Repararea ranilor
Informatii medicale
Sus
Arsurile, traumatismele si orice plaga mai severa, toate pot beneficia din chirurgia reconstructiva.
Un medic estetician priceput poate efectua o serie de proceduri pentru imbunatatirea mobilitatii, functiei si aspectului ranilor.
Cuprins articol
Procedura
SusIn functie de tipul afectiunii, medicul chirurg va putea recomanda diverse tipuri de interventii.
Dintre acestea fac parte:
- Grefele cutanate: se folosesc frecvent in cazul plagilor arse; consta in prelevarea unui fragment cutanat dintr-o regiune a corpului si mutarea acesteia la nivelul plagii arse. Grefele cutanate mai sunt folosite si in cazul procedurilor de remodelare a sanilor sau nasului.
- Microchirurgia: aceasta consta in sutura unor vase sau nervi subtiri pentru a reatasa portiuni detasate de deget, ureche sau buza.
- Transplantele cutanate: portiuni de muschi, tegument sau os sunt transferate dintr-o parte a corpului in alta. Aceasta procedura este folosita pentru remodelarea sanilor si chirurgia capului si gatului.
- Expansiunea tesuturilor: aceasta procedura stimuleaza organismul sa produca piele in exces, care va fi folosita pentru remodelarea sanilor, repararea scalpului sau pentru alte proceduri. Procedura consta in inserarea unui balonas sub tegument, determinand intinderea si cresterea pielii, asemanator cu expansiunea tegumentului la femeile insarcinate.
Efecte adverse frecvente
SusEfectele adverse depind de procedura folosita. Medicul specialist va expune pacientului efectele adverse care pot aparea.
Complicatii
SusExista risc de infectie la nivelul locului inciziei.
Recuperare
SusRefacerea dupa acest tip de interventie dureaza cateva luni. Dupa externare, pacientul se va recupera la domiciliu. Este importanta respectarea indicatiilor medicului in ceea ce priveste prevenirea infectiilor si ingrijirea ranilor.
Rezultate
SusRezultatele chirurgiei reparatorii dureaza intreaga viata. Ele ar putea fi afectate de modificarile normale determinate de procesul de imbatranire, dar modificarile structurale de baza vor ramane intacte.
Medici specialisti Chirurgie plastica
- Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Ina Ruxandra Petrescu -
Articole recomandate
-
Imbunatatirea unei relatii cu un fost dependent
-
Mentinerea ficatului sanatos in lupta cu hepatita C
-
Vitamina C, un complex natural pentru sanatatea copilului tau
-
Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei
-
Confort si relaxare pentru picioarele tale
-
Sa ne eliberam de schemele copilariei
-
Pasi de urmat in tratamentul unei rani cronice
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Cum tratam ranile?
Cum trebuie curatata o rana? Cel mai bun mod de a curata o rana (zgarietura, taietura sau intepatura - cum ar fi o rana provocata de un cui) este clatirea zonei afectate cu apa rece. Se va tine rana sub jet de apa sau se va turna apa pe aceasta. Se va folosi...citeste mai mult
-
Calusarea sau repararea osoasa:...
Generalitati Cand suferiti o ruptura osoasa (cunoscuta sub denumirea de fractura), este important ca osul sa se poata vindeca corespunzator, in pozitie initiala. Exista mai multe tratamente pentru un os rupt, iar cel recomandat de medic se bazeaza pe mai multi...citeste mai mult
-
Ovarectomia (chirurgia indepartarii...
Ce este ovarectomia Ovarectomia este procedura chirurgicala prin care se elimina unul sau ambele ovare. Ovarele sunt organe care au forma de migdala, situate de o parte si de alta a uterului, in pelvis. Acestea contin ovule si produc hormonii care controleaza ciclul...citeste mai mult