduta, pentru a se elimina eventualele substante chimice cu care au fost stropiti in perioada de crestere. In general, este recomandat sa consumati castravetii cu tot cu coaja, deoarece in stratul exterior al legumei sunt concentratii importante de vitamine, minerale si... [continuare]

Humus - beneficii si retete sanatoase

Humus - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 18 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are textura si consistenta similare cu cele ale untului de arahide, fiind consumat cu precadere in tari precum Siria, Israel, Turcia, Grecia, Cipru si Lebanon. Popularitatea humusului nu deriva doar din gustul sau delicios, ci si din proprietatile sale nutritionale exceptionale. Beneficiile humusului pentru sanatate Ingredientele folosite la prepararea humusului sunt cele care dau acestui preparat numeroase beneficii importante pentru sanatate. Principalele alimente folosite in procesul de gatire a humusului sunt nautul (leguma foarte bogata in proteine si cultivata in Orientul Mijlociu de mii de ani), sosul tahini (o pasta moale de susan, cu o aroma foarte intensa), zeama de lamaie, usturoi proaspat, ardei iute si ulei de... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

10 instrumente din bucatarie care ajuta la pierderea in greutate

10 instrumente din bucatarie care ajuta la pierderea in greutate

Actualizat la data de: 18 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe dintre cele mai folosite instrumente de bucatarie pot fi de un real ajutor pentru pierderea in greutate, nu doar indispensabile gatitului. Intr-o era in care alimentatia sanatoasa a devenit vitala, iar consumul preparatelor acasa un cec in alb pentru sanatate, tehnicile pentru pregatirea mancarii devin tot mai prolifice unei stari de sanatate depline. Instrumemte de bucatarie care promoveaza slabitul Mentinerea unei greutati normale incepe in bucatarie, unde nu doar alimentele incluse in meniul zilnic conteaza, ci si modul lor de preparare. O atentie mai mare acordata instrumentelor de gatit nu scurteaza doar timpul de gatit, ci si eforturile de a urma o dieta echilibrata, care contribuie la pierderea in greutate si la mentinerea acesteia in parametri optimi. Aparatul de gatit la aburi Prepararea alimentelor la aburi este cea mai sanatoasa metoda de gatit, comparativ cu prajirea, sotarea sau coacerea. Acest mod de preparare a hranei nu necesita... [continuare]

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii

Actualizat la data de: 04 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Introducerea catorva preparate lacto-ovo vegetariene in dieta, cel putin ocazional, poate fi o strategie buna de a beneficia de numeroase beneficii pentru sanatate, de la pierderea in greutate, pana la reducerea nivelului de colesterol in sange. Alimentele de provenienta vegetala contin foarte putine grasimi saturate, furnizand in schimb cantitati importante de fibre, vitamine si minerale. Un alt avantaj al preparatelor lacto-ovo vegetariene este acela ca rareori depasesc 200 de calorii pentru o portie, insa au o valoare nutritionala superioara. Meniurile lacto-ovo vegetariene de mai jos contin preparate culinare preponderent cu alimente vegetale, care insumeaza un numar mic de calorii, in schimbul unei senzatii accentuate de satietate. Meniuri vegetariene sub 500 de calorii Multe persoane considera ca este mai dificil sa diversifici un meniu folosind in mare parte doar alimente vegetale, insa in realitate, variantele disponibile sunt numeroase si, in egala... [continuare]

Cum pot duce salatele la ingrasare

Cum pot duce salatele la ingrasare

Actualizat la data de: 04 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multa lume asociaza salatele cu variante nutritionale prin care pot evita ingrasarea, insa exista ingrediente in aceste preparate culinare care adauga multe calorii in plus, ce pot favoriza acumularea kilogramelor in plus. Sosurile folosite pentru asezonarea salatelor sunt cele care le transforma in bombe calorice, daca nu sunt alese cu grija ingredientele. Din fericire, exista variante de condimentare a salatelor echilibrate din punct de vedere nutritional, care inlatura riscul de ingrasare. Moduri prin care salatele devin hipercalorice Salatele simple, constituite in cea mai mare proportie din legume proaspete, sunt slab calorice si furnizeaza organismului surse pretioase de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Multe dintre salate sunt sanatoase la baza, insa ajung sa fie suprasaturate de grasimi, cand li se adauga ingrediente mai putin sanatoase. Din acest motiv, unele salate comandate la restaurant pot echivala numarul de calorii regasite intr-un... [continuare]

7 moduri de a evita excesele alimentare de sarbatori

7 moduri de a evita excesele alimentare de sarbatori

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excesele alimentare de sarbatori sunt consecinte aproape inevitabile ale traditiei de a umple masa festiva de preparate diversificate si hipercalorice. Placerea de a savura feluri de mancare apetisante este temporara, insa efectele sale in urma unui abuz raman valabile pe termen lung. Daca doriti ca anul acesta sa evitati pe cat posibil indigestia si cele cateva kilograme acumulate in timp record de sarbatori, alegeti o strategie mai isteata de a va bucura de bunatatile Craciunului si ale Revelionului. Consecintele exceselor alimentare Consumul necumpatat de hrana in perioada sarbatorilor nu este doar o indulgenta inofensiva, ci o adevarata amenintare pentru sanatate. Indigestia, flatulenta si extensia abdomenului sunt trei simptome imediate ale exceselor alimentare, care produc un disconfort fizic accentuat. Mai mult decat atat, mesele festive copioase cresc seminificativ riscul producerii unui atac cardiac, unei crize biliare sau aparitiei unei stari... [continuare]

Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza

Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Branza este un aliment inclus in alimentatia omului inca din anul 2000 i.e.n, potrivit unor picturi murale de morminte descoperite de arheologi. Fie ca este vorba despre Camembert, Gorgonzola sau Cheddar, branza se realizeaza din patru ingrediente principale lapte, o cultura initiala, sare si cheag. Diversele metode de preparare si servire nasc o gama complexa de informatii despre branza si calitatile ei, pe care trebuie sa le aflati! Istoria branzei Alaturi de multe alte descoperiri remarcante ale omenirii, branza a fost inventata accidental. Potrivit legendei, un comerciant de origine araba a decis sa poarte cu sine lapte intr-o calatorie, depozitandu-l intr-un recipient improvizat din membrana stomacala a unei oi. Sub razele fierbinti ale soarelui, caldura a activat enzima din tesutul stomacal, numita renina, care a condus la inchegarea laptelui si la prepararea accidentala a branzei. Data exacta a aparitiei acestui aliment de baza in nutritia omului nu... [continuare]

Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara

Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara

Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele proaspete de primavara, respectiv fructele si legumele de sezon, sunt o cale sigura prin care puteti sa va imbunatatiti sanatatea inimii. In afara de faptul ca sunt mai gustoase si mai ieftine la inceputul sezonului cald, aceste produse naturale furnizeaza vitamine, minerale si fibre necesare sanatatii. Fructele bogate in antocianina pot reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace, au descoperit cercetatorii. Asociatia Cardiaca Americana recomanda ca un adult sa consume minimum 115 grame de fructe si legume zilnic, pentru a-si mentine greutatea si presiunea arteriala in parametri optimi. Beneficiile fructelor si legumelor de sezon asupra sanatatii Oamenii de stiinta au derulat numeroase cercetari prin care au reusit sa demonstreze ca o dieta bogata in fructe si legume proaspete merge mana in mana cu sanatatea cardiaca. Adaugand mai multe astfel de produse in alimentatie la inceputul primaverii, va protejati suplimentar inima si va reduceti... [continuare]

10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame

10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame

Actualizat la data de: 06 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Hrana pe care organismul o primeste in prima parte a zilei are o importanta deosebita pentru buna sa functionare, nivelul de energie de care dispune si prevenirea senzatiei de foame pe tot parcursul zilei. Un mic dejun valoros din punct de vedere nutritiv este cheia unei siluete perfecte si a unei stari de sanatate depline. Urmatoarele idei de preparate pentru micul dejun va ajuta sa consumati cu placere prima masa a zilei, dar si cu folos pentru o viata lunga, lipsita de boli. Ce inseamna un mic dejun sanatos Mancatul pe graba a unui covrig de la patiserie nu reprezinta un mic dejun sanatos. Studiile oamenilor de stiinta au demonstrat in repetate randuri ca persoanele care nu sar peste prima masa a zilei si care consuma alimentele potrivite, reusesc sa slabeasca si sa isi mentina greutatea optima de-a lungul timpului. Secretul este sa faceti alegeri istete, cu atat mai mult cu cat aveti foarte multe optiuni nutritionale excelente, recomandate de... [continuare]

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe condimente si ierburi aromatice mai putin familiare celor care respecta retetele traditionale romanesti merita sa fie incercate, atat pentru aroma lor speciala, cat si pentru proprietatile benefice pentru organism pe care le detin. Acestea permit, totodata, inlocuirea cantitatilor mari de sare sau zahar din preparate, oferind un plus de gust, fara sa puna sanatatea in pericol. Gatiti cu condimente si ierburi aromatice noi, pentru o experienta noua in bucatarie si mai putine calorii in fiecare farfurie! Ierburi aromatice si condimente sanatoase Mancarea poate fi gustoasa si fara sare, ulei si zahar utilizate in cantitati generoase. Secretul sta in gustul special oferit de numeroase ierburi aromatice si condimente folosite de alte popoare in bucataria lor traditionala. Rozmarinul Rozmarinul este o iarba aromatica cu aroma proaspata, asemanatoare pinului, care condimenteaza excelent carnea de pui, miel, porc sau somon. Versatilitatea rozmarinului este... [continuare]

Buan ziua!am si eu o nedumerire,Oricat as incerca sa elucidez aceasta problema nu reusesc.Sunt intr o dieta urmarita de un medic nutritionist si in loc sa slabesc m am ingrasat 5 kg.Ar fi normal la ce contine numai o singura reteta la masa de pranz insa vreau si eu alte parerei!!!! ""Manzat cu unt 85%, apa, piper, maghiran, sare, busuioc si niste vin la sfarsit in vas de ceramica la cuptor destul de multisor - cam o ora. Carnea de vita are proteine de calitate, colagen, minerale, nu foarte multa grasime. Pentru dieta trebuie sa o combini cu alimente mai grase - POTI PUNE si niste alune de padure crude si o salata de cruditati stropita cu ulei de masline. Poti folosi si alt tip de carne. In functie de preferinte si buget.poti pune si ceva vin pentru ca se pare ca are efect antioxidant mai ales daca prepari termic alimentul respectiv. Unii beau si un pahar de vin rosu langa carnea mai grasa pentru a impiedica oxidarea colesterolului. Unii spun ca beneficiile ar fi de la... [continuare]

Comunitate medicala

Gastrita

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

Daca am gastrita ce alimente nu am voie sa mananc? Doctorul mi-a dat o fisa unde scrie ce am voie si ce nu am voie sa mananc. Pe fisa scrie ca nu am voie legume si fructe: ceapa, usturoi, gogosari, varza, zarzavaturi crude. Nu am voie sa le mananc crude, sau nicicum, nici macar fierte? Rosii, ardei am voie? [continuare]

Comunitate medicala

Colita ulcerativa

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

Buna, am un frate care acum 2 saptamani a fost diagnosticat cu colita ulcerativa (afectat intregul colon). A petrecut o saptamana in spital timp in care nu a mancat decat piept de pui, orez si morcovi fierti, paine prajita. Ne-a fost data o lista cu alimenta permise de catre dna doctor, dar ne-a spus sa le introducem pe rand. Lista aceea continea printre altele lapte, in timp ce ea insasi ne-a spus ca este strict interzis laptele. Atunci m-am decis sa caut pe internet ceva recomadari. Dar la fel m-am lovit de tot felul de contradictii. Va rog sa ma ajutati, nu mai stim ce sa ii dam sa manance. Mentionez ca are un singur scaun pe zi si au disparut si sangerarile. Deocamdata a mancat doar piept de pui la gratar sau fiert, orez si morcovi fierti, paine prajita, banane. As dori daca se poate sa imi dati cateva exemple de alimente pe care i le-am putea introduce in regim la momentul acesta (ex. peste, paste cu ou fara ou, mamaliguta, biscuiti, alte legume?) . Asteptam cu nerabdare un... [continuare]

Comunitate medicala

Diversificare

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Buna ziua am un copilas de 9 luni, nascut prematur la 29 de saptamani si-a revenit favorabil acum... am inceput de ceva vreme sa-i dau suculet de portocale supa de legume si carne de pui cereale fara gluten...mere rase problema este ca nu se satura pe parcursul zilei.Mentionez ca este alaptat artificial . Ce ii mai pot include in meniu pentru a se satura si daca se poate un program de alimentatie sau care alimente are voie si care nu?.Va multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

Constipatie

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

buna ziua, de aproximativ jumatate de an am inceput sa ma constip. la inceput usor, insa acum a devenit insuportabil. mananc foarte multe fructe si legume zilnic, beau multe lichide, carne consum doar fripta de 2 ori pe saptamana, insa constipatia nu trece cu nimic. nici laxativele nu isi mai fac efectul. tin sa mentionez ca nu am facut abuz de ele. am baut un ceai laxativ doar in cazurile extreme. acum insa nici ceaiul nu isi mai face efectul, nici supozitoare, nici nimic. constipatia este insotita de gaze, balonari, crampe abdominale . simt nevoia sa merg la baie de mai multe ori pe zi, insa in zadar. materiile fecale nu sunt prezente. poate doar o data la 5 zile, iar atunci cu mici sangerari. ma puteti ajuta cu un sfat? [continuare]

Comunitate medicala

Hepatita c

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hepatita

Ma numesc Eduard am 48 ani si am contactat hepatita c in 2010. Rezultatele analizelor medicale pt. dosar: viremia :7662325Ul/mL, TBIL :0.52mg/dL,TGL :60,Scor Metaviral :A2;F2 ; Diagnostic Hepatita C-P.B.H ( nu stiu ce inseamna ). Am inceput tratamentul gratuit pe 01.05.2011 cu Peg. alfa 2B: 150micro g/s, Ribavirin :1.29/zi. Dupa 12 saptamani am avut viremia :488.708UI/ml si sa intrerupt tratamentul. La 22.08.2011 am avut TGP:60, TGO::40. Doctorul curant mi-a prescris Ursofalk( 3/zi) si Pentoxina retard 400mg(3/zi). La o luna mi-a iesit pe abdomen si spate o dermatita. Am fost la doctorul curant, diagnostic:dermatita alergica (posibil proteine animale) regim numai legume 5 zile si tratament Clorocalcin si Clorfeniramin, nici un efect; ma duc din nou intreb daca nu trbuie sa intrerup tratamentul sau sa fac analize, raspunsuri negative si ma trimite la dermatolog; diagnostic: dermatita alergica endogena, tratament: Ketof,Xyzal,Advantan.A doua zi era mai rau(mai accentuata dermatita).... [continuare]

Comunitate medicala

Fisusa anala 10 luni

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hemoroizi

Am o fisura anala care a debutat acum 10 luni in urma consumului exagerat de cereale dupa cateva scaune super tari si de volum. Am sangerat circa 2 luni dupa care sangerarea s-a oprit. Am un hemoroid extern care a cauzat dureri si s-a format dupa eveniment si timp de 9 luni am crezut ca am probleme cu hemoroizii incat dupa fiecare scaun aveam dureri ce tineau 7-8 ore in fiecare zi. Timp de 9 luni m-am mai constipat chiar daca mancam legume si am incercat sa evit problemele de acest gen. La 9 luni, la ultima constipatie, am avut din nou o ruptura si sangerare care a tinut 1-2 zile. S-a oprit, dar am avut dureri atat de cumplite incat am mers la urgenta unde mi s-a spus ca am fisura anala, fapt confirmat de medicul proctolog la 10 luni vechime a fisurii. De o luna sunt pe dieta de vegetale si beau ca nebunul apa poate mai mult de 5L pe zi. Nu mai am sangerari si scaunul e moale si subtire, dar totusi am dureri slabe dupa scaun circa 3 ore, insa daca stau ghemuit si nu ma misc, nu... [continuare]

Comunitate medicala

Va rog...sfaturi

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Constipatie

sunt constipata de un an.nu pot sa-mi revin deloc, am incercat totul.am o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre, legume, fructe, iaurturi si nimic.imi e din ce in ce mai greu pt ca am inceput sa ma umflu, adica ma trezesc dimineata toata umflata si imi apr pe fata tot felul de bubite.banuiesc ca e din cauza toxinelor.merg la baie f greu doar la 5 zile, si din cauza asta am facut si hemoroizi.va rog ajutati-ma. va multumesc. astept sfaturi.sunt disperata. [continuare]

Sunt foarte confuza cu privire la alimentatia in cazul cancerului in genereal, de san in special. Mama mea este afectata de aceasta groaznica boala si vreau sa ii fiu alaturi cum pot. In prezent , au trecut2 luni de la operatie (mastectomie totala) abia a facut o sedinta de chimioterapie si se simte foarte bine. Doctorul ei oncolog, printre recomandarile facute, a amintit si lactatele. Acum, cititnd pe internet, diferite site-uri medicate, diferite rapoarte de cercetare, car afirma ca lactatele cresc riscul aparitiei cancerului de san si trebuie excluse din alimentatie. Intrebarea mea e simpla. Pot sau nu bolnavii de cancer sa consume lactate? In ce masura afecteaza sau ajuta? M-ar ajuta foarte mult un raspuns din partea unui profesionist in legatura cu alimentatia recomandata. Legume Fructe, Cereale, Da, stim. Dar despre lactate, cafea, carne de pui,vin, citrice, alimente care aduc o bucurie mult mai mare decat oamenilor sanatosi, sunt... [continuare]

Buna ziua! De ceva timp (cam mult timp...) ma confrunt cu o problema destul de ciudata. RAGAI! Ragai foarte mult si des. In urma cu aproximativ un an aveam niste dureri ciudate si am fost la Municipal (Bucuresti) si mi-au facut o ecografie, mi-au luat sange, mi-au pus diverse intrebari, m-au palpat si mi-au spus sa renunt la chipsuri si acid, si cand mai am dureri sa iau Colospasmin. Mi-au spus ca am colonul putin iritat si sa beau ceai de sunatoare. Dupa ceva timp cam 1 luna in care am baut ceai de sunatoare durerile au trecut. Insa a aparut alta problema... Ragaiala... am facut analize la sange de mai multe ori si mereu au iesit bine. Deasemenea la palparile mai multor medici nu am reactionat negativ. Nu am alte simtome si nu am avut alte boili inafara de oreion acum 4-5 ani si traditionalele raceli... Ma confrunt cu ceva similar aerofagiei insa nu cred sau cel putin sper ca nu mananc aiurea. Scaunele sunt normale n-am probleme si ies normal si ca timp zic eu (in medie cam... [continuare]

Buna Nat, Se gaseste la farmacie unguent Fluocortolona sau Vipsogal, dar ar mai trebui sa stii ca ar fi bine sa eviti citricele, mancarurile prajite, fainoasele, produsele lactate si zaharul. In schimb ar trebui sa mareasti in alimentatia ta cantitatea de legume, crude sau gatite, si sa consumi zilnic cel putin o lingurita de ulei de masline, de preferabil in salate. De asemenea, uleiul de in este o importanta sursa de acizi grasi. Apa este foarte importanta, intr-o cantitate de cel putin doi litri de apa pe zi dar nu trebuie neglijate nici sucurile. S-a demonstrat ca ajuta foarte mult daca sunt consumate zilnic doua pahare mari de suc de morcov cu telina. Numai bine si sa ne tii la curent. [continuare]

Buna, Am o problema foarte grava cu racelile, mai exact racesc lunar si nu imi trece doar cu antibiotice tari (Zynat 500, Klabax 500 etc.). Acuma o sa va spun toata povestea; Inca de mic tot faceam amigdalita pana am ajuns sa scot amigdalele afara, insa de atunci nu s-au schimbat lucrurile devenind cateodata mai grav, fac laringita, faringita nici nu stiu simptomele sunt: saliva foarte ingrosata, scuip si prin somn, nasu infundat si o neplacere(usturime ) nu stiu cum sa explic; undeva in zona unde e legatura dintre nas si gura.(pe unde vin mucii din nas in gura scz de exprimare) . In urma cu 2 ani jumate am fost diagnosticat cu o forma de astm bronsic iar doctoru mia recomandat Singulair si Asmanex insa fiind scumpe nu leam luat decat la inceput. Nu imi trece decat cu antibiotice cum spuneam si mai sus si m-am saturat sa iau antibiotice in fiecare luna de ex luna trecuta am luat levufloxacina si bisptol pt Stafilococus aureus si Enterococ care au fost descoperite in secretie in... [continuare]

Pagina 5 din 34 (1000 rezultate)