Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

riboflavina

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Deficitul nutritional este situatia in care un organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal. Deficientele de nutritie pot afecta una sau mai multe functii corporale si variaza mult in severitate. Un nivel scazut al anumitor substante nutritive poate determina organismul sa reactioneze intr-un mod anormal. De exemplu, deficitul de calciu si fosfor poate fi problematic pentru structura oaselor, unghiilor si parului, iar existenta unor valori scazute a proteinelor va afecta muschii si nivelurile de energie. Tipuri de deficit nutritional Valorile scazute de substante nutritive dintr-un organism sunt influentate de stadiile de dezvoltare diferite ale organismului, in care acesta necesita diferite valori a diverse tipuri de nutrienti. Exemple in acest sens sunt: perioada sarcinii, cresterea in perioada adolescentei si varsta inaintata. Cerintele nutritive se modifica o data cu varsta si in functie de circumstante si sunt afectate de... [continuare]

Nutritia pe timpul verii

Nutritia pe timpul verii

Actualizat la data de: 27 Mai 2022

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Generalitati Vara este anotimpul potrivit pentru adoptarea unei diete sanatoase, hipocalorice, dar diversificate, ideala pentru scaderea in greutate si totodata pentru pastrarea unui echilibru metabolic corespunzator. Vara aduce cu ea o multime de alimente gustoase si hranitoare precum fructele de padure (bogate in antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului), rosiile, ardeii grasi (sursa bogata de vitamina C), pestele si salatele de legume si fructe. Exista mai multe probleme de sanatate sau legate de ingrijirea corporala care pot fi remediate prin adoptarea unei diete corespunzatoare. Pe timpul verii, limonada, sucurile ,frutele si multa apa au devenit parte din dietele de vara pentru a mentine organismul in mod natural racoros. Cu toate acestea , lichidele nu sunt singura solutie pentru a invinge caldura si pentru amentine organismul hidratat. anumite alimente ajuta ,de asemena,la mentinerea corpului in forma si racoare in lunile calde.  Pielea uscata si... [continuare]

Ce nu stiati despre lapte

Ce nu stiati despre lapte

Actualizat la data de: 18 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]

Defectele de nastere si dieta mamei

Defectele de nastere si dieta mamei

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentatia corecta inainte de conceptie si in timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale. Defectele de nastere, care reprezinta anomalii structurale sau functionale prezente la nastere, determina disabilitati fizice sau mentale. Ele reprezinta, de asemenea, cauza principala de deces la copii cu varsta sub un an. Cu o alimentatie adecvata a mamei sau suplimente alimentare administrate inainte de conceptie si in timpul sarcinii, cateva mii din aceste defecte pot fi prevenite. Dieta materna si defectele congenitale Lipsa vitaminei B9, cunoscuta de obicei sub numele de acid folic, din dieta mamei poate detemina defecte de tub neural la copil. Defectele de tub neural, cum sunt spina bifida si anencefalia, sunt probleme de dezvoltare ale creierului sau coloanei vertebrale, dezvoltare care incepe in timpul primului trimestru de sarcina. La un copil cu spina bifida, coloana vertebrala nu se inchide complet, determinand leziuni ale... [continuare]

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane. Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine. Dieta si suplimentele vitaminice Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi. Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima,... [continuare]

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de stiut faptul ca echilibrul nutritional se poate modifica. Daca sunteti la varsta la care va doriti un copil, organismul trebuie suplimentat cu acid folic pentru prevenirea aparitiei defectelor congenitale. Daca ati ajuns la menopauza, ar fi bine sa cresteti aportul de calciu si vitamina D pentru a va pastra oasele puternice. Un deficit cat de mic se poate repercuta asupra organismului in moduri la care nici nu ne gandim, iar uneori efectele negative apar atat de repede incat ne iau si pe noi prin surprindere. Organismul nu poate face intotdeauna provizii de vitamine, chiar daca intr-un anumit moment consumam mai multe produse bogate in vitamina C, de exemplu, el nu o va depozita. Astfel, daca dorim sa... [continuare]

15 alimente care stimuleaza sistemul imunitar

15 alimente care stimuleaza sistemul imunitar

Actualizat la data de: 28 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Socul Acesta este un vechi remediu popular din care se extrag substante care diminueaza actiunea virusurilor care cauzeaza gripa. Studiile au demonstrat actiunea adjuvanta a socului in tratamentul gripei. Fructul de soc este bogat in antioxidanti si are capacitatea de a lupta impotriva inflamatiilor. Ciupercile Nu considera ciupercile alimente care au continut nutritiv scazut. Acestea contin seleniu si antioxidanti. Nivelurile scazute de seleniu sunt strans legate de riscul de aparitie al gusei. Contin, de asemenea, vitamina B, riboflavina si niacina. Studiile pe animale au aratat ca ciupercile ar avea efecte antivirale, antibacteriene si antitumorale. Fructele de acai Considerate super-aliment, alaturi de afine, fructele de acai le puteti recunoaste dupa culoarea neagra. Acestea sunt bogate in antioxidanti numiti antocianina. Acesti antioxidanti pot ajuta corpul in lupta impotriva imbatranirii si a bolilor. Fructele de acai pot fi consumate sub forma... [continuare]

Ultimele descoperiri in tratarea cancerului

Ultimele descoperiri in tratarea cancerului

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Anticanceroase specifice Din fericire un cercetator si-au consacrat viata pentru descoperirea unor noi forme de tratament pentru ameliorarea si tratarea acestei maladii a secolului: cancerul . In urma cercetarilor sale Dr.Beljanski descopera trei clase de extracte care revolutioneaza si controverseaza lumea medicala a timpului. In urma numeroaselor onco-teste doua plante s-au dovedit bogate in molecule anticanceroase specifice. Cele doua plante sunt Pao Pereira, un arbore din padurea tropicala a Americii de sud si Rauwolfia Vomitoria, o planta africana. Aceste extracte au urmatoarele proprietati: - nu actioneaza asupra celulelor normale, - distrug celulele canceroase, - nu au efect toxic asupra celulelor sanatoase, - se comporta la fel in vivo ca si in vitro, - sunt capabile sa distruga cancerigenele deja fixate la nivelul genomului, - lucreaza in sinergie cu antimitoticele clasice, ajutand la obtinerea unor mai bune rezultate ale chimioterapiei si radioterapiei, -... [continuare]

Spaghetele - informatii nutritionale

Spaghetele - informatii nutritionale

Actualizat la data de: 06 Martie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pastele sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism. Un fel de mancare ce va contine spaghete va fi bogat in fibre dietetice, vitamine din grupul B si minerale. Pentru o masa sanatoasa se vor alege spaghetele din cereale integrale peste care se vor adauga mai degraba sos de rosii si legume, decat carne tocata si branza. Spaghetele din faina integrala Specialistii recomanda sa se consume spaghete din grau integral pentru a beneficia din plin de substantele nutritive oferite de o portie de paste. Spaghetele care sunt preparate din faina alba rafinata, contin mai multe grasimi si calorii decat cele din grau integral. O optiune pentru consumatorii care nu agreaza textura cerealelor integrale, sunt spaghetele din faina alba imbogatite cu substante nutritive. Insa, in acest caz nu se va beneficia de fibrele continute de cerealele integrale. Carbohidratii Spaghetele sunt un tip de aliment bogat in... [continuare]

Mahmureala

Mahmureala

Actualizat la data de: 06 Aprilie 2010

Autor: SfatulMedicului

Definitie Mahmureala consta intr-un ansamblu de semne si simptome cu incarcatura subiectiva negativa care pot aparea in urma consumului exagerat de alcool. Consecintele mahmurelii sunt nu numai senzatiile neplacute, ci si scaderea performantei la locul de munca, iritabilitatea si starile conflictuale. Ca regula generala, cu cat o persoana consuma mai mult alcool, cu atat mai mare este probabilitatea de aparitie a mahmurelii in ziua urmatoare. Nu exista nicio formula magica pentru a stabili cat alcool poate fi consumat „in siguranta”, la adapost de aparitia mahmurelii. Indiferent cat de neplacuta este, mahmureala dispare de la sine de cele mai multe ori; in anumite cazuri poate dura chiar si mai mult de 24 de ore. Adoptarea unei atitudini responsabile in ceea ce priveste consumul de alcool este singura metoda eficienta de prevenire a aparitiei mahmurelii. Simptome Mahmureala apare atunci cand concentratia de alcool din sange (alcoolemia) scade semnificativ. Efectul... [continuare]

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

Actualizat la data de: 30 Mai 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]

Germenii de grau

Germenii de grau

Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Germenul este embrionul semintelor. Graul este unul dintre produsele alimentare cu un continut foarte ridicat de nutrienti. Germenii de grau contin 23 de nutrienti, mai multi decat orice alta leguma sau cereala. Germenii de grau sunt bogati in proteine (contin cu 28% mai multe proteine decat cele care pot fi gasite in majoritatea produselor din carne). Organismul uman are nevoie de proteine pentru a repara tesuturile afectate din diverse cauze si pentru a stimula nutrientii si mineralele sa ajunga la celule. Proprietatile germinilor de grau Germenii de grau contin vitamina E, acid folic, fosfor, tiamina riboflavina, niacina, zinc, magneziu, vitamina A etc. acestia contin mai mult fier si potasiu decat orice alte surse alimentare. Vitaminele B1 si B3 sunt foarte importante pentru mentinerea nivelurilor de energie, sanatatea muschilor, organelor, parului si pielii. Germenii de grau sunt nutrienti remarcabili, una din cele mai bune surse de acid folic.... [continuare]

Sarcina: ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale

Sarcina: ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale

Actualizat la data de: 29 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru sanatatea mamei cat si pentru sanatatea copilului, se recomanda utilizarea vitaminelor "prenatale". Aceste formule speciale de vitamine pot remedia orice deficit nutritional aparut pe parcursul sarcinii. Chiar daca suplimentele contin numeroase vitamine si minerale, continutul in acid folic, fier si calciu sunt in mod special importante. Rolul suplimentelor de acid folic, fier si calciu in timpul sarcinii Aportul de acid folic reduce riscul nasterii unui copil cu malformatii congenitale grave ale creierului si ale maduvei spinarii, denumita "tubul neural". Un nou-nascut cu spina bifida, cea mai frecventa malformatie a tubului neural, se naste cu canalul vertebral incomplet inchis. Nervii expusi sunt lezati, determinand grade variate de paralizie, incontinenta si cateodata, retardare mintala. Tubul neural se dezvolta in primele 28 de zile dupa conceptie, inainte ca multe femei sa realizeze ca sunt insarcinate. Deoarece aproape jumatate din [continuare]

Beneficiile cerealelor integrale

Beneficiile cerealelor integrale

Actualizat la data de: 01 Februarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cerealele integrale sunt parte a oricarei diete sanatoase, oferind multiple beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice. In plus, toate cerealele sunt surse excelente de carbohidrati complecsi. Cerealele furnizeaza multe vitamine si minerale si au un continut scazut de grasimi. Consumul de cerealele integrale (cele care nu au fost private de substantele nutritive) este recomandat in defavoarea cerealelor rafinate (cerealele la care sunt inlaturate substantele nutritive pentru a li se prelungi durata de viata). In plus, cerealele integrale ofera substante nutritive si fibre necesare pentru o sanatate optima. Cantitatea necesara de cereale Conform specialistilor, cantitatea de cereale de care are nevoie o persoana depinde de factori cum ar fi sexul, varsta si nivelul de activitate fizica. Valoarea zilnica recomandata de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame si aproximativ 200 grame pentru barbati. De exemplu, o... [continuare]

28 de alimente supernutritive

28 de alimente supernutritive

Actualizat la data de: 15 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente. O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]

Aditivii alimentari

Aditivii alimentari

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Exista mai multe categorii de aditivi alimentari ce servesc diferitelor scopuri: indulcitori artificiali (edulcoranti), coloranti, corectori de aciditate (acestia fie cresc, fie scad aciditatea produsului), corectori de gust si miros, conservanti (intarzie alterarea alimentelor), antioxidanti (reduc oxidarea alimentelor la contactul cu aerul) si multi altii. Aditivii alimentari sunt marcati prin litera E, ceea ce semnifica faptul ca sunt aprobati spre a fi folositi in Europa (dupa ce au fost testati minim 6 ani). Rolurile aditivilor alimentari E-urile sunt adaugate in alimente cu 5 scopuri principale: 1. Mentinerea consistentei produsului Substantele folosite in acest scop se numesc emulgatori si au rolul de a asigura un... [continuare]

Canepa (cannabis sativa)

Din Plante medicinale

Planta anuala, de cultura, intalnita mai ales in Asia. Frunzele sunt paroase. Florile mascule formeaza panicule polinifere, iar cele femele au culoare verde. Fructul este o achena de culoare gri-verzuie. Planta infloreste din luna iunie pana in luna august. In scop fitoterapeutic se utilizeaza florile si tulpinile femele. Recoltarea se face in perioada de inflorire.  Canepa contine uleiuri volatile, flavonoide, canabispirona, substante minerale, proteine, lipide, betacaroten, acid ascorbic, tiamina, riboflavina, niacina, acizi grasi, rezine, colina. Planta are actiune hipnotica, analgezica, sedativa, antispastica, bronhodilatatoare, antibiotica, estrogena, antiemetica, anticonvulsiva. Canepa este utilizata si in industria textila.   Uz intern:   - diaree, tumori, depresie, surmenaj, migrene, tuse asmatica, anestezii locale, boli ale cailor urinare   Contraindicatii:

[continuare]

Migdalul (amygdalus communis)

Din Plante medicinale

Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea. Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. migdalele au gust amar sau dulce. Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie. Migdalul contine mucilagii, gliceride, proteine, colina, enzime, asparagina, vitamina c, tocoferol, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, tiamina, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi, In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei. Uz intern: - tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie. Uz extern: - prurit,... [continuare]

Cavit 9 forte, tablete

Din Medicamente

Ce este Cavit 9 Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Asociatie polivitaminica echilibrata cu actiunimetabolicecomplexe, intervine substitutiv in deficientele polivitaminice; aport de calciu. Hipovitaminoze in perioada de crestere, la batrani, in sarcina, alaptare, boli infectioase, convalescenta, postoperator, dupa antibioterapie prelungita, dupa iradiere; dezechilibru alimentar, malnutritie; rahitism, dentitie intarziata, fracturi. Mod de administrare Adulti: 1-4 tablete/zi; copii (peste 1 an); 1-2 tablete pe zi; tabletele se sug. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu se administreaza la parkinsonieni tratati cu levodopa (piridoxina ii impiedica efectul). Informatii suplimentare Compozitie Tablete turnate continand retinol (vitamina a) 3 600 u.i., vitamina (vitamina b1) 2 mg, riboflavina (vitamina b2) 3 mg, piridoxina (vitamina B6) 2 mg, acid nicotinic 6 mg, pantotenat de calciu 20 mg, acid ascorbic (vitamina c) 69 mg, ergocalciferol... [continuare]

Hepabionta, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Hepatobiona si pentru ce se utilizeaza Indicatii Hepatite acute si cronice, afectiuni hepatice posthepatita, afectiuni hepatice toxice, ciroza, ficat gras. Drajeurile de Hepabionta sunt indicate in sustinerea terapiei parenterale, administrandu-se in zilele in care nu se efectueaza tratament parenteral. Se administreaza de asemenea in scop de prevenire a recaderilor. Mod de administare In general se vor administra cate 3 drajeuri pe zi sau in conformitate cu indicatiile medicului. Drajeurile se vor administra dupa masa, nemestecate cu ceva lichid. A nu se administra dupa data de expirare. A nu se lasa la indemana copiilor. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la acidul alfa-lipoic. Reactii adverse posibile In cazuri individuale pot aparea: transpiratii profuze, tahicardie, manifestari cutanate evidentiate prin mancarimi si urticarie. Informatii suplimentare Compozitie 1 drajeu de Hepabionta contine: nitrat de tiamina (vitamina b1) 5 mg,... [continuare]

Ce este Farcovit B12 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Afectiuni hepatobiliare asociate cu colestaza, pentru a induce colereza si a preveni formarea calculilor biliari. Adjuvant in dislipidemii, malnutritie, afectiuni dermatologice. Adjuvant in profilaxia si/sau tratamentul complicatiilor cirozelor hepatice; util ca hepatoprotector. Mod de administrare In absenta altor indicatii de dozaj, doza recomandata este de 1-2 capsule moi FarcovitB12 de 3 ori pe zi, dupa mese. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului sau la plante din familia Compositae. Hipersensibilitate la arahide sau soia (datorita continutului in soia). Ca si in cazul altor produse cu efect coleretic, Farcovit B12 este contraindicat in doze mari la pacientii cu obstructii de cai biliare. Copii sub 6 ani. Precautii Nu sunt necesare in cazul utilizarii corecte a medicamentului. Interactiuni medicamentoase Piridoxina poate sa scada... [continuare]

Optimum

Din Medicamente

Complex de vitamine si minerale Optimum este un preparat complex care contine 13 vitamine si 12 minerale. Optimum va asigura aportul tuturor vitaminelor si mineralelor necesare pentru sustinerea echilibrului zilnic al organismului si mentinerea tonusului fizic si mental. Este recomandat atat adultilor, cat si copiilor. Recomandat: - In carente de vitamine si macroelemente ; - In starile de oboseala, in cazul suprasolicitarii fizice sau mentale; - copiilor si adolescentilor in perioade de crestere; - Persoanelor in etate, pentru asigurarea aportului de vitamine si minerale ; - In prevenirea imbatranirii, avand in compozitie principalii antioxidanti, vitaminele A, E si C, precum si seleniu. Mod de administrare: se recomanda 1 comprimat pe zi cu o cantitate mica de lichid. Compozitie: Vitamina C – 75 mg Niacina – 18 mg Vitamina E – 10 mg Acid pantotenic – 6 mg Vitamina B6 – 2 mg riboflavina – 1,6 mg TiaminAƒ – 1,4 mg Vitamina A – 800 μg Acid... [continuare]

Oligovit, drajeuri

Din Medicamente

Compozitie 1 drajeu contine: vitamina a (retinol) 5000 u.i., vitamina d3 (colecalciferol) si vitamina b1 (tiamin clorid) 5 mg, vitamina b2 (riboflavin) 5 mg, vitamina pp (nicotinamid) 50 mg, vitamina c (acid ascorbic) 100 mg, vitamina B6 (piridoxin-clorhidrat) 2,5 mg, pantotenat de calciu 10 mg, vitamina B12 (cianocobalamin) 2,5 mg, vitamina E (tocoferol-acetat) 12,5 mg, fosfat de calciu 200 mg, fluor (sub forma de NaF) 0,5 mg, fier (sub forma de FeSO4) 10 mg, cupru (sub forma de CuSO4) 0,5 mg, magneziu (sub forma de MgO) 3 mg, mangan (sub forma de MnSO4) 0,5 mg, cobalt (sub forma de CoSO4) 0,05 mg, zinc (sub forma de ZnSO4) 0,75 mg, molibden (sub forma de Na2MoO4) 0,1 mg, potasiu (sub forma de K2SO4) 2,5 mg Actiune terapeutica Un drajeu contine vitamine hidro- si hipo-solubile si oligoelemente in cantitati care reprezinta necesarul zilnic fiziologic al organismului, in conditii normale. Aceste vitamine si oligoelemnte sunt indispensabile pentru starea normala a organismului,... [continuare]

Ce este Ginsavit si pentru ce se utilizeaza Indicatii Profilaxia si tratamentul simptomelor determinate de nutritia neecKilibrata calitativ si cantitativ. Stari de epuizare (de exemplu provocate de stres), oboseala, slabiciune, scaderea capacitatii de concentrare, precum si pentru cresterea tonusului psihic. In perioada de convalescenta si la varstnici. Efort fizic, abuz dc alcool etilic, fumatori, tulburari gastro-intestinale. Afectiuni care scad capacitatea de aparare a organismului. Mod de administrare Doza recomandata este de 1-2 capsule Ginsavit pe zi. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului. Hipervitaminoza A si D. Insuficienta renala. Tratament cu retinoizi. Ginsavit nu se administreaza in caz de hiperpercalcemie, hipercalciurie, hiperkaliemie, hiperfosfatemie, boala Addisson, boala Wilson si infectii urolitiazice. Ca si alte medicamente care contin fer, Ginsavit nu trebuie administrat la... [continuare]

Pagina 3 din 7 (193 rezultate)