TGP-marit

Intrebare postata de cosmin moise cu 8 ani in urma - 7 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Colesterol Leptospiroza

Buna ziua,

Am facut un set de analize si am si eu catva nelamuriri:
TGP -64.40-marit
TGO-29.90-normal
Colesterol total-201.60-normal

Ce ar putea insemna valoarea TGP marita????

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

Valorile normale ale transaminazei TGP trebuie să fie mai mici de 30 UI/L.
Valorile crescute pot fi determinate de unele afecţiuni precum:
1.infecţii cu virusuri hepatitice
2.infecţii cu virusuri cu tropism hepatic precum:
a)mononucleoza infecţioasă
b)infecţia cu citomegalovirus
c)rujeola la adulţi
d)adenoviroze
e)enteroviroze
3.infecţii bacteriene cu afectare fepatică precum:
a)listerioza
b)leptospiroza
4.alte cauze precum:
a)hepatita alcoolică
b)hepatita medicamentoasă
c)hemocromatoza
d)sindromul de citoliză în cazul unei litiaze biliare.
Pentru a putea determina cauza exactă a creşterii valorii TGP-ului va trebui să efectuaţi şi alte analize (recomand consultul unui medic internist)

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Colesterol.

Inscrie-te aici!
NICU (cu 5 ani in urma)

Buna ziua.Am facut un set de analize si am unele rezultate peste valorile normale.Hemoglobina HGB-18g/dl , Hematocrit HCT 49,1 % , Hemoglobina Eritrocitara Medie MCH 34,7 pg , Concentratia Medie de Hemoglobina Eritrocitara MCHC 36,6 g/dl , TGO- 56,7 U/L , TGP-96,1 U/L (cea mai ridicata valoare)!Restul rezultatelor analizelor sunt intre valorile minime si maxime.Mentionez ca imi fac periodic analizele si nu am avut asa multe rezultate peste valorile normale. In familie nu am antecedente cu hepatita,dar am 105 kg la 170cm inaltime...!Am o meserie care nu-mi permite alimentatie sanatoasa la ore fixe si sa mananc incetul...Testul de hepatita a iesit negative.Ce spun aceste analize?Va multumesc !

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dan (cu 4 ani in urma)

repeta analizele la un alt laborator (poate ai facut-o intre timp). Poti observa pe celelalte buletine ca HCT e de 3 ori HGB, deci nu cred ca ar fi putut fi mai mult de 40.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alina (cu 4 ani in urma)

Cea mai noua oferta de lucru!Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!NU este necesara niciun fel de experienta!Oferim p***as gratuit si complet de instruire de la zero!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time(in timpul liber)sau full-time,la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul"Info"la adresa de email:alinacismariu@yahoo.com

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Geo (cu 4 ani in urma)

Buna ziua mi-am făcut analizele si mi-a ieșit TGP mărit 64.0 U/L maxima fiind de 38,între timp am ajuns in Italia si mi-am făcut analizele printre care si hepatita b si mi-a arătat ca am avut-o dar am eliminat-o singur fără pastile sau Injecții oare asta sa fie cauza TGP dublu???Multumesc anticipat.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Simion Vasilica (cu 3 ani in urma)

Buna ziua !! Mi-am facut analizele si mi-a iesit :
- TGP=33 - interval de referinta [0-31]
- LDL-Colesterol=149,3 - interval de referinta [40-120]
- Glicemia=117 - interval de referinta [70-115]
metoda de folosire la analizele astea e SPECTROMETRIE.

-Hematii=6,84 -interval de referinta [4,10-5,20]
- MCV=59,16 - interval de referinta [80-100]
- MCH=18,71 interval de referinta [26-34]
metoda de folosire pt.analizele astea :SPECTROSCOPIE DE IMPEDANTA.
Ce spun analizele si ce regim trebuie sa tin??

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Simion Vasilica (cu 3 ani in urma)

Vreau sa precizez ca eu nu fumez,nu beau alcool si sunt supraponderala.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.