Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

gust dulce in gura

Cum sa va satisfaceti pofta de dulciuri in mod sanatos

Cum sa va satisfaceti pofta de dulciuri in mod sanatos

Actualizat la data de: 04 Aprilie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca trebuie sa aveti grija la caloriile pe care le consumati, partea cea mai problematica o reprezinta pofta de alimente dulci. Corpul uman are o atractie puternica pentru produsele alimentare dulci, in mod principal ca urmare a faptului ca gustul dulce semnaleaza organismului faptul ca s-au consumat mai multe de calorii necesare pentru supravietuire. Problema apare, desigur, atunci cand excesul de calorii nu este ars in mod corespunzator. Pentru acest lucru se pot lua masuri de reducere a poftelor de produse alimentare dulci si mai ales a cantitatii de calorii pe care o consumati. Iata cateva sfaturi pentru a tine sub control, pofta de dulce. Modalitati prin care puteti tine sub control pofta de dulciuri - Nu va privati de alimente dulci. Permitandu-va o portie mica de desert sau o gustare de dupa-amiaza puteti controla pofta de dulce si veti preveni cresterea haotica a aportului zilnic de calorii. Puteti savura desertul, iar apoi puteti echilibra lucrurile... [continuare]

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Actualizat la data de: 27 Aprilie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 27 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in opozitie cu aportul sarac de calorii. Consumate in stare proaspata sau incluse in retete sanatoase, prunele sunt tot la fel de recomandate pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale. Valori nutritionale In stare proaspata, prunele ofera o gama larga de nutrienti pretiosi pentru sanatate, in schimbul unui numar redus de calorii. Astfel, 100 de grame de prune coapte si neprocesate termic prezinta urmatoarele valori nutritionale - Calorii 46 kcal - Carbohidrati 11,42 grame - Proteine 0.70 g - Grasimi totale 0.28 g - Fibre 1.40 g - Folati 5 g - Niacina 0.417 mg - Acid Pantotenic 0.135 mg - Piridoxina 0.029 mg - Riboflavina 0.026 mg - Tiamina 0.028 mg - Vitamina A 345 IU - Vitamina C 9.5 mg -... [continuare]

Cei mai buni inlocuitori ai zaharului

Cei mai buni inlocuitori ai zaharului

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata si sanatoasa, propice longevitatii, permite consumul zaharului in cantitati mici, preferabil sub forma de inlocuitori care nu aduc multe deservicii sanatatii. Substituentii zaharului satisfac nevoia perceperii gustului dulce, controland totodata aportul de carbohidrati si nivelul glucozei din sange. Exista o gama larga de inlocuiri ai zaharului, insa nu toti sunt lipsiti de calorii. Mai mult decat atat, diferenta dintre acesti indulcitori o face impactul lor asupra nivelului de glicemie, precum si natura lor nutritiva sau lipsita de valoarea nutritionala. Indulcitorii non-nutritivi nu furnizeaza calorii si nu produc schimbari la nivelul indicelui glicemic. Ce sunt inlocuitorii zaharului Inlocuitorii zaharului sunt aditivi alimentari care multiplica efectul zaharului asupra gustului, furnizand o cantitate mai mica de energie decat acesta. Unii indulcitori sunt naturali, pe cand altii sunt de natura sintetica, de aceea poarta numele de indulcitori... [continuare]

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 31 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]

Cum sa tineti sub control poftele alimentare din timpul noptii

Cum sa tineti sub control poftele alimentare din timpul noptii

Actualizat la data de: 13 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Poftele alimentare din timpul noptii sunt o cauza frecventa a ingrasarii, deci un dusman atroce pentru sanatate. Deseori, dorinta aprinsa de a consuma o gustare dulce sau bogata in grasimi intre cina si ora de culcare vine pe fondul unui regim alimentar dezechilibrat sau al unui tumult emotional controlat in mod eronat prin mancare. Medicii nutritionisti recomanda o serie de strategii prin care sa eliminati poftele alimentare din timpul noptii, astfel incat sa preveniti probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul si depresia. Prevenirea mancatului la ore tarzii Mancatul la ore tarzii poate avea atat cauze fiziologice, cat si cauze psihologice. Asadar, poftele alimentare de seara apar fie din pricina dietei zilnice necorespunzatoare (saraca in nutrienti de calitate), fie din cauza unor dezechilibre hormonale sau de natura psihica. Deseori, apetitul greu de controlat pentru anumite alimente indica nevoi specifice ale organismului (de pilda, pofta de... [continuare]

De ce sa mananci visine: 6 beneficii uimitoare pe care le aduc sanatatii

De ce sa mananci visine: 6 beneficii uimitoare pe care le aduc sanatatii

Actualizat la data de: 07 Iunie 2016

Autor: SfatulMedicului

Visinele, fructe aromate cu gust dulce-acrisor sunt ideale pentru un desert racoritor si gustos. Iti asigura o portie serioasa de vitamine, minerale, fibre si proteine, avand nenumarate beneficii ale sanatatii. De aceea nutritionistii le numesc adevarate superfructe, pentru o viata sanatoasa. Consumul de visine duce la o crestere a activitatii antioxidante in organism. Un studiu efectuat la Universitatea din Michigan a artatat ca aceste fructe imbunatatesc fluxul sangvin uman si au proprietati antiinflamatoare. 1. Sunt utile in artrita Consumul de visine este asociat cu nivelurile reduse de oxid nitric, un compus asociat cu osteoartrita si artrita reumatoida. Un studiu de la Universitatea din Boston, efectuat timp de un an, la care au luat parte 633 de persoane diagnosticate cu guta a aratat ca toti cei care au mancat visine zilnic au avut un risc de atacuri de guta cu 35 la suta mai mic, spre deosebire de cei care nu au mancat aceste fructe. De asemenea, flavonoizii pe care... [continuare]

Comunitate medicala

Orl

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Durere gat

buna ziua. ma poate ajuta si pe mine cineva? ma trezesc dimineata cu limba incarcata, alba......si am tot timpul o mucoasa consistenta in gat, uneori e ca mucoasa nazala, alteori e foarte inchisa la culoare. a devenit insuportabil, am gust ciudat in gura chiar la un minut dupa ce ma spal pe dinti. am luat mai demult biotics si foloseam apa de gura corsodil dar fara efect. acum fac un tratament cu fluconazol 150mg dar tot nu observ nici o diferenta. va rog din tot sufletul. ma poate ajuta cineva cu un sfat? [continuare]

Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti cum as putea s-o ajut pe soacra mea? De cativa ani isi ocupa tot timpul citind Formula AS, este preocupata de tratamentele naturiste, dar in acelasi timp are acasa o adevarata farmacie, practic are un tratament pentru orice. Dar asta nu e tot. Practic, orice particica a corpului ei a fost la un moment dat motiv de ingrijorare: incepand de la picioare umflate, genunchi durerosi, presupuse chisturi ovariene, dureri la rinichi, operatie de fiara, arsuri la stomac, bacteria pylori, presupusi viermi intestinali, hemoroizi, constipatie, diaree, un presupus TBC, poliartrita la degete, dureri de cap, otite, laringite, gust metalic in gura (si-a scos chiar lucrarea dentara metalica pe care o avea), plus alergii nenumarate, mancarim, insomnii etc. Sigur ca toate acestea au degenerat in cheltuieli uriase la doctori specialisti de tot felul, o gramada de analize de sange, urina, scaun, radiologii, ecografii, teste cutanate, exudat faringian, doppler, nici nu... [continuare]

Buna ziua ! am reusit si eu sa ma las de fumat doar de 3 zile, sunt fff fericita, nu mi am inchipuit ca poate fi atat de usor,conteaza sa vrei cu adevarat si reusesti pana la urma, am citit si cartea antifumat de allen carr- in sfarsit nefumator, ve o recomand,Intrebarea mea este de ce ma trezesc pe fiecare dimineata cu un gust amar in gura si simt gatul, gura ca si cum as fi fumat foarte mult? este normal? [continuare]

Salut tuturor. Acum 3 luni aveam garaieli destul de dese dupa ce mancam iar in urma cu 2 luni am avut si primele varsaturi. Am fost de urgenta la medicul de familie si mi-a spus ca e posibil sa fie o gastrita. Mi-a dat un tratament cu No-Spa dimineata si seara (l-am dat afara pe tot pentru ca nu l-am suportat), Omez si Redigest (astea au mers bine). Le-am luat vreo saptamana, timp de 2 zile mi-a fost bine dar apoi au reaparut senzatiile. Am fost sa imi fac o ecografie si medical mi-a spus ca am “gastrita exagerata” daca a mai auzit cineva de asa ceva. In fine, am fost apoi pe o mana buna pot zice, la un medic bine cunoscut si prieten de family si dupa un test cu bariu am fost diagnosticat cu Gastrita duodenala si cu Reflux gastroesofagian. Am avut un tratament de 7 zile cu 4 pastile de Ampicilina , 4 de Claritromicina si 2 Noplaza pe zi plus ca am luat si Metoclopramid. Dupa ce am terminat tratamentul mi-a fost bine dar a reaparut pentru ca bineinteles nu am respectat... [continuare]

Comunitate medicala

Simptome

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

Buna ziua. Am 24 ani, de mult timp (aproximativ 8 ani) simpt asa simptome: - Aproape permament mii dulce in gura. De la orice bucatica de piine, mincare (chiar fiind nedulcie) mincata, mi se pare peste ceva timp ca e ceva prea dulce. Vesnic am nevoe de ceva acru (ca si cum parca as regula nivelcul de dulcime). Altii linga mine pot maninca cicolate cu chilogramele, eu o jumatate de cicolata, cel mult una , si atit. - In ultimii doi ani, citeodata (de fapt tot mai des), cind obosesc, sau allte motive, inima imi da de stire. Sa fie oare tot aceasta din cauza ca sufer de diabet zaharat dar nu stiu?! In acest caz e adevarat ca trebue mai mult acrut sa maninc?! [continuare]

Comunitate medicala

Arsuri :(

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

Buna ziua, Sunt Daiana si am 41 ani. De la o vreme am observat ca, dupa fiecare masa mai consistenta, simt o senzatie dureroasa de arsura la nivelul pieptului, care parca urca inspre gat si imi lasa un gust acru in gura… Am facut diverse incercari: am renuntat la prajeli si bauturi acidulate, am baut tot felul de ceaiuri pentru digestie, dar tot degeaba...Cred ca de ce mi-a fost mai frica n-am scapat si o sa ajung curand la medic, pentru ca durerile sunt din ce in ce mai greu de suportat. Dar...ce ar putea fi? Si...ce remedii exista? [continuare]

Buna ziua. Am fost diagnosticat cu o prostatita cronica in care am luat antibiotice timp de o luna (tavanic 500mg) iar in a 26 zi de tratament incepusem sa am gust amar in gura. ulterior dupa tratament la o saptamana dupa terminarea tratamentului am inceput sa iau Betmiga pastile una pe zi. si am observat ca urina mirosea, iar dupa ce lasam urina 6-8 ore se facea tulbure si mirosea si mai tare si avea albumina in ea destul de multa. Am luat 6 zile betmiga si am intrerupt. La reactii adverse zicea ca poate sa provoace infectii urinare medicamentul asta Betmiga, dar mi-am facut sumar de urina+urocultura si analizele au iesit bine. acuma tot asa urina initial nu miroase e limpede dar dupa 6-8 ore incepe sa miroasa ( nu ca inainte cand luam medicamentul) si mai are si putina albumina, dar albumina se vede doar dupa 6-8 ore. E normal sa fie albumina asta in urina sau? Va multumesc! [continuare]

Bună ziua!Am niște durere în parte dreaptă exact sub coastă,ar putea fi bilă leneșă,durerea apare mai mult după masă depinde ce mănânc și înainte de masă,dar mai persistentă e după masă și am observat dacă mănânc mâncăruri ușoare îs cat de cat ok dar daca mănânc mâncăruri grele și dulciuri încep să simt ca o presiune în partea dreaptă și arsuri în capul pieptului și gust amar în gură!Am fost în urmă cu 3 zile și mi-am făcut un test pentru Helicobcter Pilory,dar rezultatul îl primesc săptămâna viitoare ce credeți ca poate fi?Si am dureri puțin mai accentuate dacă ridic greutăți pentru ca mă duc la sală de forță la fiecare 2 zile!Credeti ca poate fi și o afecțiune a ficatului?Multumesc! [continuare]

Zaharid

Din Dictionar Termeni

Substanta compusa din carbon, hidrogen si oxigen, de origine esentialmente vegetala. Impreuna cu proteinele si lipidele, glucidele, altadata numite hidrati de carbon, constituie cele trei principale macronutriente din alimentatie. Nevoile sunt de aproximativ 5 grame per kilocorp pe zi si trebuie sa reprezinte 50-55% din ratia calorica zilnica. Glucidele reprezinta o sursa energetica rapid mobilizabila si aduc 4 kilocalorii pe gram. Dupa lungimea si complexitatea moleculei lor, ele se clasifica in doua categorii. - Glucidele simple, denumite, de asemenea, zaharuri rapide pentru ca sunt rapid absorbite de catre mucoasa digestiva, au un gust dulce. Ele se gasesc mai ales in fructe, dulceturi, bomboane, prajituri etc. - Glucidele complexe sunt polizaharide, constituite din asamblarea a foarte numeroase molecule de glucide. Ele nu au, in general, un gust dulce. Polizaharidele hidrolizabile sunt, in principal, reprezentate de catre amidon, constituent principal al feculentelor,... [continuare]

Migdalul (amygdalus communis)

Din Plante medicinale

Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea. Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. migdalele au gust amar sau dulce. Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie. Migdalul contine mucilagii, gliceride, proteine, colina, enzime, asparagina, vitamina c, tocoferol, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, tiamina, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi, In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei. Uz intern: - tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie. Uz extern: - prurit,... [continuare]

Cefalexin, capsule

Din Medicamente

Ce este Cefalexin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Cefalexina este indicata in tratamentul afectiunilor cu germeni sensibili: otita medie cauzata de Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes; infectii ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonia cauzata de Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes, stafilococi; infectiile tractului respirator superior, inclusiv faringita si amigdalita, cauzate de Streptococcus pyogenes; infectiile tractului urinar - pielonefrite si cistite; infectiile pielii si ale tesuturilor moi determinate de Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes; sinuzita. Nu exista dovezi suficiente in prezent pentru a stabili eficacitatea cefalexinei in profilaxia reumatismului articular acut si a endocarditei bacteriene. Mod de administrare Adulti: 1 - 2 g/zi (in 4 prize la 6 ore); doza maxima 4 g/zi. Copii: 25 - 50 mg/kg corp/zi fractionat la 8 -12 ore; doza maxima... [continuare]

Ciclamatii (e 952)

Din Medicamente

Puterea de indulcire a ciclamatilor variaza in limitele 30 - 80, in functie de produsul alimentar. La concentratii mari, gustul dulce al ciclamatilor este afectat de o componenta reziduala neplacuta. Cel mai utilizat ciclamat este ciclamatul de sodiu. In amestec cu zaharina ciclamatul prezinta un sinergism accentuat. Se utilizeaza in fabricarea bauturilor racoritoare, fabricarea biscuitilor si a produselor de patiserie, a gemurilor si a conservelor de fructe. Datorita puterii de indulcire relative reduse, avand in vedere dozele maxime admise in produsele alimentare, este necesara asocierea ciclamatilor cu alti indulcitori. [continuare]

Zaharina (e 954)

Din Medicamente

Se prezinta sub forma unor cristale incolore de culoare alba. Gustul dulce al zaharinei se dezvolta mai lent, dar dupa atingerea intensitatii maxime este destul de persistent. zaharina are un gust residual amar/metalic care devine foarte pregnant la concentratii mari. Puterea de indulcire a zaharinei variaza in domeniul 300-500. zaharina prezinta o foarte buna stabilitate, putand fi utilizata in orice produs alimentar. Este utilizata intr-o mare varietate de produse: bauturi racoritoare, budinci, bauturi instant, topinguri, produse lactate, guma de mestecat, conserve de fructe, produse de patiserie, gemuri, jeleuri, tablete edulcorante. [continuare]

Indicatii Cefadroxilul este indicat in infectiile cauzate de tulpini sensibile ce pot fi localizate la urmatoarele nivele: tractul respirator superior: otita medie acuta si cronica, sinuzita, faringita, amigdalita, laringita; tract respirator inferior: bronsita acuta si cronica, bronhopneumonie, pneumonie bacteriana; tract urinar: cistita, pielonefrita, anexite, salpingite, uretrita, prostatita; piele si tesut moale: abcese, furuncule, piodermie, impetigo, erizipel, limfadenita, infectii ale ranilor; sistemul osteo-articular: osteomielita, artrite septice. Cefadroxilul este utilizat in sterilizarea purtatorilor de streptococ beta-hemolitic din zona orofaringiana si in episoadele acute ale afectiunilor cu acest microorganism. Pentru profilaxia reumatismului infectios se prefera penicilinele i.m. Cefadroxilul nu se utilizeaza in infectii sistemice severe, in care alte produse sunt mult mai active. Doze si mod de administrare Copii cu functie renala normala: 25 - 50 mg/kg corp/zi,... [continuare]

Ce este ADASUVE si pentru ce se utilizeaza ADASUVE contine substanta activa loxapina, care apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice. ADASUVE actioneaza prin blocarea anumitor substante chimice la nivelul creierului (neurotransmitatori), cum sunt dopamina si serotonina, producand astfel efecte de calmare si atenuand comportamentul agresiv. ADASUVE se utilizeaza in tratamentul simptomelor acute ale agitatiei usoare pana la moderate care poate aparea la pacientii adulti cu schizofrenie sau tulburare bipolara. Acestea sunt afectiuni care se caracterizeaza prin simptome precum: Schizofrenia - sa auzi, sa vezi sau sa percepi lucruri care nu sunt reale, suspiciune, convingeri gresite, sa vorbesti si sa te comporti incoerent si sa nu ai emotii. Persoanele cu aceasta afectiune pot sa se simta, de asemenea, deprimate, vinovate, anxioase sau iritate. Tulburare bipolara - sa te simti „in forma”, avand energie in exces, sa ai nevoie mai scazuta de somn decat in mod... [continuare]

Byetta

Din Medicamente

Ce este Byetta si pentru ce se utilizeaza Indicatii Byetta se utilizeaza pentru tratarea diabetului de tip 2 in asociere cu alte medicamente antidiabetice (metformina si/sau derivati de sulfoniluree) la pacientii a caror concentratie de glucoza (zahar) in sange nu este controlata adecvat cu dozele maxime tolerate ale celorlalte medicamente. Diabetul de tip 2 mai este cunoscut si sub numele de diabet non-insulinodependent. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza in sange sau in care organismul nu mai poate utiliza insulina in mod eficace. Substanta activa din Byetta, exenatida, este un „mimetic al incretinei”. Aceasta inseamna ca actioneaza la fel ca incretinele (hormoni produsi in intestin) prin cresterea cantitatii de insulina eliberata de pancreas ca raspuns la alimentatie. Aceasta ajuta la controlarea nivelurilor de glucoza in... [continuare]

Fluoxetin, capsule

Din Medicamente

Ce este Fluoxetin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Fluoxetin apartine unui grup de medicamente antidepresive denumite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS). Acest medicament este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: - Episoade de depresie majora; - Tulburare obsesiv-compulsiva; - Bulimia-nervoasa: este utilizat impreuna cu psihoterapia pentru reducerea poftei excesive de mancare si a varsaturilor; Acest medicament este indicat numai pentru adulti. Mod de administrare Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata Depresie Doza recomandata este 20 mg fluoxetina zilnic. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va revizui si ajusta dozele la 3-4 saptamani de la inceperea tratamentului. Dozele pot fi crescute gradat pana la un maxim de 60 mg fluoxetina pe zi. Doza va fi crescuta cu atentie, pentru a se asigura... [continuare]

De o saptamana am un gust amar in gura. Tin sa mentionez ca am facut niste analize gastro-intestinale si mia iesit " Ac Helicobacter Pylori" pozitiv(care trebuie sa fie negativ), si fac un tratament de 14 zile (cu Amoxiplus 875 mg/125 mg si Roclarin 500 mg). De la ce credeti ca ar putea fii problema cu gustul amar dimineata plus ca pe toata durata zilei am nevoie de foarte multa apa si am scaune mai dese, si un nod in gat ( nu tot timpul, doar in unele perioade ale zilei) ? Ce as putea face sa scap de acest gust amar?Poate fi de la ficat, stomac sau orice altceva? [continuare]

Buna Ziua! Am 1-2 saptamini in care am dureri de cap si slabiciuni, la fel de vrio doua zile incoace am un gust amar in gura si balonari! Nu am probleme cu pofta de mincare dar imi fac griji. Care ar putea fi cauza? Multumesc Mult [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)