Beneficiile uleiului de ricin


Generalitati

Sus
Beneficiile uleiului de ricin

Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Are proprietati antiinflamatorii si este antioxidant. A fost folosit de secole in scopuri terapeutice. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Desi are un gust puternic si destul de neplacut, acest ulei este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent.

Avantajele folosirii uleiului de ricin

Sus

Uleiul din seminte de ricin este util in ameliorarea multor probleme de sanatate, printre care:

- Constipatie - ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, in cazul constipatiei si diareii.
- Impetigo - acidul undecilenic este unul dintre compusii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes in lupta impotriva infectiilor fungice de acest gen.
- Probleme ale pielii - uleiul de ricin contine acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit in cazul taieturilor minore, arsurilor solare si previne aparitia unor boli de piele cum ar fi acneea sau eczemele. Un alt avantaj este ca uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina care contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii.
Astfel are un rol important in tratamentul ridurilor, repararea si intinerirea pielii, contribuind la mentinerea aspectului neted al acesteia. Aplicat in mod regulat, uleiul de ricin ajuta la diminuarea cearcanelor de sub ochi.
Cu exceptia acestor beneficii, uleiul de ricin trateaza infectiile fungice, problemele gstrointestinale, migrenele, tulburarile menstruale si piciorul de atlet.

Adjuvant in tratamentul problemelor de sanatate majore

Sus

Uleiul de ricin este un remediu pentru conditiile mai grave de sanatate care pot include:
- inducerea travaliului la femeile insarcinate - consumul de ulei de ricin in timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potentialele efecte secundare pentru mama si copil.
- dureri ale nervului sciatic - uleiul de ricin amelioreaza sciatica, o conditie dureroasa caracterizata de dureri si inflamatie in partea inferioara a spatelui si in zona membrelor inferioare.
- caderea parului - masajul cu ulei de ricin contribuie la cresterea parului, care va fi mai sanatos, mai moale, stralucitor si mai des.
- artrita - masajul articulatiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamatia, durerea si oboseala muschilor.
- probleme limfatice - uleiul de ricin stimuleaza activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deseurilor metabolice ale organismului.
- tumori - prin asezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusa dezvoltarea acesteia si chiar aparitia altora.

In plus, uleiul de ricin se considera a oferi beneficii inclusiv in cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multipla si paralizia cerebrala.
Gratie multiplelor avantaje pentru sanatate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare ca acesta se numara printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural care poate imbunatati conditia fizica a corpului, ii ofera rezistenta si frumusete.

Tratamentul cu ulei de ricin pentru cresterea parului

Sus

Prin aplicarea de ulei de ricin asupra scalpului si podoabei capilare, parul va creste mai sanatos si va fi mai rezistent. Terapia cu ulei de ricin este un tratament natural pentru calvitia rezultata in urma mostenirii genetice, dietei, stresului, factorilor de mediu si a stilului de viata.

Care sunt avantajele uleiului de ricin pentru cresterea parului?

Uleiul de ricin folosit in mod regulat pe radacinile parului si scalp este util pentru:
- cresterea parului;
- ingrosarea firului de par care incepe sa se subtieze;
- prevenirea deteriorarii parului;
- tratarea parului uscat;
- stralucirea si hidratarea parului si scalpului;
- prevenirea scalpului uscat;
- imbunatatirea starii generale de sanatate;
- prevenirea despicarii varfurilor si cresterea parului.

Cum se va folosi uleiul de ricin pentru prevenirea caderii parului?

Iata care este tehnica pentru aplicarea uleiului de ricin pe podoaba capilara, pas cu pas:
1. Cu varful degetelor se va aplica ulei de ricin la radacina firelor de par si pe scalp.
2. Se va distribui uleiul uniform prin masaj usor al scalpului.
3. Nu se va folosi ulei in exces pentru ca acesta va fi mai greu de indepartat si spalat de pe scalp.
4. Dupa aplicarea uleiului, parul se acopera cu o boneta din material plastic si se va inveli intr-un prosop.
5. Uleiul se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute asupra parului sau chiar intreaga noapte.
6. Se va spala parul cu un sampon pana cand se elimina complet uleiul de ricin.
7. Se va repeta procedura o data pe saptamana timp de 6-8 saptamani pentu ca rezultatele sa fie vizibile.
In functie de preferinte, uleiul de ricin poate fi amestecat cu alte tipuri de uleiuri (de struguri) pentru a-l face mai putin consistent, iar mirosul mai placut.

Igiena parului este esentiala
Ingrijirea si pastrarea igienei parului este una dintre strategiile cheie pentru stimularea cresterii parului. O dieta sanatoasa, utilizarea suplimentelor pentru par (care contin vitamine speciale in acest sens), somnul suficient si exercitiile fizice regulate contribuie la cresterea unui par lung, rezistent si puternic.

Uleiul de ricin pentru cearcane

Sus

Cearcanele de sub ochi sunt o conditie des intalnita a pielii, problema avuta de multe persoane. Din cauza lor, o persoana va arata mai in vasta si mai obosita. Uleiul de ricin este unul dintre remediile naturale care poate fi de ajutor pentru indepartarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi cauzate de lipsa de somn, stres, oboseala, etc. Comparativ cu alte creme care contin substante dure, uleiul de ricin este organic, nu contine substante chimice sau artificiale daunatoare pentru piele si este mult mai ieftin.

Alte beneficii ale uleiului de ricin
Atat in medicina populara cat si alternativa, uleiul de ricin amelioreaza multe boli. Gratie ingredientelor sale unice de vindecare, uleiul de ricin este utilizat pentru atenuarea constipatiei, induce travaliul, trateaza sciatica, sustine cresterea parului, stimuleaza sistemul limfatic. etc.
Utilizarea de ulei de ricin este o modalitate ieftina, usoara si eficienta de rezolvare a multor probleme de sanatate.

Cum se foloseste tratamentul de ulei de ricin pentru zona ochilor?

Sus

Aplicarea de ulei de ricin pentru zona ochilor este destul de simpla:
1. Inainte de a merge la culcare, se va unge zona din jurul ochilor cu o cantitate mica de ulei de ricin.
2. Se va lasa uleiul de ricin sa actioneze peste noapte (acesta face minuni in tipul somnului).
3. Dupa trezire, zona se va spala cu apa din abundenta.
4. Se va face acest lucru in mod regulat, timp de mai multe zile pentru obtinerea unor rezultate eficiente.
Daca uleiul de ricin se va utiliza consecvent in fiecare seara inainte de culcare se va observa o diferenta. Cearcanele de sub ochi se vor diminua si pielea va capata un aspect mai tanar, de-a lungul timpului.

Actiunea uleiului de ricin asupra nervului sciatic

Sus

Uleiul de ricin amestecat cu un extract de fasole poate ameliora durerea declansata de sciatica (o afectiune dureroasa a coloanei vertebrale). Nervul sciatic este cel mai lung nerv care este localizat in zona inferioara a spatelui si se extinde catre fesa si spre membrele inferioare (coapsa, gamba, picior). In cazul in care este prezenta sciatica (o afectiune debilitanta), orice miscare devine dureroasa si dificil de realizat.

Uleiul de ricin este un tratament pe baza de plante pentru aceasta conditie, ce reduce inflamatia specifica bolii. Majoritatea acizilor grasi din compozitia sa contin acid ricinoleic care are efecte antiinflamatorii. Transportarea unor obiecte grele, compresia radacinii nervului sciatic provocata de diverse tipuri de leziuni, ingustarea canalului vertebral, prezenta osteofitelor, a infectiilor, supraponderabilitatea, mentinerea unei posturi incorecte sau presiunea exercitata asupra unei tumori ar putea fi unele dintre cauzele aceste afectiuni.

Orice persoana ar putea sti ca nervul sciatic este afectat daca:
- sufera de dureri localizate in partea inferioara a spatelui;
- prezinta durere si inflamatie minore sau intense in zona fesei si a membrelor inferioare;
- este prezenta amorteala in partea inferioara a spatelui, fesei, membrelor inferioare;
- apare o senzatie chinuitoare, un junghi sau furnicaturi la nivelul nervului sciatic;
- durerea afecteaza o parte a corpului si radiaza in alte parti ale acestuia;
- are dificultati in a sta in pozitie sezanda si a sta in pozitie orizontala.

Aplicarea frecventa si constanta a uleiului de ricin pe zona afectata va ameliora in mod evident simptomele caracteristice sciaticii. Pentru diminuarea durerii, se va tine cont de urmatoarele indicatii:
1. Se va aplica o cantitate mica de ulei de ricin pe o panza de bumbac.
2. Se va plasa compresa pe partea inferioara a spatelui.
3. Se va acoperi cu un tampon incalzit timp de 20 de minute.
4. Se va repeta procedura la fiecare doua ore.

O alta modalitate ar fi sa se aplice in mod regulat uleiul de ricin in zona afectata. Un aspect important este ca acesta sa fie caldut inainte de fiecare aplicare.
Totusi, efectele cele mai bune pentru ameliorarea conditiei se vor obtine combinand utilizarea uleiului de ricin cu o dieta sanatoasa bogata in fibre, exercitii fizice usoare realizate zi de zi si odihna suficienta. Daca simptomele nu scad in intensitate sau se agraveaza dupa urmarea corecta a terapiei, ar trebui sa se consulte medicul specialist pentru investigatii amanuntite, stabilirea unui diagnostic si pentru a se recomada un tratament corect si adecvat.

Uleiul de ricin pentru constipatie

Sus

Multe persoane atesta si confirma eficacitatea uleiului de ricin in cazul constipatiei. Inca din antichitate se folosea aceasta alternativa, uleiul de ricin fiind considerat un laxativ util in vindecarea a diverse probleme gastrointestinale, printre care si constipatia. In prezent medicii sunt de acord cu administrarea pe termen scurt a uleiului de ricin in tulburarile stomacului.

Uleiul de ricin este un lichid de culoare galbena, cu un miros usor, ce provine din semintele plantei numita ricin descoperita in Africa de Est. In prezent, planta creste si in alte tari tropicale.
Ricinul este o planta bogata in antioxianti si acizi grasi, fapt ce face din uleiul de ricin un emolient si hidratant natural, caracteristici benefice in cazul constipatiei.

Uleiul de ricin este indicat in tratamentul constipatiei in primul rand pentru capacitatea sa de a stimula miscarile normale ale instestinelor mari si mici si pentru curatarea si eliminarea materiilor fecale din colon.
Mai mult, uleiul de ricin nu absoarbe umezeala din peretii intestinali, permitand astfel deseurilor din colon sa fie eliminate cu usurinta.
Uleiul de ricin este un laxativ eficient nu doar a continutului intestinului gros ci si al intestinului subtire. Prin urmare, dupa ce a fost utilizata aceasta procedura, urmatorul scaun va fi eliminat dupa 1-2 zile.

Utilizat pentru constipatie, uleiul de ricin are rezultate rapide si actioneaza la 4-5 ore de la ingestie.
Totusi se va cere medicului avizul privind dozajul, atat in cazul adultilor cat si al copiilor.
Desi uleiul de ricin organic poate fi administrat in scop laxativ atat la adulti cat si la copii, acesta trebuie utilizat cu prudenta. La femeile insarcinate, uleiul de ricin va fi administrat doar cu avizul medicului, iar cantitatile vor fi reduse.

Se va recurge la acest tratament naturist doar ca o solutie temporara sau ajutatoare, in caz de constipatie. Nu se vor depasi 4-5 zile in care se va folosi uleiul de ricin.
Daca simptomele specifice constipatiei persista si dupa aceasta perioada se va consulta medicul specialist pentru a se recomanda un tratament complex.
Se va evita folosirea uleiului de ricin daca apar reactii adverse cum ar fi: crampe, varsaturi sau greata. De asemenea, este important sa se confirme de catre medic daca este vorba de constipatie si nu de alta cauza mai grava.

Uleiul de ricin este o solutie ideala, naturala si simpla pentru tratarea constipatiei, a curatarii peretilor intestinali fara ca portofelul sa fie golit. Este usor de procurat si poate fi achizitionat cu usurinta din magazinele care comercializeaza produse naturiste.




258620 vizualizari, 02 Septembrie 2011

Servicii promovate in Medicina alternativa

  • Tratamente revolutionare cu ozon pentru: boli reumatice, cardiovasculare, migrene, afectiuni dermatologice si multe altele

    Sauna cu ozon (capsula HOCATT TM - cel mai avansat dispozitiv transdermal descoperit până în prezent), aparat special construit cu multi ... vezi tot anuntul

Citeste si

Arhiva
  • Protectie solara cu ulei de argan Protectie solara cu ulei de argan

    Generalitati Protectia solara pur si simplu apara organismul de efectele negative ale soarelui. Cu exceptia riscurilor determinate de caldura, soarele prezinta riscul de arsuri solare care pot afecta in mod permanent pielea, poate provoca inclusiv cancerul de...citeste mai mult

  • Tratament pentru cresterea parului Tratament pentru cresterea parului

    Generalitati Exista mai multe alternative prin care poate fi stimulata cresterea parului, prin care poate fi prevenita subtierea, ruperea si pierderea acestuia. Totusi, produsele si tratamentele pentru regenerarea rapida a parului sunt destul de scumpe. Exista insa si...citeste mai mult

  • Afectiuni ale parului si tratamentele corespunzatoare Afectiuni ale parului si tratamentele...

    Matreata Matreata este caracterizata prin prezenta scuamelor albicioase, uleioase sau uscate la nivelul scalpului sau pe par. Denumirea medicala a matretii este dermatita seboreica. Principala cauza a aparitiei matretii se considera a fi irigarea insuficienta...citeste mai mult