Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

kcal

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Carnea de porc: beneficii si riscuri

Carnea de porc: beneficii si riscuri

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Carnea de porc a devenit in ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta optiune culinara solicita precautii speciale: carnea de porc poate dauna starii de sanatate sau poate provoca chiar deces. Asadar, care este realitatea? Este carnea de porc unul dintre alimentele de care trebuie sa ne ferim? Beneficiile nutritive Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina. Valori nutritive ... [continuare]

Obezitatea

Obezitatea

Actualizat la data de: 28 Februarie 2022

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Obezitatea nu este numai o problema estetica ci este o boala caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica. Excesul ponderal genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii, tulburari psihice (depresie, anxietate, stima de sine scazuta, izolare sociala), afectiuni digestive si pulmonare.  Indicele de masa corporala Pentru a diagnostica aceasta boala se foloseste indicele de masa corporala (IMC). IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Pentru ca foloseste inaltimea si greutatea, doi parametri usor de masurat de catre oricine, este foarte simplu si rapid sa afli daca ai probleme de greutate. Formula lui de calcul este urmatoarea: greutatea (masurata in kilograme) se... [continuare]

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

Actualizat la data de: 17 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o forma de a sista o sarcina nedorita dar si o metoda de administrate a unor hormoni androgeni (sexuali) pentru tratarea unor patologii sau dereglari hormonale, intr-un tratament ginecologic impotriva unor formatiuni benigne aflate pe organele sexuale feminine (chisturi ovariene). La aceste efecte, exista si pericolul datorat faptului ca multe femei din Romania folosesc in prezent anticonceptionale fara indicatia medicului specialist si cel mai adesea isi atribuie auto-prescriptia prin sfaturile persoanelor din jur (in ideea daca la prietena mea nu au existat efecte adverse nici la mine nu ar trebui sa existe probleme). Descriere Anticonceptionalele sunt cu atat mai periculoase asupra organelor cu cat concentratia de... [continuare]

Cura de struguri

Cura de struguri

Actualizat la data de: 19 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Cum sa consumam polivitaminele naturale? Din cele mai vechi timpuri si pana acum, strugurii au ocupat un loc important in alimentatia omului, dar si in vechile tratamente medicale. Initial, vita-de-vie s-a gasit in stare salbatica pe tarmurile Marii Negre si ale Marii Caspice, iar de aici s-a raspandit in Europa (Italia, Grecia, Franta) si in Asia Mica (Israel). Medici renumiti ai Antichitatii, precum Hipocrate si Pliniu, dar si alti celebri invatati, de atunci si pana in zilele noastre, recomandau folosirea strugurilor ca medicament impotriva frigurilor si anginei, iar romanii ii intrebuintau pentru dezintoxicarea organismului. Polivitamine naturale Strugurii contin o serie intreaga de oligoelemente ce intaresc organismul si ii dau vitalitate, de aceea au fost denumiti „polivitamine naturale”. In compozitia lor intalnim: calciul, fosforul, potasiul, sodiul, fierul, dar si vitaminele A, B1, B2 , C, precum si niacina si taninuri. Valoarea energetica a 100g struguri este... [continuare]

Biochimia organismului

Biochimia organismului

Actualizat la data de: 31 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Cunoasterea fenomenelor biochimice care au loc in timpul efortului fizic prezinta o importanta deosebita in procesul de practicare stiintifica a culturii fizice si sportului. Orice activitate sportiva presupune un efort mai mic sau mai mare, care implica un consum suplimentar de energie fata de cel solicitat in cadrul proceselor vitale normale, asa numitul metabolism bazal. Metabolismul bazal, numit si metabolismul energetic de repaus reprezinta bilantul energetic al unui organism aflat in repaus complet la o temperatura mare ambianta de 20 grade C dupa un post de 12-18 ore. Metabolismul bazal (MB) se exprima prin numarul de calorii degajate pe metru patrat de suprafata corporala timp de o ora. El variaza in functie de sex si varsta, avand valori mai mari la barbati fata de femei si la tineri fata de varstnici. MB se refera numai la energia necesara pentru intretinerea activitatii vitale in stare de repaus absolut, dar numeroase conditii pot mari consumul energetic. [continuare]

Ouale – bune sau rele?

Ouale – bune sau rele?

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Calitatile si contraindicatiile consumului de oua Deoarece suntem in perioada Pastelui este momentul perfect sa deschidem o discutie de multe ori controversata si anume despre oua si despre calitatile si contraindicatiile consumului de oua. La un moment dat oul a fost acuzat ca ingreuneaza digestia si ataca tenul, dar in zilele noastre medicii si dietologii i-au reabilitat imaginea pe buna dreptate. In cele ce urmeaza vom analiza tot ceea ce este pro si contra, astfel incat sa stim daca putem include oul in alimentatia noastra. Oul contine toate substantele necesare organismului ? Fals. Oul este intr-adevar un produs cu un continut ridicat de energie. In compozitia lui intra albumine, bioregulatori, cantitati mari de minerale (calciu si fier), vitaminele A, B1, B2 si acid nicotinic. insa din ou lipsesc hidratii de carbon si vitamina C. Oul este produsul cu cea mai mare cantitate de albumine ? Adevarat. Tocmai din acest considerent dietologii au luat albuminele care... [continuare]

Alegerea unui program de slabit

Alegerea unui program de slabit

Actualizat la data de: 18 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Potrivit studiilor realizate in Statele Unite, mai mult de jumatate dintre americani aleg sa urmeze o dieta pentru slabit. Pentru multi dintre acestia este dificil sa piarda mai mult de cateva kilograme, si putini reusesc sa ramana la greutatea obtinuta in urma unui program de slabit. Dificultatile intampinate la pierderea kilogramelor si mentinerea greutatii determina oamenii sa apeleze la un program de slabire comercial sau profesional. Despre programele comerciale de slabit se stie ca functioneaza numai in cazul persoanelor puternic motivate si constiente de faptul ca arderea rapida a caloriilor se face numai prin intermediul activitatii fizice zilnice. Ca orice decizie, si alegerea unui program presupune punerea in balanta a beneficiilor oferite de fiecare program de slabit, in caz contrar rezultatele se vor lasa mult asteptate! Alegerea unui program de slabit: ce trebuie sa urmaresc? Asigurati-va ca este optim pentru sanatatea dumneavoastra. Chiar daca... [continuare]

Regimul alimentar dupa colecistectomie

Regimul alimentar dupa colecistectomie

Actualizat la data de: 11 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In cazul unei patologii acute, sau degradarii starii de sanatate chiar si intr-o patologie cronica biliara sau intr-o litiaza a ductului biliar, aceasta trebuie extirpate in mod chirurgical, operatie care poarta denumirea de colecistectomie. Colecistectomia este urmata de o serie de indicatii si sfaturi medicale si alimentare in ceea ce priveste adaptarea pacientului la urmatoarea perioada in care vezica biliara nu mai exista. Colecistul Vezica biliara sau colecistul (in termeni populari fierea) este rezervorul surplusului de bila. Lichidul biliar sau bila este produsa si secretata de catre ficat si va fi stocata in aceasta vezicula biliara cu rolul de a fi eliminata de aici in duoden in timpul digestiei duodenale. Aceasta bila are rolul principal in metabolismul lipidic , adica de al arderii excedentului de grasimi ingerate. Desi exista si alte enzime care au rolul de a metaboliza lipidele, enzime care sunt eliminate si in alte organe decat cele din duoden sub... [continuare]

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Alcoolul, 'alimentul' toxic

Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Desi s-au cunoscut mereu efectele nocive ale consumului excesiv, omul a avut o atractie continua pentru bauturile alcoolice, din motive lesne de inteles. Au fost mitizate in multe dintre culturile lumii, utilizate ca remedii pentru diverse afectiuni, produse cu mestesug in majoritatea culturilor traditionale. „Alcoolul este viata si viata e alcoolul”, spun versurile unei cunoscute melodii… nu este deloc asa. Alcoolul este de fapt anti viata. Pentru ca suntem in luna sarbatorilor de iarna, iar acestea sunt legate indisolubil de o crestere a consumului de alcool, vom incerca, in cele ce urmeaza, sa demontam miturile legate de acesta. Bauturile alcoolice, sarace in substante nutritive Din start trebuie precizat ca termenul „aliment” defineste o substanta care contribuie la desfasurarea normala a proceselor metabolice, asigura materialul necesar constructiei de celule care le inlocuiesc pe cele uzate si aduce energia necesara proceselor... [continuare]

Alimentatia in timpul sarcinii

Alimentatia in timpul sarcinii

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O alimentatie sanatoasa si echilibrata creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos, putand chiar reduce riscul unor afectiuni cronice ce pot apare in primii ani ai copilariei. Cu toate ca mai exista inca multe persoane care cred in conceptia gresita conform careia fatul poate lua din corpul mamei toti nutrientii de care are nevoie indiferent daca ea are sau nu o alimentatie corespunzatoare, atat studiile efectuate cat si frecventa mare a copiilor dismaturi si cu malformatii congenitale nascuti in timpul foametei din al doilea razboi mondial, au dovedit contrariul. Lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are repercursiuni asupra dezvoltarii fatului. De aceea, in timpul sarcinii, mai mult decat oricand femeia trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata; in cazul in care femeia a avut o astfel de alimentatie si inainte de sarcina, sansele de a avea un copil sanatos cresc... [continuare]

Ti-e pofta de... cartofi prajiti? te facem noi sa-ti treaca

Ti-e pofta de... cartofi prajiti? te facem noi sa-ti treaca

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Gustosi, usor de preparat, satiosi, se gasesc pe toate drumurile, in toate fast-food-urile si in toate meniurile. Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca 25% din totalul legumelor consumate de americani este reprezentat de cartofii prajiti, facand din acestia cel mai consumat aliment vegetal. In Europa si, implicit, in tara noastra, situatia nu este diferita - cartofii sunt la putere. De ce nu ar trebui sa faca parte cartofii prajiti dintr-o dieta sanatoasa, afli in cele ce urmeaza. Valorile nutritive ale cartofului Cartoful poate fi considerat, fara rezerve, un aliment de baza, in ciuda ideii gresite conform careia ar fi sarac nutritiv. Un cartof copt de marime medie are: - 145 calorii, - 3 g proteine de cea mai buna calitate (cu toti aminoacizii esentiali), - 33 g glucide (amidon), - 0,15 g grasime, - 20 mg vitamina C (cca 1/3 din necesarul zilnic al unui adult), - vitamine din grupul B, - 14,2 mg acid folic (important in... [continuare]

Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem

Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem

Actualizat la data de: 03 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Este timpul pentru o doza de realitate pentru persoanele dependente de carne rosie. Un studiu recent, elaborat timp de 10 ani, a constatat ca persoanele care consuma 300 g de carne rosie pe saptamana sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de colon decat cei care consuma mult mai putin sau deloc. In continuare veti afla care sunt tipurile de carne recomandate pentru o viata sanatoasa. Tipuri de carne Chiar daca se spune ca nimic nu poate inlocui delicioasa friptura, exista o multime de alternative la fel de gustoase si mult mai sanatoase, care nu vor afecta colonul: • Carne de porc: 164.7kcal si 7.5g de grasime la 100 g de carne de porc slaba. Pentru mult timp, cotletul de porc era pe primul loc in lista medicilor ca fiind nociva pentru organism. Astzi insa, carnea de porc este "considerata", alt fel de carne alba - atunci cand este consumata in cantitati rezonabile (200 g), un cotlet de porc poate fi destul de bun pentru dvs. Daca preferati cotletul de porc,... [continuare]

Alcoolul etilic

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Descriere Etanolul, cel mai vechi drog utilizat, a fost consumat constant, inca de la inceputurile civilizatiei, fiind folosit, de-a lungul timpului, ca aliment, medicament sau in scopuri religioase si sociale. A fost considerat un dar al zeilor (credinta care a persistat de-a lungul secolelor). Desi era privit ca tamaduitor si tonic al organismului, abuzul era incriminat, iar cei care abuzau de alcool erau priviti ca niste pacatosi (victime ale propriei lor lipse de tarie). Primele bauturi alcoolice au fost cele de fermentatie naturala, vinul si berea; distilarea a aparut prima data in cursul secolelor VIII - IX, dar obtinerea whiskey-ului a devenit curenta la sfarsitul anilor 1500. Etimologic, cuvantul "alcool" provine de la verbul ebraic kakhal (a vopsi, a pudra), asociere de idei cu pulberea colorata folosita in acea vreme, avand proprietatea de a fi usor antrenabila in aer, "volatila"; in forma actuala, termenul este adus se pare de arabi, care au adaugat cuvantului cohl... [continuare]

Uleiul de palmier

Uleiul de palmier

Actualizat la data de: 20 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni. Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive. Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia. Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier - Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi. Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori... [continuare]

Salata verde, beneficii pentru sanatate

Salata verde, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 09 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele. Acesta leguma este de obicei consumata in stare proaspata, alaturi de alte legume sau in sandwichuri. Bogata in substante nutritive, salata verde ofera celor care o consuma multiple beneficii nutritive si pentru sanatate. Salata verde ajuta la tratarea constipatiei Nivelul ridicat de celuloza din salata verde ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale. Adaugati peste salata verde suc de lamaie, de menta si miere de albine pentru tratarea dispepsiei, starii de greata, varsaturilor, indigestiei, icterului si a hemoroizilor. Salata verde amelioreaza insomnia si durerile de cap Salata verde contine o substanta numita lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea, poate fi folosita pentru tratarea [continuare]

Beneficiile sucului de portocale

Beneficiile sucului de portocale

Actualizat la data de: 09 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucul de portocale ramane unul dintre sucurile cel mai des consumate, mai ales la micul dejun. Sucurile din citrice au fost evaluate mult timp pentru proprietatile lor antioxidante si nutritive. S-a dovedit stiintific ca sucurile din citrice in special cele din portocale aduc multe beneficii sanatatii, gratie bogatiei lor de vitamine si minerale. Vitamina C Consumand putin doua pahare de suc de portocale pe zi, poate creste concentratia de vitamina C din organism cu 40-64%. Vitamina C este o vitamina esentiala care nu poate fi sintetizata de corpul uman, un antioxidant important, o substanta care protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule ce pot provoca leziuni ale tesuturilor si imbatranire precoce. Gratie vitaminei C pe care o contine si rolului [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Actualizat la data de: 24 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Comunitate medicala

Ce ma fac

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Afectiuni uterine

...buna sunt din Spania si maine sotia mea va fi operata (dupa analize in prealabil) si va fi scos uterul avand fibroame(nu stiu daca asa se numesc) si uterul marit ca o sarcina de trei luni, operatia nu stiu de este laparoscopia sau clasica, totul ok pana aici...ce facem cu postoperatoriul, ce mananca ce tre sa bea, ce sa fac pentru ea..., sunt sigur ca i se va spune ce tre sa faca dar eu as vrea sa-mi raspundeti repede.....voi stiti care ati mai patit sau sunt sigur ca ai si medici care citesc site-ul, spuneti ce sa fac in afara de dragoste si afectiune, astea sunt din start baza....repede ajutor! [continuare]

Comunitate medicala

Orocil lido

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Sarcina

Orocil Lido este un medicament pe care l-am luat din Grecia in luna de miere pentru dureri de gat provocate de aerul conditionat de pe autocar. Am fost la medicul de familie si mi-a spus ca am simptome care ar putea indica inceputul unei sarcini. Eu as vrea sa va intreb daca am motive de ingrijorare pt ca am luat acest medicament (2 pastile) in acest interval de cand am simptomele de sarcina. Pe prospect zice ca nu a fost testat pe animale si ca se recomanda sa nu se administreze in primul trim de sarcina. Din pacate, oricat am fost de atenta, acesta mi-a scapat pt ca nu ma gandeam ca poate avea interdictie in acest caz. Daca cunoaste cineva acest medicament il rog sa imi dea un sfat. Multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

Ingrasara

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Ciclul menstrual

cum fac sa ma ingras?ajutati-ma va rog,sunt disperata....am un 1,63 si 47 de kg...deci practic sunt subponderala.... [continuare]

Am fost diagnosticata cu steatoza hepatica.Analizele nu au fost bune.am inceput regimul si am observat ca am dureri de ficat,in partea dreapta ,sub coaste,destul de des .Am slabit 3 kg .care poate fii cauza durerilor ,eu tinand regim ?este voie consumul de ceai verde? Este obligatoriu sa iau hepatoprotector in timpul regimului? [continuare]

Comunitate medicala

Ajutor

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

sotul meu are 26 ani, 1,70 inaltime si 100 kg. intotdeauna a fost mai plinut , insa in urma cu 8 luni a luat timp de 7 zile "pastila de slabit" la care a renuntat cand a aflat ce contine, cand a inceput sa ia pastila avea 84 kg acum a ajuns la 100, si pare ca si apa se pune pe el. ce dieta ar putea urma ptr a ajunge la kg necesare inaltimii lui? Va multutmesc [continuare]

Comunitate medicala

Diabet

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

as dori sa stiu daca pot consuma produse de soia fiind diagnosticata cu diabet tip 2 [continuare]

buna ziua ! tatal meu in varsta de 56 de ani a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid keratinizant bine diferentiat esofag superior . la tomografie celelalte organe au iesit curate deci cancerul este localizat . dupa tratament oncologic tumora s-a redus destul de bine iar medicul chirurg ne-a spus ca poate opera . din cate am auzit aceasta operatie este extrem de dificila si riscanta , am nevoie de un sfat va rog in legatura cu operatia , despre cum se face , cat este de sigura daca sa o facem sau nu , va rog din suflet sa ma indrumati !!!!!!!! [continuare]

Comunitate medicala

???

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

imi spuneti si mie va rog daca banana ingrasa???? [continuare]

Comunitate medicala

Oare ce o fi ?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Am primit diagnosticul de "malformatie veziculara" dar nu stiu ce inseamna. Va rog sa-mi spuneti ce este ? As dorii sa-mi raspunda is un medic specialist. [continuare]

As dori sa stiu cum se interpreteaza un examen ecografic.......ECHO ABDOMEN/143, FICAT MARIT DE VOLUM CU ECHOSTR STEATOZVCO VP.=12,7MM, PANCREAS NEOMOGEN, GREU VIZIBIL, PROSTATA VOL.=21ML. Multumesc, [continuare]

Buna, am si eu o problema am 26 de ani si in urma cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Problema mea este ca nu reusesc sa mai pierd din greutate, sunt convins ca sunt foarte multi diabetici care au aceasta problema si mai greu este ca nu poti sa ti o cura de slabire. As fi foart recunoscator daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cum sa scap de Kg in plus. Va multumesc [continuare]

Pagina 4 din 7 (193 rezultate)