luteina
Generalitati Multa lume nu stie ce sa manance in timpul sezonului de iarna si sfarsesc prin a consuma alimente nesanatoase. Multi ajung sa evite complet alimentele sanatoase de sezon si consuma in cantitati mari alimente care ingrasa. Cu schimbarea anotimpurilor vin si modificari in stilul de viata. Schimbarea obiceiurilor alimentare in functie de sezon ajuta organismul sa ramana sanatos. Acest lucru va poate feri de imbolnaviri pe timp de iarna. Stiintific, s-a dovedit ca sezonul rece mentine sanatatea organismului si creste puterea sistemului digestiv. Din cauza temperaturilor scazute din mediu, corpul uman consuma mai multa caldura care este o forma de energie. Astfel, fiecare persoana va avea nevoie de mai multa energie in sezonul de iarna, ceea ce determina oamenii sa consume mai multe alimente. Totusi, indicat ar fi sa consumati alimente care sa va ofere energie, dar care sa contina putine calorii. In plus, trebuie sa urmati o dieta echilibrata... [continuare]
Cum sa mancati mai multe legume verzi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Acestea sunt bogate in nutrienti si au o concentratie importanta de vitamine, minerale, antioxidanti, acid folic si flavonoide. Substantele chimice din compozitia legumelor verzi actioneaza asupra moleculelor instabile (radicali liberi), impiedicandu-le sa deterioreze celulele corpului. Legumele verzi sunt alcaline si bogate in fibre, care sunt extrem de benefice pentru sanatatea aparatului cardiovascular si sanatatea sistemului digestiv. Este important sa consumati astfel de legume in cantitati apreciabile, pentru a beneficia de toate calitatile acestora. Din fericire, exista diverse modalitati prin care sa incorporati legumele verzi sanatoase in dieta dumneavoastra - asta chiar daca nu preferati in mod special salatele. Cum puteti include in meniul zilnic legumele verzi - Frunze de sfecla. Faceti o salata dubla de sfecla. Coaceti sfecla pana cand aceasta devine moale, iar apoi taiati-o... [continuare]
Legatura dintre sanatate si alimentele sanatoase Santatea fizica si mentala au o legatura directa cu ceea ce consumati in dieta zilnica. Un plan alimentar corect poate tine departe o serie impresionanta de boli (acute sau cronice) si va poate ajuta sa va simtiti si sa aratati bine. Exista numeroase alimente care sunt considerate extrem de benefice, atat pentru sanatatea intregului organism, cat si pentru sanatatea sistemului nervos central. Chiar daca sunteti de parere ca dieta dumneavoastra include nutrientii de care corpul are nevoie sa functioneze corect, ar fi indicat sa va informati care sunt produsele alimentare care sunt considerate super-alimente, pe care le puteti introduce in dieta dumneavoastra zilnica fara costuri materiale importante. Fasole neagra Fasolea neagra este foarte buna pentru mentinerea sanatatii tractului digestiv, in special a colonului, deoarece aceasta produce un acid care ajuta colonul la producerea de bacterii esentiale pentru sanatatea... [continuare]
Generalitati De la micul dejun la restul meselor, oul este un aliment important in bucatarie. Exista diverse moduri prin care ouale pot fi incluse in preparatele culinare. Probabil ca stiti ca oul este sanatos, desi multa vreme oamenii de stiinta l-au considerat unul dintre produsele alimentare care contribuie la cresterea colesterolului rau din organism. Cercetarile au demonstrat ca ouale contin mai putin colesterol decat se raportase initial, iar mineralele si vitaminele din compozitia lor ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, ouale ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane, intrucat sunt unele dintre putinele surse alimentare naturale de vitamina D si sunt bogate in antioxidanti. Iata mai jos si alte informatii despre oua, pe care este posibil sa nu le cunoasteti. Detalii nutritionale despre oua - Oul este compus din aproximativ 12% coaja, 58% albus si 30% galbenus. Ouale contin toate proteinele esentiale, mineralele si vitaminele (vitamine din... [continuare]
Legatura dintre dieta si afectiunile oculare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bolile de ochi sunt printre cele mai comune cauze de invaliditate permanenta. Tot mai multe persoane, cu varsta de peste 40 de ani, sufera de cataracta si un numar destul de ridicat de oameni cu varsta de peste 60 de ani dezvolta degenerescenta maculara. Aceste conditii apar odata cu inaintarea in varsta. Nutritia poate avea un anumit efect in aparitia, progresia sau prevenirea acestor doua conditii. Degenerescenta maculara apare atunci cand celulele din macula ochiului mor. Macula este situata in centrul retinei (in spatele ochiului) si este responsabila pentru vederea buna. Odata ce macula se deterioreaza, vederea devine neclara, iar oamenii nu mai pot vedea detaliile fine ale obiectelor. In prezent, nu exista niciun leac pentru degenerescenta maculara, dar specialistii sustin ca o nutritie adecvata poate ajuta la incetinirea progresiei bolii. Dieta sanatoasa pentru ochi Potrivit expertilor, anumite elemente nutritive sunt asociate cu mentinerea sanatatii... [continuare]
Topul alimentelor pentru un par sanatos
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]
Generalitati Alimentele consumate zilnic au un rol esential in hranirea, energizarea organismului si mentinerea sanatatii, dar isi pun amprenta si asupra frumusetii si tineretii . Acolo unde cremele antiaging si procedurile estetice dau gres, alimentele antiimbatranire intervin si asigura longevitatea organismului, mentinandu-l zilnic puternic si in forma. Lupta impotriva imbatranirii organismului are un aliat puternic: alimentatia. Cercetatorii au descoperit, de-a lungul timpului, o multime de alimente cu rol esential in prezervarea tineretii si sanatatii organismului. Substantele nutritive pe care le contin ajuta la regenerarea celulara, intarirea sistemului imunitar si profilaxia bolilor care apar odata cu varsta si care afecteaza sever aspectul si rezistenta organismului. Alimente antiimbatranire 1. Iaurt Consumul zilnic de iaurt va ajuta sa traiti mai mult, datorita continutului crescut de "bacterii bune" sau culturi vii, care contribuie la mentinerea... [continuare]
Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii. Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara - Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva... [continuare]
Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi... [continuare]
Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]
Beneficiile porumbului dulce pentru nutritie si sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Porumbul dulce sau porumbul zaharat este o varietate foarte apreciata a cerealei originare din America Centrala, in special datorita gustului foarte placut si a texturii fragede. Acest aliment are si o serie de beneficii pentru sanatate, intrucat furnizeaza organismului substante nutritive indisponibile acestuia, precum sintosterolul, acizii grasi si esterici, saponinele si alcaloizii, sigmasterolul si alte glucide solubile. Nutrientii din porumbul dulce sunt asimilati intr-o masura optima de organism, fara sa fie insotiti de o cantitate mare de amidon, care se acumuleaza atunci cand porumbul avanseaza spre maturitatea fiziologica, iar invelisul boabelor devine tare. Informatii nutritionale despre porumbul dulce O cana de boabe de porumb dulce furnizeaza o cantitate de 132 de calorii, 29,3 grame de carbohidrati si 4,2 grame de fibre alimentare. Raportat la o dieta optima de 2000 de calorii pe zi, porumbul dulce acopera aproximativ 10% din necesarul zilnic de... [continuare]
Lista completa a e-urilor si alimentele in care se gasesc
Autor: SfatulMedicului
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962, s-a aprobat publicarea unei liste unice care sa cuprinda toti aditivii alimentari utilizati in industria de consum. La inceput, aceasta lista a fost populata de coloranti, ca in 1964 sa fie completata de conservanti, in 1970 de antioxidanti si in 1974 de emulsificatori, stabilizatori, intaritori si agenti gelifianti. In multe tari europene, termenul de "E-uri" este utilizat cu o conotatie peiorativa, care face trimitere catre ingredientele artificiale nocive din hrana. In realitate, multi compusi naturali ai alimentelor sunt identificati cu un indice E:... [continuare]
Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pepenele galben este un membru al familiei botanice Cucurbitaceae, alaturi de dovleac, dovlecel sau castravete. Acest fruct savuros si satios prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, care izvorasc din proprietatile substantelor nutritive pe care le contine. Informatiile nutritionale ale pepenelui galben indica un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Pepenele galben este consumat ca atare, in stare proaspata, pentru gustul sau dulce si consistenta moale si suculenta. Acelasi aliment cu importante beneficii pentru sanatate este folosit in unele regiuni ale lumii ca aperitiv sau ca ingredient pentru salate si deserturi. Informatii nutritionale pentru pepenele galben Acidul folic, carotenoizii, vitamina C si potasiul sunt doar cativa dintre nutrientii-cheie care transforma pepenele galben intr-un fruct benefic organismului din toate punctele de vedere. Informatiile... [continuare]
Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]
8 moduri simple sa va protejati sanatatea ochilor la orice varsta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sanatatea ochilor ar trebui sa fie o preocupare la orice varsta, iar modurile prin care ea poate fi protejata ar fi bine sa fie cunoscute de cei mari si de cei mici deopotriva. Acuratetea organelor de vaz este foarte importanta pentru intreprinderea oricaror activitati, de aceea prevenirea imbolnavirii ochilor este intotdeauna o prioritate salvatoare, de vreme ce afectiunile vederii lasa de cele mai multe ori sechele ireversibile. Metode de protectie a sanatatii ochilor Dieta prolifica vederii Protejarea sanatatii ochilor incepe inca din hrana care furnizeaza organismului nutrientii necesari tuturor functiilor sale. Numeroase studii arata ca grasimile esentiale omega-3, luteina, zincul sau vitaminele C si E ajuta la prevenirea tulburarilor de vedere asociate cu inaintarea in varsta, precum degenerarea maculara sau cataracta. Pentru copiii, alimentatia joaca un rol-cheie in dezvoltarea vederii, contribuind masiv la randamentul functiei vizuale si la... [continuare]
Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]
11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta joaca un rol important in mentinerea sanatatii vederii, iar oamenii de stiinta au descoperit ca aceleasi alimente benefice pentru sistemul cardiovascular ajuta si la pastrarea acuratetei organelor de vaz. Simtul vederii depinde de sanatatea micilor vase capilare care furnizeaza retinei si celorlalte componente ale ochilor nutrientii si oxigenul de care au nevoie. Ca parte a unei alimentatii sanatoase, o serie intreaga de substante nutritive sunt in mod special importante pentru mentinerea sanatatii ochilor. Nutrienti de baza pentru sanatatea vederii Studiile de specialitate au descoperit ca vitamina C, vitamina E, beta carotenul si zincul participa activ la prevenirea degenerarii maculare, o afectiune vizuala specifica inaintarii in varsta. Alti doi nutrienti, luteina si zeaxantina, au fost asociati in cadrul demersurilor stiintifice cu un risc scazut de degenerare maculara si cataracta. Un studiu efectuat de Universitatea Tufts pe un esantion de 1.800 de... [continuare]
Dovleacul, beneficii si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]
Ce beneficii ofera varza pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Varza este o leguma crucifera extrem de bogata in fitonutrienti, ce face parte din aceeasi familie a verzei de Bruxelles, conopidei, verzei Kale sau broccoli-ului. Acest aliment consumat in toate colturile lumii ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protectia pe care o ofera tractului digestiv si sistemului cardiovascular. Varza si valorile sale nutritionale Vitaminele, mineralele si fitonutrientii din varza contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate, dar si la reglarea greutatii corporale, datorita numarului redus de calorii pe care aceasta leguma il contine. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de varza sunt: Calorii 25 kcal Carbohidrati 5.8 g Proteine 1.3 g Fibre alimentare 2.50 mg Folati 53 g Niacina 0.234 mg Acid pantotenic 0.212 mg Piridoxina 0.124 mg Riboflavina 0.040 mg Tiamina 0.061 mg Vitamina A 98 UI Vitamina C... [continuare]
Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in prevenirea expansiunii tumorilor in organism. Studiile mai arata ca flavonoizii din citrice protejeaza si impotriva bolilor de inima, precum ateroscleroza sau boala coronariana periferica. Vitamina C, acidul folic si potasiul din citrice sunt alti nutrienti care contribuie la mentinerea sanatatii generale. Beneficiile portocalelor Unele dintre cele mai populare citrice din lume, portocalele sunt si foarte sanatoase. In urma diverselor studii dedicate efectelor pozitive ale acestor fructe, a reiesit o serie intreaga de beneficii de care se bucura... [continuare]
Buna ziua Am un baiat de 26 de ani care de curand a fost diagonsticat CU BOALA STARGARD credeti ca se poate se poate mosteni din familie pt caci nimeni din famile nu are aceasta boala si eventula daca se cunoaste vre un tratament pentru aceasta boala [continuare]
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o oarecare indrumare in legatura cu o afectiune inca necunoscuta a prietenului meu in varsta de 22 de ani. In urma cu un an, a facut nevrita optica, pe care a tratat-o cu medrol. A scazut treptat doza pana a redus-o de tot pana in aprilie a.c. Dupa numai cateva zile nevoia de medrol s-a vazut imediat: vederea i-a scazut considerabil, am ajuns de cateva ori la spital pentru perfuzii, apoi a trecut pe medrol oral.Nervul optic era neafectat, potentialele au iesit bine. S-a descoperit hepatita b si trasaminaze crescute. Cu un an in urma nu avea hepatita. In fine, intre timp, cu medrol lua concor pt tahicardia cauzata de acesta, picaturi pentru ochi de natura sa ii scada tensiunea, pastile care sa il ajute cu retentia de apa, inca una pt stomac. Prin iulie i s-a pus un soi de junghi in spate, asta dupa ce acuza moleseala in picioare. Initial, amandoi am crezut ca a stat in curent. Am eliminat cauza, starea s-a mai inrautatit. A ridicat mobila si dupa... [continuare]
Boala basedow graves (gusa exoftalmica)
Am 31 de ani si sunt din Bv. Am fost depistata cu aceasta boala,sunt disperata,,,problema este ca sufar si de tromboflebita am fost astazi la Dr.Ghimigian si am aflat ca este destul de garav ...marefer la tratamentul care este f periculos .Am auzit cazuri in care s-a facut tratament cativa ani si pana la urma s-a ajuns tot la operatie... nu stiu ce sa fac am doar 31 de ani si un copilas de 1,9 luni .Va rog dati-mi un sfat! [continuare]
Este sanatos sa mananci zilnic oua crude?
Buna ziua, Baiatul meu in varsta de aproape 18 ani, din dorinta de a face muschi "peste noapte", (proteine) bea zilnic, dimineata pe stomacul gol, un shake ce contine o cana lapte+banana+1 ou intreg+1 albus (cateodata chiar doua albusuri!!). Mentionez ca are greutatea in limite normale (limita inferioara, cred), adica este slab. Este sanatos sa manance acele oua crude, mai ales ca sunt din "comertul" nostru? In plus, zilnic consuma cca 200-300 gr piept pui. Ma ingrijoreaza acele oua crude, daca este bine sa le consume in acest fel zilnic?!! Multumesc! Denisa P. [continuare]
Buna , fiind diagnosticata cu ovare polichistice de curand (eu nestiind nimic de prezenta lor ) este adevarat ca nu mai poti ramane insarcinata niciodata ? poate duce la infertilitate ? noi ne dorim mult un bebe ; doctorii nu mi-au amintit de asa ceva ! deocamdata, la sfatul medicului iau zilnic cate o pastila de "chirofol"(productie italiana , locuiesc in Italia ) . Multumesc anticipat ! [continuare]
Acele musculite pe care le vad cu totii... cunoasteti vreun specialist in domeniu? a facut cineva ceva in aceasta privinta? am vazut cev ape forum despre dna dr.Voinea Liliana...a fost cineva la dansa?Va rog ajutati-ma ...am si eu aceeasi problema de 4 ani ...am fost la medic si mi-a spus sa stau linistita... dar cum! ca se inmultesc!Multumesc! [continuare]
Medicamente naturiste pentru cei cu glaucom?
Buna ziua, as dori sa stiu care este cel mai eficient sau potrivit medicament naturist pentru o persoana care sufera de glaucom? Este vorba de mama mea, are 63 de ani si a fost operata la mbii ochi in urma cu 5 ani, are tratament permanent cu Xalcom, dar am dori sa stim cum i se poate imbunatati starea ochilor folosind in paralel un medicament naturist/ supliment alimentar? In prezent foloseste Adrusen Mega (de 20 de zile), si as dori sa stiu daca exista si alte optiuni mai bune pentru astfel de tratamente alternative? Multumesc pentru ajutor. Sanatate tuturor! [continuare]
am 30 de ani si la varsta de 25 de ani am fost diagnosticata cu sindromul usher,adica retinopatie pigmentara si hipoacuzie bilaterala.nu am aflat de niciun tratament si imi doresc sa raman gravida,dar,nu stiu daca pot sa duc sarcina la sfarsit.am auzit ca pot sa orbesc,sau ca exista riscul ca si copilul sa se nasca cu aceeasi boala.daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.va multumesc [continuare]
Bine v-am gasit! Iau anticonceptionale Novynette de ani buni si nicioadata nu am avut probleme, Dar adevarul este ca am evitat sa iau aproape orice fel de medicamente. Problema este ca arat foarte palida si cearcane, am slabit la fata ingrozitor si de vreo 2 luni iau zilnic o capsula de multivitamine despre care am citit aici ca nu ar scadea efectul contraceptivelor. Intrebarea este daca voi lua (pe langa acele multivitamine si minerale) si capsule cu vitamine pentru ochi - exista riscul diminuarii efectului contraceptiv??? E vorba despre cele marca d.m. . Pe prospect Novynette nu specifica decat de antibiotice si alte medicamente specifice unor boli grave. De vitamine si minerale nu se specifica niciunde. Astept raspuns urgen!! Va multumesc. [continuare]
A facut cineva injectii cu avastin in ochi? pentru degenerescenta maculara.... sfatul medicului a fost -injectii cu avastin pentru stopare...dar nu stiu cat de sigur este.Pentru cineva care un ochi nu/l mai foloseste, iar unul este cu problema de mai sus este o decizie grea de luat.Ce ma sfatuiti? [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter