carnea de vita
Ce este cromul? Cromul este un mineral pe care organismul il foloseste pentru functionarea normala, cum ar fi digestia mancarii. Surse de crom Cromul exista in multe produse alimentare naturale, precum: drojdia de paine, carne, cartofi (mai ales daca sunt gatiti in coaja), branzeturi, melasa, condimente, paine integrala, cereale, fructe proaspete si vegetale. Consumul de apa de robinet nededurizata aduce o cantitate de crom destul de mare si gatitul in cratite de inox creste continutul de crom al mancarurilor. Se pot achizitiona suplimente de crom in tablete, in capsule sau sub forma de multivitamine. Totusi, deoarece cromul este necesar organismului uman in cantitati mici, majoritatea oamenilor au un aport suficient din dieta obisnuita si nu au nevoie de suplimente. Cei care au un risc de a face deficit de crom sunt diabeticii si persoanele in varsta. Care este rolul cromului? Cromul ajuta la transferul glucozei din sange (zaharului din sange) in celule si pentru a... [continuare]
Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte... [continuare]
Generalitati De mii de ani, oamenii care traiesc in Asia au urmat o dieta bazata pe vegetale, orez, legume si fructe proaspete. Spre deosebire de dietele occidentale, carnea este rareori felul de mancare principal al unei mese. Pestele este in schimb consumat destul de des. In multe dintre culturile asiatice, dieta este strans legata de practicile religioase si de traditie. Dieta asiatica este extrem de sanatoasa. Persoanele din Asia care mananca traditional sunt unele dintre cele mai sanatoase din lume si traiesc o viata indelungata. Multe dintre bolile cronice care afecteaza culturile occidentale, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul sau obezitatea, apar destul de rar in aceste culturi. Secretul este moderatia. Dieta asiatica incurajeaza consumul echilibrat si moderat de alimente. In acest mod, se vor oferi organismului nutrientii necesari. La fel de important este un stil de viata sanatos in ansamblu, care va avea efecte pozitive asupra greutatii corporale si a... [continuare]
Veganism si vegetarianism: diferente, beneficii si riscuri asociate
Autor: SfatulMedicului
Veganismul, mai strict decat vegetarianismul Veganii si vegetarienii aleg sa renunte complet la consumul de carne. Cu toate acestea, exista diferente intre aceste stiluri de viata, deoarece veganismul este mai strict, interzicand chiar si consumul de lapte, oua, miere de albine sau orice alte alimente de origine animala. In plus, veganii interzic utilizarea oricaror elemente derivate din produse de origine animala, de exemplu pielea si matasea. Atat veganismul, cat si vegetarianismul se bucura de o popularitate din ce in ce mai crescuta, dar, cu toate acestea, unii oameni le diferentiaza cu dificultate, mai ales ca exista mai multe variante de vegetarianism. Ce este vegetarianismul? Potrivit Societatii Vegetarienilor, vegetarienii sunt persoane care nu mananca produsele sau subprodusele ce implica sacrificarea animalelor. Astfel, vegetarienii nu consuma: - carne, precum carnea de vita, carnea de porc si de vanat; - carne de pasare, precum puiul, curcanul si rata; - peste si... [continuare]
Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Guta este o forma dureroasa de artrita care a fost asociata cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare si alcool. Ca urmare, tratamentul gutei include restrictii alimentare severe. De aceea, dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta este destul de greu de urmat. Din fericire, In multe aspecte, aceasta dieta seamana cu planurile de alimentatie sanatoasa recomandate pentru majoritatea oamenilor. Alaturi de contributia pe care o are la mentinerea sub control a gutei, dieta poate ajuta la prevenirea multor boli cronice. Guta se declanseaza atunci cand in sangele unei persoane acidul uric atinge un nivel ridicat, iar cristalele rezultate se acumuleaza in jurul articulatiilor. Organismul unei persoane produce acid uric in urma procesului de descompunere a purinelor. Desi se gasesc in mod natural in corpul uman, totusi exista anumite alimente (organe, hamsii, hering, sparanghel, ciuperci), care... [continuare]
Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
Autor: SfatulMedicului
Cele mai bune modalitati pentru un aport proteic corespunzator Nu mai este nici o indoiala asupra efectelor favorabile ale proteinelor, inclusiv cel de stimulare a pierderii kilogramelor in plus. Pentru obtinerea rezultatelor durabile este important a se consuma cantitatile si tipurile corespunzatoare [continuare]
Grasimi saturate
grasime solida la temperatura camerei de origine animala, dar poate proveni si de la anumite plante. Un nivel ridicat de grasimi saturate in organism presupune cresterea nivelului de colesterol ldl, favorizand astfel aparitia bolilor cardiovasculare. Produse care contin grasimi saturate: slanina, carne de vita / miel / porc, unt, smantana, branza cu un continut ridicat de grasime, ulei de palmier, ulei din nuca de cocos, unt de cacao. Sinonime: aciz gras saturat [continuare]
Vitamina b2
vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]
Riboflavina
vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii si... [continuare]
Teniaza
boala parazitara provocata de infestarea cu viermi adulti, teniile. Teniile, intre care unele tipuri sunt denumite in mod curent solitare, sunt viermi plati (cestode) de dimensiuni variabile, de la cativa milimetri la mai multi metri lungime. Diferite tipuri de teniaze - Se deosebesc patru tipuri, dupa specia de tenie in cauza. - Taenia saginata, foarte frecventa in Franta, este transmisa prin ingestia de carne de vita. Taenia solium este transmisa prin ingestia de carne de porc. - Diphyllobotrium latum, agentul botriocefalozei, este transmisa prin ingestia de pesti de apa dulce, - Hymenolepis nana, responsabila de himenolepioza, parazitoza frecventa la copii, este o tenie mica transmisa prin ingestia de insecte (pureci, viermi de faina) sau, indeosebi, a oualor de viermi in tarile tropicale. Contaminare - Teniile - cu exceptia lui Hymenolepsis nana - se transmit omului prin alimente care contin larve si nu sunt suficient prelucrate termic. Simptome si... [continuare]
Lactoflavina
vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]
BUNA ZIUA, MA NUMESC IULIANA BOANGHIS,SI FIICA MEA IN VARSTA DE 14 ANI A FOST OPERATA IN DATA DE 13.10.AC DE APENDICITA ACUTA CATARALA . AS DORI SA STIU CAT TIMP TREBUIE SA TINA REGIM ALIMENTAR SI IN CE CONSTA ACESTA.PRECIZEZ CA MANANCA IAURT,PAINE PRAJITA,PARIZER, CARNE DE VITA SI PASARE(CIORBITA,GRATAR). ASTEPT UN RASPUNS [continuare]
Buan ziua!am si eu o nedumerire,Oricat as incerca sa elucidez aceasta problema nu reusesc.Sunt intr o dieta urmarita de un medic nutritionist si in loc sa slabesc m am ingrasat 5 kg.Ar fi normal la ce contine numai o singura reteta la masa de pranz insa vreau si eu alte parerei!!!! ""Manzat cu unt 85%, apa, piper, maghiran, sare, busuioc si niste vin la sfarsit in vas de ceramica la cuptor destul de multisor - cam o ora. carnea de vita are proteine de calitate, colagen, minerale, nu foarte multa grasime. Pentru dieta trebuie sa o combini cu alimente mai grase - POTI PUNE si niste alune de padure crude si o salata de cruditati stropita cu ulei de masline. Poti folosi si alt tip de carne. In functie de preferinte si buget.poti pune si ceva vin pentru ca se pare ca are efect antioxidant mai ales daca prepari termic alimentul respectiv. Unii beau si un pahar de vin rosu langa carnea mai grasa pentru a impiedica oxidarea colesterolului. Unii spun ca beneficiile ar fi de la... [continuare]
Buna ziua, Mama mea a facut o endoscopie acum 2 zile si diagnosticul a fost gastrita alcalina, in urma unei operatii mai complicate de eliminare a fierei. Are dureri de stomac sau in zona abdomenului, arsuri mari, regurgitatii, face un scaun mai unsuros si din cauza aciditatii prea mari au aparut hemoroizi externi, usor inflamati. Ia un tratament cu GASTROFAT (sucalfat de 1 gr) si DEBRIDAT. Medicul i-a impus dieta alcalina pt gastrita. a spus sa cautam pe internet detaliile. Nu am gasit mare lucru ca si informatie si de aceea apelez aici. Ce anume alimente sunt permise si care sunt interzise. O sa mentionez cateva aici si va rog sa ma corectati si sa adaugati sugestii. Permise: fructe: suc lamaie proaspat stors, grepfruit, mere, gutui, cirese, pepene legume: legume verzi in general.. brocoli, spanac, ardei, ceapa verde, salata, dar si radacinoase.. morcov, telina, pastarnac, rosie? ( trebuie consumate multe legume in stare cruda sub forma de salate) carne: pui... [continuare]
Alergie la anestezii locale,ce altceva as putea folosi ?
Buna ziua,am descoperit recent ca sunt alergica la anestezii locale,5 anestezii locale,Arti dental,Mepivastezin,Scandonest,Ubistezin,Xilina.Ma puteti ajuta cu o sugestie,o parere,ce as putea sa fac,ce alte anestezii as putea folosi?Daca se gasesc si alte anestezii la noi in tara?.Am probleme cu dantura si nu imi pot face nimic momentan,am avut de plombat o masea si nu s-a putut asa ca mi s-a facut anestezie generala si extractie.Acum imi apare o mica carie intre dintii din fata si nu as vrea sa ajung iar sa il scot.Daca ma poate ajuta cineva.Multumesc anticipat P.S. mentionezca sunt polialergica:polenuri,mucegaiuri,praf,alimente (peste ,carne de vita,alune,nuci,soia etc) si anestezii locale.La pastile inca nu m-am testat. [continuare]
Buna! La sfirsitul lunii mai 2015, au inceput problemele mele. Totul a inceput cu o diaree, care alterna cu un scaun normal. La un moment dat mi am dat seama ca am o mica umflatura la anus. Medicul de familie mi a prescris tratament pentru hemoroizi, unguent si detralex. Dupa o saptamina am avut o reactie alergica la hirtia igienica (nu trebuia sa o folosesc). Ma duc la medicul chirurg care imi spune ca am o infectie anala. Intre timp am inceput sa am zgomote intestinale, borborisme, chioraieli si scaun moale (credeam ca de la supozitoare proctoglivenol.) m a duc la medicul de familie ii spun de infectia anala si ca ,,imi merge burta,,. zis si facut . Doctorita imi da debridat si CEFALEXINA de 500mg din 6 in 6 ore, fara sa mi spuna sa mi iau probiotice. 6 zile am luat antibioticele, care mi au terminat flora intestinala, aveam si cite 3 scaune diareice pe zi. am renuntat la antibiotice si am tinut regim orez morcov piie coapta. Dupa o saptamina merg din nou la medic de familie,... [continuare]
Care este dieta cea mai exacta din punct de vedere al alimentelor pentru bolnavii de guta?
Sunt informatii pe internet care se bat cap in cap...unele diete spun ca nu ai voie carne rosie (vita,oaie) altele spun ca numai carnea animalelor batrane (peste 1 an) este buna (deci ai voie vita si oaie, nu miel si vitel). De asemenea, unii spun ca puiul si curcanul e bun, altii dimpotriva. La fel cu fasolea - pastai da, fasole uscata nu - sau invers. Sau varza. Eu sufar de guta de vreo 4 luni, timp in care nu am scapat de inflamatia la halucele drept (cu dureri care revin din cand in cand). Valorile acidului uric din sange a fost initial 7,63 - am urmat tratament cu milurit 100mg si apoi 300mg si mi-a scazut la 4, apoi a mai crescut la 6 si acum am tot 7,3 deci iar trebuie sa iau iar milurit...Problema mea e dieta. Care este va rog, dieta cea mai precisa? ce am voie si ce nu? Sunt destul de confuz si multi carbohidrati m-au ingrasat! Multumesc! [continuare]
Surse ascunse Desi glutamatul monosodic (E 621) este afisat pe produs (asa cer regulamentele), multi producatori de alimente sunt constienti de faptul ca la ora actuala oamenii privesc cu suspiciune un produs care contine glutamat monosodic (E 621) si cauta sa foloseasca alte cai legale pentru a introduce aceasta substanta in produsele lor. Cel mai des intalnit ingredient care contine glutamat monosodic "la greu" este carrageenan. Conform legilor in vigoare, nu este obligatorie afisarea pe produs a continutului de glutamat din carrageenan. Iata mai jos o lista cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt in ordinea descrescatoare a cantitatii de glutamat continute. Cele mai bogate surse de glutamat sunt: 1. drojdie autolizata 2. caseinat de calciu 3. gelatina 4. proteine hidrolizate 5. caseinat de sodiu 6. extract de drojdie Alte surse de glutamat: 7. proteine texturate 8. carrageenan 9. guma... [continuare]
este adevarat ca LITIAZA RENALA poate afecta negativ functia erectila?Mie personal asa mi se pare.Cred mai de graba ca se repercuteaza negativ asupra prostatei.Mi sa impus un regim alimentar destul de strict(fara produse lactate,cafea ,carne de porc ,carne de vita,bauturi carbogazoase),dar nu mi sa spus pe ce perioada de timp.De vreo 3 saptamani am facut analiza la urina si rezultatul este acelasi(LITIAZA OXALO FOSFATICA,RENALA)ce este de facut?tin sa precizez ca ma deranjeaza si culoarea spermei care nu mai este ca si inainte 3 culori,iar ejacularea se face foarte lent,nu ca si in vremurile bune,si mai dureaza vreo 3-4 minute dupa consumarea actului in sine.ESTE FOARTE DERANJANT.VA MULTUMESC.I-MI PUTETI DA UN NUMAR DE TELEFON AL UNUI MEDICUROLOG? [continuare]
Buna Ziua De 4-5 zile ma confrunt cu niste ameteli cumplite,ceata usoara,tiuit in urechi lipsa poftei de mancare,de regula crizele sunt dupa ora 9 dimToated ok am plecat la doctor in urma cu 2 zile si a spus ca am anemie si glicemia scazuta..datorita dietetei necorespunzator tinuta de mine..mi-a dat tratament cu Magne B6 ,Tonotil,betaserc,Calciu si mi-a zis sa mananc normal sanatos...deoarece de 3 luni mananc cam sablon ...ciorbe,fructe,si cereale integrale. Intrebarea mea este: e normal dupa doua zile de mancat bine,(carne de vita.spanac fructe,legume.oua de toate),luat medicatia corect ...sa ametesc in continuare in 2-3 episoade pe zi de cate 30-60 min...de fiecare data zaharul ameliorand bine situatia. Va intreb ca deja intru in panica.Am 34 ani si 105kg beau si fumez ocazional Multumesc si o zi deosebita [continuare]
buna ziua,as vrea sa stiu daca e adevarat ca daca mananci seara fructe sau salata nu e bine ptr ca baloneaza. eu in general mananc multe fructe si seara imi fac cam de 2,3 ori pe sapt o salata cu morcovi,rosii,salata verde,ardei gras si cateodata si un pic de branza. mananc asa de vreo cateva luni dar de slabit nu am slabit deloc(in celelalte seri mananc peste sau carne de vita)dar problema e ca nu pot sa renunt la dulciuri,mananc putin dar mananc.seara merg pe jos cam o ora si nimic. oricum as vrea sa stiu daca e adevarat ca mancand seara fructe si legume provoaca balonare,ceea ce mie mi se intampla. va multumesc [continuare]
Fosfor seric, fosfat seric, fosfor anorganic p
Fosforul este un element important, vital pentru mai multe procese fiziologice ale corpului. Acesta ajuta la cresterea oaselor, la stocarea energiei si la producerea de nervi si muschi. Multe alimente - in special carnea si produsele lactate - contin fosfor, de aceea este de obicei usor sa obtineti acest mineral din dieta zilnica. Fosforul este un mineral care se combina cu alte substante pentru a forma compusi fosfati organici si anorganici. Fosfatii sunt esentiali pentru producerea de energie, functia musculara si nervoasa si cresterea osoasa. Acestia joaca, de asemenea, un rol important, contribuind la mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului. Fosforul se gaseste in multe alimente si este usor absorbit la nivel intestinal. Alimente precum fasolea, mazarea, nucile, cerealele, produsele lactate, ouale, carnea de vita, pui sau peste contin cantitati semnificative de fosfor. Aproximativ 70-80% din fosfatii din organism se combina cu calciu pentru a ajuta la formarea... [continuare]
Vitamina b12 sau cobalamina, ciancobalamina
Vitamina B12 (cobalamina) este necesara in procesul de hematopoieza (de formare a eritrocitelor, trombocitelor si leucocitelor), dar si pentru buna functionare a sistemului nervos. Sursele de vitamina B12 se gasesc in special in produsele de origine animala: ficat, carne de vita, porc si pui, in peste (ton si somon), in oua si fructe de mare. Deficitul de vitamina B12 este cauzat de lipsa unei absorbii eficiente la nivelul mucoasei gastrice (gastrita atrofica, gastrectomie) sau din cauza unei malabsorbtii intestinale (rezectie ileala, afectiuni ale intestinului subtire). De cele mai multe ori, deficitul de vitamina B12 determina anemie macrocitara, neuropatie periferica, glosita, slabiciune, hiperreflexie, ataxie, pierderea proprioceptiei, tulburari de echilibru si coordonare, dificultati de gandire si concentrare, schimbari comportamentale. [continuare]
buna ziua!acum 1 luna am facut analizele la sange[hemoleucograma complcta]toate valorile din fisa aia au iesit normale,doar hemoglobina a iesit sub valoarea normala adica mi-a iesit 11,fata de cat era trecut in mod normal ar fi intre 12-15,eu insa am avut-o 11[nu era mare tragedia]pt ca sideremia[ca si fierul au iesit ok]am primit doar acid folic[deoarece sunt si insarcinata]pt ca nu am lipsa de fie.toate bune si frumoase ...m-am gandit ca este totusi bine pt ca nu este f mult scazuta hemoglobina,dar din cauza sarcinii n-am prea mancat[grata si voma]si pe deasupra am si capatat o raceala puternica pe care n-am putut s-o tratez cu medicamnete.N-am mancat nici supa macar,iar de carne nici nu poate fi vorba ,m-am simtit asa de rau de la raceala incat n-am putut manca nimic,am trait doar cu compotutri,am slabit si sunt f palida[desi in situatia mea ar fi trebiut sa mananc mai mult,pt ca bebele are nevoie,dar daca eu n-am mancat ,el a luat de la mine ce mai ramasese pe acolo,insa eu... [continuare]
Sunt mereu obosita
Buna ziua, va rog sa ma ajutati! Dorm cam 9 ore pe noapte in fiecare seara, iar dimineata ma trezesc mai obosita decat seara. Am hemoglobina 9.8, vreau sa stiu daca ma paste vreun pericol. Am facut o cura de fier o perioada dar nu s-a ameliorat starea de oboseala. Alimentatia este cat de cat sanatoasa, doar ca nu ma pasioneaza carnea deloc, pur si simplu mi se pare ca miroase a sange si nu o pot manca. Ce trebuie sa fac? Vreau sa concepem un bebelus, iar pana acum nu am avut rezultate. Au cele 2 lucruri legatura? [continuare]
buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]
tratamentul il tin mananc regim adica orez fiert, morcovi fierti, carne de pui fiarta dar fara piele si zeama dar continua balonarea, intestinele ziceti ca se bat, crampe abdominale si scaune proaste. Nu ies din casa ca nu pot tot timpul am si senzatie de treaba mare pe mine. Spuneti ce sa fac [continuare]
Alimente permise inainte de terapia cu iod radioactiv
Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce regim se tine inainte de tratament cu iod radioactiv. Mi s-a spus ca nu am voie tot ce contine iod, fructe si legume cu fibra rosie, carne, produse lactate si oua, nuci, peste oceanic si fructe de mare . Dar nu stiu ce mai ramane sa pot consuma. Multumesc! [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter