Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Scoaterea semnelor din nastere

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2023

Descriere
Scoaterea semnelor din nastere reprezinta o solutie pentru persoanele care isi doresc sa elimine semnele aparute la nastere sau la scurt timp dupa nastere. Semnele din nastere pot fi eliminate din motive cosmetice sau pentru a reduce riscurile afectarii sanatatii.
Durata
De la 15 minute la cateva ore; in functie de dimensiunile semnului.
Efecte secundare
Posibilitatea unor echimoze minore, sangerari, infectii, cicatrici.
Recuperare
De scurta durata, in functie de tipul semnului din nastere si de tratament.

Riscuri
Hiperpigmentarea si depigmentarea pielii. Pielea poate deveni, de asemenea, neuniforma, cu zone inchise la culoare inconjurate de pete de piele depigmentata.

Rezultate
Pe termen lung, numarul tratamentelor depinde de gradul de hiperpigmentare al pielii; leziunile inchise la culoare necesita tratamente multiple pentru rezultate optime.

Tehnica
Metoda este utilizata pentru eliminarea, incluzand chirurgia laser sau excizia chirurgicala, in functie de tipul, severitatea, locatia semnului din nastere si de simptomele, durerile sau desfigurarile pe care le cauzeaza acesta. Oricum, este utilizata de cele mai multe ori chirurgia laser. Prin aceasta metoda se pot depigmenta anumite zone ale pielii facand semnul mai putin vizibil. In timp ce laserul penetreaza suprafata pielii, depigmenteaza zonele inchise la culoare. In multe cazuri, tratamentul cu laser poate fi de ajutor. Sunt necesare mai multe tratamente pentru eliminarea majoritatii hemangioamelor pentru ca laserul penetreaza doar zone mici in piele.
Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Generala.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate