nutriben crema orez fara gluten 300g
Bebelusa mea are 5 luni si cateva zile. Am alaptat-o cate putin pentru ca nu aveam mult lapte pana la 4 luni , dupa care mi s-a oprit lactatia. In prezent are 8300 g si mananca NAN 1, HA. Nu mananca exagerat de mult dar presupun ca asimileaza mai repede. Vreau sa incep diversificarea si as vrea cateva sfaturi. Cu ce sa incep? Cum sa incep? Ce cantitate dau si de cate ori pe zi? Am tot vazut pe internet : " incepeti cu supa de legume facuta din x si strecurata." Dar pe mine ma intereseaza mai mult decat atat : mai exact ce legume pun in ciorba, cat le fierb ca sa nu se piarda toate vitaminele, in cata apa ca sa nu fie prea concentrata, daca trebuie sa pun cartof si nu mai stiu ce: cati cartofi si cate alte legume x. Adica as vrea ceva detaliat, macar la capitolul asta cu supita de legume. Am vazut alte pareri ca ar trebui inceput cu un fel de lichid facut din cereale fara gluten (asta pe siteurile din strainatate) si ca se da o lingurita. Apoi alte pareri ca trebuie si... [continuare]
bebelusa mea are 1 an si 2 luni are brobonele pe fata gat coate si genunchi ce pot face si i a aparut o spuzeala la pasarica care cse intinde spre fundulet am dat o cu violet digentian si o crema dar fara rezultat ce sa i fac cred ca o si ustura mersi [continuare]
De 3 zile ma doare mana stanga , cotul si antebratul doar muschiul care pleaca de la cot.Mentionez ca am 21 ani si nu am facut efort fizic.Asa deodata a inceput durerea.Am incercat cu diferite creme dar fara efect.Imi este greu sa misc articulatia, sa indrept mana sau sa rotesc pumnul. [continuare]
Buna ziua, ce metode permanente exista pentru tratarea zgarieturilor de pisica . Am una intre sprancene care este adanca si una pe frunte care este proeminenta . Amandoua are un an , le-am tot dat cu crema dar fara rezultate . [continuare]
buna ziua, am 20 de ani iar de ceva timp am observat ca mi-a aparut o pata rosie pe nas care se imprastie in jurul ei cu firicele rosii.Am pata de aprox jumatate de an iar uneori am impresia ca se mareste.Uneori e mai pala, alteori mai intensa, este situata ceva mai jos de glabela, de la distanta se vede ca si cum am purtat ochelari dar sprijiniti mai sus decat trebuie si mi-au lasat semn.Este foarte inestetic, se vede urat, am incercat tot felul de creme dar fara rezultat.V-as fi recunoscatoare pentru raspuns,multumesc. [continuare]
Buna..am o urticarie cronica cu angiodeme de 1an si jumatate...am facut o multime de amalize: pentru alegii, helycobacter,stafiloccoci, si tot ce putea cauza urticarie si nimic....ultima oara am facut pt intoleranta la histamina si se pare ca e oarecum scazuta..alergologul mi-a recomandat sa iau diaminoxidaza(nu dau numele medicamentului...dar e singurul la noi in tara) si sincera sa fiu pana acum nu simt nici un efect...daca nu as lua antihistaminicele obisnuite...probabil as fi plona de bube.Mentionez ca tin regim sarac in histamina plus fara gluten (am intoleranta la gluten capatata tot odata cu urticaria). As dori sa stiu daca a mai luat cineva acel medicament si daca la el a avut efect? Nu stiu ce sa ma mai fac....Astept pareri. [continuare]
Am o problema care imi da foarte mari dureri. Atat la propriu cat si la figurat. Dupa decalotare nu pot sa ating glandul si pielea din jurul glandului !!! Senzatia nu e de disconfort sau ca ma jeneaza ceva. Pur si simplu ma doare foarte rau. Nu suport nici macar nici un cearceaf in zona respectiva. E ca si cum as avea carne vie acolo. Recent am fost la Dermatologie si doctorul mi-a spus ca pana acum nu a auzit pe nimeni avand aceasta problema, doar cateva persoane care au folosit niste creme neadecvate ( iritand zona ) si care la fel, dupa aplicarea cremelor nu puteau sa isi atinga glandul. Un doctor cu foarte mare experienta !!! Am urmat un tratament cu : xyzal, neuromultivit, milgamma si o crema Cicalfate. Fara rezultat. Dupa acest tratament doctorul mi-a spus ca NU are ce sa-mi mai faca si mi-a dat totusi inca 3 medicamente : Ketotifen, Farcovit si Piascledine ). Mi-a recomandat ( nu cu foarte multa incredere din ce mi-am dat seama ) sa-mi faca niste infiltratii la nivelul... [continuare]
Buna ziua! As dori sa aflu de la dv daca pentru scleroza multipla exista vreun tratament? Un prieten de 31 de ani s-a ales cu aceasta boala in urma cu 6 ani. El pentru a se putea deplasa foloseste cadrul dar are si o slabicuine in mana dreapta.Boala s-a manifestat" USOR SI LENT MI-AM PIERDUT ABILITATILE MOTRICE AJUNGAND LA CADRU SI CARJA DE MERS, IN EXTREMELE VIZUALE S-D VAD DUBLU, OBOSESC REPEDE,UNELE AMORTELI PE CORP" asa si-a descris boala de care sufera. Daca se poate sa-mi dati raspuns cat mai repede.Multumesc [continuare]
Buna ziua! De curand, fratele meu in varsta de 41 de ani, a fost diagnosticat cu aceasta boala si doresc cat mai multe sfaturi pentru a-l ajuta. As vrea in mod special sa-mi spuna cineva daca exista un regim alimentar pentru aceasta boala. Ce alimente sunt interzise si care sunt benefice. Va rog din suflet sa ma ajutati . Va multumesc foarte mult! [continuare]
aas dori sa stiu daca se trateazain strainate si unde ? [continuare]
Glutenul poate afecta sanatatea chiar daca nu ai intoleranta?
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce este intoleranta la gluten? Datele statistice arata ca 1% din populatia globului sufera de boala celiaca, aceasta fiind tradusa si prin alergia la gluten. Exista insa si persoane care au o sensibilitate ridicata la aceasta substanta din cereale, sensibilitate numita intoleranta la gluten. Glutenul insa poate influenta negativ sanatatea, chiar daca nu suferi de boala celiaca si nu esti diagnosticat cu boala celiaca. Cum se manifesta? Este dovedit stiintific ca intoleranta la gluten sta la baza bolii numite celiachie. Persoanele afectate de aceasta maladie dezvolta anticorpi impotriva glutenului. Glutenul denumeste proteinele continute in grau, orz, ovaz, secara. De asemenea, glutenul se regaseste in paine, bere, paste fainoase, diferite produse de patiserie, in cereale, dar si in mezeluri sau in diferite sosuri. Pacientii care sunt afectati de aceasta boala au la dispozitie, din clasa cerealelor, porumbul si orezul, fara continut de gluten. Este important... [continuare]
Boala celiaca sau intoleranta la gluten
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce este boala celiaca Boala celiaca este o afectiune autoimuna inflamatorie a intestinului subtire, care poate prezenta si manifestari sistemice dintre cele mai diverse. Apare la persoanele susceptibile genetic, aproximativ 1% din populatia Europei si a Statelor Unite, ca urmare a raspunsului adaptativ aberant al sistemului imunitar impotriva glutenului din cereale. Factorii participanti la declansarea bolii sunt: bagajul genetic, sistemul imunitar si glutenul. La persoanele cu boala celiaca, ingestia de gluten duce la aparitia enteropatiei, cu afectarea mucoasei si, consecutiv, absorbtia anormala a nutrientilor. Manifestari clinice Boala celiaca prezinta caracteristici deosebite in comparatie cu alte tulburari autoimune, inclusiv recuperarea completa a afectarii mucoasei, precum si reversibilitatea progresiei sale odata cu evitarea total a glutenului. Desi boala celiaca a fost initial interpretata ca o afectiune pediatrica, diagnosticul se stabileste cu frecventa crescuta si... [continuare]
Intoleranta la gluten si cancerul
Dr. Alexandru Gabriel Berescu
Medic rezident Oncologie medicala
Ce este intoleranta la gluten Intoleranta la gluten mai este cunoscuta si ca boala celiaca. Aceasta este o afectiune mediata imun, inflamatorie, a intestinului subtire, determinata de sensibilitatea la glutenul din alimente si proteine similare acestuia. Cum se manifesta Multe persoane sunt asimptomatice sau nu sunt evaluate pentru aceasta patologie, astfel incat cel mai probabil boala este mult subdiagnosticata. Un studiu a aratat ca persoanele asimptomatice ar putea sa fie de 7 ori mai numeroase ca cele simptomatice. Este mai frecventa la persoanele din Europa, fata de alte etnii. Semne si simptome La ora actuala, boala devine simptomatica intre 10 si 40 de ani, deoarece copiii sunt alaptati perioade mai lungi, iar glutenul este introdus mai tarziu in dieta. Prezinta in principal manifestari gastrointestinale dar pot aparea si manifestari extraintestinale. Manifestarile gastrointestinale clasice sunt diareea cu scaune in cantitate mare, care plutesc in vasul de toaleta,... [continuare]
Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Ce este intoleranta la gluten? Intoleranta la gluten presupune existenta unor simptome de tipul balonarii, flatulentei si oboselii dupa consumul de alimente care contin gluten. Glutenul este o proteina care se gaseste in multe alimente si bauturi, precum paste, bere, cereale, vitamine, chiar si in unele cosmetice, insa sursa principala o reprezinta graul. Intoleranta se mai numeste si sensibilitate la gluten non-celiaca si nu reprezinta acelasi lucru cu boala celiaca. Alergia la gluten nu este aceeasi cu intoleranta alimentara. Alergia presupune aparitia mancarimilor, eruptiilor, varsaturilor sau a dificultatii in respiratie. Afectiuni legate de consumul de gluten Cea mai cunoscuta afectiune asociata cu glutenul este intoleranta la gluten, a carei prevalenta globala se estimeaza ca fiind situata intre 0,5-13% din populatie. O alta afectiune este boala celiaca, ce afecteaza pana la 1% din populatia mondiala, cu rate care variaza usor in functie de regiune, astfel... [continuare]
Intoleranta la gluten
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. Glutenul din compozitia acestuia irita intestinul. Aceasta proteina se regaseste in grau, secara, orz si este numitorul comun in cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale, consumate zilnic. Intoleranta usoara la gluten poate fi inconfortabila, dar simptomele sunt trecatoare. Vestea buna este ca intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara si consumul de gluten nu determina de obicei situatii neplacute, cu exceptia persoanelor care sufera si de boala celiaca. Alimente permise si alimente interzise Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita: - graul sub toate formele sale - secara - orz - tarate de ovaz - germeni de grau - tarate - graham, gluten - faina de cartofi. Este... [continuare]
Alergia la cerealele pe baza de grau
Dr. Antoniu Cerasela
Medic specialist pediatru
Generalitati Alergia reprezinta un raspuns anormal, exagerat al organismului, declansat de expunerea lui la substante comune, prezente in mediul inconjurator, bine tolerate de persoanele fara predispozitie genetica la dezvoltarea unor boli alergice, dar percepute ca fiind alergene de catre persoanele susceptibile. Compotamentul de tip alergic are tendinta familiala de aparitie. Riscul ca un nou-nascut sa dezvolte simptome atopice este strans legat de prezenta acelorasi simptome la unul dintre parinti. Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta, dar mai frecvent la copii si, in special, la sugari deoarece atat sistemul imunitar, cat si cel digestiv sunt inca in formare, fiind mai susceptibile sa dezvolte o reactie alergica la o proteina continuta intr-un aliment sau aditiv alimentar. Exista sugari foarte sensibili la aceste alimente incat pot dezvolta o reactie alergica prin intermediul laptelui matern, daca mama a consumat aceste alimente. Au fost descrise 8 alimente sau... [continuare]
Consumul de gluten: benefic sau nociv
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca fiind un invadator si declanseaza raspunsuri imune. Aceasta reactie poate avea efecte negative la nivelul intestinului subtire cauzand tulburari gastrointestinale si deficit nutritional. Fara tratament, aceste raspunsuri imune pot duce inclusiv la cancer intestinal dar si la alte complicatii adiacente cum ar fi infertilitate sau osteoporoza. Boala Celiaca Boala celiaca este tot mai raspandita in ultima perioada, fiind constientizata tot mai des de multi dintre bolnavi,... [continuare]
Boala celiaca (enteropatia glutenica)
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]
Generalitati Exista numeroase surse alimentare de gluten, unele dintre ele ascunse sau neasteptate, iar acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru persoanele care sufera de boala celiaca (enteropatia glutenica). Aceasta boala autoimuna este caracterizata de aparitia mai multor leziuni la nivelul intestinului subtire, in urma ingestiei glutenului alimentar. Prin urmare, pacientii trebuie sa cunoasca foarte bine toate categoriile de alimente care contin aceasta proteina vegetala regasita preponderent de cereale. Tipuri de alimente cu gluten Excluderea glutenului din alimentatie pentru ameliorarea simptomelor intolerantei la aceasta proteina vegetala poate fi dificila, mai ales in perioada de acomodare cu noul regim alimentar. Regula de baza este destul de simpla alegerea de hrana integrala, neprocesata si evitarea tuturor produselor care au in compozitie grau, orz secara si derivatele acestora. Dificultatea urmarii unei diete lipsite de gluten deriva din sursele... [continuare]
Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit, popularizandu-i asa-zisele rezultate uimitoare. Insa specialistii spun ca nu exista dovezi stiintifice palpabile care sa ateste efectele de reducere a greutatii corporale prin excluderea surselor de gluten din dieta zilnica. Ce este glutenul Glutenul este o proteina regasita natural in grau, orz, secara, introdusa deseori si in compozitia produselor procesate. De altfel, glutenul este introdus in numeroase alimente si medicamente, nu doar in paine sau biscuiti. Cerealele, sosul de soia, bauturile alcoolice (precum berea) sau chiar cosmeticele (balsamul de buze, de pilda) contin si ele anumite cantitati de gluten. Una din 100 de persoane poate suferi de o boala autoimuna, numita boala celiaca, in care... [continuare]
Ce este glutenul? Glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara. Glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte alimente, pentru textura pe care o ofera acestora. Glutenul mai este folosit ca agent de ingrosare si liant, potentiator de aroma si supliment de proteine. Ce este intoleranta la gluten? Unele persoane pot dezvolta intoleranta la gluten. Intoleranta la gluten este un termen folosit pentru a descrie trei conditii: alergie la grau, sensibilitate non-celiaca la gluten si boala celiaca. Potrivit cercetarilor, intre 5 si 10 procente din populatia globului sufera de anumite forme de sensibilitate la gluten. Toate cele 3 conditii sunt dificil de diagnosticat si multe persoane nu constientizeaza ca intoleranta la gluten este cauza conditiilor medicale de care sufera. Cele mai multe forme de intoleranta la gluten... [continuare]
Sunt suspecta de alergie la gluten, urmeaza sa-mi fac analize in acest sens. Voiam sa schimb cateva pareri cu cineva care are acest diagnostic si sa intreb daca orezul este contraindicat in aceasta boala. Multumesc! [continuare]
Boala celiaca - sfaturi nutritionale generale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Boala celiaca mai este cunoscuta si sub denumirea de enteropatie gluten sensibila, sprue celiac sau nontropical. Este o afectiune de natura autoimuna a intestinului subtire ce apare la persoanele cu o anumita predispozitie genetica, putand-se manifesta la orice varsta. Evolutia bolii este caracterizata prin perioade de exacerbare si acalmie. Procesul patogen este cauzat de intoleranta la gluten (proteina prezenta in cereale precum grau, orz, secara si uneori ovaz), fractiunea proteica toxica fiind mai ales gliadina. Atunci cand o persoana cu intoleranta la gluten consuma produse ce il contin (alimente, suplimente nutritionale sau medicamente), sistemul imunitar al gazdei sa autoactiveaza si sintetizeaza anticorpi antigliadina pe care ii secreta la nivel intestinal, determinand aparitia unei reactii inflamatorii la nivelul mucoasei. Modificarile ce apar vor interfera cu functia normala a epiteliului intestinal, determinand o scadere a absorbtiei... [continuare]
tratamentul il tin mananc regim adica orez fiert, morcovi fierti, carne de pui fiarta dar fara piele si zeama dar continua balonarea, intestinele ziceti ca se bat, crampe abdominale si scaune proaste. Nu ies din casa ca nu pot tot timpul am si senzatie de treaba mare pe mine. Spuneti ce sa fac [continuare]
Buna ziua. Si eu ma confrunt cu astfel de stari si pot sa spun ca de 5 ani cu suisuri si coborasuri, nu am dus o viata deloc normala adecvata varstei pe care o am. La mine s-au declansat inainte de nunta dupa o indigestie prelungita careia doctorii nu ii dadeau de cap. Am facut atunci toate analizele, peste tot si a reiesit ca nici macar o lipsa de calciu sau magneziu nu aveam. Am pus atunci pe seama faptului ca nu aveam servici si lipsa de activitate imi intensifica acele stari. Bineinteles ca s-au gasit persoane binevoitoare in jurul meu care m-au indemnat pe calea religiei sustinand ca sunt manifestarile "uratilor". Credula din fire si din dorinta de a reveni la viata de dinainte, de a ma putea deplasa la magazine, in concedii, in wd-uri cu sotul meu adoptasem toate masurile indicate de binevoitori. Umblam cu apa sfintita, cu ulei de la maslu, carti de rugaciuni si acatiste, in asa fel incat l-as fi facut invidios pana si pe un popa. Asta pana intr-o zi cand m-am trezit oarecum... [continuare]
Buna. Am 35 ani si vreau sa slabesc. De la nastere am luat in greutate aproximativ 30kg.in decurs de 10 ani. de cand am nascut nu am mai putut sa slabesc . probabil si datorita curelor neregulate de slabire incepute si neterminate. Am un serviciu care nu prea imi da posibilitatea de a-mi prepara dietele, si cel mai rau este faptul ca nu pot sta fara ceva dulce macar o data la 2 zile . Nu mananc ciocolata si nici inghetata, dar prefer inschimb prajiturile.Sport nu am cand sa fac ptr. ca vin numai seara de la serviciu si atunci am alte trburi de facut.Am cam incercat tot ce sa putut dar nu stiu ce sa mai fac . Cred ca am dereglat si organismul de la atatea diete si acum orice as face nu mai reactioneaza la nimic. Cred ca astept o minune dumnezeeasca sa ma mai poata face la fel cum am fost , adica 52kg.Vas ruga daca se poate sa-mi dati un sfat ptr.inplinirea visului pe care il port de a slabi.Stiu ca este foarte greu si stiu ca sunt si dificila dar va rog sa ma ajutati. VA MULTUMESC . [continuare]
La noi se sare dintr-o extrema in alta. Daca - din motive medicale - o perioada nu trebuie sa consumi sare iodata si alimente bogate in iod, ai incurcat-o. Sare fara iod? La supermarket - doar pentru pus in nisipul antiderapant, pe sosea. Altfel - doar cu iod, inclusiv din import. Alimente? Toata lumea vorbeste doar de ce sa iei ca sa dozezi cu iod. Dar invers, eventual ce nu are - nimic. Si atunci intrebarea de la Diana - Cine are interesul sa se introduca in comert exclusiv sare iodata? [continuare]
Boala celiaca este o boala autoimuna caracterizata de raspunsul imun la gluten, o proteina gasita in grau, secara si orz. Atunci cand o persoana este expusa la gluten, organismul produce anticorpi care actioneaza impotriva vilozitatilor intestinale, astfel incat toate elementele nutritive, mineralele, vitaminele nu mai sunt absorbite corespunzator, persoana in cauza incepand sa dezvolte simptome asociate cu malnutritia si malabsorbtia. Aceasta se poate manifesta la orice varsta, aceasta prezentand perioade de agravare si amelioare. De obicei, debutul se instaleaza dupa varsta de 6 luni, odata cu introducerea alimentelor fainoase in alimentatie, si se manifesta prin: - scaune diareice si apoase; - malnutritie; - varsaturi; - balonare, meteorism, disconfort abdominal; - scadere in greutate. Diagnosticul bolii celiace este deseori confundat cu cel al altor afectiuni precum boala Crohn, intoleranta alimentara, diverticulita, sindrimul de colon iritabil. Testarea pentru aceasta... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter