Corectia nasului (rinoplastia)

Exista foarte multe motive pentru care este indicata o astfel de interventie chirurgicala: pentru imbunatatirea aspectului, corectarea unui defect de respiratie sau anomaliilor produse de trauma sau defectelor din nastere. Marimea globala a nasului, varful, septul si orificiile nazale, toate pot fi modificate.
In cazul in care se doreste imbunatatirea aspectului nasului, se recomanda ca pacientul sa fie realist in ceea ce priveste rezultatele. Orice tip de astfel de interventie ar trebui sa imbunatateasca linia naturala a fetei si sa accentueze trasaturile proprii. Nu exista notiunea de “nas perfect”.
Procedura: pentru remodelarea nasului, inciziile se efectueaza de-a lungul orificiilor nazale si in cazuri mai complicate de-a lungul bazei nasului. Cartilajul si osul interior vor fi modelate in functie de forma dorita. Chirurgul poate indeparta o mica portiune din os si/sau cartilaj sau poate adauga o grefa de cartilaj.
Deoarece este indepartata numai o mica portiune din cartilaj si/sau din os, structura de ansamblu a nasului se pastreaza, asigurandu-i forma adecvata si un suport structural adecvat in timp.
Efecte adverse frecvente: pot aparea tumefiere si anumite echimoze (vanatai) in jurul ochilor imediat dupa interventia chirurgicala. Acestea se estompeaza incepand cu ziua a treia dupa operatie, dar pot persista pana la doua saptamani.
Complicatii: foarte rar poate aparea sangerare, infectie, dificultati de respiratie, perforatie nazala si dificultati ale mirosului (de obicei temporare datorita tumefierii). In anumite cazuri, exista rezultate nesatisfacatoare ce necesita chirurgie aditionala.
Recuperare: se va monta o atela nazala in prima saptamana dupa interventia chirurgicala. Tumefierea va disparea in timpul primei luni de la operatie, va persista o usoara tumefiere pana la sase luni de la interventia chirurgicala. Forma finala a nasului va fi vizibila dupa vindecarea completa a operatiei.
Se vor evita eforturile fizice timp de trei pana la patru luni de la interventia chirurgicala. Pacientul isi poate relua activitatile normale in doua pana la trei saptamani, fara a ramane semne ale interventiei chirurgicale.
Rezultate: acestea sunt permanente, desi nu previn efectele imbatranirii. De asemenea, traumatismele sau fracturile locale ulterioare vor necesita interventie chirurgicala suplimentara, care devine din ce in ce mai dificila cu fiecare interventie.
Medici specialisti Chirurgie plastica
- Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Ina Ruxandra Petrescu -
Articole recomandate
-
Traumatismele nasului
-
Tratamentul fracturii bazei nasului
-
Cat de periculoase sunt bacteriile care traiesc in nas
-
In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Cum ne vorbeste subconstientul?
-
Remedii eficiente pentru nas infundat
-
Cum sa scapi de nasul infundat
-
Elibereaza nasul infundat, protejandu-l
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Nas descongestionat, respiratie usoara
Raceala, gripa, sinuzita, alergii... organismul nostru reactioneaza diferit la aceste boli, insa unul dintre cele mai comune simptome este nasul infundat. Acesta devine primul simptom care altereaza starea de confort si nu ne lasa sa ne odihnim sau sa ne concentram...citeste mai mult
-
Ovarectomia (chirurgia indepartarii...
Ce este ovarectomia Ovarectomia este procedura chirurgicala prin care se elimina unul sau ambele ovare. Ovarele sunt organe care au forma de migdala, situate de o parte si de alta a uterului, in pelvis. Acestea contin ovule si produc hormonii care controleaza ciclul...citeste mai mult
-
Ce trebuie sa stiti despre operatiile...
Generalitati Operatiile estetice sunt utile pentru imbunatatirea aspectului unei persoane, dar nu sunt recomandate tuturor. Chirurgia plastica ar putea parea cel mai simplu mod de a modifica infatisarea unui individ nemultumit de modul in care arata. Oricine va decide...citeste mai mult