hemoglobina hgb

Hemoglobina eritrocitara medie

Categoria: Comunitate

Buna. Am 27 de ani si mi-au iesit urmatoarele valori in neregula : leucocite 11.0 ( interval biologic de referinta 4-10), volum mediu eritrocitar 78 Fl(interval biologic de referinta 80-97/ Fl), hemoglobina eritrocitara medie 25.6 pg (interval biologic de referinta 27-34/pg), monocite 0.88(interval biologic de referinta 0.2-0.8) iar hemoglobina (HGB) este 13.7 g/dl (interval biologic de referinta 11.0-16.0/g/dl). Va rog sa imi spuneti care ar fi problema. Va multumesc! [continuare]

Hemoglobina mica

Categoria: Comunitate

Am facut zilele trecute un set de analize,si mi-au iesit foarte mici valorile.HGB-8.8;hematocritul29.7;volumul eritrocitar mediu 64,;MCH 19;MCHC 29.6;RDW-CV 19; DOAR MONOCITE 14.2 SUNT PESTE LIMITA NORMALA..Medicul de fam este in concediu.Nu am inceput nici-un tratament.As dori sa stiu ce fel de alimente ar trebui sa consum....Nu mananc deloc carne rosie.Asta ar fi problema?Acum 2 ani eram insarcinata si mi-au iesit la fel de mici analizele.Domnule DR Ionescu,puteti sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra? [continuare]

Hemoglobina joasa la copil

Categoria: Comunitate

am un copil de 2,8 luni care i sa depistat hemoglobina 84. Ne confruntam cu aceasta problema de mici si am incercat cu diferite preparate de fier impreuna cu hematologul, dar in zadar. Atita timp cit primea preparatele de fier se ridica maximu la 126, dar cum stopam preparatele cum si hemoglobina scadea inapoi. Deja nu mai stiu ce sa fac!! Dati-mi va rog un sfat!!! [continuare]

Am hemoglobina scazuta ,imi este teama sa nu fac leucemie!

Categoria: Comunitate

buna ziua!acum 1 luna am facut analizele la sange[hemoleucograma complcta]toate valorile din fisa aia au iesit normale,doar hemoglobina a iesit sub valoarea normala adica mi-a iesit 11,fata de cat era trecut in mod normal ar fi intre 12-15,eu insa am avut-o 11[nu era mare tragedia]pt ca sideremia[ca si fierul au iesit ok]am primit doar acid folic[deoarece sunt si insarcinata]pt ca nu am lipsa de fie.toate bune si frumoase ...m-am gandit ca este totusi bine pt ca nu este f mult scazuta hemoglobina,dar din cauza sarcinii n-am prea mancat[grata si voma]si pe deasupra am si capatat o raceala puternica pe care n-am putut s-o tratez cu medicamnete.N-am mancat nici supa macar,iar de carne nici nu poate fi vorba ,m-am simtit asa de rau de la raceala incat n-am putut manca nimic,am trait doar cu compotutri,am slabit si sunt f palida[desi in situatia mea ar fi trebiut sa mananc mai mult,pt ca bebele are nevoie,dar daca eu n-am mancat ,el a luat de la mine ce mai ramasese pe acolo,insa eu... [continuare]

Hemoglobina (sange) hb sau hgb

Categoria: Analize Medicale

Hemoglobina reprezinta componentul principal al eritrocitelor (95 % din proteinele citoplasmatice eritrocitare) si serveste ca vehicul pentru transportul oxigenului si dioxidului de carbon. Hemoglobina este o proteina conjugata constand dintr-un tetramer format din 2 perechi de lanturi polipeptidice (globine), fiecare dintre acestea fiind conjugat cu un grup hem, un complex al unui ion de fier cu pigmentul rosu, porfirina, care confera sangelui culoarea rosie. Fiecare gram de hemoglobina poate transporta 1.34 mL oxigen per 100 mL de sange. Hemoglobina serveste de asemenea ca tampon in lichidul extracelular. In tesuturi, la pH scazut, oxigenul se disociaza de Hb; Hb deoxigenata se leaga de ionii de hidrogen; in eritrocite anhidraza carbonica converteste dioxidul de carbon in bicarbonat si ioni de hidrogen. Pe masura ce ionii de hidrogen se leaga de hemoglobina, ionii bicarbonat parasesc celula; pentru fiecare ion bicarbonat care paraseste celula intra un ion de clor. Formele de... [continuare]

Analizor automat hematologie 26 parametri ms 4.5

Categoria: Produse medicale

Va prezentam oferta noastra de pret pentru analizoarele Melet Schloesing produse in Franta MS 4.5 cu 26 parametri (5 diff). De dimensiunea unei "hartii A4”, MS 4-5 ne ofera gama completa de parametri hematologici si o diferentiere pe 5 tipuri de celule a formulei leucocitare. Doar o picatura de sange este necesara pentru a primi 26 de parametri masurati cu 4 histograme. MS 4-5 combina eficienta cu un design compact. Aparatul masoara si calculeaza 22 parametri: Pe seria eritrocitara : nr. eritrocite (RBC) si histograma, distributia eritrocitara medie (RDW), hemoglobina (HGB), hematocrit (HCT), indicii eritrocitari VEM (MCV), HEM (MHC) si CHEM (MCHC) Pe linia plachetara : nr. trombocite (PLT) si histograma, distributia plachetara medie (PDW), volum plachetar mediu (MPV) si trombocritul (PCT) Pe linia leucocitara : nr. leucocite (WBC) si histograma 5- diferentiala in valoare absoluta si procentuala pt.: limfocite (LYM si LYM%), granulocite (GRA si... [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

BUNA SEARA.DE CURAND I-AM FACUT FETITEI MELE NISTE ANALIZE LA SANGE SI AS VREA SA STIU DACA E CEVA GRAV IN NEREGULA.DOCTORA MI-A ZIS DECAT CA LEUCOCITELE SUNT CAM MARI DAR CAM ATAT. LEUCOCITE neutrofile% 47.6% 30-75% eosinofile 1% 0-6% basofile 1.6% 0-2% limfocite 37.8% 30-55% monocite 12% int 0-10%?????????? hematii RBC 4.86 3.7-4.9(usoaraanizocitoza usoara hipocrimie) hemoglobina hgb 11.3 11.4-14.5?????????? volum mediu eritrocitar MCV 73FI 70-85FI hematocrit hct 35.4% 32-41% hemoglobina eritrocitara medie MCh 23.3 25-32 conc medie de hemog eritrocitara 31.9 31.5-36 Indice de distribuire a eritrocitelor RDW 17.1% 0-18% trombocite PLT 367 150-450 Volum mediu trombocitar Mpv 8.8 6-15 trombocrit pct 0.324 0.15-0.45 indice de distribuire trombocite Pdw 14% 10-40% neutrofile 8.2 1.5-8.5 eosinofile 0.17 0.02-0.17 limfocite 6.51 3-9.5 basofile 0.28 0-0.2???????????????? monocite 2.06 0.2-0.8 ?????????? Absente oua paraziti si chisturi giardia antigen giardia... [continuare]

Va rog o interpretare analize

Categoria: Comunitate

AM FACUT ASTAZI ANALIZELE URMATOARE, IAR CATEVA NU SUNT IN LIMITE ERITROCITE(RBC) 5,36mil/microl HEMOGLOBINA(HGB) 16,6 g/dl HEMATOCRIT(HCT) 48,6 % LIMFOCITE(LYM) 15,6% !!!? LIMFOCITE(LYM) 2690/microL MONOCITE(MONO) 5,3% MONOCITE(MONO) 913/microL !!!? TROMBOCITE(PLT) 275000/microL VSH 1ora 1 mm/h VSH 2ore 3 mm/h MCV 90,7 fl MCH 30,9 pg MCHC 34,1 g/dl LEUCOCITE(WBC) 17200/microl !!!? SEGMENTATE(NEU) 77,2% !!!? SEGMENTATE(NEU) 13300/microl !!!? EOZINOFILE(EOS) 1% EOZINOFILE(EOS) 172/microL BAZOFILE(BASO) 0,896% BAZOFILE(BASO) 154/microL Precizez ca am 43 de ani si sunt barbat. pot fi ceva probleme?este cazul sa ma ingrijorez?mai adaug ca nu am probleme de sanatate. ps. am notat cu ,,!!!?" valorile care nu se incadreaza in parametrii. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna Ziua. Am varsta de 19ani. In urma unor analize medicale, urmatoarele analize nu sunt incadrate in limitele normale: Neutrofile: 42.30 % Limfocite: 48.20 % Hemoglobina(HGB): 17.70 g/dl TGP(ALAT): 46 U/L Ar trebui sa ma ingrijorez ? sau as putea primi unele recomandari ? [continuare]

Hemoleucograma

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Am facut hemoleucograma completa si mi-a iesit: hemoglobina hgb: 11.8 iar valoarea de referinta este intre 12 si 15 VEM (volum eritrocitar mediu) : 96.6 iar valoarea de referinta este intre 80 si 93 CHEM (conc HB eritrocitara medie) : 28.7 iar valoarea de referinta este intre 32 si 36 RDW-SD : 35.0 iar valoarea de referinta este intre 37 si54 iar restul sunt in parAMETRII NORMALI. CE INSEAMNA VALORILE DE MAI SUS? [continuare]

Siclemia sau anemia cu celule in secera

Categoria: Articole

Ce este siclemia Anemia cu celule in secera (falciforme) sau siclemia este o tulburare mostenita care presupune producerea de hemoglobina S (Hb S sau Hgb S), un tip anormal de hemoglobina. Hemoglobina este o proteina care contine fier, localizata in interiorul celulelor rosii ale sangelui. Aceasta transporta oxigenul de la plamani catre toate partile corpului si furnizeaza oxigen pentru toate celulele corpului si tesuturi. In mod normal, hemoglobina F este produsa in timpul gestatiei, de catre fat. Dupa ce copilul se naste, Hb F este inlocuita treptat de hemoglobina A (Hb A). Alte tipuri de hemoglobina cu exceptia Hb F si Hb A provin de la mutatiile genetice. Au fost identificate mai multe variante, dar doar cateva sunt comune. Acestea includ modificari asociate cu Hb S, Hb C si beta talasemie. In cazul unei persoane care are o copie normala a genelor hemoglobinei si o copie a genelor Hb S, va exista o productie de 20-40% de Hb S, dar se va produce suficienta hemoglobina A.... [continuare]

Talasemie?ajutor pls

Categoria: Comunitate

Buna ziua!As dori un raspuns...am niste analize si mi-au iesit unele foarte prost...Astept electroforeza in 7 zile dar pana atunci astept si un raspuns de la dvs.Va rog din sufelt sa imi spuneti daca poate fi vorba de talasemie?Cand am fost mic am fost suspect de talasemie...sunt disperat Acestea sunt analizele mele : RBC 5.27 4.2 - 5.4 *10^6/mm3 HGB 12.2 11.8 - 15.7 g/dl HCT 39.4 34 - 45 % MCV 74.8 73 - 90 fL MCH 23.2 25 - 31 pg MCHC 31.1 32 - 36 g/dl RDW 18.0 11.5 - 14.5 % PLT 226 150 - 450 *10^3/mm3 PDW 18.7 12 - 16.5 % PCT 0.30 0.16 - 0.47 % MPV 13.2 7.4 - 10.4 fL WBC 7.78 4.8 - 10.8 *10^3/mm3 GR NE 3.97 1.87 - 8.10 *10^3/mm3 EO 0.242 0.09 - 0.86 *10^3/mm3 BA 0.075 0.0 - 0.10 *10^3/mm3 LY 2.70 1.20 - 4.86 *10^3/mm3 MO 0.791 0.09 - 0.86 *10^3/mm3 GR % NE % 51.0 39 - 75 % EO % 3.11 2 - 4 % BA % 0.96 0.0 - 1.0 % LY % 34.7 25 - 45 % MO % 10.20 2 - 8 % Frotiu sanguin ANIZOCITOZA ERITROCITARA RELATIV FRECVENTE MACROCITE POLICROMATOFILE Va multumesc!Sanatate [continuare]

Interpretare analize medicale

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am facut niste analize medicale de rutina si valorile au fost urmatoarele: leurcocite 5.18 neutrofilele 46.1 limfocite 45.2 monocite 6.6 eusinofile 1.9 basofile 0.2 hematii 4.1 hemoglobina 11.4 g/dl hematocrit 32.2 volum mediu eritrocitar 78.5 fl hemoglobina ertrocitara medie 27.8 pg conc. medie de hgb eritrocitara 35.4 g/dl trombocitele 250 fier 36.3 ug/dl colesterol 215 mg/ dl glicemie 80mg/dl proteine totale serice 7.17 puteti sa ma ajutati cu o interpretare partiala a acestora pana ajung la medicul de familie [continuare]

Anemie

Categoria: Comunitate

Buna ziua domnule doctor. Intr-o seara mi-a fost rau adica ameteam foarte tare si aveam o senzatie de greata. Ajungand la spital in urma analizelor facute diagnosticul a fost o anemie usoara normocroma normocitara,hemoglobina fiind de 9.7. Tin sa mentionez ca acest lucru s-a intamplat in luna iunie. De atunci in fiecare luna am repetat analizele, diagonsticul ramanand acelasi iar hemoglobina osciland intre 11 atunci cand luam tratament (Acid Folic) si 10 atunci cand nu mai luam fier. Medicul mi-a recomandat sa fac o punctie aspirata medular insa, intrebarea mea e urmatoarea: ce inseamana aceasta punctie, este chiar necesara? Mentionesc ca am 21 de ani. Va multumesc [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Sunt Mihaela. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Am facut si eu cateva analize si as vrea sa stiu daca sunt ok? O sa le scriu numai pe cele care sunt incadrate in chenar; colesterol total 232,15; glucoza 111,14; examen complet de urina; ph 5,5; leu 75; ery 0,03; frecvente celule epiteliale plate, rara flora bacteriana, 11-12 leucocite, 1-2 hematii; hgb 11.70; mcv 78; mch 26; fibrinogenemie 508. [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

Va rog sa interpretati urmatoarele analize medicale: Volum mediu eritrocitar(MCV)- 99.3 Concentratia medie de hemoglobina eritrocitara (MCHC)- 30.4 WBC- 7.76 RBC- 4.42 indice de distributie a trombocitelor ( PDW)- 19.2 HGB-13.3 HCT-43.8 MCH-30.2 RDW-12.6 PLT-267 MPV-8.96 PCT-0.239 VSH-4 SIDEREMIE-42 La examenul de urina - proteine -30, densitate 1.010, ph-5 glucoza-norm [continuare]

Buna

Categoria: Comunitate

cine ma ajuta sami citeasca analizele la sange ... AH001 Hemoleucograma completa* (R3,L2,M1,A1) WBC (Numar leucocite) 7.29 4.40 - 11.00 *1000/uL NEU% (Neutrofile procentual) 60.80 50.00 - 75.00 % LYM% (Limfocite procentual) 28.90 20.00 - 45.00 % MONO% (Monocite procentual) 8.04 2.00 - 10.00 % EOS% (Eozinofile procentual) 1.34 00.00 - 6.00 % BAS% (Bazofile procentual) 0.871 00.00 - 2.00 % NEU# (Numar neutrofile) 4.44 2.00 - 8.00 *1000/uL LYM# (Numar limfocite) 2.11 1.50 - 4.50 *1000/uL MONO# (Numar monocite) 0.586 0.20 - 1.00 *1000/uL EOS# (Numar eozinofile) 0.098 00.00 - 0.70 *1000/uL BAS# (Numar bazofile) 0.064 00.00 - 0.20 *1000/uL RBC (Numar hematii) 4.75 4.50 - 5.60 *10^6/uL HGB (Hemoglobina) 12.90 12.30 - 17.70 g/dL HCT (Hematocrit) 39.60 37.00 - 52.00 % MCV (Volum mediu al hematiei) 83.40 80.00 - 100.00 fL MCH (Hemoglobina... [continuare]

Tgp-marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am facut un set de analize si am si eu catva nelamuriri: TGP -64.40-marit TGO-29.90-normal Colesterol total-201.60-normal Ce ar putea insemna valoarea TGP marita???? [continuare]

Leucocite in urina

Categoria: Comunitate

mi-am facut de curand analizele anuale de rutina si mi-ai reiesit un numar foarte mare, dupa parerea mea, de leucocite in urina, 100 in loc de maxim 25. Ar trebui sa ma sperii? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ,ca sincer de cand le-am primit, rezultatele, vineri sunt cu nervii la pamant. Multumesc pentru orice raspuns. [continuare]

Adenoida cronicasupertrofica

Categoria: Comunitate

buna seara,va rog daca cineva cunoaste un tratament pentru adenoida cronica hipertrofica,fetita are 3 ani si 8 luni a fost operata acum un an de polipi si in 4 luni am ajuns cu ea la urgenta ,nu putea sa respire polipii erau tot acolo,iar acum si amigdalele,am urmat o multime de tratamente nu stiu ce sa mai fac ...imi este frica sa mai ajung la operatie imi respira greu si transpira foarte des mai ales noaptea,va multumesc, [continuare]

Buna

Categoria: Comunitate

am o fetita de 11 luni si i-am facut analizele la urocultura ia iesit FLORA POLIMORFA si as vrea sa stiu ce este aceea si daca este grav iar la hemoleucograma nu inteleg ceva si as vrea sa ma lamuriti va rog ..............ce inseamna ...........MCV 70 ; MCHC 39.6 ; RDW 15.9 ; SEGMENTATE 61 ; EOZINOFILE 5 ; LIMFOCITE 28 ; FIBRINOGEN 178 .................................VA ROG LAMURITI-MA!!!!!!!!!!!!!!!! [continuare]

Doctoriginecologi

Categoria: Comunitate

Am si eu o intrebare,daca vrea sa ma ajute cineva?Poate imi recomanda cineva un doctor ginecolog bun din Iasi?Acum cateva zile am fost la un ecograf abdominal si am fost depistata ca am un uter fibromatos si as vrea sa-mi fac un control ginecologic mai amanuntit .V a rog daca imi puteti spune si mie.Va rog FRUMOS. MULTA SA NATATE [continuare]

Polifibromatoza uterina

Categoria: Comunitate

Buna , am 32 de ani si am o intrebare . Urma sa ma operez pt a doua oara in luna ianuarie 2011 dar medicul meu a zis ca inainte de operatie sa incerc un tratament cu DEPHERELLIN pt un an pentru ca prin absenta treptata a menstruatiei fibroamele se vor reduce si opeartia va fi mai putin riscanta a mai facut cineva asa ceva dintre voi ? daca da ce efecte secundare au aceste injectii ? Vreau sa mai adaug ceve pt cele care se intreaba de metoda embolizarii din pacate pt. un uter asa de mare si al meu este de 17 cm ( enorm) embolizarea este imposibila ci doar scoaterea lui completa sau curatarea lui asa cum am mai facut eu 1 data la 27 de ani dar cu riscul de a recidiva si din nou o curatare asta macar pana faceti o varsta mai inaintata si mai potrivita pt o menopauza . Efectele menopauzei la o varsta asa de tanara ca a mea sant devastatoare !!!! va pup [continuare]

Anemie normocitara

Categoria: Comunitate

buna ziua, in saptamana a 10 de sarcina mi s-a spus ca am o anemie normocitara in urma a doua seturi de analize efectuate. va rog sa-mi spuneti ce inseamna acest lucru, cum poate afecta sarcina si ce pot face pentru a remedia acest lucru. acum sunt in saptamana a 12 de sarcina mai am un pic si termin acidul folic si am inceput sa i-au elevit pronatal recomandat de medicul ginecolog. astept raspunsul dvs. va multumesc anticipat [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am si eu mare nevoie sa ma ajutati sa interpretez niste analize la sange care conform laboratorului au iesit crescute sau scazute si as vrea sa stiu ce inseamna. Va multumesc mult. LEUCOCITE: 10.04 valori normale 4 - 9 x 10^3/ μL NEUTROFILE: 58.60 valori normale 60 - 70 % MONOCITE# : 0.68 valori normale 0.1 - 0.6 x 10^3 / μL BASOFILE# : 0.01 valori normale 0.025 - 0.1 x 10^3 / μL MPV: 10.70 valori normale 5 - 10 Colesterol: 126 valori normale 150 - 200 mg/dL [continuare]

Valori scazute pct, mpw, pdw

Categoria: Comunitate

Am 20 de ani si la buletinul de analize aceste valori mi-au iesit mici. E posibil sa am o problema ?? Va multumesc . Volumul trombocitar mediu (MPV) 4.5 fL Largimea curbei de distributie a trombocitelor (PDW) 21.6H % Plachetocrit (PCT) 0,13 % [continuare]

Valori analize

Categoria: Comunitate

buna ziua la analizele de sange ai iesit LY% 44,3 RDW * 12,4 SI VSH 33 IMI PUTETI SPUNE VA ROG CE INSEAMNA [continuare]

Pagina 1 din 1 (27 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »