Chirurgia reconstructiva

Publicat la data de: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat la data de: 25 August 2020
Autor: SfatulMedicului

Informatii medicale

Sus
Chirurgia reconstructiva Vezi galerie foto

Traumatismele, bolile, semnele din nastere sau interventii chirurgicale ca mastectomia, toate pot lasa corpul desfigurat. Aceste probleme pot fi corectate prin chirurgia reconstructiva.

Remodelarea sau reducerea sanilor, chirurgia mainii sau piciorului, ingrijirea plagilor arse, reatasarea fragmentelor detasate din extremitati si corectiile faciale ca buza despicata, sunt numai cateva exemple. Chirurgia reconstructiva poate corecta orice leziune a corpului.

Cuprins articol

 1. Informatii medicale
 2. Procedura
 3. Efecte adverse frecvente
 4. Complicatii
 5. Recuperare
 6. Rezultate
 7. Citeste pe aceeasi tema

Procedura

Sus
Exista mai multe metode chirurgicale pentru a atinge rezultatele dorite. Medicul chirurg te va ajuta sa analizezi toate optiunile. Impreuna veti stabili care este cea mai buna metoda care se potriveste.

Chirurgia reconstructiva este aplicata in cazul urmatoarelor:

- Remodelarea sau reducerea sanilor: in cazul femeilor care au suferit o operatie de mastectomie sau care au sani foarte mari; si barbatii pot urma o operatie de reducere a sanilor.
- Chirurgia mainilor si picioarelor: in cazul pacientilor cu tumori (canceroase sau necanceroase), degete palmate, degete supranumerare sau sindromul de tunel carpian.
- Ingrijirea ranilor: arsuri sau taieturi severe.
- Proceduri de microchirurgie sau grefe: pentru a inlocui portiuni traumatizate ale corpului, ca de exemplu un deget pierdut prin amputatie sau un membru pierdut datorita cancerului.
- Chirurgia fetei: pentru a corecta defecte anatomice ca “buza de iepure” (un defect din nastere), ca si afectari ale respiratiei, infectii sinusale sau sforaitul.

Efecte adverse frecvente

Sus
Acestea depind de procedura utilizata. Medicul curant poate furniza mai multe informatii despre efectele adverse care pot aparea in urma interventiei chirurgicale.

Complicatii

Sus
Exista intotdeauna un risc de infectie la nivelul locului inciziei. Alte complicatii depind de tipul procedurii.

Recuperare

Sus
Vindecarea dupa astfel de procedura dureaza cateva luni. Odata externat, pacientul se va recupera acasa. Este important respectarea sfaturilor medicului in ceea ce priveste prevenirea infectarii plagii postoperatorii.

Rezultate

Sus
Acestea sunt permanente. Pot fi afectate de modificarile normale produse de procesul de imbatranire, dar modificarile structurale de baza vor ramane intacte.


Medici specialisti Chirurgie plastica

 • Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
 • Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
 • Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
 • Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
 • Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Cum alegem un chirurg plastician bun Cum alegem un chirurg plastician bun

  Generalitati De ce sa nu o recunoastem: sunt foarte multi chirurgi plasticieni. Oferta este foarte larga! Deci, de ce sa nu acordam putin timp alegerii unuia de care sa fim siguri ca este bun, caci de ales, avem de unde sa alegem. Adesea, alegerea unui chirurg bun...citeste mai mult

 • Ce trebuie sa stiti despre operatiile estetice Ce trebuie sa stiti despre operatiile...

  Generalitati Operatiile estetice sunt utile pentru imbunatatirea aspectului unei persoane, dar nu sunt recomandate tuturor. Chirurgia plastica ar putea parea cel mai simplu mod de a modifica infatisarea unui individ nemultumit de modul in care arata. Oricine va decide...citeste mai mult

 • Efectele asupra sanatatii ale materialelor plastice Efectele asupra sanatatii ale...

  Generalitati Multi dintre aditivii chimici din compozitia produselor de plastic, pe langa posibilele probleme de siguranta care pot sa apara in timpul procesului de productie, au si efecte negative asupra mediului si sanatatii umane. Aceste efecte pot include:...citeste mai mult

Coronavirus Update