Coronavirus Update

Analize la sange raspuns medic

Deficiente minerale si vitamine
Intrebare postata de Evoken cu 8 ani in urma

Sunt begetariana de la 13 ani, adica de aproape 12 ani...
Ieri, in 15.05.2014 mi-am facut un set de analize si as fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva o lamurire despre cei 3 indici anormali. Analizele arata cam asa :

Hemoleucograma completa

Nr. eritrocite 4.6 *106 /µl 3.8 - 4.8*106 /µl
Hemoglobina 13 g/dL 12 - 15 g/dl
Hematocrit 38.1 % 36 - 46 %
VEM 82.9 fL 80 - 96 fL
HEM 28.3 pg 25 - 34 pg
CHEM 34.1 g/dL 30 - 36 g/dl

RDW-CV 16.6 % 11.0 - 16.0 %

Nr. leucocite 8.79 *103 /µl 4.8 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile 58.4 % 53 - 68%
Nr. neutrofile 5.14 *103 /µl 2.54 - 7.48 *103 /µl
% Eozinofile 1.2 % 2 - 4%
Nr. eozinofile 0.105 *103 /µl 0.09 - 0.44 *103 /µl
% Basofile 0.716 % 0 - 1.0 %
Nr. basofile 0.063 *103 /µl 0.0 - 0.10 *103 /µl
% Limfocite 33.7 % 25 - 45%
Nr. limfocite 2.97 *103 /µl 1.20 - 4.95 *103 /µl
% Monocite 5.91 % 2 - 8%
Nr. monocite 0.52 *103 /µl 0.09 - 0.88 *103 /µl
Nr. trombocite 259 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 9.19 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.238 % 0.16 - 0.47 %
PDW 19.2 % 12 - 18 %

Hematologie

VSH 14 mm/h < 20 mm/h


Imunologie-Markeri Anemie

Vitamina B12 181 pg/ml 187 - 883 pg/ml


Biochimie

Creatinina serica 0.62 mg/dl < 1.10 mg/dl
Uree serica 21 mg/dl 15.0 - 40.0 mg/dl
Glucoza serica 96 mg/dL 70 - 105 mg/dl
Colesterol total 184 mg/dL Nivel optim: 240 mg/dl
Trigliceride 55 mg/dl Nivel optim: < 150 mg/dl
Nivel la limita: 150-199 mg/dl
Nivel crescut: >200 mg/dl
TGO 14 U/L 5 - 34 U/L
TGP 8 U/L < 55 U/L
Calciu seric total 9.6 mg/dl 8.4 - 10.2 mg/dl
Sideremie 57 µg/dL 50 - 170 µg/dL

Multumesc anticipat...

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Adrienne (acum 8 ani)

Din cauza dietei deficitare avuta inca din copilarie ,o dieta vegetariana stricta ,de lunga durata, fara oua si produse lactate, analizele arata o anemie megaloblastica [ deficit de vit. B12 ] si o anemie feripriva incipienta [ sideremia la limita inferioara, plus valorile celorlalte doua analize ].

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Buna ziua,

Deocamdata nu aveti de fapt anemie, care se defineste prin scaderea valorii hemoglobinei circulante, care la Dvs. este in valori normale. Aveti un risc de anemie, fie feripriva, fie megaloblastica prin valorile la limita inferioara ale fierului si vitaminei B12. Tinand cont ca sunteti stric vegetariana de atat de mult timp, cred ca stati foarte bine. Am vazut paciente omnivore cu anemie feripriva, doar datorita fierului pierdut prin menstruatie.
Este bine sa incercati sa corectati aceste deficite; o alimentatie vegetariana echilibrata si corecta este de multe ori o arta, necesita informare, timp si bani, dar beneficiile sunt pe masura. Mai ales in perioadele solicitante din viata (stres major, sarcina, alaptare, solicitari fizice intense) necesarul de vitamine si minerale este crescut si este posibil sa nu puteti obtine din alimentatia vegetariana fierul si B12 necesare, deci sa aveti nevoie din cand in cand de suplimente specifice.
Surse vegetale de:
- fier: leguminoase boabe, cereale integrale imbogatite, alge marine (spirulina, chlorella, dulse, kelp, kombo), legume verzi (kale), vlastari si germeni de plante, rodie, sfecla, fructe oleaginoase (nuci), fructe uscate (curmale);
- B12: spirulina (2g contin 4 microg B12), tempeh, miso, extract de drojdie imbogatita, fulgi de drojdie inactiva, lapte de soia imbogatit, cereale imbogatite, drojdie, polen, paine, malt, muraturi in saramura raw;
Riscuri de alte deficite posibile: vitamina D, B2, calciu, iod, zinc.
Surse de informare: https://www.vegsoc.org/
Aveti de asemenea glicemia spre limita, in ghiduri limita superioara fiind de 100 de fapt. Controlati greutatea si miscarea, aportul de proteine din dieta.

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Deficiente minerale si vitamine.

Inscrie-te aici!
Evoken (acum 8 ani)

Multumesc frumos. Nu m-asteptam la un raspuns asa repede.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
stela (acum 6 ani)

la analizele de singe pe care le-a facut fica mea rezultatul la vsh este 3,pot sti care este cauza de este atat de mica?y

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.