Peste 99 tone de carne de porc din Irlanda, contaminata cu dioxina, sunt inca pe piata romaneasca
Stire medicala
99,6 tone din carnea de porc din Irlanda, contaminata cu dioxina, sunt inca pe piata autohtona, in timp ce doar 34 de tone de carne au fost puse sub sechestru,a declarat joi presedintele Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) , Radu Roatis.
Roatis a declarat ca in Romania au ajuns in total 133,6 tone de carne din Irlanda, dintre care 3,6 tone via Belgia, 70 de tone via Ungaria, 40 de tone pe relatia Franta iar dimineata conform unei notificari de la Comisia Europeana au fost anuntate inca 20 de tone intrate in Romania prin Italia.
Cele 99,6 tone de carne de porc au fost procesate prin unitati mari de procesare si au intrat in magazine, nestiindu-se exact cantitatea comercializata pe piata.
''Nu se poate face inca o estimare a cat s-a vandut dar noi am dat alerta ca toate produsele sa fie retrase de pe piata'' a mai precizat Roatis.
Pana in prezent au fost efectuate 2.948 de controale in Romania pentru a se identifica carnea de porc din Irlanda contaminata cu dioxina, dintre care 38 s-au efectuat in unitati de transare si procesare, 220 in depozite frigorifice, iar restul de 2.960 de controale au fost efectuate in depozite de vanzare cu amanuntul.
Potrivit lui Roatis miercuri la Bruxelles in cadrul unei reuniuni a fost adoptat un ghid cu masuri referitor la situatia contaminarii carnii de porc cu dioxina, prin care se prevede ca toata carnea exportata din Irlanda dupa 1 septembrie sa fie retrasa de pe piata. O alta masura a ghidului prevede ca produsele compuse precum sandwich, pizza si alte produse compuse ce contin peste 20% carne de porc de origine din Irlanda sa fie de asemenea retrase de pe piata.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala .
Articole recomandate
-
Carnea de porc: beneficii si riscuri
-
Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
-
Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc
-
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Cotlet de porc la cuptor
-
Medalion de porc
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
-
Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
-
Friptura de porc cu mere glazurate
-
Pilaf dietetic cu carne de vitel
-
Salata asortata cu carne de curcan
-
Boli care pot fi contactate din apa contaminata
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
-
Zentiva lanseaza Trombex, primul generic de clopidogrel pe piata romaneasca


Carnea de porc: beneficii si riscuri
Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Cotlet de porc la cuptor
Medalion de porc
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
Friptura de porc cu mere glazurate
Pilaf dietetic cu carne de vitel
Salata asortata cu carne de curcan
Boli care pot fi contactate din apa contaminata
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
Zentiva lanseaza Trombex, primul generic de clopidogrel pe piata romaneasca