Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Microchirurgie

Chirurgie realizata cu ajutorul unui microscop binocular care permite sa se mareasca pana la 40 de ori vederea campului operator.

Indicatii
-
microchirurgia permite sa se efectueze interventii imposibile in chirurgia clasica, la scara de zecime de milimetru sau chiar mai jos.
- In chirurgia venoasa, ea permite reparatia unui nerv prin sutura sau grefa si operatii delicate de neuroliza (eliberare a nervilor comprimati de catre un tesut sclerozat, ca in sindromul canalului carpian)
- In ginecologie, ea este utilizata in tratamentul sterilitatii (chirurgia trompelor si ovarelor).
- In oftalmologie, ea a cunoscut o dezvoltare foarte importanta odata cu operatiile de cataracta (inlocuirea cristalinului cu implanturi) si pe retina.
- In otorinolaringologie, microchirurgia este utilizata, in principal, pe urechea medie pentru a-i reconstitui un lant de oscioare sau pentru a indeparta tumorile, dar pastrand nervii.
- In traumatologie, ea permite reimplantarea membrelor si degetelor sectionate.

Tehnica - In cursul interventiei, chirurgul nu-si priveste direct mainile, ei examineaza campul operator printr-un sistem optic maritor, chiar si prin intermediul unui ecran.

Citeste si

Arhiva
 • Repararea ranilor

  Informatii medicale Arsurile, traumatismele si orice plaga mai severa, toate pot beneficia din chirurgia reconstructiva. Un medic estetician priceput poate efectua o serie de proceduri pentru imbunatatirea mobilitatii, functiei si aspectului ranilor....citeste mai mult

 • Inversarea ligaturii trompelor uterine

  Generalitati Operatia de inversare a ligaturii trompelor uterine este o procedura care se va face in scopul restabilirii fertilitatii dupa ligatura de trompe uterine (o procedura de sterilizare, in care trompele uterine sunt sectionate sau blocate total pentru a...citeste mai mult

 • Neurinomul acustic

  Generalitati Neurinomul acustic, schwanomul vestibular sau tumora de unghi cerebelo-pontin sunt denumiri ce caracterizeaza acelasi proces expansiv benign (necanceros), cu crestere lenta si care implica de fapt nervii, si in general toate celulele mielino-formatoare,...citeste mai mult

 • Chirurgia reconstructiva

  Informatii medicale Traumatismele, bolile, semnele din nastere sau interventiile chirurgicale precum mastectomia, toate pot lasa corpul desfigurat. Aceste probleme pot fi corectate prin chirurgia reconstructiva, ramura a chirurgiei plastice. Remodelarea sau...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter