Migdalul (amygdalus communis)

Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea.

Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. migdalele au gust amar sau dulce. Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie.

Migdalul contine mucilagii, gliceride, proteine, colina, enzime, asparagina, vitamina c, tocoferol, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, tiamina, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi,

In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei.

Uz intern:

- tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie.

Uz extern:

- prurit, seboree, ulceratii bucale, micoze cutanate, arsuri.

Contraindicatii:

- Migdalele amare nu se consuma in stare crude, intrucat determina intoxicatii care pot duce la deces.

Almond Pure Oil

almond

Ulei de migdale cu efect iluminator, regenerator si hidratant.


-Contine ulei pur de Migdale, obtinut prin presare la rece, procedeu fizic de extractie care permite pastrarea componentelor bioactive, fara a utiliza compusi chimici de sinteza (acestia fiind utilizati in extractia chimica)

-Formula este imbogatita cu vitamina E (tocoferol), cu actiune antioxidanta, pentru conservarea naturala a proprietatilor uleiului

-Sursa excelenta de acid linoleic si acid oleic, care ii asigura putere mare de penetrare si proprietati superioare de hidratare

-Se absoarbe rapid, nu incarca si nu lasa urme uleioase

Citeste si

Arhiva
  • Ce boli pot ascunde poftele alimentare? Ce boli pot ascunde poftele alimentare?

    Orice individ are la un moment dat o anumita preferinta alimentara, mai exact o pofta pentru alimente sarate, dulci sau pentru legume si, de ce nu, pentru alimentele acre sau pentru cafea. Daca insa aceste pofte apar destul de des ar trebui sa consulti un medic pentru...citeste mai mult

  • Legatura dintre temperaturile scazute si riscul de infarct Legatura dintre temperaturile scazute...

    Iarna, corpul trece printr-o schimbare hormonala din cauza orelor mai putine in care este expus la lumina naturala a soarelui. Mai mult, frigul, umezeala si temperaturile reduse fac arterele sa se ingusteze, restrictionand astfel fluxul sangelui si reducand cantitatea de...citeste mai mult

  • Cand mergem cu copilul la logoped? Cand mergem cu copilul la logoped?

    Logopedia se ocupa cu depistarea si corectarea tulburarilor de limbaj. Totodata, logopedia presupune educarea limbajului deficitar, optimizarea comunicarii si intelegerii. Din punct de vedere etimologic, cuvantul logopedie provine din limba greaca, "logos" insemnand...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK