Coronavirus Update

Revalid, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Revalid, capsule

Indicatii
Caderea parului de etiologie diversa: alopecie diseminata, alopecie androgenica, alopecie seboreica, alopecie datorata altor boli, alopecie de cauza medicamentoasa, hormonala sau alopecie datorata sarcinii. Caderea parului de etiologie nedeterminata. Deteriorarea structurii parului: par despicat, fragil, tern. Tulburari de crestere ale unghiilor: unghii friabile, fragile sau cu aspect neatragator.

Doze si mod de administrare
Doza uzuala este de cate 1 capsula de 3 ori/zi. Studii clinice au demonstrat ca eficacitatea Revalid-ului se manifesta deja dupa o luna de tratament. Pentru a obtine efectul dorit se recomanda o cura de 3 luni cu Revalid. In functie de gravitatea cazului se recomanda inceperea tratamentului cu o doza de atac de cate 2 capsule, de 3 ori pe zi, timp de o luna, dupa care se trece la doza de intretinere: 1 capsula, de 3 ori pe zi.
Rezultatele studiului clinic multicentric efectuat in Elvetia si coordonat de Jean-Franois Vulliemin, medic specialist dermatolog. Alopecii de etiologii diferite: 95 cazuri: 76 cazuri de alopecie difuza sau androgenica (29 cauzate de seboree si 5 cazuri asociate cu pitiriazis); 6 cazuri de alopecie post-partum; 13 cazuri de alopecie diseminata (alopecia areata). Caderea parului a fost considerata ca fiind: severa in 50 cazuri; moderata in 43 cazuri; insignifianta in 2 cazuri. Alte simptome prezente: aspect necorespunzator al structurii parului - 74; seboree - 64; prurit - 56; matreata - 46. Studiul a fost efectuat pe un grup de 108 pacienti: 70 femei, 38 barbati. Varsta: 17 - 79 ani (varsta medie: 38 ani). Tratament: 3 x 2 capsule/zi, prima luna; 3 x 1 capsula/zi, urmatoarele doua luni. Rezultate: caderea parului a fost evaluata la 91 pacienti dupa o luna de tratament si la 80 pacienti dupa 3 luni de tratament:
Stoparea caderii parului - Ameliorarea caderii parului - Nici o schimbare
1 luna 19 cazuri = 21 % 33 cazuri = 36 % 39 cazuri = 43 %
3 luni 39 cazuri = 49 % 20 cazuri = 25 % 21 cazuri = 26 %
Lanugo in zonele cu alopecie s-a observat in 74 cazuri dupa o luna si la 65 pacienti dupa 3 luni:
Inducere de lanugo - Crestere (Ameliorare) - Nici o schimbare
1 luna 27 cazuri = 38 % 31 cazuri = 48 % 13 cazuri = 17 %
3 luni 12 cazuri = 18 % 34 cazuri = 45 % 22 cazuri = 34 %
Modificarea diametrului pentru zona cea mai mare cu alopecie a fost determinata la 28 pacienti dupa o luna de tratament si la 25 dupa 3 luni: o luna: reducerea diametrului la 18 % din cazuri; diametru neschimbat 75 %; cresterea diametrului 7 %; dupa trei luni: reducere 40 %; neschimbat 48 %; crestere 12 %. Se poate observa si ameliorarea simptomelor asociate alopeciei:
Nr. cazuri - Disparitie - Ameliorare - Nici o schimbare
Seboree
1 luna 64 cazuri = 100% 11 = 17% 16 = 25% 37 = 58%
3 luni 55 cazuri = 100% 12 = 22% 18 = 33% 25 = 45 %
Prurit
1 luna 50 cazuri = 100 % 18 = 33 % 6 = 11 % 31 = 56 %
3 luni 50 cazuri = 100 % 28 = 56 % 5 = 1o % 17 = 34 %
Matreata
1 luna 47 cazuri = 100 % 12 = 26 % 12 = 25 % 23 = 49 %
3 luni 44 cazuri = 100 % 24 = 55 % 6 = 13 % 14 = 32 %
Tulburari de crestere ale unghiilor: 15 cazuri (14 femei) cu onicodistrofie sau unghii fragile:
1 luna si 3 luni
Cazuri evaluate 15 si 13
Ameliorare 8 si 7
Stabilizare 7 si 6

Compozitie
Metionina 100 mg fier 2 mg Acid para-aminobenzoic 20 mg
Cistina 50 mg zinc 2 mg Extract de mei 50 mg
Vitamina B1 1,5 mg cupru 0,5 mg Extract din germeni de grau 50 mg
Vitamina B6 10 mg Pantotenat de calciu 50 mg Drojdie de bere uscata 50 mg

Actiune terapeutica
Revalid reprezinta o asociere complexa de factori vitaminici, aminoacizi, proteine, minerale si oligoelemente cu valoare biologica ridicata (fier, cupru si zinc), indispensabile pentru cresterea si vitalitatea parului si a unghiilor. Drojdia de bere si germenii de grau contin proteine cu valoare biologica comparabila proteinelor animale, vitamine, minerale si oligoelemente. Ele reprezinta cele mai bune surse naturale ale complexului de vitamine B si de acid para-aminobenzoic. Germenii de grau sunt cea mai buna sursa de vitamina E. Aminoacizii cu sulf (cisteina si metionina) sunt constituenti esentiali ai keratinei, component de baza ce intra in structura parului si a unghiilor. Cuprul (indispensabil pentru sinteza keratinei si melaninei) si fierul au un rol important in prevenirea caderii parului. Datorita compozitiei sale, produsul acopera necesarul fiziologic si compenseaza carentele nutritive ale parului si unghiilor. Stopeaza caderea parului, stimulandu-i in acelasi timp cresterea, reda vitalitatea si frumusetea parului fragil sau tern, combate matreata, pruritul si seboreea (parul gras).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la una din componentele preparatului. Tratamentul cu sulfamide, deoarece efectul acestora poate fi diminuat.

Masuri de precautie
Revalid este in general bine tolerat. La administrarea a 6 capsule pe zi pot aparea tulburari digestive usoare. In astfel de cazuri se va trece la doza de intretinere de 3 capsule pe zi. Se va administra cu precautie in timpul sarcinii. Se va cere avizul medicului inainte de inceperea tratamentului. Se va adopta o alimentatie echilibrata si variata. Se sau hipocaloric foarte strict); tratamentele agresive: decolorari, vopsiri si ondulari permanente frecvente; abuzul de sampoane, uscarea la cald, intinderile mecanice excesive, expunerea prelungita la soare.

Reactii adverse
Au fost semnalate la 13% din pacientii tratati cu Revalid: tulburari digestive (10 pacienti), cefalee, ameteli, insomnie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

Comunitate

 • Cum putem reduce riscul depresiei

  Cum sa fac sa reduc stresul?Dun cauza lui am probleme cu pierderea parului.Am avut un par foarte bogat, iar de vreo 3 luni a inceput sa imi cada.Sunt o fire foarte emotiva.Am terminat Facultatea, in iunie, si m-am stresat foarte mult in ultima sesiune , si eu cred ca din aceasta cauza imi cade...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter