Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Bioritmul bebelusilor, influentat de anotimpul nasterii

Actualizat la data de: 24 Octombrie 2023

Generalitati

Sus
Bioritmul bebelusilor, influentat de anotimpul nasterii

Bioritmul se defineste prin fluctuatiile lunare (de lumina, luna, nopti, zile, schimbari de sezon etc.) care guverneaza organismul uman. Se pare ca anotimpul nasterii influenteaza bioritmul bebelusilor din punct de vedere fizic, intelectual si emotional.

Bioritmul este compus din 3 elemente sau cicluri esentiale: fizic, emotional si intelectual. Fiecare dintre aceste componente sufera modificari sau fluctuatii de la o perioada la alta. Ceasul biologic al fiecarui bebelus sau om recunoaste si constientizeaza modificarile de luminozitate care apar de la un sezon la altul si isi adapteaza comportamentul si reactia organismului la ele.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Bioritmul bebelusilor nascuti primavara
  3. Bioritmul bebelusilor nascuti vara
  4. Bioritmul bebelusilor nascuti toamna
  5. Bioritmul bebelusilor nascuti iarna
  6. Citeste pe aceeasi tema

Bioritmul bebelusilor nascuti primavara

Sus

Expunerea ultimelor luni de sarcina ale gravidei la virusii care invadeaza natura odata cu incalzirea vremii ii predispun pe bebelusii nascuti in acest anotimp la mai multe afectiuni medicale, cea mai comuna dintre ele fiind astmul.

Acestia mai au si alte predispozitii maladive destul de grave - diabet de tip 1, schizofrenie sau anorexie, sustin expertii, dar compenseaza la capitolul capacitati intelectuale, deoarece au un coeficient de inteligenta peste media normala.

Bioritmul bebelusilor nascuti vara

Sus

Bebelusii nascuti in sezonul torid sunt guvernati de soare si de luminozitatea lui. Tocmai din aceasta cauza, ei se adapteaza mai usor schimbarilor de temperatura dintre anotimpuri, dar sunt predispusi la probleme de vedere. Acest lucru se datoreaza expunerii la lumina puternica in prima parte a vietii.

In schimb, ei au risc mult mai mic de a dezvolta alergii, in special cele de sezon - polen, iarba etc.

Bioritmul bebelusilor nascuti toamna

Sus

Daca cei nascuti vara sunt adapostiti de pericolul alergiilor, bebelusii nascuti toamna sunt predispusi la aceste afectiuni, in special la cele alimentare. Toamna este cea care da nastere celor mai activi copii. De altfel, acestia sunt mai sanatosi si longevivi decat altii.

Sezonul tomnatic influenteaz apozitiv bioritmul bebelusilor.

Bioritmul bebelusilor nascuti iarna

Sus

Iarna este , fara indoiala, un anotimp nefavorabil pentru bebelusii nascuti in aceste luni. Din cauza luminozitatii scazute din timpul zilei, copii nascuti iarna au tendinta sa fie mai lenti si mai lenesi. Sunt persoane confortabile si comode, care prefera activitatile lipsite de eforturi intense.

De asemenea, ei sunt predispusi la tulburari mentale precum depresie bipolara, depresie de iarna (astenie), schizofrenie, dar si alte patologii neurologice.


Medici specialisti Pediatrie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate