Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

surse de calciu

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Actualizat la data de: 04 Octombrie 2023

Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Bolile la care apare deficitul de vitamine Vitaminele reprezinta familii neinrudite de compusi organici care sunt esentiale, in cantitati mici, in mersul normal al metabolismului. Deoarece vitaminele (cu exceptia vitaminei D) nu pot fi sintetizate de corpul uman, ele trebuie sa fie incorporate in alimentatie pentru a preveni diverse tulburari in metabolism. Vitaminele nu trebuie confundate cu mineralele (de exemplu calciu, fier), care, de asemenea, pot fi microelemente esentiale. Prevalenta deficitelor de vitamine in randul celor care au o dieta tipic occidentala este mai mare decat se presupune la o prima vedere, mai ales in randul persoanelor de varsta a treia. Sarcina si consumul de alcool pot creste deficitul din anumite vitamine. Studii observationale au asociat deficitul mic de vitamine (aflat la limita inferioara a valorilor normale) cu boli precum ateroscleroza, cancerul, osteoporoza. Diversi factori genetici pot influenta modul in care vitaminele sunt metabolizate,... [continuare]

Dieta pentru menopauza: ce sa mananci pentru a ajuta la gestionarea simptomelor

Dieta pentru menopauza: ce sa mananci pentru a ajuta la gestionarea simptomelor

Actualizat la data de: 19 Decembrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati O dieta echilibrata din legume, calciu si soia poate ajuta la gestionarea simptomelor. Menopauza vine cu o multime de suisuri si coborasuri. Pe masura ce nivelul de estrogen scade, lucruri precum temperatura corpului si greutatea pot creste. Deci, cum sa ramai echilibrat pe rollercoaster-ul care este menopauza? In medie, menopauza are loc in jurul varstei 51 - asta inseamna ca ai incetat sa ai menstruatie timp de 12 luni intregi. Dar este posibil sa incepeti sa simtiti simptome mai devreme decat va asteptati. Perimenopauza - perioada cu putin timp inaintea menopauzei - poate afecta femeile incepand de la 40 de ani, desi poate incepe inca de la 35 de ani in a numite cazuri. In acest timp, puteti incepe sa simtiti simptome de bufeuri, schimbari de dispozitie si energie scazuta, in timp ce scaderea estrogenului poate incepe sa va afecteze oasele, masa musculara si metabolismul. Cum influenteaza alimentele simptomele? A avea o dieta bine echilibrata este esentiala in... [continuare]

Importanta vitaminei d in profilaxia rahitismului

Importanta vitaminei d in profilaxia rahitismului

Actualizat la data de: 18 Mai 2023

Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie

Ce este rahitismul Rahitismul carential este o boala de nutritie determinata de hipovitaminoza D. Apara in cazurile de crestere rapida a organismului si este caracterizat printr-un deficit de maturare a matricei proteice a osului legata de o carenta in vitamina D. Fenomenul principal este o diminuare a absorbtiei intestinale a calciului si deci, o carenta in calciu. Rezulta un deficit de mineralizare osoasa care afecteaza intregul schelet, dar care predomina la nivelul zonelor unde cresterea osoasa este cea mai importanta, in special cartilagiile de crestere ale oaselor lungi. Categorii expuse rahitismului Copiii cu risc crescut pentru rahitism sunt: copiii din tari nordice, copiii din zone urbane cu poluare atmosferica importanta, medii defavorizate, copiii cu piele pigmentata, copii din mame carentate, cu sarcini iarna, prematuri, gemeni, copiii cu greutate mica la nastere, copiii care primesc medicamente care interfereaza cu metabolismul sau cu actiunea vitaminei D. In... [continuare]

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista o categorie aparte de superalimente bogate in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor, din care puteti sa faceti in fiecare zi alegeri inspirate pentru o viata lunga, lipsita de boli. Un regim alimentar cu adevarat echilibrat nu exclude din meniul zilnic sursele alimentare de baza pentru sanatatea osoasa. Dieta pentru oase puternice Un organism sustinut de un sistem osos puternic are nevoie de doi nutrienti-cheie calciul, care intareste structura oaselor si a dintilor si vitamina D, care asigura absorbtia calciului si dezvoltarea osoasa. Acest duo inegalabil este esential in copilarie, in perioada de crestere si maturizare, insa nu isi pierde din importanta nici la varsta adulta. Dupa 30 de ani, oasele incep sa isi piarda lent si progresiv din densitate, procesul accelerandu-se dupa varsta de 50 de ani. Fara un aport suficient de nutrienti responsabili cu intarirea oaselor si a dintilor, se poate instala... [continuare]

10 alimente cu un continut ridicat de magneziu

10 alimente cu un continut ridicat de magneziu

Actualizat la data de: 29 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele cu un continut ridicat de magneziu sunt o parte importanta a unei diete echilibrate. Acest mineral esential este necesar pentru mentinerea functionalitatii musculare si nervoase a organismului, intarirea sistemului imunitar, reglarea ritmului cardiac si consolidarea oaselor. Intrucat este implicat in peste 300 de reactii biochimice, deficienta de magneziu conduce la aparitia spasmelor musculare, bolilor cardiovasculare, diabetului, hipertensiunii arteriale, tulburarilor anxioase, migrenelor, osteoporozei si infarctului cerebral. Suplimentati sursele alimentare de magneziu, pentru o sanatate de fier, metinuta pe termen lung. Rolul magneziului in organism Putine persoane constientizeaza rolul central pe care magneziul il joaca pentru sanatate. Acesta este un element de baza pentru aproape toate functiile si tesuturile corporale, capacitatea de aparare a organismului, sanatatea cardiaca si protectia impotriva debutului diverselor tipuri de cancer... [continuare]

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sanatatea oaselor se mentine printr-un stil de viata echilibrat, in care alimentatia ocupa un loc fruntas. Hrana bogata in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sistemul osos trebuie sa se regaseasca in regimul alimentar zilnic, fara exceptie. Copiii au nevoie de retete sanatoase bogate in acesti nutrienti pentru a se dezvolta armonios, iar adultii pentru a-si reduce la minimum sansele de a suferi de osteoporoza odata cu inaintarea in varsta. Retete pentru prevenirea bolilor sistemului osos In timp ce lactatele sunt surse pretioase de calciu si vitamina D, multe alte alegeri alimentare, de la somon si pana la legumele cu frunze verzi, contribuie la prevenirea bolilor sistemului osos. Studii recente arata ca pana si uleiul de masline, boabele de soia, afinele si alimentele bogate in acizi grasi omega-3 (semintele de in, uleiul de peste etc.), aduc beneficii directe densitatii si rezistentei osoase. Introduceti urmatoarele retete sanatoase... [continuare]

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 20 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale. Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata. Informatii nutritionale O cantitate de aproximativ 100 de grame de coacaze prezinta urmatoarele informatii nutritionale: Calorii: 63 kcal; Carbohidrati: 15 g; Proteine: 1,5 g; Grasimi: 0,5 g; Fibre: 4,5 g; Acid Folic: 8 mcg; Niacina: 0,3 mg; Acid pantotenic: 0,4 g; Piridoxina: 0,6 g; Riboflavina: 0,5 mg; Tiamina: 0,5 mg; Vitamina A: 230 UI; Vitamina C: 180 mg; Sodiu: 2 mg; Potasiu: 0,1 mg; Calciu: 55 mg; Cupru: 0,5 mg Fier: 1,5 mg; Magneziu: 24 mg; Mangan: 0,25... [continuare]

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase

Actualizat la data de: 03 Decembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cerealele integrale ocupa un loc important la baza piramidei nutritionale, fiind surse de nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii. In timp ce orezul brun sau quinoa se bucura de o popularitate crescuta, alte cereale mai putin cunoscute merita sa se regaseasca mai des in meniul zilnic. Alacul, amarantul si meiul sunt cereale cu proprietati alimentare unice, fiind totodata si ingrediente excelente pentru retete sanatoase si usor de preparat. Meiul beneficii si idee de reteta Meiul este o cereala care se prepara rapida, nu contine gluten (poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca) si furnizeaza cantitati importante de aminoacizi. Aroma sa este asemanatoare cu cea a alunelor. Meiul se remarca prin faptul ca este singura cereala integrala cu efect de alcalinizare a sangelui, astfel explicandu-se si usurinta cu care este digerata. Totodata, furnizeaza cel mai mare aport de fier dintre toate cerealele si imbunatateste... [continuare]

Importanta calciului in sanatatea oaselor

Importanta calciului in sanatatea oaselor

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Calciul este un mineral de care organismul are foarte mare nevoie pentru o sanatate optima. Aproximativ 99% din calciul din organism este stocat in oase si dinti. Calciul este cel mai bine absorbit din alimentatie. Aportul insuficient de calciu poate duce la aparitia osteoporozei. Calciul se gaseste in mod natural in unele alimente, dar poate fi adaugat. De asemenea, este disponibil ca supliment alimentar si este continut in unele medicamente. De ce este important calciul pentru organism? Calciul face ca oasele sa fie tari si puternice. Calciul ajuta si la contractarea si dilatarea vaselor sanguine, la contractarea muschilor si sustine secretia hormonala. Tesutul osos este in mod constant modelat. La copii si adolescenti, organismul da nastere unui os nou mai rapid decat distruge osul vechi, astfel incat masa osoasa totala creste. Acest proces, numit osteogeneza continua pana la varsta de aproximativ 30 de ani, cand crearea osului nou si... [continuare]

Strugurii - sursa naturala de sanatate

Strugurii - sursa naturala de sanatate

Actualizat la data de: 18 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Strugurii sunt intalniti in diferite culori, de la alb, rosu, verde, negru si violet. Toate tipurile de struguri sunt usor accesibile pe tot parcursul anului. Acestia contin un numar mare de substante nutritive esentiale si ofera o serie de beneficii pentru stimularea imunitatii. De asemenea, sunt o sursa bogata de minerale, inclusiv magneziu, fier si calciu. Strugurii mentin organismul hidratat, reduc riscul de diabet si de cancer, trateaza problemele cutanate si sunt o sursa importanta de potasiu, insa beneficiile strugurilor nu se opresc aici. Aceste fructe sustin sanatatea creierului, combat inflamatia si ajuta la pierderea in greutate. Valoare nutritionala Strugurii sunt surse bogate de fitonutrienti, in special fenoli si polifenoli. Fitonutrientii din struguri variaza de la specie la specie. Continut per 100 grame: - Calorii: 67 - Grasime totala: 0,4 g - Colesterol: 0 mg - Potasiu: 191 mg - Fibre dietetice: 0,9 g - Proteine: 0,6 g - Vitamina C: 6% -... [continuare]

Alergia la uleiul de masline

Alergia la uleiul de masline

Actualizat la data de: 06 Februarie 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Maslinele reprezinta fructele maslinului, un arbore extrem de apreciat inca din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt frecvent consumate datorita gustului bun pe care-l au, dar si pentru continutul ridicat de grasimi sanatoase, vitamine, minerale si antioxidanti. De asemenea, maslinele s-au dovedit a fi surse excelente de vitamine E, K, D si A. Maslinele negre contin mult fier, in timp ce maslinele verzi contin mult cupru si calciu. Consumul de masline mai are si alte avantaje, de exemplu: • Mentinerea sanatatii inimii; • Combaterea inflamatiei; • Reducerea proliferarii bacteriilor rele din organism; • Protectie impotriva osteoporozei; • Reducerea riscului de a dezvolta cancer. Cele mai multe masline nu sunt consumate ca atare din cauza gustului amar pe care il au. De obicei ele sunt tratate si fermentate sau sunt presate pentru a se obtine ulei. Grasimea din masline este extrasa pentru a produce ulei de masline extravirgin, cunoscut ca un excelent... [continuare]

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 30 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]

Vitamine de ajutor in functie de varsta

Vitamine de ajutor in functie de varsta

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2019

Autor: SfatulMedicului

Vitamine necesare organismului Oamenii observa zilnic reclame la suplimente si vitamine ce promit mentinerea starii de sanatate a organismului. Totusi, sunt acestea necesare pentru toate persoanele? Raspunsurile sunt diferite, iar o mare influenta o are si varsta. Multi oameni obtin suficiente vitamine printr-o alimentatie sanatoasa si variata, astfel incat nu vor avea nevoie de alte surse. Afla care sunt vitaminele de ajutor in diferite etape ale vietii unei persoane. In acest mod, iti poti face o idee despre vitaminele de care organismul are nevoie la anumite varste, deoarece exista numeroase optiuni, iar alegerea corecta poate fi dificila. Totusi, este important de subliniat faptul ca fiecare individ este diferit, iar necesarul de vitamine va depinde de dieta, stil de viata, rutina etc. Vitamine necesare la toate varstele Corpul uman are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul, iar suplimentele pe baza de vitamina D sunt singurele ce sunt recomandate a fi luate la... [continuare]

Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase

Actualizat la data de: 26 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale. Aceste alimente gustoase se numara printre cele mai complexe surse nutritive, furnizand o serie intreaga de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) si minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier etc.). Beneficiile fructelor oleaginoase Continutul important de fibre si antioxidanti din fructele oleaginoase le dau un important rol preventiv in debutul bolilor cardiovasculare si al celor degenerative, specifice inaintarii in varsta. Compusii si proprietatile nutritive ale fructelor oleaginoase le transforma in elemente valoroase de nutritie si medicina preventiva. Pentru a va bucura din plin de beneficiile fructelor oleaginoase, este important sa le consumati in forma lor cat mai naturala. Astfel, sunt de evitat fructele oleaginoase prajite, coapte si cu sare adaugata. Alunele prajite in ulei sunt... [continuare]

10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta

10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Iarna, organismul are nevoie de mai multe vitamine si minerale pentru a infrunta cu brio frigul. Printre cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumati in sezonul rece se numara legumele, surse esentiale de vitamina C si alte minerale de care corpul are nevoie pentru a combate bolile si a se mentine sanatos. Legumele sunt importante si pentru echilibrarea nutrientilor primiti din meniurile consistente de iarna, care sunt compuse intr-o proportie mai mare din grasimi de origine animala. Cele mai sanatoase legume de consumat iarna Legumele sunt intotdeauna binevenite in orice dieta, insa cele de sezon sunt cu atat mai eficiente in completarea aportului de vitamine, minerale si antioxidanti la randament maxim. Nu evitati sa introduceti in dieta zilnica cele mai sanatoase legume de consumat pe timp de iarna, expuse mai jos. 1. Anghinare Includerea anghinarelor in meniu in sezonul rece este o alegere foarte inspirata, de vreme ce aceasta leguma este... [continuare]

Comunitate medicala

Atacuri de panica

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Anxietate

Buna ziua. Si eu ma confrunt cu astfel de stari si pot sa spun ca de 5 ani cu suisuri si coborasuri, nu am dus o viata deloc normala adecvata varstei pe care o am. La mine s-au declansat inainte de nunta dupa o indigestie prelungita careia doctorii nu ii dadeau de cap. Am facut atunci toate analizele, peste tot si a reiesit ca nici macar o lipsa de calciu sau magneziu nu aveam. Am pus atunci pe seama faptului ca nu aveam servici si lipsa de activitate imi intensifica acele stari. Bineinteles ca s-au gasit persoane binevoitoare in jurul meu care m-au indemnat pe calea religiei sustinand ca sunt manifestarile "uratilor". Credula din fire si din dorinta de a reveni la viata de dinainte, de a ma putea deplasa la magazine, in concedii, in wd-uri cu sotul meu adoptasem toate masurile indicate de binevoitori. Umblam cu apa sfintita, cu ulei de la maslu, carti de rugaciuni si acatiste, in asa fel incat l-as fi facut invidios pana si pe un popa. Asta pana intr-o zi cand m-am trezit oarecum... [continuare]

Comunitate medicala

Rasp va rog

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Investigatii

am lipsa mare de calciu...am ameteli,nu am pofta de mancare si uneori greturi iar medicul de familie mi-a recomandat sa iau vitamax,cipcal si vitamia a+d.dumneavoastra ce i-ati recomanda?dar alimentatia cum ar trebui sa fie? [continuare]

BUNA ZIUA! MI-AM FACUT TESTE DE SANGE SI MI-AU IESIT SCAZUTE: HEMOGLOBINA : 10.2 CALCIU 8.0 MG/ DL MAGNEZIU 1.8 MG/DL AS VREA SA VA INTREB DACA ANEMIA SI LIPSA DE CALCIU SI MAGNEZIU IMI DAU URMATOARELE SIMPTOME CARE LE AM ACCENTUATE MAI ALES DE DOUA SAPTAMANI INCOACE: DURERI DE CAP , AMETELI , STARI DE LESIN (NU LESIN DAR NICI DEPARTE NU SUNT) , SLABICIUNE IN MAINI SI PICIOARE, OBOSEALA,AGITATIE , FURNICATURI , AMORTELI SI TREMUR IN MAINI .MENTIONEZ CA AM 1.70 M SI 68 KG NU SUNT SLABA, AM NASCUT ACUM 1 AN SI 7 LUNI PRIN CEZARIANA SI AM ALAPTAT 1 AN SI 3 LUNI. DR SPUNE CA AM PIERDUT FOARTE MULTE VITAMINE CU ALAPTAREA DAR AM OPRIT ALAPTAREA DE 4 LUNI AM FACUT B-URILE INJECTABIL SI AM LUAT CALCIU IN TIMPUL MENSTRUATIEI CARE ESTE DESTUL DE ABUNDENTA. VA MULTUMESC SI VA CER O PARERE. MI S-A RECOMANDAT CALCIU SANDOZ CU MAGNEZIU SI VITAMINA D 2 PE ZI 10 ZILE SI MALTOFER 1 PE ZI O LUNA. IAU ACEST TRATAMENT DOAR DE 4 ZILE DAR E SUFICIENT SAU AR TREBUI SA FAC SI ALTE ANALIZE ? DR... [continuare]

Sunt begetariana de la 13 ani, adica de aproape 12 ani... Ieri, in 15.05.2014 mi-am facut un set de analize si as fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva o lamurire despre cei 3 indici anormali. Analizele arata cam asa : Hemoleucograma completa Nr. eritrocite 4.6 *106 /µl 3.8 - 4.8*106 /µl Hemoglobina 13 g/dL 12 - 15 g/dl Hematocrit 38.1 % 36 - 46 % VEM 82.9 fL 80 - 96 fL HEM 28.3 pg 25 - 34 pg CHEM 34.1 g/dL 30 - 36 g/dl RDW-CV 16.6 % 11.0 - 16.0 % Nr. leucocite 8.79 *103 /µl 4.8 - 11.0 *103 /ul % Neutrofile 58.4 % 53 - 68% Nr. neutrofile 5.14 *103 /µl 2.54 - 7.48 *103 /µl % Eozinofile 1.2 % 2 - 4% Nr. eozinofile 0.105 *103 /µl 0.09 - 0.44 *103 /µl % Basofile 0.716 % 0 - 1.0 % Nr. basofile 0.063 *103 /µl 0.0 - 0.10 *103 /µl % Limfocite 33.7 % 25 - 45% Nr. limfocite 2.97 *103... [continuare]

Comunitate medicala

Buna!

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli de piele

Buna, Poate ar fi cazul sa te duci sa-ti faci un control la dermatologie, sau poate ai lipsa de vitamina A sau de Calciu. Cumpara-ti niste vitamine de la farmacie. Poti folosi o crema de maini hidratanta sau si mai bine poti folosii clasica crema cu glicerina si chiar ulei de masline caldut. Pe curand [continuare]

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

hello ! am 25 de ani si de ceva timp ma confrunt cu palpitatii batai puteice de inima balonare insomnii ameteli dureri de cap spasme musculare .... am fost la doctori ...miam facut 4 analize de sange la diferite spitale...miau iesit ok ..fara infectii inafara de ionograma..lipsa de calciu ionic si fier... am facut 4 ekg tot la fel la diferiti doctori siau iesit f bune si pulsu si tensiunea ,,,am facut si o ecocardiografie mia iesit inima sanatoasa tun .... am fost si la psiholog mia dat sa iau arketis si anxiar.... cica as fi panicat ....stresat sunt de la pbme de la despartit de iubita... munka etc pbmele uzuale.. miau recomandat vitamax calciu cu d3 ..fier ... pe langa astea iau magneziu cu b6 0mega 3 omega 6 ...coenzima q10 ... pbma e ca inca am palpitati inima in gat in piept mai puternica..batai f puternice dar rare ...o pauza si odata o bataie f puternica si un val rece asa in corp....si dupa isi revina la normal... obosesc ametesc ...spasme musculare ... cica ar fi de la... [continuare]

Fosfor urinar

Din Analize Medicale

Fosforul este un element mineral, asimilat prin alimentatie in corpul uman, sub forma de fosfat. In industria alimentara, fosfatul este folosit ca antioxidant, conservant si agent de crestere sub forma de aditiv alimentar. Acesta este prezent in majoritatea alimentelor, insa un continut mai mare il au produsele de tip fast-food, dulciurile si sucurile carbogazoase. Fosforul asigura rezistenta oaselor si a dintilor, el aflandu-se in organism sub forma de fosfat de calciu, in jur de 85%. Restul se afla in stratul celular si in sange, facand parte din structura ADN-ului si contribuind la stabilizarea pH-ului in sange. Rinichii sunt cei care controleaza nivelul de fosfor din organism. Surplusul de fosfat este filtrat de rinichi, acesta fiind excretat la nivel renal. In cazul unui deficit de fosfor, glandele paratiroide secreta un hormon care elibereaza calciul din oase, concomitent cu fosforul. Excesul de fosfor poate fi determinat de alimentatia bogata in fosfor (in special cea... [continuare]

Pagina 3 din 14 (392 rezultate)