Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

consumul de substante toxice

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Actualizat la data de: 25 Mai 2021

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Generalitati De cele mai multe ori consumarea de bauturi alcoolice nu cauzeaza probleme dar consumarea lor peste limita poate fi daunatoare. Cel mai important este sa stim sa delimitam pana unde merg beneficiile si unde intervin riscurile. Conform unor studii barbatii nu ar trebui sa consume zilnic mai mult de 3-4 unitati de alcool iar femeile 2-3 ( o unitate de alcool reprezentand 10 ml de alcool pur). Dupa un episod de consum excesiv de alcool, se recomanda abtinerea de la consum cel putin 48 de ore pentru a permite organismului sa isi revina. Acestea este doar o masura temporara iar cei care consuma frecvent bauturi alcoolice in cantitati mari ar trebui sa apeleze la un ajutor profesionist. Particularitatile alcoolului Alcoolul este utilizat in acelsi timp ca substanta psihoactiva si aliment. Alcoolul consumat in cantitati mici este savurat de cei care apreciaza gustul si aroma bauturii respective si de cei ce beau la ocazii. Intre trecerea de la un consum inofensiv,... [continuare]

Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie

Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie

Actualizat la data de: 12 Martie 2025

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Ce este etanolul? Etanolul reprezinta o substanta chimica apartinand categoriei alcoolilor. Este principalul ingredient activ din bauturile alcoolice, rezultat in urma fermentarii zaharurilor din diverse surse vegetale. Aceasta molecula simpla are capacitatea remarcabila de a traversa bariera hemato-encefalica, ajungand astfel la creier si producand efecte imediate asupra sistemului nervos central. Desi multi considera consumul ocazional ca fiind inofensiv, etanolul ramane o substanta toxica pentru organismul uman, iar efectele sale pot fi devastatoare atunci cand este consumat in cantitati mari sau pe perioade indelungate. Etanolul - prieten versus inamic Imaginati-va un inamic tacut care se ascunde in paharul de la petrecere, in sticla de pe masa restaurantului sau chiar in racoritorul din frigiderul de acasa. Un inamic care, la inceput, pare un prieten ce aduce bucurie, relaxare si socializare, dar care in realitate poate deveni unul dintre cei mai mari dusmani ai... [continuare]

Polineuropatiile toxice: caracteristici si tratament

Polineuropatiile toxice: caracteristici si tratament

Actualizat la data de: 06 Iulie 2022

Dr. Oancea Madalina Elena
Medic rezident Neurologie

Ce sunt polineuropatiile toxice Polineuropatiile reprezinta afectarea bilaterala si simetrica a mai multor nervi periferici determinata de un proces sistemic. Polineuropatiile toxice intra in categoria polineuropatiilor dobandite alaturi de polineuropatiile din bolile metabolice (Diabet Zaharat, hipoglicemie, uremie, guta, hepatopatie, hipotiroidie, acromegalie, hiperlipidemie), din paraneoplazii (Neoplasm bronsic, Limfoame, Neoplasm ovarian, Neoplasm gastric), din paraproteinemii (gamapatie monoclonala benigna, mielom multiplu, macroglobulinemie Waldenstrom), colagenoze ( Lupus Eritematos Sistemic, sclerodermie, artrita reumatoida, Sjogren, boala mixta de tesut conjunctiv), vasculite (granlomatoza Wegener, poliarterita nodoasa, granulomatoza alergica Chung Strauss, crioglobulinemie, angeite de hipersensibilizare), malnutritie (carente de B1, PP, ac pantotenic, B12, E, intoxicatie cu B6, sprue). Polineuropatiile de cauza toxica sunt determinate in principal de alcool,... [continuare]

Tulburarile neurologice determinate de consumul de alcool

Tulburarile neurologice determinate de consumul de alcool

Actualizat la data de: 04 Iunie 2025

Dr. Oancea Madalina Elena
Medic rezident Neurologie

Ce este consumul cronic de alcool? Consumul cronic si excesiv de alcool reprezinta o problema majora de sanatate publica la nivel mondial. Alcoolul etilic, desi social acceptat in multe culturi, este una dintre cele mai frecvent utilizate substante psihoactive la nivel global iar abuzul cronic de alcool are efecte toxice semnificative asupra sistemului nervos central si periferic. Tulburarile neurologice determinate de alcool pot varia de la afectiuni reversibile, cum ar fi neuropatia alcoolica, pana la sindroame neuropsihiatrice severe si ireversibile, precum encefalopatia Wernicke sau sindromul Korsakoff. Mecanisme fiziopatologice Actiunea toxica a alcoolului asupra sistemului nervos este mediate prin mai multe mecanisme. Alcoolul interfereaza cu metabolismul vitaminelor, in special al tiaminei (vitamina B1), esentiala pentru functia neuronala. In plus, consumul cronic de alcool produce stres oxidativ, inflamatia sistemica si alterari ale neurotransmitatorilor, in... [continuare]

Influenta consumului de alimente ultraprocesate asupra sanatatii tiroidiene

Influenta consumului de alimente ultraprocesate asupra sanatatii tiroidiene

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Impactul alimentatiei asupra sanatatii In ultimele decenii, alimentatia populatiei s-a modificat profund, odata cu industrializarea masiva a productiei alimentare. Pe fondul unui ritm de viata alert, al comoditatii si al marketingului agresiv, consumul de alimente ultraprocesate a crescut considerabil, devenind o componenta semnificativa a dietei zilnice, in special in randul tinerilor si al populatiei urbane. Desi impactul negativ al acestor produse asupra obezitatii, diabetului si bolilor cardiovasculare este bine documentat, in ultimii ani s-a acordat tot mai multa atentie efectelor lor asupra sistemului endocrin, in special asupra glandei tiroide – un organ extrem de sensibil la dezechilibre nutritionale si factori toxici. Glanda tiroida joaca un rol esential in reglarea metabolismului, temperaturii corporale, functiei cardiovasculare si dezvoltarii sistemului nervos. Orice perturbare a functiei sale poate genera tulburari complexe, de la hipotiroidism si gusa,... [continuare]

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Actualizat la data de: 07 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Parca toate ameninta bucuria unei sarcini si evolutia normala a bebelusului. Desigur, stiti cu siguranta ca trebuie sa evitati tutunul, alcoolul si sa fiti mai retinuta in legatura cu mangaiatul si alintatul pisicutelor din vecini, oricat de dragalase ar fi. Dar oare ce alte pericole mai exista ? Cat de sigure sunt lacurile de unghii ? Dar produsele de menaj ? Aditivii alimentari si apa imbuteliata ? Mediul devine din ce in ce mai putin ospitalier, iar o viitoare mamica trebuie sa fie pregatita pentru orice. Ca sa nu va autoizolati intr-o camera perfect decontaminata si ferita de orice contact cu lumea inconjuratoare, va oferim cateva sfaturi in legatura cu ce este bine sa evitati cat timp sunteti insarcinata, ce este adevarat si ce este mit referitor la interactiunea... [continuare]

Cum sa ai o sarcina sanatoasa: invata sa te feresti de substantele toxice!

Cum sa ai o sarcina sanatoasa: invata sa te feresti de substantele toxice!

Actualizat la data de: 25 Aprilie 2016

Autor: SfatulMedicului

Ai primit vestea ca vei deveni mamica, iar bucuria este nespusa? Ca sa ai o sarcina fara probleme si sa nu pui in pericol viata copilui, este important sa ai o alimentatie sanatoasa si sa folosesti produse de ingrijire sigure. Pesticidele, bisfenolul A, mercurul, parabenii sunt substante de evitat pe toata durata sarcinii. Iata care sunt substantele si produsele care sunt interzise gravidelor: 1. Mercurul Unii pesti pot contine cantitati semnificative de mercur. Este vorba despre rechin si de pestele-spada, dar si de ton, stiuca, biban. In ceea ce priveste conservele de cod, ton alb si somon, contaminarea este mai mica, dar acest aspect trebuie sa fie luat in calcul. O masura importanta este limitarea consumului acestor specii de pesti si inlocuirea lor cu specii mai putin poluate: hamsii, platica, hering, merluciu, sardine, pesti de apa dulce (exceptand sti [continuare]

Mituri despre apa si consumul de apa

Mituri despre apa si consumul de apa

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Molecula de apa (H2O) se compune din doi atomi de hidrogen legati la un atom de oxigen. Aceasta se numeste potabila atunci cand raspunde normelor stabilite prin lege: trebuie sa fie placuta din punctul de vedere al gustului, culorii si mirosului si, ca regula absoluta, sa nu afecteze sanatatea. Apa potabila nu trebuie sa contina microorganisme patogene, nici substante toxice (cupru, plumb, fluoruri, cianuri, arsenic, compusi fenolici etc.). Concentratia sa in anumite substante chimice (saruri minerale, amoniac, nitriti, nitrati, cloruri, materii organice) trebuie sa fie limitata. Apa imbuteliata este mai sanatoasa decat cea de la robinet? Sau apa imbogatita cu suplimente nutritive este cea mai indicata? Potrivit specialistilor, toate aceste principi ar trebui date uitarii deoarece nicio apa nu face minuni pentru sanatatea organismului. In cele ce urmeaza va prezentam o lista cu cele mai comune mituri legate de apa si consumul de apa. Mit:... [continuare]

Hepatita toxica

Hepatita toxica

Actualizat la data de: 02 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Definitie Hepatita toxica reprezinta o inflamatie a ficatului. Aceasta apare cand ficatul este afectat de substante toxice, sau unele ciuperci otravitoare in urma ingerarii sau a expunerii la ele. In unele cazuri, hepatita toxica apare la cateva ore sau zile de la expunerea la toxic. In alte cazuri, poate dura cateva luni de folosire regulata a toxicului inainte de aparitia simptomelor hepatitei toxice. Deseori, simptomele hepatitei toxice dispar cand expunerea la respectiva substanta toxica a incetat. Dar hepatita toxica poate produce leziuni hepatice permanente, ducand la aparitia unor cicatrici fibroase ale tesutului hepatic (ciroza) si in unele cazuri la insuficienta hepatica. Simptome Formele usoare de hepatita toxica pot sa nu determine aparitia unor probleme observabile si pot fi detectate doar prin teste de sange. Cand semenle si simptomele apar, ele sunt similare cu cele ale altor forme de hepatita: - ingalbenirea pielii si a sclerelor (icter); - oboseala; -... [continuare]

Strategii de prevenire a consumului de drogurilor si alcool la adolescenti

Strategii de prevenire a consumului de drogurilor si alcool la adolescenti

Actualizat la data de: 21 Octombrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Uneori este dificil de spus daca adolescentul din famile consuma droguri sau alcool. Parintii isi pot face griji legate de acest lucru in cazul in care acesta devine retras sau negativist, desi acestea sunt comportamente obisnuite pentru adolescenti. Este important sa nu se acuze pe nedrept un adolescent ci mai degraba sa se incerce sa se descopere de ce comportamentul sau s-a schimbat, printr-o discutie directa cu acesta in care parintii sa ii comunice ingrijorarile. Specialistii recomanda ca atunci cand se suspecteaza ca un adolescent poate consuma droguri sau alcool, parintii sa observe daca exista schimbari constante si specifice de comportament si atitudine, nu doar modificari in aparenta. Abuzul de substante poate fi o explicatie plauzibila in cazul in care sunt prezente oricare din urmatoarele semne: - adolescentul acorda mai putina atentie aspectului sau exterior si devine mai neglijent - adolescentul are un apetit alimentar diminuat si scade... [continuare]

Cele mai toxice spatii din interiorul casei

Cele mai toxice spatii din interiorul casei

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ne place sa credem ca locul in care locuim este curat, dar putem avea surpriza sa aflam ca in casa noastra exista si locuri considerate a fi toxice. Majoritatea persoanelor folosesc dezinfectante, inalbitoare si alte tipuri diferite de produse pentru curatenie, majoritatea continand substante chimice care sunt toxice si exista o multime de dovezi privind prezenta anumitor materiale toxice in locuinta fiecaruia, mai ales daca veti cauta unde trebuie. Iata care sunt cele mai comune locuri unde puteti gasi astfel de substante toxice in interiorul si in jurul casei, si ce puteti face pentru a minimaliza riscurile acestora pentru sanatate. Spatiile de depozitare din baie si bucatarie Fie ca este vorba de inalbitor, dezinfectant sau alt tip de agent de curatare, marea majoritate contin substante chimice periculoase. Ar putea fi amoniac sau clor, prezente in inalbitorul pe care il folositi, iar acestea pot provoca iritatii ale ochilor si ale tractului respirator... [continuare]

Substante cancerigene unde se gasesc si ce efecte au

Substante cancerigene unde se gasesc si ce efecte au

Actualizat la data de: 29 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Substantele cancerigene sunt peste tot in jurul nostru, unele ascunse mai bine in produse la care putini s-ar gandi, altele expuse mai mult, cum ar fi cele din tigari. Substantele cancerigene nu provoaca automat cancer, insa favorizeaza dezvoltarea acestei boli grave, in special atunci cand exista o expunere constanta si indelungata la ele. Carcinogeneza reprezinta un proces complex, prin care o celula oarecare din organism sufera o serie de mutatii cauzate, in general, de expunerea la anumiti factori de mediu (chimici, fizici si biologici). Carcinogenul reprezinta agentul (substanta, radiatie sau izotop radioactiv) care provoaca carcinogeneza. Substante cancerigene din produsele cosmetice Produsele cosmetice si cele pentru ingrijirea corpului sunt nelipsite din orice casa, dar pe cat de mult promit sa infrumuseteze, pe atat de mult ascund faptul ca pot dauna sanatatii. Metalele Plumbul, cromul, aluminiul si titanul sunt doar cateva substante cancerigene... [continuare]

Beneficii ale consumului de peste si fructe de mare

Beneficii ale consumului de peste si fructe de mare

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Crabii, crevetii, calamarii si caracatitele, somonul sau codul sunt adevarate surse de vitamine (A, B12, D, E), minerale (fosfor, iod, potasiu) si uleiuri de peste. In plus, pestele este unul dintre cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi Omega-3, avand rolul de a preveni o multitudine de afectiuni, de aceea este indicat sa consumati cel putin o data pe saptamana peste si fructe de mare. Beneficiile consumului fructelor de mare - Daca sunt consumate cu regularitate, fructele de mare pot reduce riscul producerii unui atac de cord. - Acestea au un puternic efect antioxidant. Mai mult, sunt studii care sustin ca au si efect anticancerigen, prevenind cancerul de colon. - Zincul regasit in fructele de mare ajuta la stoparea caderii parului, iar calciul contribuie la mentinerea unei danturi sanatoase. - Crevetii au efect antiinflamator si anticancerigen. - Bogat in iod, fosfor si [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Actualizat la data de: 11 Ianuarie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern. Factori de risc Pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu prezinta o problema de sanatate. In general, produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alte substante nutritive esentiale, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi Omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste [continuare]

Cele mai consumate alimente cancerigene

Cele mai consumate alimente cancerigene

Actualizat la data de: 04 August 2015

Autor: SfatulMedicului

Cancerul este una dintre bolile care afecteaza un mare numar de persoane. Unele alimente pe care le consumati zilnic pot creste riscul de cancer din cauza produselor chimice pe care le contin. Pentru a evita cancerul, trebuie sa adoptati o alimentatie sanatoasa, echilibrata si bogata in fructe, legume, fibre si alte produse naturale. Persoanele care abuzeaza de produsele artificiale au un risc din ce in ce mai crescut de cancer. Cu toate substantele adaugate si toti conservantii, nu stiti incotro sa va indreptati pentru a gasi un produs care sa nu afecteze sanatatea. Exista multe alimente delicioase pe care le consumati de obicei, insa despre care este dificil de spus daca sunt bune sau nerecomandate. Exista mai multe alimente care pot conduce la cancer. De fapt, este vorba despre produse alimentare procesate si care contin substante ce le conserva. Declaratia ”totul produce cancerul” a devenit o hiperbola populara, pe care unele persoane o folosesc drept scuza pentru modul... [continuare]

Substanta minune pentru sanatate si frumusete

Substanta minune pentru sanatate si frumusete

Actualizat la data de: 28 Martie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Un ingredient comun din bucataria fiecaruia are o serie de utilizari extrem de utile atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, o substanta ieftina, care se gaseste in orice magazin de produse alimentare. Bicarbonatul nu este toxic, ci foarte sanatos atat pentru corp, cat si pentru piele. Utilizarile bicarbonatului de sodiu Pentru rinichi Bicarbonatul de sodiu este un electrolit natural care ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului (aciditatii) din sange. Acest lucru determina o buna functionare a rinichilor. In schimb, atunci cand functia de control a rinichiului asupra echilibrului acidobazic este alterata se produce acidoza tubulara renala, care duce la pierderea capacitatii rinichiului de a elimina unii produsi de degradare ai metabolismului proteic. Pentru reglarea nivelului pH-ului din sange se poate lua cate o lingura de bicarbonat dizolvat in apa, dupa masa de seara. Pentru curatarea colonului De buna... [continuare]

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Desi s-au cunoscut mereu efectele nocive ale consumului excesiv, omul a avut o atractie continua pentru bauturile alcoolice, din motive lesne de inteles. Au fost mitizate in multe dintre culturile lumii, utilizate ca remedii pentru diverse afectiuni, produse cu mestesug in majoritatea culturilor traditionale. „Alcoolul este viata si viata e alcoolul”, spun versurile unei cunoscute melodii… nu este deloc asa. Alcoolul este de fapt anti viata. Pentru ca suntem in luna sarbatorilor de iarna, iar acestea sunt legate indisolubil de o crestere a consumului de alcool, vom incerca, in cele ce urmeaza, sa demontam miturile legate de acesta. Bauturile alcoolice, sarace in substante nutritive Din start trebuie precizat ca termenul „aliment” defineste o substanta care contribuie la desfasurarea normala a proceselor metabolice, asigura materialul necesar constructiei de celule care le inlocuiesc pe cele uzate si aduce energia necesara proceselor... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Dezobisnuire de un toxic

Din Dictionar Termeni

Oprire treptata sau brusca a consumului unei substante toxice fata de care subiectul este dependent. Oricare ar fi aceasta substanta (alcool, tutun), dezobisnuirea nu poate fi programata decat cu acordul persoanei vizate, alegand metoda sau metodele cele mai potrivite cazului sau. Dezobisnuirea de alcool - tratamentul nu este posibil decat daca subiectul are o motivatie. Luarea acestei hotarari poate necesita o spitalizare pentru a lupta impotriva simptomelor de privare de toxic: agitatie, agresivitate, insomnie, delirium tremens. Un control biologic si un sprijin psihiatric sunt in general necesare, asociate cu o rehidratare si cu luarea de tranchilizante, de antidepresive, de vitamine din grupul b (B1 si B6), cu scopul - in cazul ultimelor evitarii polinevritelor (atingeri ale nervilor periferici, mai ales ale nervilor membrelor inferioare). Pe durata lunga, se folosesc inca si alte medicamente, zise disuazive (care te fac sa-ti modifici hotararile, ca disulfiramul, care... [continuare]

BUNA ZIUA. CONSUM LUNAR 2 KG DE SNITELE DE SOIA .ESTE DAUNATOR UN CONSUM ASA DE MARE ? AM O PERIOADA DE 4 ANI ,DE CAND CONSUM ACEASTA CNTITATE. VA MULTUMESC ! [continuare]

Buna ziua Un membru fin familie a aflat ca are ciroza heparica toxica, i a fost scos lichidul de doua ori. După aproape o luna de la a doua extragere a lichidului, burta s a mărit, chiar s a lăsat în jos. Precizez ca consuma alcool. Un sfat? Ce se poate întâmpla după alta extragere a lichidului? [continuare]

Salutare . De vreo 2 ani am inceput sa consum prenandez( maxim de 2 ori pe saptamana) , initial fumam marijuana . M-am lasat de marijuana din cauza ca nu mai imi placeau efectele si faptul ca de la un timp imi crestea pulsul dupa ce fumam . Am multi prieteni care consuma prenandez si cunosc foarte foarte multi care trag asa ceva insa multi nu recunosc , asa ca am inceput sa consum si eu(initial nici nu vroiam sa aud de asa ceva) . Efectele imi placeau foarte mult , sunt de tip halucinogen , nu mai imi crestea pulsul , totul era foarte tare . Insa de la un timp , la inceput cand incepeam sa trag imi crestea pulsul , dar ma lasa pe parcurs . Insa dintr-o data am inceput sa fac atacuri de panica , imi crestea pulsul ff mult , simteam ca imi vine sa lesin si aveam senzatie ca mor in secunda 2 . M-am lasat de prenandez , nu mai consum de 3 luni , dar crizele tot continuau , asa ca m-am apucat sa iau magne b6 si denoxinal . Crizele m-au lasat , dar daca de exemplu daca iau o gura de... [continuare]

Exact asa scrie pe biletul de externare, din spital,al sotului meu in urma unei interventii chirurgicale ptr hernie(pe langa altele).Medicul a prescris ptr aceasta hepatita FARCOVIT B12 si LAGOSA ptr o perioada de 2 luni.Nu stiu unde sa incadrez acest tip de hepatita,nu stiu cat de grav este.Ce este hepatita cr.toxic-carentiala? [continuare]

Bună seara. Am fost diagnosticată cu Hepatită toxică medicamentoasă,nu știu ce-ar trebui să mănânc. Îmi puteți da niște rezultatele? Mulțumesc. [continuare]

STOP medicamentelor pentru dinamica sexuala care sunt toxice si fara aviz de punere pe piata in Romania Mecanismul de producere al erectiei are la baza cresterea fluxului sangvin, flux ce se afla sub comanda acetilcolinei, neurotransmitatorul principal al sistemului parasimpatic.Acetilcolina orchestreaza de asemenea, o serie de functii biologice importante in cursul actului sexual, cum sunt ritmul cardiac sau tensiunea arteriala. Toate glandele endocrine si hormonii lor contribuie la potenta si la echilibrul sexual. Tiroida produce un hormon, tiroxina, care controleaza metabolismul. Atunci cand productia de tiroxina este insuficienta (cum se intampla in hipotiroidie), libido-ul scade. Secretia de tiroxina are ca punct de plecare tirozina, un aminoacid, si se produce sub influenta vitaminei B6, C si a colinei.Dar tirozina prezinta si un alt interes pentru libido. Acest aminoacid este utilizat de creier pentru a fabrica neurotransmitatori, dopamina si noradrenalina, implicate... [continuare]

Pagina 1 din 26 (760 rezultate)