Coronavirus Update

Hummus din pastai de soia verde

Publicat la data de: 22 Ianuarie 2015
Hummus din pastai de soia verde

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Hummusul preparat din pastai de soia verde este o reteta cu beneficii unice in tratarea anemiei, datorita cantitatii generoase de fier pe care aceste legume o furnizeaza organismului. Acest fel de mancare nu este foarte popular in tara noastra, desi merita un loc de cinste intr-o alimentatie echilibrata.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei din samburi de struguri
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 5 catei de usturoi, taiati fin
  • 300 grame pastai de soia verde, proaspete sau congelate
  • 250 ml apa
  • 120 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite chimen uscat

Mod de preparare:

Incalziti uleiul din samburi de struguri intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul, apoi sotati-le 2 minute, pana cand devin moi. Adaugati boabele de soia verde si lasati-le la sotat 2-3 minute. Turnati peste apa, zeama de lamaie, sosul de soia, sarea si chimenul. Acoperiti oala si lasati totul la fiert 6 minute, amestecand din cand in cand.

Transferati compozitia din oala in recipientul unui blender si procesati, pana obtineti un piure vascos. Puteti sa serviti hummusul imediat (cald) sau racit la temperatura camerei.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate