nikvorm pareri
Am probleme intestinale de multi ani (intolerante, alergii alimentare), analize diverse, pareri si mai diverse. M-ar ajuta daca un specialist mi-ar putea spune ce semnifica valori crescute ale alpfa 1 antitripsina. Am 112, normal inteleg ca ar fi cam 27. Am gasit ca valorile scazute apar in bolile de plamani, dar de valori mari n-am gasit ce ar semnifica, ar fi la femei insarcinate, eu n-am fost niciodata insarcinata.Nici gastroenterologii la care am fost nu au stiut ce e, analizele sunt facute la un laborator ptr probleme digestive din alta tara. Multumesc! [continuare]
Ficatul cauzeaza ginecomastie?
Acum 2 ani am consumat Naposim pentru cresterea in masa. Dupa o perioada de 6luni-1 an de zile am facut analize la ficat si a iesit TGP - 48 TGO - 40 HGT - 34. Acum un an de zile erau toate bune si frumoase numai ca m-am lasat de sala si m-am apucat e alergat slabind. Problema ar fii ca au ramas aurolele putin umflate ( dreapta mai multicel)Am fost la medic si mi-a zis ca nu am nimic ( am facut totusi o analiza pt nivelul hormanal si a iesit bine) Problema este ca pana acuma ( cam 8 luni dupa) nu mi-au trecut. M-am apucat din nou de sala si tot nu am scapat. Am fost din nou la medic si mi a zis ca nu prezint simptomele si ca este doar un strat de grasime si ca solutie ar fii sa tin un regim. Tin sa precizez ca am slabit multicel si ma gandesc ca totusi problema ar fii ficatul care nu si-a revenit. Ce parere aveti ? [continuare]
Buna ziua, Am cautat in forum dar nu am gasit nici o problema care sa se asemene cu a mea, De cateva zile am observat ca s-a produs o galma de aproximativ 1cm, sub piele, situat intre testicule si inceputul penisului, prima data am crezut ca este un furung dar vad ca nu imi trece, ceea ce ma ingrijoreaza foarte tare, ca detalii as putea sa va spun ca, ma doare la atingere, nu ma deranjeaza cand urinez sau ejaculez Mentionez ca am prietena de mult timp si cred ca nu este din cauza ei, asta fiind doar parerea mea Rog frumos un medic sau un specialist sa-mi poata da o solutie sau o recomandare Multumesc anticipat [continuare]
Buna ziua. Am si eu o problema..sau din pacate..mai multe. In ultima perioada mi-au aparut fire de par pe gat. Apoi o alta problema am f mult par in zona sanilor,pe burta,picioare..deja devine un lucru foarte inestetic si deranjant. Vreau sa specific ca am 1,70 si 70 de kg,si acest lucru se observa,deoarece am burtica. Incerc sa scap de kg in plus,dar nu reusesc.Parerea mea este ca nu trebuie sa dau f multe kg jos,dar cel putin as vrea sa ajung la 63 de kg,greutatea normala ptr inaltimea mea. Am tinut diete,am luat pastile chiar..si nu am reusit. Aproape zilnic fac sport(atletism). As vrea sa stiu si eu ce pot sa fac sau daca cineva s-a mai confruntat cu astfel de probleme si ce se poate face. Va multumesc. [continuare]
Ce parere aveti despre administrarea de Sedativ Pc in timpul sarcinii?Desi medicii il recomanda si este un medicament homeopat,am avut curiozitatea sa vad din ce plante este facut si nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca 6 dintre el sunt plante toxice sau otravitoare!!! In ce masura administrarea de sedocalm in primele 3 saptamani de sarcina poate afecta fatul?Va multumesc anticipat. [continuare]
Operatie sau tratament medicamentos?
Buna ziua, Va rog frumos daca este cineva de specialitate sa-mi scrie parerea dumnealor despre rezultatul de la punctie la glanda tiroida al fiicei mele {13 ani} EX.citologic:LTD:frotiul este bogat celular cu numerosi foliculi tiroidieni normali ca dimensiune si citologic,dar si foliculi sau mici placarde trabeculare cu nucleii mariti de volum,aglomerati sau incalecati, pe alocuri cu aspect palisadic,dar fara clarificari nucleare,fara incisuri si pseudoincluzii.Lipsesc de asemenea celulele gigante multinucleate. LTS:foliculi normali ca dimensiune ,unii cu nucleii discret mariti de volum. In concluzie: Leziune foliculara suspecta LTD. Leziune foliculara LTS. Analizele de sange sunt bune. Ma intereseaza daca se poate trata medicamentos sau chirurgical.Am fost la medicul de specialitate dar doresc sa aflu si alte variante. Va multumesc anticipat [continuare]
Am dureri la nivelul uterului din cauza "racelii" la ovare. O perioada am luat anticonceptionale pentru a trata aceasta distrofie dar imi faceau bine la ovare si rau in alte parti ale corpului (intepaturi la inima si amorteli la mana stanga); am luat hotararea de a opri tratamentul fara a''i cere parerea medicului iar acum au inceput iar durerile si as dori sa incep un tratament naturist....ce imi recomandati? anticonceptionale cu siguranta nu vreau sa mai iau multumesc. [continuare]
Buna ziua!as dori sa va adresez o intrebare legata de mama mea.are 42 de ani si in urma cu o luna si-a facut o operatie de cataracta.cristalinul pe care i l-a pus a fost cel mai scump:in jur de 40 milioane lei vechi.doamna doctor i-a spus ca acest cristalin este cel mai bun si nu mai are nevoie de ochelari.acum mama mea nu vede literele si si la control i s-a spus ca a avut ghinion dar ca operatia e reusita,s-a vindecat si ca d-na doctor nu a gresit cu nimic.mama mea poarta acum ochelari de vedere de apropiere si de departare si tot nu vede literele.as vrea sa stiu parerea unui expert.as vrea sa stiu daca d-na doctor are vreo vina si in ce masura.se mai poate face ceva pt vederea ei?si de ce s-a ajuns in situatia aceasta? [continuare]
ce parere aveti despre acest articol? imi poate raspunde si mie cineva! [continuare]
Buna mamici ... eu am 17 saptamani si 3 zile. Sora mea avea ce a nascut de 5 zile si sa rupt sau poate ca au taiat-o ei ptr ca a nascut natural.Am inteles ca nu e dureroasa nasterea in general pe cat cusaturile si scoaterea plancetei care cica se lipise de spate...Voi ce imi puteti spune ...la majoritatea nasterilor naturale se rup mamele sau le taie medicul?Depinde ceva de noi viitoarele mamici ca in timpul nasterii sa nu ne rupem sau sa nu trebuiasca sa ne taie si sa ne largim destul? Dar de planceta ce imi puteti spune?cum functioneaza?Am inteles ca trebuie sa dormim mult pe parti si sa stam cat mai putin pe spate sa nu se lipeasca.Prea multe despre sarcina si despre nastere nu stiu si sa fiu sincera din ce am vazut la sora mea ma facut sa am o frica ma chear sunt terorizata de momentele care vor urma.Astept raspunsuri cu ideei si pareri .Nastere usoara la toate.Va pup [continuare]
am 37 ani,lucrez ca sofer..zilele astea am fost trimis de la serviciu sa fac anumite analize...toate au iesit bune ,numai la ficat ceva valori mai mari de 55 u/l si ce m-a speriat a fost colesterolul 282 mg/dl,iar trigliceride 1090 mg/dl -am intrat imediat pe internet,deoarece inca nu am putut consulta un medic pt ca e sambata si am gasit diferite pareri...un articol spunea ca valori foarte mari ar fi peste 500 la trigliceride..am citit si ce sunt trigliceridele ,ca habar nu aveam pana acum si cateva sfaturi in ce priveste alimentatia... -cu ceva timp inainte ,sa fie vreo doi ani de atunci..la fel mi-au iesit valorile mari (ficat) -medicul de familie mi-a spus ca probabil din cauza meseriei de sofer,a stresului si oboselii au iesit valorile mai mari...mi-a da t pe timp de o luna unmedicament STATINE,sper ca nu gresesc denumirea,sa i-au cate trei pe zi si regim... apoi mi-am reluat vechile obiceiuri alimentare,gandindu-ma ca a fost ceva de moment.. - acum insa ma c-am pune pe... [continuare]
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un baietel de 5 luni, cu care ne chinuim cu mancarea de la 2 saptamani. Mananca mai mult pacalit ceea ce este anormal la o varsta atat de frageda. I-am tot facut analize si in urma analizei copro a iesit "frecvente colonii de bacil Klebsiella". Timp de 4 luni ne-am chinuit cu diareea, 10-12 scaune pe zi, acum nu mai avem diaree , dar lipsa poftei de mancare persista. Am consultat numerosi medici pediatrii dar parerile au fost impartite: unii ca este vorba de flora saprofita, altii ne-au dat antibiotic si totusi problema noastra persista. La ultimile analize am facut si coprocitograma unde ne-au aparut urmatoarele: rare celule mucosale, rare filamente levuriene, abunda flora baciliara gram variabila. Va rog din suflet sa-mi spuneti despre ce este vorba. Va multumesc anticipat de raspuns! [continuare]
salutare,in ultima perioada dau numai peste articole care pun intr`o lumina foarte neagra suplimentele pt.culturisti! ma macina urmatoarea intrebare si as dori raspunsul clar al unui medic, nu parerile celor care nu sunt din domeniul medical! asadar,scurt si la obiect: "proteinele(cele sub forma chimica,de praf) si creatina(tot sub forma de praf) ataca ficatul,stomacul,rinichii sau nu?" VA multumesc [continuare]
Nerv scos la o masea care nu m-a durut niciodata
Am fost la dentist cu dorinta de a-mi pune o coroana din portelan la o masea cu nervul scos de mult timp si care se si sparsese putin pe o parte. Doctorul a insistat sa imi scoata nervul si la maseaua de langa care nu m-a durut niciodata dar care avea insa o plomba pe sub care aparuse carie (se vedea pe radiografie) si sa-mi puna coroana la amandoua insistand ca daca pun cate o coroana pe o masea nu este atat de bine ca atunci cand imi pun la amandoua odata. A apucat si mi-a scos nervul si la maseaua in cauza dar eu am un sentiment ca nu a fost decat un mod de-al lui de a ma face sa platesc mai mult neimpunandu-se scoaterea nervului acelei masele in conditiile in care nu m-a durut niciodata si ar fi putut fi doar tratata cu o plomba normala. Mentionez ca este vb de un premolar. As dori sa aflu mai multe pareri. [continuare]
va rog sa-mi spuneti o parere daca e grav si ati mai intalnit cazuri despre ce ar putea fi vorba...am nascut natural in urma cu 7 luni jumatate. dupa aproximativ 2 saptamani am eliminat o bucata din placenta cat pumnul (mentionez ca dupa ce am nascut m-a tinut pe masa max 5 min si mi-a tras placenta)si de atunci am sangerari , menstruatie (nici eu nu stiu ce e...) incontinuu (exceptand 1 -2 zile p luna)stiu ca trebuie sa merg la doctor dar am avut o experienta fff oribila din cauza unei doctorite nepricepute (ca sa nu zic altfel) la nastere si nu pot inca imi e frica.ajutati-ma cu o parere...despre ce ar putea fi vorba ma astept oricum la ce e mai rau....si daca am sangerari banuiesc ca nu pot merge la un consult....ar trebui sa merg la un ecograf banuiesc..!?multumesc [continuare]
Sunt medic rezident pe medicina de familie, si de aproximativ 9 luni mama mea cred ca are acnee rozacee.A fost la dermatologi, nu are niciun diagnostic pus deocamdata , a incercat tot felul de tratamente majoritatea bazate pe antihistaminice.Am vazut ca situatia se inrautateste, fata ei e foarte rosie, milte cosuri in piele si acum de doua saptamani, ochii sunt foarte pruriginosi, pleoape edematiate si cruste furfuracee albe...asa ca am citit si parerea mea ca are cuperoza...as vrea un sfat si eventual o schema de tratament .Va multumesc [continuare]
Boala addison - insuficienta suprarenaliana lenta
Este o boala rara,asa e, eu sufar de ea de multi ani, dar a fost diagnosticata abia acum 3 ani:nu am intalnit pe nimeni pana in prezent care sa aiba acelasi diagnostic si sincer mi-ar face placere sa schimb pareri cu o astfel de persoana.Este o boala care de multe ori duce la depresii, dar eu am gasit puterea sa lupt si sa incerc sa duc o existenta cat de cat normala. [continuare]
in urma unei ecografii pe artere,am urmatorul rezultat,artera branhiala stanga; -i.p.-3.3 -i.r.-1.1 -diametrul vasului;-3mm -debit-45ml/min artera branhiala dreapta; -i.p,-4.2 -i.r,-1 diametrul vasului-3.4mm debit-45ml/min artera radiala dreapta -i.p-6 -i.r-1 diametrul vasului-2.3mm debit-9ml/min artera ulnara dreapta -i.p-7.9 -i.r-1.9 diam.vasului-2.3mm debit-22ml/min artera radiala stanga -i.p-6 -i.r-1.3 diam.vasului-2.3mm debit-10ml/min artera lunara stanga -ip-4.6 -ir-1 diam.vasului-2.9mm debit-32ml/min venasafena mare stanga la nivelul1/2 al coapsei si1/3inferoara coapsei,prezinta,lumenul crescut si valvele nu se inchid,modificari pre varicoase,am facut patru controale cardiologice unde mi s-a facut ekg,ecokardiografie ce nu au iesit... [continuare]
Bebelusul meu are 5 luni. Azi i-am dat pentru prima data zeama de la morcov fiert. Acum..seara...am observat pe varful limbii punctulete mici mici rosii. Doar pe varful limbii. Nu stiu daca erau de ieri ...poate nu le-am observat ..desi ma indoiesc pentru ca in general impinge cu limba cand nu mai vrea ceva si ii iese afara varful; limbii ...deci as fi observat zic eu. Ce parere aveti? de la ce sunt acele mici punctulete rosii? Nu cred ca are cum sa fie alergica la morcovi.... Am gatit eu prost ? Sa nu mai incerc sa ii dau morcovi? Sau e de la altceva? [continuare]
Buna seara, am facut analizele de rutina si la hemograma au iesit urmatoarele valori cu valori sub sau peste cele normale.Ma puteti ajuta cu o parere? multumesc frumos. NE% 42,0 MO% 13,2 EO% 8,2 BA% 1,5 MO# 1,0 EO# 0,6% MCV 97,1 MCH 31,8 [continuare]
Va rog ajutatima!!!
Buna ziua am si ieu o problema de 3 luni ma simt obosit si nu ma orientez bine am un fel de tulburare am fost la neurolog am facut un RMN analize de sange si radiografie la plamani nu mi sa gasit nimic diagnosticu ANXIETATE problema mea ieste ca tot ma simt obosit si fara vlaga an plus a aparut un tremurat an corp care ma sperie foarte tare ami tremura tot corpul dar nu foarte vizibil doar an interior ce poate sa fie???????????????????????????? astept o parere multumesc [continuare]
buna ziua!am si eu o problema,am fost la tara m-am spalat cu apa rece de la rubinet drept urmare au inceput sa ma doara picioarele foarte tare in cit nu mai pot merge .parerea mea e ca mi s-au inflamat ligamentele dati-mi un sfat va rog pt a scapa de aceasta durere persistenta la nivelul palpilor [continuare]
Buna ziua! Am fost lovita cand eram mai mica(7-8 ani), acum avand 28 ani.Am ramas cu o pata mica pe globul ocular (partea alba) pe care intre timp o vad ca o umbra la ochiul drept si ma jeneaza.Pana acum doi-trei ani nu am simtit-o, dar acum o simt si la ochiul respectiv si la celalalt.Am fost la medici dar parerile sunt impartite. Va multumesc mult!Astept cu interes si speranta un sfat! [continuare]
Ce parere aveti despre tratamentul cu OLIMPIQ STEMXCELL 75%,pentru articulatii,spondiloza,coloana,noduli mamari....? [continuare]
ati auzit de aceasta reteta ? Ce parere aveti ? [continuare]
Buna ziua,am si eu nevoie mare de ajutor.Mama mea este bolnava…are tumoare pe creier….a facut un RMN si am si rezultatul pe care vi-l voi cita in urmatoarele randuri.Tumoare a aparut cel mai probabil de la locul de munca (tipografie) unde sunt masinarii foarte vechi.Evolueaza foarte repede.I-a afectat déjà nervul optic si si-a pierdut vederea.Acum este internata la clinica Obregia din Bucuresti.Am vorbit cu doctorii si au spus ca riscul este extraordinar de mare de a deceda pe masa de operatie.Impreuna cu tata trebuie sa i-au o hotarare fiind necesara semnatura. RMN: Examinare:RMN CEREBRAL SI ANGIO NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST. Rezultat:Voluminoasa masa tumorala de etaj mijlociu al bazei de craniu,ce ocupa sinusul sfenoidal si se extinde in fosa pterigopalatina stanga,fosele nazale,sinusl maxilar stang,orbita stanga,celulele etmoidale posterioare si medii,sinusurile cavernoase sis pre fosa temporala stanga.Aceasta prezinta usor hipersemnal T2 si izosemnal T1 cu... [continuare]
Buna! Am primit un tratament cu Sotret pentru acnee si doza zilnica pe care trebuie sa o iau este de 20 mg : 10 mg dimineata si 10 mg la amiaz insotita de prednison. De la farmacie mi-au dat Sotret 20 mg (cred ca nu au fost atenti ca sunt capsule moi si eu am observat doar acasa). Eu am reusit sa le tai in doua bucati cu o forfecuta (noua si dezinfectata pentru ca pastilele contin substanta fluida si daca am grija nu curge)...intrebarea mea este: e ok cum procedez? Pana la amiaz tin in frigider intr-o lingurita jumatatea de sotret. Nu produce nici o reactie cu aerul (sau nu isi pierde din proprietati)? Sau imi afecteaza stomacul daca nu le iau cu invelisul intact? Sau ar fi mai bine daca as lua toata doza (20 mg) in acelasi timp? Mi-ar fi foarte util daca as afla parerea unui medic in acest sens. Multumesc. [continuare]
salutare. as avea si eu cateva nelamuriri, as fi recunoscator daca m-ati ajuta sa le spulber. am avut cam timp de o luna niste dureri, zic eu minore, in urechea stanga. mici intepaturi ciudate. am spus ca m-a tras curentul (faceam dus si apoi ieseam afara) si am inceput sa am grija, sa-mi bag vata in ureche si cumva sa ma feresc, desi durerile desi nu chiar asa de problematice au trecut destul de greu. iar acum de o zi, dupa o seara petrecuta pe terasa, bausem cam patru beri, ma intorceam cu o senzatie ciudata ca si cum m-ar fi afectat cumva in cazul asta alcoolul (greu de explicat). Cand am ajuns acasa am stat jumatate de ora in pat si m-am ridicat cu dureri extrem de groaznice in partea stanga a fetei: ma durea maxilarul, urechea, maseaua, si in timp a inceput sa ma doara si radacina limbii in aceeasi parte stanga. Am luat un nurofen forte in speranta ca o sa-mi treaca... dar nu a fost asa. Dupa vreo 2 ore jumate am luat inca unul, desi stiam ca trebuie sa fie luate la interval... [continuare]
Am si eu o intrebare, va rog frumos. Folosesc anticonceptionale Yasmin de apx 3 ani, timp in care nu am facut pauza. In ultima perioada am observat ca menstruatia imi vine tot mai putina, de la luna la luna. Intentionez sa merg si la un control ginecologic, insa mi-ar fi de ajutor si parerea dvs. Trebuie sa iau o pauza cu anticonceptionalele? Asta sa fie problema? Ce ma indrumati? Va multumesc anticipat! [continuare]
Simt ca ma enervez din ce in ce mai mult dar am si motive...de exemplu verisoara mea si-a mintit parintii ca vine la mine si sa intalnit cu un baiat fara ca eu sa stiu.M-am ingrijorat foarte rau ca intarzise aproape 4 ore si am sunato de nu stiu cate ori si nu imi raspundea la telefon.Imi trimitea sms-uri ca nu a ajuns inca la mine,ca nu are semnal la tara si alte minciuni.Chestia asta ma facut sa imi ies din fire si cand a ajuns in final acasa am intrebato ce sa intamplat ,iar ea efectiv nu mai stia ce sa raspunda si a recunscut ca ma mintit.Eu am inceput sa zbier foarte rau iar ai mei spuneau ca sunt nebuna si ca trebuie sa merg la psiholog sa ma controlez ...Iar chestia asta este adevarata nu pot sa ma controlez ...acum 3 zile fratele meu mi-a vorbit pe un ton rastit si chiar nu trebuia si tot asa m-am enervat si i-am raspuns la fel iar el mi-a dat o palma.Atunci m-au apucat crizele si am inceput sa dau in el cu ce nimerem...este posibil ca eu sa fiu nebuna?mereu ii aud pe ai... [continuare]

Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter