Clickmed
programare rapida la medic

acizi grasi nesaturati

Vitamine necesare

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Februarie 2023
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Vitamina A Rolul vitaminei A Vitamina A intervine in fotoreceptie, fiind un compus esential al rodopsinei (substanta fotosensibil prezenta in celulele cu bastonase de la nivelul retinei care sunt implicate in vederea nocturna). De asemenea, ea intervine in cresterea si diferentierea celulara, dezvoltarea embrionara a cordului, plamanilor, rinichilor; participa in reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Diferiti compusi (hormoni tiroidieni, steroizi, prostaglandine, vitamina D) controleaza sisteme metabolice in care sunt implicati receptori pentru acidul retinoic (RAR) si receptorii X retinoizi (RXR) Vitamina A are dou forme active: retinal si acid retinoic. Aceste forme sunt obtinute prin precursori precum retinol, retinilester (forma esterificat a retinolului), carotenoizi (beta caroten, alfa caroten, etc). Atat carotenoizii cat si esterii de retinol sunt intai transformati in retinol din care, prin procese de oxidare, se obtine retinalul si in final acidul... [continuare]

Ce beneficii ne ofera suplimentele cu omega 3 si omega 6

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Martie 2024

Ce sunt acizii grasi Acizii Omega 3 si Omega 6, precum si Omega 9, sunt cu totii acizi grasi importanti in dieta zilnica. Acestia au fiecare anumite beneficii pentru sanatate, insa este important sa obtineti un echilibru bun intre acestia, in special intre Omega 3 si Omega 6. Dezechilibrul acizilor grasi din dieta zilnica poate contribui la o varietate de boli cronice. Acizii Omega 3 Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi polinesaturate si nu pot fi sintetizati in organism, fiind numiti si grasimi sau acizi grasi esentiali. Omega 3 este un acid gras specific regasit in peste, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alegerea pestelui gras ca sursa primara de Omega 3, introdus in dieta de cel putin 2 ori pe saptamana. In functie de structura lor chimica, exista mai multi acizi grasi Omega-3, insa cei mai cunoscuti sunt: • Acidul eicosapentanoic sau EPA : functie principala in reducerea inflamatiei • Acidul docosahexanoic sau DHA: acesta constituie pana la 8%... [continuare]

Ateroscleroza coronariana si cardiopatiile ischemice

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Martie 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati In istoria omenirii, mortalitatea a fost determinata de cauze diverse; in timpuri mai indepartate erau provocate de bolile infectioase, mai recent de tuberculoza sau sifilis. Este binecunoscut faptul ca tara noastra ocupa primul loc la nivel european in ceea ce priveste decesul ca urmare a unei afectiuni cardiovasculare, iar infarctul miocardic este cauza principala.  Ateroscleroza este o combinatie de modificari la nivelul arterelor mari si medii, constand in acumularea focala de lipide, polizaharide, de sange si constituientii acestuia, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Depunerile de grasimi bogate in colesterina in endoteliu (aterom) incep din copilarie sau adolescenta, insotite de o reactie fibroasa (aterom, fibroscleroza); se depun saruri de calciu si progresiv placa de aterom se ulcereaza. Extensiunea proceselor aterosclerotice distruge tunica musculara a arterei, ducand la dilatari (anevrisme) sau la... [continuare]

Grasimile bune si rele prezente in organism. alimentatia cu rol protectiv

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2019
Consultant medical:

Dr. Sebastian Pale
Medic cardiolog

Clinica: Spitalul Clinic Coltea

Colesterolul si trigliceridele Cele mai importante doua tipuri de grasimi din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de colesterol si trigliceride intr-un interval benefic pentru sanatate. Ficatul, intestinele si chiar pielea contribuie la metabolismul colesterolului. Acesta este legat de proteine si transportat in intreg organismul formand astfel complexe numite lipoproteine. Colesterolul participa la o serie de procese din organism cum ar fi - intervine in procesul de formare al membranelor celulare, izoleaza fibrele nervoase, ajuta la formarea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare. Doua tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Unul cu potential daunator organismului - LDL colesterolul - si unul cu efecte benefice - HDL colesterol. Rolul colesterolului LDL este acela de a transporta grasimile de la ficat la nivelul intregului organism, unde vor... [continuare]

Trigliceridele

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2019
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce sunt trigliceridele Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]

Mamaliga, alimentul minune cu multiple beneficii asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 16 August 2017

Generalitati Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice si este utilizat ca aliment, dar si ca planta medicinala de foarte multi ani. Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati 90%, contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre. Inclusiv dupa fierbere, porumbul si malaiul de porumb isi pastreaza peste 60% dintre proprietatile nutritive. Principalele beneficii • Dimiuneaza nivelul de stres din organism. Astfel, fiind bogat in vitaminele din grupa B, mai ales in vitamina B1, care are un rol deosebit de important asupra bunei functionari a sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii. • Mai mult, prin continutul de vitamina E, porumbul este util in prevenirea artritei, scade nivelul colesterolului si, implicit, scade riscul de ateroscleroza si infarct. • De asemenea, contine... [continuare]

Beneficiile uleiului de argan

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru masajul pielii,... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Octombrie 2018

Generalitati - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare Reducerea semnificativa a colesterolului total, colesterolului LDL si trigliceridelor, cresterea colesterolului HDL (studiu de faza 3, la 120 de pacienti cu hiperlipidemie). Rezultatele cu NKO sunt mai bune decat placebo, si mai bune decat uleiul de peste. In urma administrarii de Krill Oil de 1 gram/zi timp... [continuare]

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]

Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iulie 2013

Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]

Beneficiile consumului regulat de nuci

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2017

Generalitati Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Principalele beneficii • Diminueaza nivelul de stres . Durerile de cap, stresul, starile nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor. • Reduc colesterolul „rau” . Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca nucile prezinta un efect pozitiv asupra inimii, in principal datorita continutului de grasimi nesaturate, al potasiului si al magneziului. In felul acesta, nucile sunt benefice pacientilor care au probleme cu hipertensiunea arteriala. De asemenea, cercetari recente arata ca nucile reduc nivelul c [continuare]

Alimentatia si varsta - dieta la menopauza

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati Instalarea menopauzei implica aparitia unei game diverse de probleme de sanatate, de la afectiuni de ordin psihologic pana la probleme dermatologice, metabolice si osoase (osteoporoza fiind una dintre cele mai frecvente manifestari). Exista unele afectiuni asociate menopauzei care nu pot fi evitate si a caror aparitie este consecinta dezechilibrului hormonal caracteristic perioadei. Alte manifestari insa, pot fi reduse prin adoptarea unei diete corespunzatoare necesitatilor organismului. Principii de baza ale dietei la menopauza In perioada premergatoare instalarii menopauzei, cat si dupa, este esential ca dieta femeilor sa contina o gama cat mai variata de substante nutritive in cantitati optime necesitatilor, in special calciu si fier (dietele femeilor fiind in general sarace in aceste elemente). Iata cateva sfaturi pentru a avea o dieta sanatoasa: Aportul de calciu : in vederea aprovizionarii organismului cu o cantitate suficienta de calciu, se recomanda... [continuare]

Ameliorarea poliartritei reumatoide prin dieta: intre mit si adevar

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Octombrie 2017

Generalitati Daca sunteti unul dintre pacientii diagnosticati cu poliartrita reumatoida, ati auzit cu siguranta ipoteza conform careia simptomele si suferinta indusa de aceasta boala pot fi ameliorate printr-o dieta adecvata. Redoarea matinala specifica bolii, imobilitatea si durerea articulara sunt printre cele mai importante simptome care va pot scadea semnificativ calitatea vietii daca va confruntati cu aceasta afectiune. Poliartrita reumatoida poate fi tinuta sub control terapeutic, insa adesea pretul este destul de scump: tratamentul, chiar daca este eficient impotriva simptomelor, are numeroase reactii adverse care poate determina unii pacienti sa il evite, sa nu il administreze conform recomandarilor medicului. Complianta scazuta la tratament este cea care permite bolii sa avanseze si sa fie cauza de aparitie a unor deformari locale si a anchilozei. In evolutie sunt prinse din ce in ce mai multe articulatii de procesul degenerativ si apar chiar si complicatii... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Octombrie 2018

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]

Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Ianuarie 2012

Generalitati Consumul de fructe care au coaja lemnoasa este benefic pentru sanatatea inimii. Atat nucile, migdalele, alunele dar si alte feluri din aceasta categorie de fructe, contribuie la scaderea colesterolului atunci cand fac parte dintr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Fructele care au coaja lemnoasa pot fi consumate la orice ora a zilei, ca gustare si sunt sanatoase intrucat contin acizi grasi nesaturati si multiple substante nutritive. Tipul de fructe care au coaja lemnoasa pe care le consuma o persoana nu este atat de important. Aproape orice fel de nuci sau alune poate face parte dintr-un regim alimentar care va sustine sanatatea inimii. Cele mai multe dintre studii au descoperit ca nucile si alunele scad nivelurile de colesterol rau din sange, imbunatatesc sanatatea mucoaselor arterelor sanguine si diminueaza posibilitatea dezvoltarii de cheaguri de sange care pot provoca un atac fatal de cord. Beneficiile fructelor cu coaja lemnoasa, pentru sanatatea... [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2018

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange, care ii sunt proprii, fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma activa,... [continuare]

Baraka, capsule gelatinoase moi

Din Medicamente

Ce este Baraka si pentru ce se utilizeaza Indicatii Alinarea tusei si minimalizarea manifestarilor bolilor cailor respiratorii superioare; prevenirea aparitiei crizelor paroxistice de astm bronsic si tuse convulsiva; cresterea vitalitatii organismului si prevenirea aparitiei oboselii zilnice; cresterea imunitatii organismului in special in timpul diverselor boli si in convalescenta. Baraka contine uleiul obtinut din presarea semintelor de Nigella sativa (chimen negru), o planta cu o larga raspandire in bazinul mediteranean si amintita din antichitate pentru proprietatile sale curative. uleiul semintelor de chimen negru contine acizi grasi saturati si nesaturati, uleiuri volatile, vitamine, aminoacizi, enzime si saruri minerale, saponine si nigellone (substante specifice plantei Nigella sativa). Baraka (ulei de chimen negru) este folosit in mod traditional pentru a creste capacitatea de aparare a organismului fata de boli atat la copii cat si la adulti. Baraka este un supliment... [continuare]

Adrusen, capsule

Din Medicamente

Ce este Adrusen si pentru ce se utilizeaza Indicatii Aceste componente actioneaza in principal ca normalizatoare ale procesului metabolic celular. Alterarile proceselor amintite stau la baza proceselor degenerative celulare, ale fenomenelor oxidative si de imbatranire. Nu este intotdeauna posibil sa se asigure prin dieta aportul acestor elemente protectoare si de aceea este bine sa fie adaugate la diete deficitare sau in caz de nevoi crescute. Actiune terapeutica Zincul este implicat in unele activitati enzimatice, multe din acestea localizate la nivel retinian. Din acest motiv suplimentarea in dieta a acestui element poate fi deosebit de utila in caz de degenerescenta celulara legata de imbatranire. Cuprul, element esential al multor activitati enzimatice, trebuie intotdeauna asociat aportului de zinc. Seleniul, Vitamina E si Vitamina C sunt substante antioxidante de baza care au rol de normalizare pentru mecanismele metabolice si incetinesc procesele de imbatranire datorate... [continuare]

Doppelherz omega-3 extra 1000 mg

Din Medicamente

Ce este Doppelherz Omega-3 extra 1000 mg si pentru ce se utilizeaza Indicatii Organismul uman nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3; acestia trebuie adusi din alimentatie. Reprezentanti imporatanti ai acizilor grasi Omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA). Insa numai putine alimente contin aceste substante importante. Surse bune sunt pestii grasi care traiesc in ape reci, cum ar fi somonul, heringul si macroul. Noi avem nevoie de acesti acizi nesaturati cu catena lunga pentru buna functionare a sistemului nervos si intretinerea acuitatii vizuale. Miscarea suficienta si hrana sanatoasa sunt componente importante pentru buna functionare a inimii. Importanta este, de asemenea, o limitare a aportului de trigliceride si colesterol si cresterea aportului de grasimi corecte. Astazi se stie ca acizii grasi omega-3 sunt componente importante ale unei nutritii sanatoase pentru inima, pentru balanta de colesterol si grasimi / trigliceride din organism. [continuare]

Doppelherz aktiv omega-3 forte

Din Medicamente

Ce este Doppelherz Aktiv Omega-3 Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Doppelherz Aktiv Omega-3 forte este ideal pentru o nutritie saraca si mentinerea balantei grasimilor sangelui si a nivelului homocisteine. Capacitatea de efort si starea de bine pot fi influentate in mare parte de catre comportamentul nostru.Astfel, miscarea suficienta si hrana sanatoasa sunt componente importante ale unui regim de viata sanatos pentru inima. Alimentatia influenteaza nivelul colesterolului si balanta grasimilor si trigliceridelor precum si nivelul de homocisteina din organism. De cele mai multe ori influentam organismul nostru prin alimentatie gresita, fumatul de tigari, alcool si lipsa de miscare. Stresul din viata profesionala si viata cotidiana precum si surplusul de greutate nu sunt de dorit pentru sanatatea noastra. De cele mai multe ori hrana noastra contine prea mult colesterol si grasimi “gresite”. Asupra acizilor grasi- Omega-3 a fost atrasa atentia printr-un fenomen din... [continuare]

Ajutooor!! vreau sa slabesc!

Din Comunitate

am 45 ani . 1.65 m si 77 kg! vreau sa slabesc 5 kg! ce dieta ar trebui sa tin? ne sfatuiesc specialistii in nutritie de pe sfatul medicului? multumesc [continuare]

Helicobacter pylori

Din Comunitate

Care este tratamentul pentru infectia cu Helicobacter pylori? Cat dureaza un tratament clasic? Daca un membru al familiei a fost depistat pozitiv cu aceasta infectie care sunt probabilitatile ca si ceilalti membri sa fie infestati? Exista si tratament naturist? Cat dureaza un tratament naturist? Multumesc [continuare]

Sunt necesare anticonceptionalele?

Din Comunitate

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu interpretarea unor dozari hormonale valori normale 17 HIDROXIPROGESTERON 0,84 O,1-0,8 TSH 2,1265 0,35-4,94 T4 LIBERA 1,29 0,7-1,48 PROLACTINA 17,76 3,24-29,12 TESTOSTERON 0,61 0,051-0,62 Am facut si ecografie endovaginala care a iesit bine .Vreau sa precizez ca am 21 de ani si am facut ac dozari homonale din pricina acneei care desi am facut tratament cu doxiciclina 2 luni si o gramada ce creme antiacneice au reaparut la 2 luni de la terminarea tratamentului.Multumesc anticipat. Cu stima, Maria Popa [continuare]

Omega 3

Din Comunitate

De la capsulele cu omega 3 iti apare aciditate gastrica?Am luat de vreo 10 zile pt a lua in greutate recomandate de doctor si au inceput sa apara niste arsuri care la inceput treceau singure.Acum imi apar niste dureri in stomac chiar si cand nu mananc.Cine a luat capsule cu omega 3 sa-mi spuna daca a avut ceva asemanator.Eu nu am avut probleme cu stomacul din punct de vedere al aciditatii, acum eu am o problema fiindca am slabit mult anul trecut si mi s-a alungit stomacul si am tot felul de probleme.Dar m-am apucat sa mananc ca sa iau in greutate si de aceea mi s-a dat omega 3 ca sa imi imbunatateasca organismul, desi eu nu am probleme in rest, sunt un tip sportiv din fire. Deci sa continui sa iau omega 3 sau imi face rau la stomac si sa nu le mai iau? Astept pareri! [continuare]

Despre cannabis

Din Comunitate

Buna ziua,sunt total de acod cu ce spuneti despre canabis consumat fara discernamant dar de ce nu spuneti si despre efectul canabisului impotriva unor forme de cancer...mai stim ca interesele marilor concerne farmaceutice sunt imense pentru profit cat mai mare,ar fi multe de spus dar va las ,cu rugamintea de a activa urmatorul link si sa nu imi spuneti ca nu ati auzit de asa ceva.... [continuare]

Regim dukan

Din Comunitate

Sotul meu are 55 de ani, 185 cm si cred ca 120kg. Ar fi bine sa dea jos cateva kg dar ... nu-i prea usor de convins nici sa faca miscare zilnica nici sa reduca cantitatea de paine si dulciuri. Acum pare interesat de regimul Dukan. As dori parerea unui specialist in ceea ce priveste riscurile de sanatate... Prea multe proteine nu pot dauna organismului, mai ales dupa o anumita varsta? Probleme de sanatate nu are dar colesterolul, acidul uric, glicemia sunt la nivelele superioare. Si tensiunea o stabilizeaza cu medicamente. Multumesc mult pentru raspuns [continuare]

Pagina 2 din 5 (126 rezultate)