Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

fenilalanina

100 moduri prin care putem stimula activitatea creierului

100 moduri prin care putem stimula activitatea creierului

Actualizat la data de: 13 Septembrie 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Nu exista persoana care sa nu isi doreasca sa fie mai creativa, mai sensibila, mai productiva, sa exceleze in tot ceea ce face, insa din cauza haosului si a stresului de zi cu zi, este foarte greu de atins intregul potential de activitate al creierului.  Mediul inconjurator Patrunderea in mediul inconjurator se face cu toate simturile, pentru ca persoana sa devina un bun ascultator si sa observa toate detaliile si frumusetile naturii. 1. Ascultarea - devenind un bun ascultator veti reusi sa identificati toate subtilitatile care definesc personalitatea cuiva sau care contribuie la solutionarea unei probleme. Persoana va deveni mai constienta pe mediul in care traieste si de tendintele naturale de evolutie. 2. Pauza - pentru a preveni epuizarea este indicat sa plecati cu cateva ore mai devreme de la serviciu sau sa va luati cateva zile libere pentru a va relaxa si pentru a va recapata linistea interioara. 3. Vizualizarea ghidata - aceasta tehnica de... [continuare]

Tipuri de boli metabolice

Tipuri de boli metabolice

Actualizat la data de: 25 Iulie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Alimentele consumate sunt descompuse in cadrul organismului in componente mai simple de proteine, grasimi si carbohidrati. Aceasta descompunere a alimentelor complexe in compusi mai simpli se numeste metabolism.  Atunci cand procesul normal al metabolismului este perturbat din cauza unei afectiuni mostenite sau dobandite, apar tulburarile metabolice.  Exista diferite tipuri de boli metabolice care afecteaza mai multe milioane de oameni din intreaga lume. Iata mai jos tipuri si exemple de afectiuni care intra in categoria tulburarilor metabolice. Ce este metabolismul si cum se realizeaza Metabolismul este un proces continuu. Daca o persoana mananca, doarme, alearga sau se afla in repaus, metabolismul lui functioneaza. Metabolismul ia parte la numeroase functii ale organismului, cum ar fi vindecarea unor leziuni, reglarea temperaturii corpului, crearea de noi celule si eliminarea toxinelor din organism. Metabolismul incepe sa functioneze in... [continuare]

Sfaturi pentru a creste nivelurile de dopamina

Sfaturi pentru a creste nivelurile de dopamina

Actualizat la data de: 19 Februarie 2025

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Ce este dopamina? Dopamina reprezinta unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori de la nivelul sistemul nervos. Dopamina are rol in transmiterea informatiei intre neuronii creierului, fiind implicata in procese precum memoria, atentia, miscarile corpului si chiar mentinerea motivatiei. Atunci cand dopamina este eliberata in cantitati mari, ea creeaza sentimente de placere, acest lucru ducand la incercarea individului de a repeta un comportament specific. Nivelurile scazute ale dopaminei sunt legate de o motivatie redusa si de un entuziasm scazut pentru lucruri care ar provoca placere majoritatii oamenilor. Nivelurile de dopamina sunt, de obicei, bine gestionate de catre sistemul nervos, dar exista unele lucruri pe care le puteti face pentru a creste aceste niveluri in mod natural. Totusi, pot aparea si dezechilibre mai grave ale nivelurilor de dopamina care cer interventie specializata si nu pot fi gestionate numai prin metode naturale. Modalitati de a... [continuare]

Abc-ul aminoacizilor. care sunt alimentele care ii contin?

Abc-ul aminoacizilor. care sunt alimentele care ii contin?

Actualizat la data de: 21 Mai 2019

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Cat de importanti sunt aminoacizii Aminoacizii sunt compusi chimici sau asa-numitele "caramizi" ce alcatuiesc proteinele. Ei contin in proportie de 16% azot, iar din acest punct de vedere se deosebesc de zaharuri si acizi grasi care nu contin azot. Pentru a intelege mai bine cat de importanti sunt ei pentru viata, trebuie sa cunoastem importanta proteinelor - ce sunt elemente necesare fiecarei celule vii din organism, iar - dupa apa - aceste proteine constituie cea mai mare parte a corpului. In corpul uman, substantele proteice intra in alcatuirea muschilor, ligamentelor, tendoanelor, glandelor, organelor, unghiilor, firului de par, dar si alte multe fluide vitale din organism, fiind implicate si in cresterea si dezvoltarea osoasa. Enzimele si hormonii care au rol de a cataliza si regla majoritatea proceselor din organism sunt proteine, iar, pe langa asta, tot proteinele intervin si in schimburile de nutrienti intre fluidele intercelulare si tesuturi, sange sau limfa, regland... [continuare]

Indulcitorii artificiali - sanatosi sau nu?

Indulcitorii artificiali - sanatosi sau nu?

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2019

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce sunt indulcitorii artificiali Indulcitorii artificiali se gasesc sub diverse forme in comert si ii consumam uneori fara sa ne dam seama deoarece sunt introdusi in majoritatea dulciurilor, alimentelor, sucurilor chiar daca pe ambalaj scrie ca nu contin conservanti, coloranti sau potentiatori de gust. Mai sunt numiti si indulcitori de sinteza sau edulcorantii intensivi deoarece au o putere de indulcire cuprinsa intre 100-600 ori mai mare fata de zaharul obisnuit ceea ce ne duce din start cu gandul ca nu sunt atat de utili organismului, chiar daca aportul lor caloric este nesemnificativ. Ne putem gandi ca sunt sanatosi deoarece folosim o cantitate mai mica pentru a indulci o cana de cafea, comparativ cu 2-3 lingurite de zahar, insa gustul este perceput mult mai dulce, chiar daca nu modifica glicemia in raport cu cantitatea de zahar consumata. Principalii indulcitori artificiali 1. Zaharina Este cel mai vechi indulcitor sintetic, descoperit de un chimist in anul 1880, dar in... [continuare]

Informatii esentiale despre bolile metabolice la copii

Informatii esentiale despre bolile metabolice la copii

Actualizat la data de: 09 Martie 2022

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Digestia copiilor Bolile metabolice la bebelusi afecteaza modul in care sugarii digera alimentele si le transforma in combustibil pentru organism. Acestor sugari le pot lipsi anumite enzime digestive care le permit oamenilor sa foloseasca anumiti nutrienti. Ca urmare, bebelusii pot deveni slabi, letargici si pot dezvolta probleme digestive. Cu toate acestea, simptomele variaza foarte mult in functie de afectiunea specifica. Bolile metabolice la copii sunt rare si sunt adesea genetice, iar medicii examineaza copiii pentru o serie de astfel de boli in primele doua zile dupa nastere. Acest articol analizeaza bolile metabolice la copii, oferind informatii esentiale despre cauzele, simptomele si optiunile de tratament disponibile. Bolile metabolice la sugari Bolile metabolice la sugari sunt afectiuni care afecteaza modul in care organismul foloseste alimentele si le transforma in energie. Unele dintre aceste boli pot fi grave si nu trebuie trecute cu vederea. Daca nu sunt tratate,... [continuare]

De cate proteine ​​are nevoie o persoana?

De cate proteine ​​are nevoie o persoana?

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Proteinele sunt o parte importanta a oricarei diete. Cantitatea de proteine de care are nevoie un individ depinde de varsta si sex. Proteina este o parte a fiecarei celule din organism. Ajuta organismul sa construiasca si sa repare celulele si tesuturile. Proteina este o componenta majora a pielii, muschilor, oaselor, organelor, parului si unghiilor. Potrivit Food and Drug Administration, majoritatea oamenilor din Statele Unite primesc suficiente proteine din dieta lor pentru a-si satisface nevoile. Ce este proteina? Proteina este unul dintre cei trei macronutrienti, care sunt nutrienti de care organismul are nevoie in cantitati mai mari. Ceilalti macronutrienti sunt grasimile si carbohidratii. Proteina este formata din lanturi lungi de aminoacizi. Exista 20 de aminoacizi. Ordinea specifica a aminoacizilor determina structura si functia fiecarei proteine. Cei 20 de aminoacizi pe care organismul ii foloseste pentru a crea proteine sunt: Alanina, arginina,... [continuare]

Bolile hepatice genetice - diagnostic, tipologie, tratament

Bolile hepatice genetice - diagnostic, tipologie, tratament

Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2024

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Ce sunt bolile hepatice genetice Bolile hepatice ereditare sunt afectiuni cauzate in general de un defect sau o mutatie in diferite gene care codifica fie enzime, fie proteine de transport, rezultand in modificarea metabolismului la nivelul celulei hepatice. Tipologie Desi atentia medicala este centrata pe cauzele mai frecvente de afectare hepatica cronica, precum hepatitele virale, consumul de alcool sau ficatul gras nonalcoolic, este important ca medicul specialist sa fie capabil sa identifice si sa managerieze eficient afectiunile hepatice genetice. Desi rare, acestea pot fi responsabile nu numai de alterarea anatomiei si functiei hepatice, chiar precoce in viata, cat si de afectarea altor organe, ducand in final la complicatii semnificative, amenintatoare de viata. Printre cele mai cunoscute afectiuni genetice ale ficatului regasim: Boala Wilson, o boala autozomal recesiva, caracterizata prin afectarea unei gene responsabile de codificarea unei proteine care regleaza... [continuare]

Humus - beneficii si retete sanatoase

Humus - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 18 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are textura si consistenta similare cu cele ale untului de arahide, fiind consumat cu precadere in tari precum Siria, Israel, Turcia, Grecia, Cipru si Lebanon. Popularitatea humusului nu deriva doar din gustul sau delicios, ci si din proprietatile sale nutritionale exceptionale. Beneficiile humusului pentru sanatate Ingredientele folosite la prepararea humusului sunt cele care dau acestui preparat numeroase beneficii importante pentru sanatate. Principalele alimente folosite in procesul de gatire a humusului sunt nautul (leguma foarte bogata in proteine si cultivata in Orientul Mijlociu de mii de ani), sosul tahini (o pasta moale de susan, cu o aroma foarte intensa), zeama de lamaie, usturoi proaspat, ardei iute si ulei de... [continuare]

Cei mai buni inlocuitori ai zaharului

Cei mai buni inlocuitori ai zaharului

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata si sanatoasa, propice longevitatii, permite consumul zaharului in cantitati mici, preferabil sub forma de inlocuitori care nu aduc multe deservicii sanatatii. Substituentii zaharului satisfac nevoia perceperii gustului dulce, controland totodata aportul de carbohidrati si nivelul glucozei din sange. Exista o gama larga de inlocuiri ai zaharului, insa nu toti sunt lipsiti de calorii. Mai mult decat atat, diferenta dintre acesti indulcitori o face impactul lor asupra nivelului de glicemie, precum si natura lor nutritiva sau lipsita de valoarea nutritionala. Indulcitorii non-nutritivi nu furnizeaza calorii si nu produc schimbari la nivelul indicelui glicemic. Ce sunt inlocuitorii zaharului Inlocuitorii zaharului sunt aditivi alimentari care multiplica efectul zaharului asupra gustului, furnizand o cantitate mai mica de energie decat acesta. Unii indulcitori sunt naturali, pe cand altii sunt de natura sintetica, de aceea poarta numele de indulcitori... [continuare]

Adevarul despre indulcitorii artificiali: te ajuta sa slabesti sau iti afecteaza sanatatea?

Adevarul despre indulcitorii artificiali: te ajuta sa slabesti sau iti afecteaza sanatatea?

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

Cand te hotarasti sa tii o dieta de slabire, este bine sa consulti medicul nutritionist si sa nu mananci fara indrumare, alegand din rafturile hipermarketului alimente dietetice si bauturi cu indulcitori artificiali. Este drept ca acestea contin mai putine calorii, insa efectul lor pe termen lung asupra organismului nu este unul benefic. Expertii au descoperit ca indulcitorii artificiali cresc apetitul, conducand in final spre efectul opus: in loc sa slabesti, te vei ingrasa mai mult. Ce sunt indulcitorii artificiali? Indulcitorii artificiali sunt substante chimice care asigura alimentelor un gust dulce, fara a genera un numar mare de calorii. Ei sunt folositi pe scara larga in industria alimentara, pentru a intampina nevoia acelor consumatori preocupati de mentinerea greutatii corporale. Totodata, indulcitorii sunt utilizati de catre persoanele bolnave de [continuare]

Cele mai periculoase alimente pentru creier

Cele mai periculoase alimente pentru creier

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Creierul tau este cel mai important organ al corpului. Controleaza bataile inimii, respiratiile plamanilor si aproape toate sistemele corpului tau. De aceea, este esential sa mentinem creierul in conditii optime de functionare cu o dieta echilibrata. Alimente cu efecte negative asupra creierului Unele alimente pot avea efecte negative asupra creierului, afectand memoria si dispozitia, crescand astfel riscul de dementa si depresie. Din fericire, putem reduce acest risc prin eliminarea/reducerea din dieta a urmatoarelor alimente. Bauturile bogate in zahar Bauturile carbogazoase, bauturile energizante sau chiar sucurile naturale din fructe contin o cantitate mare de zahar adaugat si depasesc cu mult necesarul zilnic de glucide. Aceste bauturi nu numai ca iti vor mai adauga cativa centimetri in talie, dar pot afecta sanatatea creierului, prin cresterea riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 – care, la randul lui, mareste posibilitatea... [continuare]

Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele

Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele

Actualizat la data de: 28 Februarie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Bauturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apa, cafeina si un agent aromatizat. Exista totusi posibilitatea ca si in aceste bauturi sa se gaseasca suc de fructe sau alcool - sub 0.5% din volumul total pentru ca bautura sa fie incadrata in sectorul bauturilor non-alcoolice. Deoarece majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul acestor bauturi, in cele ce urmeaza va prezentam 15 efecte secundare grave. 15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. 1. Nu detin proprietati nutritive In aceste bauturi nu exista... [continuare]

Vitamine si substante nutritive pentru cresterea parului

Vitamine si substante nutritive pentru cresterea parului

Actualizat la data de: 17 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta sanatoasa, bogata in proteine, apa, fructe si legume proaspete este esentiala pentru a mentine aspectul sanatos si lucios al parului. Parul este alcatuit in principal din proteine (97%); deci, daca adoptati un stil sanatos de viata, nu doar organismul ci si parul dvs. va beneficia de acest lucru. Cand in organism exista un deficit de vitamine, implicate direct in sanatatea parului, acesta va arata lipsit de stralucire si degradat indiferent cat de des il spalati, daca folositi sau nu balsam, produse de ingrijire profesionale etc. Suplimentele nutritionale care contin vitaminele necesare pentru cresterea si stralucirea parului pot fi achizitionate din farmacii si din magazinele specializate. Stimularea cresterii parului Combinatia dintre proteine si o dieta bogata in vitamine va permite organismului sa produca si sa pastreze aspectul sanatos si lucios al podoabei dvs. capilare. Alimentatia de baza compusa din proteine va face firul de par mai gros, mai... [continuare]

Spirulina

Spirulina

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce este spirulina? Spirulina este o alga in forma de spirala bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile naturale alcaline din America de Sud si Africa. Timp de secole acasta planta a reprezentat o parte importanta a regimului alimentar al multor comunitati. Din 1970 spirulina a fost din ce in ce mai mult studiata si cunoscuta, fiind utilizata pe scara larga ca supliment alimentar. Spirulina are un continut ridicat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decat cel intalnit in carnea de peste sau cea de vita - si multiple vitamine (depaseste cu 3-4 ori cantitatea de vitamina B12 intalnita in ficatul de animale) care lipsesc in mod normal in cazul unei diete vegetariene. Spirulina contine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decat morcovii si de 40 de ori decat spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic... [continuare]

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Actualizat la data de: 06 Octombrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Contrar informatiilor pe care le-ati primit probabil pana acum, nu exista o dieta diabetica in sine – si asta este o veste buna! Dieta recomandata diabeticilor pentru a controla glucoza din sange (sau glicemia) este indicata pentru cei cu diabet dar este recomandata pentru oricine altcineva. Aceasta inseamna ca dumneavoastra si familia dumneavoastra puteti manca aceleasi alimente sanatoase atunci cand este ora mesei. Totusi, pentru persoanele cu diabet, cantitatea totala de carbohidrati consumata zilnic trebuie monitorizata cu multa atentie. Dintre diferitele componente nutritive – carbohidrati (glucide), lipide si proteine – carbohidratii au cea mai mare influenta asupra nivelului de zahar in sange. Cele mai multe persoane cu diabet trebuie, de asemenea, sa monitorizeze ingestia zilnica de grasimi si proteine. Pentru a avea controlul nivelului de zahar in sange, trebuie sa alegeti o mancare sanatoasa, sa faceti zilnic exercitii fizice si sa va luati... [continuare]

Beneficii oferite de consumul de soia

Beneficii oferite de consumul de soia

Actualizat la data de: 08 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai importante studii realizate recent au fost cele care au descoperit fitochimicalele si beneficiile pe care soia le aduce organismului uman - printre acestea se afla: imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si osos, prevenirea cancerului si ameliorarea simptomelor de la menopauza. Soia este singura sursa naturala de aminoacizi esentiali – valina, leucina, lizina, treonina, metionina, histidina, izoleucina, triptofanul si fenilalanina. Pe langa acesti amonoacizi, soia mai contine: - calciu, - fier, - zinc, - fosfor, - magneziu, - complexul de vitamine B, - fibre si acizi grasi omega-3. 1. Afectiunile cardiovasculare Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din organism. Acest efect asupra afectiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 cand au fost publicate rezultatele de la 38 de studii clinice, care sustineau ca proteinele din soia reduc nivelul... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor

Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor

Actualizat la data de: 11 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional. Pe langa faptul ca sunt delicioase, migdalele ofera multiple beneficii sanatatii. Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina, zinc. In plus, o portie de migdale contine aceeasi cantiate de antioxidanti ca o portie de broccoli. Rolul migdalelor in mentinerea sanatatii Printre calitatile pe care migdalele le ofera sanatatii se numara: - infrumusetarea pielii - daca in rutina de ingrijire a pielii introduceti masajul pielii cu ulei sau lapte de migdale, pielea dvs. va deveni mai moale, mai supla si mai frumoasa. Pentru ca laptele de migdale are proprietati antioxidante, va incetini procesul imbatranirii pielii si va ajuta la intinerirea pielii. - cresterea... [continuare]

Ce este Acetilcisteina Arena si pentru ce se utilizeaza Acetilcisteina apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice si este utilizata la fluidizarea secretiilor bronsice excesive sau vascoase din afectiunile bronsice si pulmonare acute (bronsita acuta, bronsiectazii, in acutizarile bronhopneumopatiei cronice si in mucoviscidoza). Mod de administrare Afectiuni bronsice acute insotite de tulburari ale secretiei bronsice: Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 7 ani: doza uzuala este de 600 mg acetilcisteina pe zi, in trei prize a 200 mg la fiecare 8 ore. Copii cu varsta intre 2 si 7 ani: doza uzuala este de 400 mg acetilcisteina pe zi, in doua prize a 200 mg la fiecare 12 ore. Copii cu varsta intre 1 luna si 2 ani: doza uzuala este de 200 mg acetilcisteina pe zi, in doua prize a 100 mg la fiecare 12 ore. Complicatii pulmonare ale mucoviscidozei: Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 7 ani: doza uzuala este de 200 - 400 mg acetilcisteina la fiecare 8... [continuare]

Comunitate medicala

Aminoacizi aa

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hepatita

Buna ziua! Am mai mult o curiozitate in legatura cu niste aminoacizi. Am observat ca foarte multe medicamente, prescrise de medici, contin L-Arginina, L-ornitina si altele. Inainte sa contactez virusul asta faceam destul de multa miscare si am folosit anumiti suplimenti nutritivi printre care si aminoacizi pe care-i foloseam pentru regenerarea tesuturilor. Eu acum am nevoie de regenerare a ficatului. Si ma uit la aminoacizii de mai jos si as vrea totusi sa gasesc pe cineva care poate sa-mi vorbeasca despre ei efecte nocive asupra organismului sau poate ca nu sunt efecte nocive si ar putea sa ma ajute. Avand in vedere ca nu sunt medicamente nici un medic nu-mi va spune sa-i iau si nici nu-i va privi cu incredere. Fac analize din 10 in 10 zile, urmaresc transaminazele, si ma bate un gand sa fac un mic experiment vreo 10 zile cu aminoacizii respectivi, pana la urma sunt folositi pentru regenerare. As prefera o parere de la o persoana care chiar cunoaste fiecare aminoacid din... [continuare]

Comunitate medicala

Suplimente

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Suplimente nutritive

Buna ziua, am 16 ani , 60 kg, 1,85 m si am inceput sa fac fitness de 1 saptamana. As vrea sa iau un mass gainer sau un proteine . Are ceva daca iau? Imi pot face rau. Produsul pe care vreau sa il iau contine Amino Acid (EAAs),Amino Acid (CAAs) ,Amino Acid (NAAs),Triptofan , Arginina ,Acid Aspartic,Treonina,Tirozina , Glicina ,izoleucina,Histidina , Alanina ,Leucina,Prolina ,Lisina,Acid-Glutaminc,fenilalanina si Metionina. http://*** Multumesc anticipat [continuare]

Pagina 3 din 4 (92 rezultate)