proteina animala
Dermatita de contact cu proteine
Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta
Ce este dermatita de contact cu proteine Dermatita de contact cu proteine este o reactie alergica la nivelul pielii care este indusa de proteine ( de origine animala sau vegetala). Criteriile pentru a stabili daca e dermatita cauzata de contactul cu proteinele sunt : • Dermatita cronica cauzata de materialul proteic • O eruptie acuta ce apare la cateva minute de la contactul cu proteina cauzatoare • Senzatia de intepatura imediata • Rezultatele testului de plasture care sunt frecvent negative. Proteinele care pot cauza aceasta afectiune sunt: 1. Enzime vegetale 2. Enzime animale 3. Fainoase 4. Enzime proteolitice ( induc liza/ distrugerea proteinelor) Etiologie Primul grup cauzator este format din fructe si legume , mirodenii i plante : • Mar • Sparanghel • Banana • Fasole • Morcov • Faina • Latex • Piersica • Paprika • Para • Soia • Al doilea grup cuprinde proteine animale i cel mai adesea se observa la persoanele care... [continuare]
Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o ipoteza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre... [continuare]
Alergiile cauzate de animalele de companie
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Dat fiind faptul ca majoritatea dintre noi iubim animalele de companie si chiar convietuim zilnic unii dintre noi cu ele in locuinte, exista si unele pericole la care ne supunem cu vointa noastra. Aceste mici sau mari vietati ofera alinare persoanelor suferinde, mai ales celor singuri sau chiar copiilor si in special celor cu probleme de sanatate. Stim cu totii ca printre animalele de companie favorite se numara cateii, pisicile, iepurasii, porcusorii de Guineea, hamsterii si anumite categorii de pasari cum ar fi: centeze, papagali, perusi etc. Dar lasand la o parte animalutele favorite ce convietuiesc cu noi, uneori trebuie acordata o atentie speciala manifestarilor ciudate care pot aparea si noi sa nu ne dam seama ca din cauza animalutelor apar aceste simptome. Intrebari care ne pun pe ganduri - cand ne dam seama daca suntem alergici la animalele din casa? - cum procedam daca suntem alergici la animale? - ce facem cu animalutul? - cum putem preveni... [continuare]
Alternative sanatoase la proteinele din carne
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Ce sunt aminoacizii Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti aminoacizii esentiali (acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce). Aminoacizii sunt compusii chimici care formeaza proteine. Exista doua clase principale de aminoacizi: esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali, nu pot fi produsi de organismul uman, ca atare, este important sa-i obtineti prin dieta. Aminoacizii neesentiali, sunt aceia, pe care organismul ii poate sintetiza in functie de necesitati, pe langa obtinerea lor prin dieta. Produsele de origine animala, contin toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, de aceea sunt considerate proteine complete, pe cand produsele de origine vegetala nu contin intotdeauna toti aminoacizii esentiali in proportiile necesare, de aceea sunt considerate surse de proteine incomplete.... [continuare]
De cate proteine are nevoie o persoana?
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Proteinele sunt o parte importanta a oricarei diete. Cantitatea de proteine de care are nevoie un individ depinde de varsta si sex. Proteina este o parte a fiecarei celule din organism. Ajuta organismul sa construiasca si sa repare celulele si tesuturile. Proteina este o componenta majora a pielii, muschilor, oaselor, organelor, parului si unghiilor. Potrivit Food and Drug Administration, majoritatea oamenilor din Statele Unite primesc suficiente proteine din dieta lor pentru a-si satisface nevoile. Ce este proteina? Proteina este unul dintre cei trei macronutrienti, care sunt nutrienti de care organismul are nevoie in cantitati mai mari. Ceilalti macronutrienti sunt grasimile si carbohidratii. Proteina este formata din lanturi lungi de aminoacizi. Exista 20 de aminoacizi. Ordinea specifica a aminoacizilor determina structura si functia fiecarei proteine. Cei 20 de aminoacizi pe care organismul ii foloseste pentru a crea proteine sunt: Alanina, arginina,... [continuare]
Alergiile la animalele de companie
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Alergia la animalele de companie Alergiile la animalele de companie fac ca sistemul imunitar sa reactioneze la substantele din animale care sunt in mod normal inofensive. Simptomele includ mancarimi la ochi, nas infundat, urticarie si stranut. Tratamentul implica medicamente. Puteti preveni alergiile la animalele de companie evitand animalele, folosind filtre de aer, curatand si periind in mod regulat animalele de companie. Ce sunt alergiile la animalele de companie? Alergiile la animalele de companie sunt anumite proteine – numite alergeni – pe animalul de companie care provoaca o reactie exagerata a sistemului imunitar alergic. Acesti alergeni se afla in blana animalelor, piele, urina si saliva. De obicei, aceste proteine sunt inofensive. Cu toate acestea, sistemul dumneavoastra imunitar alergic ii considera „invadatori” daunatori, cum ar fi bacteriile sau virusurile. Care sunt cele mai frecvente alergii la animalele de companie? Orice animal de companie poate... [continuare]
Buna ziua.Akum 3 ani am f diagnosticat cu esofagita de relfux din cauza ca nu puteam sa mai manca carne oua branza ..daca mancam ma simteam f rau balonare dupa 1 ora mirosul gurii urat ,vanturi..Eu inainte de asta am avut o dieta hiperproteica si am si avut mult stres.Doctorul mi a dat tratament dar nici in ziua de azi nu m am vindecat.Imi afecteaza f mult viata pt ca dupa ce manc carne ,oua proteina in general ma simt f slabit nu am energie proasta dispozitie.Stomacul nu ma doare nu m a durut niciodata.Dar cand e f cald transpir f tare si uneori am dureri in partea ficatului si ma simt f balonat si incarcat in zona aia.Am luat de toate tot felul de preparare dar degeaba..Va rog ce parere aveti? [continuare]
Ce sunt proteinele? Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi si este necesara pentru buna functionare a corpului uman. Organismul poate produce doar un numar restrans de aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor. De aceea, o mare parte dintre acesti aminoacizi trebuie sa fie obtinuti din surse de proteine animale si/sau vegetale. Atat proteinele din surse animale, cat si cele din surse vegetale, contin aminoacizii esentiali pentru organism. Beneficiile proteinelor Studiile tot mai ample sugereaza ca aportul ridicat de proteine, provenit din carne macra, carne de pui, peste, dar si oua, legume, nuci sau lactate degresate, poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite in conditii de siguranta si poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima. In urma unui astfel de studiu s-a constatat ca barbatii si femeile supraponderali care au urmat o dieta saraca in grasimi si bogata in proteine, pe o perioada de sase luni, si-au redus greutatea corporala cu... [continuare]
Rolul proteinelor in dieta: cat avem nevoie zilnic?
Autor: SfatulMedicului
Ce sunt proteinele? Proteinele sunt considerate elementele de baza ale vietii. Fiecare celula din organism le contine, iar fara aportul lor constant nu ar putea avea loc procese esentiale precum cresterea, repararea tesuturilor si producerea de enzime si hormoni. In ciuda acestui rol vital, de multe ori proteinele sunt intelese gresit: unii cred ca este suficient sa le consume doar sportivii, altii considera ca orice exces este benefic pentru sanatate. Realitatea este mult mai nuantata, iar intelegerea corecta a rolului proteinelor in dieta este esentiala pentru mentinerea echilibrului si prevenirea bolilor. Cum functioneaza proteinele Proteinele sunt macronutrienti formati din lanturi de aminoacizi, elementele structurale ale corpului uman. Exista douazeci de aminoacizi principali, dintre care noua sunt considerati esentiali, adica organismul nu ii poate produce singur si trebuie sa ii obtina din alimentatie. In functie de combinatia lor, proteinele indeplinesc functii... [continuare]
Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine
Autor: SfatulMedicului
Generalitati De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins. Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate. Dezavantajele dietelor bazate pe proteine Dietele bazate pe proteine si-au castigat popularitatea prin faptul ca exclud carbohidratii proveniti din paine, paste, cartofi sau orez, macronutrientii care se transforma in grasimi in urma procesului digestiv. Tot dietele hiperproteice promit mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga de timp si stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Pe de alta parte, pot avea si numeroase consecinte negative pentru starea de sanatate. Un alt motiv... [continuare]
Generalitati Proteina este unul din cei mai importanti nutrienti de care are nevoie organismul uman si trebuie sa faca parte din dieta oricui. Aceasta este elementul fundamental din care sunt realizate multe dintre sistemele si structurile corpului. Desi majoritatea oamenilor stiu ca proteinele pot fi gasite mai ales in compozitia carnii, multe persoane asimileaza proteine prin consumul de legume. Un adult se pare ca are nevoie de doar 45-55 grame de proteine pe zi, care pot fi dobandite cu usurinta dintr-un regim alimentar obisnuit. Persoanele care consuma carne si lactate vor avea cantitati normale de proteine in organism. Chiar si vegetarienii sau persoanele care mananca oua reusesc sa acopere necesarul de proteine. Beneficii ale legumelor bogate in proteine Termenul de proteine se refera la oricare din cele 20 de lanturi de aminoacizi conectati prin legaturi peptidice. Acestea sunt folosite de [continuare]
Generalitati Dietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului uman. Desi organismul poate crea cativa aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor, exista o serie de aminoacizi esentiali care trebuie furnizati organismului din surse animale si/sau vegetale de proteine. Un numar semnificativ de proteine ajuta la pierderea in greutate Adevarul este ca dieta bogata in proteine este eficienta si va poate ajuta sa slabiti. Planul dietetic bogat in proteine functioneaza ca urmare a unor motive intemeiate. Printre acestea se numara faptul ca proteinele induc o stare rapida de satietate si de aceea, veti manca mai putin. In plus, este nevoie de mai multa energie pentru a fi... [continuare]
Generalitati Proteinele sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Tot proteinele contribuie la instalarea senzatiei de satietate si actioneaza ca un combustibil suplimentar pentru organism in productia de energie, alaturi de carbohidrati si grasimi. Prin urmare, acesti nutrienti sunt o parte importanta pentru orice nutritie echilibrata, daca aportul lor zilnic este unul bine dozat. Din ce sunt constituite proteinele Din punct de vedere biochimic, proteinele sunt molecule organice constituite din aminoacizi interconectati prin legaturi chimice, astfel incat sa creeze structuri tridimensionale care sunt foarte importante pentru functionarea organismului. Exista doua categorii principale de aminoacizi in corpul uman aminoacizii esentiali (pe care organismul nu ii poate produce si pe care ii preia din... [continuare]
De cate proteine aveti nevoie zilnic si cum sa le procurati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Proteinele sunt elemente de baza ale fiecarei celule din organism, regasindu-se la nivelul pielii, muschilor, organelor, glandelor si fluidelor corpului, cu exceptia bilei si a urinei. Acesti macronutrienti esentiali contribuie la regenerarea celulara, dezvoltarea masei musculare, mentinerea sanatatii cardiace si stimularea sistemului imunitar. Un aport zilnic optim de proteine constituie baza unei stari de sanatate depline. Importanta proteinelor in organism Proteinele fac parte dintr-o clasa de nutrienti compusi din aminoacizi, molecule mici alcatuite din atomi de carbon, hidrogen, oxigen si nitrogen. Acesti atomi formeaza diferite lanturi chimice, care dau nastere tipurilor distincte de aminoacizi. Unii dintre aminoacizi sunt esentiali, intrucat ei nu pot fi produsi de ficat in prezenta substantelor chimice necesare, deci trebuie sa provina din hrana. Proteinele au functii variante si importante in organism. Ele sunt responsabile cu cresterea si... [continuare]
7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si... [continuare]
Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine
Autor: SfatulMedicului
Proteinele sunt substante organice, formate aproape integral din aminoacizi si prezente in toate celulele vii. Ele indeplinesc in organism functii fundamentale variate, fiind indispensabile vietii. Proteinele provenite din produsele animale (carne, lapte, branza, oua) contin toti cei 25 de aminoacizi existenti si se numesc proteine complete, de mare calitate. Proteinele vegetale nu contin toti aminoacizi, dar sunt mai sanatoase si pot fi combinate intre ele pentru o alimentatie completa. Iata topul celor mai bogate alimente in proteine: Pestele In functie de specie, pestele poate contine pana la 94% proteine, cum este cazul tonului. Somonul, pe de alta parte, contine 46% proteine. Pestele este totodata bogat in grasimi esentiale (Omega 3 si 6), care reduc inflamatiile, fluidizeaza sangele si sustin buna functionare a creierului. Carnea slaba Carnea reprezinta cea mai cunoscuta sursa de proteine, insa trebuie aleasa si preparata cu grija, pentru a nu da peste cap... [continuare]
Generalitati Proteinele au un rol important in mentinerea sanatatii masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar si in prevenirea oboselii. Cei care nu sunt familiarizati cu alimentatia vegetariana presupun deseori ca este foarte dificil sa se obtina suficiente proteine dintr-o dieta vegana, in timp ce altii considera ca plantele nu contin proteine (fapt neadevarat). Dieta vegana Veganii, care sunt mult mai informati in acest sens, au un punct de vedere diametral opus, considerand ca este imposibil pentru oricine adopta o dieta vegana sa nu asimileze suficiente proteine. Adevarul este undeva la mijloc. Se poate obtine o cantitate indestulatoare de proteine dintr-o dieta vegetariana daca din dieta zilnica vor face parte mancaruri preparate cu legume. Daca un vegan consuma preparate care nu contin legume, este dificil pentru acesta sa aiba un nivel normal de aminoacizi lizina. Printre legume sunt incluse chiar si soia si preparatele derivate din acest produs (tofu, lapte... [continuare]
Generalitati Deficitul de proteine poate fi cauzat de malnutritie, obiceiuri alimentare nesanatoase, dar si de consumul produselor alimentare care nu contin proteine. Desi, de cele mai multe ori nivelul scazut al acestor substante organice este urmarea unei diete care nu contine o cantitate suficienta de proteine, exista o categorie de persoane care sufera de deficit congenital de proteina C sau S. Proteinele din organism sunt defalcate in aminoacizi, care intra in compozitia muschilor si a sangelui, necesari pentru formarea acestora. Rolul proteinelor Proteinele au un rol important in refacerea tesuturilor - proces important in vindecarea ranilor, leziunilor. Totodata, proteinele contribuie la intretinerea corespunzatoare a sistemului imunitar. Deoarece actiunea acestora este esentiala pentru desfasurarea anumitor functii din organism se recomanda consumarea unei cantitati adecvate de proteine, zilnic. In anumite situatii, deficitul de proteine favorizeaza aparitia mai... [continuare]
Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne). Unele proteine se afla in sange, alaturi de hormoni, enzime si globule rosii. Proteinele sunt alcatuite din lanturi de aminoacizi. Acestia fac diferenta intre un pui si o bucata de branza sau o unghie de un fir de par. In organism, exista 22 de aminoacizi, dintre care 8 nu pot fi sintetizati de organism, motiv pentru care trebuie asimilitati din dieta - aminoacizi esentiali. Prin combinatia aminoacizilor rezulta o varietate infinita de proteine. Clasificare dupa functia proteinelor Intrucat proteinele sunt responsabile de multe functii ale celulelor vii, se poate realiza o clasificare in functie de acest criteriu. 1. Enzimele Sunt proteine care catalizeaza reactiile chimice si biochimice ale celulelor vii. Acestea sunt unele din cele mai importante si sunt responsabile pentru toate reactiile metabolice din... [continuare]
Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen)
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Proteinele sunt substante organice complexe ale materiei vii, care contin azot, sulf si fosfor. Ele sunt necesare pentru cresterea organismului pentru refacerea celulelor uzate, precum si pentru producerea de energie calorica, un gram de proteine producand 4 calorii. Majoritatea proteinelor din organismul omului provin din alimente bogate in proteine, fie de origine animala (carne, lapte, branza, oua), fie de origine vegetala (fasole, mazare, soia, linte etc.). Analiza proteinelor se face din serul sanguin. Exista mai multe feluri de analize care exploreaza diferite componente ale proteinelor, astfel: proteine totale, electroforeza, fibrinogenul, teste hepatice etc. Proteine totale Proteinele totale reprezinta cantitatea globala a proteinelor sanguine exprimate in grame la 100 ml ser sanguin. Valorile normale ale proteinelor sanguine sunt: - la adulti = 6,6- 8,6 g la 100ml; - la copii 1-3 ani = 6,0 - 8,6 g la 100ml. Din acestea, circa 60% (3,6-4,8g) sunt... [continuare]
Proteine iti pot afecta ceva?Eu vreau sa iau aceste proteine dar vreau sfatul unui medic daca sa iau sau nu! Ce ingrediente conține Mutant Whey? NITROSERUMTM este o nouă proteină din zer, care ajută la creșterea masei musculare mai repede și de, de asemenea, a secreției hormonului de creștere. Cu siguranță se știe că proteinele izolate din zer sunt rapid absorbabile, dar nu toate pot fi absorbite. NITROSERUMTM absoarbe aceste proteine într-un ritm constant, asigurând o aprovizionare treptată a construcției musculare. Acesta include fosfolipide naturale și factorul de creștere colostru (IGF-1, IGF-2), care susțin creșterea musculaturii organismului. Cu Mutant Whey veți simți cum corpul dvs. devine și mai puternic! ActiNOS este hidrolizat proteic din zer cu izolarea peptidei bioactive. Sistemul patentat e un produs care stimulează rapid NOS (oxid nitric), până la 950%. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și, astfel, asigură o nutriție... [continuare]
Buna, Am 18 ani 1,86 si 84 de kg.Fac de 2 ani culturism natural dar nu prea mai pot creste pentru ca nu indeplinesc necesarul de minim 2 g de proteina pe kg corp din mancare. As dorii sa imi cumpar 100% whey protein de la california fitness(un supliment pe baza de zer) si vroiam sa intreb daca dauneaza organismului si in ce masura.Vroiam doar pentru o perioada de 3-4 luni sa folosesc. Va multumesc anticipat [continuare]
Pelagra
boala provocata de o carenta in vitamina pp. Pelagra exista in stare endemica in regiunile in care alimentatia este bogata in porumb si saraca in proteine animale, indeosebi in triptofan, precursor al vitaminei PP. Carenta in vitamina pp se asociaza destul de des cu o carenta in vitaminele grupului B, indeosebi in alcoolismul cronic. Ea se traduce prin tulburari cutanate (roseata, mancarimi, ingrosare a pielii), digestive (afte, diaree, varsaturi), nervoase si mintale (insomnie, dureri de cap, confuzie si depresie, tulburari de memorie, atingere a nervilor membrelor inferioare). Tratamentul consta in administrarea de vitamina PP si intr-un regim suficient de bogat in proteine animale. [continuare]
Fenilcetonurie
boala ereditara caracterizata printr-o acumulare in organism a unui acid aminat, fenilalamina, si a derivatilor sai (acidul fenilpiruvic). fenilcetonuria este cauzata de un deficit in enzima fenilalaninhidroxilaza, care transforma in mod normal un acid aminat, fenilalanina, intr-un alt aminoacid, tirozina. Ea provoaca, din primele luni de viata, o depigmentare a pielii si o atingere neurologica ce se traduce prin crize de epilepsie apoi, treptat, printr-o deficienta mintala. Depistarea sistematica este realizata la nou-nascut intre a 4-a si a 10-a zi dupa nastere (testul lui Guthrie). Daca testul este pozitiv, un regim alimentar special, sarac in fenilalanina (continuta de proteinele animale), permite prevenirea aparitiei manifestarilor clinice ale bolii. [continuare]
Vegetarism
regim alimentar care exclude orice carne animala (carne, peste), dar care admite in general consumul de alimente de origine animala ca ouale, laptele si produsele lactate (branzeturi si iaurturi). echilibrul alimentar poate fi obtinut variind alimentatia si mai ales asigurand aporturi de proteine satisfacatoare din punct de vedere cantitativ si calitativ. In fapt, proteinelor vegetale le lipsesc, intotdeauna unul sau mai multi acizi aminati indispensabili (pe care organismul nu stie sa-i sintetizeze si caruia ii trebuie furnizati prin alimentatie); totusi, un echilibru poate fi obtinut prin aplicarea principiului complementaritatii proteice, care consta in asocierea proteinelor vegetale ale caror acizi aminati lipsa sunt diferiti (asociere cereale-leguminoase, in special); proteina "mixta" care rezulta din aceasta asociere are o valoare nutritionala ce tinde sa se apropie de cea a proteinelor animale. Adaugarea, chiar in cantitate mica, de proteine animale permite, de asemenea,... [continuare]
Revalid, capsule
Indicatii Caderea parului de etiologie diversa: alopecie diseminata, alopecie androgenica, alopecie seboreica, alopecie datorata altor boli, alopecie de cauza medicamentoasa, hormonala sau alopecie datorata sarcinii. Caderea parului de etiologie nedeterminata. Deteriorarea structurii parului: par despicat, fragil, tern. Tulburari de crestere ale unghiilor: unghii friabile, fragile sau cu aspect neatragator. Doze si mod de administrare Doza uzuala este de cate 1 capsula de 3 ori/zi. Studii clinice au demonstrat ca eficacitatea Revalid-ului se manifesta deja dupa o luna de tratament. Pentru a obtine efectul dorit se recomanda o cura de 3 luni cu Revalid. In functie de gravitatea cazului se recomanda inceperea tratamentului cu o doza de atac de cate 2 capsule, de 3 ori pe zi, timp de o luna, dupa care se trece la doza de intretinere: 1 capsula, de 3 ori pe zi. Rezultatele studiului clinic multicentric efectuat in Elvetia si coordonat de Jean-Franois Vulliemin, medic... [continuare]
Heparina, solutie injectabila 5000 ui/ml
Ce este Heparina si pentru ce se utilizeaza Indicatii Heparina 5000 UI/ml solutie injectabila contine substanta activa (raspunzatoare de actiunea medicamentului) heparina, care apartine unei grupe de medicamente numite anticoagulante. Este utilizata la adulti, adolescenti si copii pentru a opri cresterea in dimensiuni a cheagurilor din vasele de sange. Acestea sunt canale care conduc sangele prin tot corpul si se numesc artere si vene. De asemenea, este folosita pentru a opri formarea cheagurilor de sange de la nivelul canalelor unui rinichi artificial in timpul dializei renale (hemodializa). Un exemplu de coagulare defectuoasa a sangelui cu consecinte grave asupra organismului este formarea unui cheag de sange intr-o vena situata profund in corpul dumneavoastra, cel mai frecvent de la nivelul picioarelor, numita tromboza venoasa profunda, precum si formarea unui cheag de sange care blocheaza aportul de oxigen la nivelul plamanilor (embolism pulmonar). Mod de... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter