Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

colesterol hdl scazu

Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2025

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul face parte dintr-o anumita categorie de lipide insolubile in apa, necesar functionarii optime a organismului. Datorita caracterului insolubil, acesta nu se dizolva si are nevoie de proteine transportoare catre celulele organismului. In functie de densitatea proteinelor transportoare, colesterolul prezinta doua fractiuni, LDL-colesterol si HDL- colesterol. HDL- HDL HDL-colesterol( colesterolul bun) are proprietatea de a impiedica ateromatoza( depunerea lipidelor la nivelul vaselor si formarea placii de aterom), iar o valoare scazuta se asociaza cu un risc cardiovascular crescut de boala cardiovasculara. LDL-colesterol (colesterolul rau) favorizeaza procesul de ateromatoza si nivele crescute se asociaza cu un risc mare de boala cardiovasculara. Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de exemplu) si... [continuare]

Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

Actualizat la data de: 12 Iulie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Riscul cardiovascular poate fi inteles ca posibilitatea ca o persoana sa dezvolte o afectiune cardiovasculara cu potential fatal sau non-fatal intr-un anumit interval de timp. Printre factorii clasici de risc se enumera:varsta, sexul, ereditatea, fumatul, alcoolul, obezitatea, hipertensiunea arteriala, dislipidemia, diabetul zaharat, sedentarismul, factori psihosociali; dintre noii factori de risc enumeram homocisteina, lipoproteina (a), factorii proinflamatori, factorii protrombotici. Factorii de risc majori modificabili Acest articol isi propune sa ofere informatii cu privire la factorii majori de risc modificabili. 1. dislipidemia – dezordini legate de colesterol, trigliceride si lipidele totale din ser 2. fumatul 3. hipertensiunea arteriala esentiala 4.diabetul zaharat 5. sedentarismul 6. obezitatea 7. factorii de risc psihosociali – stresul. Dovezile cele mai puternice de asociere a unor factori de risc cu boala coronariana ischemica (BCI) sunt... [continuare]

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace

Actualizat la data de: 13 Martie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Cu toate acestea, organismul are nevoie doar de o cantitate mica de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima(arterele coronare), ingustandu-se astfel lumenul vascular, iar fluxul sangvin spre tesutul... [continuare]

Ce putem schimba pentru a tine bolile cardiovasculare la distanta?

Ce putem schimba pentru a tine bolile cardiovasculare la distanta?

Actualizat la data de: 25 Martie 2024

Dr. Sebastian Pale
Medic cardiolog

Generalitati Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate in intreaga lume. Preventia acestor patologii este tintita catre modificarea factorilor de risc cardiovascular (ateroscleroza, colesterol, hipertensiune, diabet, sindrom metabolic, fumat, sedentarism etc.). Identificarea si tratarea acestor factori de risc reduce substantial rata de evenimente cardiovasculare. Fumatul de tigarete creste incidenta bolilor cardiovasculare, precum si mortalitatea asociata bolii coronariene. Studii observationale au aratat ca sevrajul (intreruperea) fumatului reduce riscul de evenimente coronariene in cateva luni. Recomandari Dupa 3-5 ani de renuntare la fumat, riscul de a dezvolta o patologie cardiaca este egal cu al unui nefumator. In cazul unui pacient fumator este important ca acesta sa se documenteze cu privire la riscurile pe care fumatul le aduce si trebuie indrumat catre programe de renuntare la fumat. Astazi sunt disponibile o serie de metode prin care un individ... [continuare]

Metode simple de a preveni un infarct

Metode simple de a preveni un infarct

Actualizat la data de: 28 Februarie 2019

Dr. Liudmila Frunza
Cardiologie

Generalitati Pe plan mondial, infarctul este principala cauza a mortalitatii. Nu mergeti pe premisa ca inima dumneavoastra este sanatoasa si sunteti in afara oricarui pericol, ci incercati mai bine sa preveniti un astfel de eveniment. Asadar, considerati ca sunteti perfect sanatos. Cereti-i medicului dumneavoastra sa va masoare tensiunea; este posibil sa aveti tensiunea marita fara sa constientizati acest lucru. Daca apare aceasta situatie, urmati un tratament. De cele mai multe ori, o valoare usor crescuta a tensiunii nu necesita tratament medicamentos imediat, ci mai degraba o schimbare a stilului de viata, prin reducerea stresului, o dieta corespunzatoare si exercitii fizice regulate. Sfaturi pentru prevenirea unui infarct: 1. Renuntati la fumat Desi toata lumea constientizeaza efectele daunatoare ale fumatului asupra organismului, fumatorii par sa nu fie afectati de acesta realitate. Fumatul este un factor de risc major de boala coronariana si creste considerabil riscul... [continuare]

Sanatatea femeii dupa 40 de ani

Sanatatea femeii dupa 40 de ani

Actualizat la data de: 21 August 2024

Dr. Gabriela Cristescu
Medic primar Medicina de familie

Sanatatea femeii dupa 40 de ani Dupa 40 ani, in organismul femeilor au loc multe transformari care preced menopauza. Este important ca fiecare femeie sa stie cat mai multe despre corpul sau si despre aceasta noua perioada din viata. Nu priviti menopauza ca pe o afectiune! Este doar o alta etapa din viata. Si pentru ca ne dorim ca aceasta sa fie una cat mai usoara si lipsita de probleme, va propunem un plan personalizat pentru bilantul starii de sanatate, urmat de o atenta supraveghere de specialitate sub indrumarea unui consilier medical personal. Mamografia 1. Mamografia - ecografia mamara bilaterala Chiar daca pacienta isi autoexamineaza sanii in mod regulat, dupa o anumita varsta sunt recomandate investigatiile de specialitate. Astfel, majoritatea medicilor le recomanda femeilor cu varsta cuprinsa intre 40-50 ani sa isi faca o mamografie pentru a prevenii aparitia cancerului mamar. Analiza zaharului din sange 2. Analiza zaharului din sange – glicemia; profil... [continuare]

Hipertrigliceridemia

Hipertrigliceridemia

Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2021

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Trigliceridele sunt un tip de grasimi ce se gasesc in sange. Ele constituie o sursa majora de energie, iar in organismul uman grasimile se gasesc cel mai frecvent sub aceasta forma. Dupa luarea mesei, organismul utilizeaza caloriile necesare pentru obtinerea rapida de energie. Caloriile in plus sunt transformate in trigliceride si, ulterior, sunt depozitate in celulele adipoase (celulele ce compun stratul de grasime) pentru a putea fi utilizate mai tarziu. Caloriile in exces sunt depozitate sub forma de grasime, indiferent de tipul de alimente consumate – grasimi, carbohidrati sau proteine. Daca in mod constant sunt consumate mai multe calorii decat necesarul atunci este posibil ca nivelul trigliceridelor din sange sa creasca. In cantitati normale, trigliceridele sunt utile organismului pentru asigurarea starii de sanatate. Nu se stie exact daca atunci cand nivelul trigliceridelor creste se accentueaza in mod direct riscul pentru boli cardiace. Dar... [continuare]

Dementa vasculara

Dementa vasculara

Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2024

Dr. Oancea Madalina Elena
Medic rezident Neurologie

Generalitati Dementa vasculara este una din cele mai des intalnite forme de dementa, ocupand locul doi dupa boala Alzheimer. Conditia este cauzata de reducerea cronica a fluxului de sange la nivelul creierului, de obicei, ca rezultat al unui accident vascular cerebral sau a unor serii de accidente vasculare cerebrale. In multe dintre cazuri, accidentele vasculare cerebrale sunt atat de minore, incat unele dintre simptome ar putea fi dificil de observat. Acestea sunt cunoscute drept accidente vasculare cerebrale tacute, dar in timp, gradul de afectare se accentueaza fapt ce duce la pierderi de memorie, confuzie si alte semne de dementa. Dementa vasculara reprezinta o provocare pentru cei afectati de aceasta, cat si pentru ingrijitorii lor. Prin intelegerea conditiei si dorinta de a face schimbari importante in stilul de viata este posibila prevenirea a noi blocaje si compensarea leziunilor creierului deja prezente. Dementa vasculara Dementa vasculara se refera la... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Actualizat la data de: 17 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Uleiul de krill si drojdia de orez rosu sunt doua suplimente naturale tot mai studiate pentru efectele lor benefice asupra sanatatii cardiovasculare. Cercetarile arata ca aceste substante pot contribui la scaderea colesterolului „rau” (LDL) si a trigliceridelor, ajutand la prevenirea bolilor de inima. - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii... [continuare]

Colesterol total 233,LDL 147,lipide totale 694.3, hemoglobina erotricitara 34, pacientul 56 ani [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange, care ii sunt proprii, fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma activa,... [continuare]

Esti predispus la diabet de tip 2?

Esti predispus la diabet de tip 2?

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Diabetul este o boala caracterizata prin valori anormale ale glucozei din sange. Persoanele diabetice manifesta probleme in transformarea alimentelor in energie. Dupa masa, alimentele sunt descompuse in glucoza, preluata de fluxul de sange. Pentru transformarea glucozeiin energie, organismul are nevoie de insulina, hormon produs de pancreas. Diabetul de tip 2 se dezvolta atunci cand celulele din muschi si ficat nu utilizeaza corespunzator insulina sau pancreasul nu produce insulina suficienta pentru a satisface nevoile organismului. Ca rezultat, cantitatea de glucoza din sange creste, in vreme ce celulele nu primesc suficienta energie. In timp, nivelul mare de glucoza din sange afecteaza nervii si vasele de sange, ducand la complicatii precum bolile cardiovasculare, afectarea vederii, boli renale, probleme ale sistemului nervos, etc. Poate fi prevenit diabetul de tip 2 Cercetarile au demonstrat ca persoanele cu risc de diabet pot preveni sau intarzia dezvoltarea... [continuare]

Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi!

Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi!

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

generalitati cand o persoana vorbeste despre corp se gandeste in primul rand la trunchi, dar nu si la cap; fapt foarte gresit deoarece trunchiul si membrele fara cap sunt total nefolositoare. potrivit filosofiei yoga, corpul este “templul sufletului”, iar de-a lungul timpului, corpul a fost venerat atat prin arta, cat si in literatura. de exemplu, michelangelo si-a petrecut foarte mult timp studiind si desenand trunchiul lui apollonios - trupul lui hercule – incat se referea la el ca la “copilul trunchiului”. totodata, in secolul al xvi-lea, in perioada renasterii in franta, poezia era dedicata armoniei si formelor corpului. de asemenea, in perioada renasterii si oamenii de stiinta au devenit obsedati de formele corpului, iar in ciuda legilor stabilite de church prin care le interzicea oamenilor de stiinta sa se dedice studiului corpului uman, acestia au inceput sa faca disectii pentru a intelege mecanismului existent in interiorul nostru. astfel, s-a... [continuare]

Dieta restrictiva caloric

Dieta restrictiva caloric

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta restrictiva caloric se caracterizeaza prin consumarea unui numar mai mic de calorii decat are nevoie organismul pentru mentinerea greutatii corporale, asigurandu-se, in acelasi timp, necesarul de vitamine si minerale. De regula, adoptarea acestei diete presupune reducerea consumul de calorii cu 20-30% decat in mod normal. Potrivit cercetatorilor nutritionisti, dieta restrictiva este o strategie de a creste speranta de viata prin reducerea cuantumului de calorii ingerate zilnic. Totodata, aceasta dieta a fost gandita pentru a preveni si ameliora numeroase probleme de sanatate, in special bolile cardiovasculare si diabetul zaharat. Spre deosebire de alte programe dietetice, dieta restrictiva caloric impune ca fiecare calorie consumata sa detina o valoare nutritionala speciala. Astfel, nu este recomandat ca o persoana care adopta dieta restrictiva pentru o scurta perioada de timp sa consume numai dulciuri sau produse fast-food. Beneficii Cu... [continuare]

Uleiul de masline: beneficii si utilizare

Uleiul de masline: beneficii si utilizare

Actualizat la data de: 23 Noiembrie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului. Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspat presat din masline. Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor... [continuare]

Beneficii oferite de consumul de soia

Beneficii oferite de consumul de soia

Actualizat la data de: 08 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai importante studii realizate recent au fost cele care au descoperit fitochimicalele si beneficiile pe care soia le aduce organismului uman - printre acestea se afla: imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si osos, prevenirea cancerului si ameliorarea simptomelor de la menopauza. Soia este singura sursa naturala de aminoacizi esentiali – valina, leucina, lizina, treonina, metionina, histidina, izoleucina, triptofanul si fenilalanina. Pe langa acesti amonoacizi, soia mai contine: - calciu, - fier, - zinc, - fosfor, - magneziu, - complexul de vitamine B, - fibre si acizi grasi omega-3. 1. Afectiunile cardiovasculare Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din organism. Acest efect asupra afectiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 cand au fost publicate rezultatele de la 38 de studii clinice, care sustineau ca proteinele din soia reduc nivelul... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Policlinica OCH Constanța
Cardiologie, Chirurgie vasculara, Gastroenterologie, Urologie, Stomatologie pediatrica 0241480400
Constanta, Strada Flămânda Nr. 19, Constanța
Uleiul de in

Uleiul de in

Actualizat la data de: 19 August 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Uleiul din seminte de in se obtine din semintele plantei numita linum usitatissimum sau in. Acesta contine, atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt benefici pentru sanatate. Uleiul din seminte de in contine acidul gras esential alfa-linolenic (ALA) pe care organismul il transforma in acid eincosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), acizi grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste. Unii cercetatori considera ca uleiul din seminte de in ar putea avea unele dintre beneficiile uleiului de peste, dar organismul nu reuseste sa converteasca in mod eficient ALA in EPA si DHA. In plus, in acest caz, beneficiile ALA, EPA si DHA nu sunt aceleasi. Acizii grasi omega-3, care provin din uleiul de peste, s-a dovedit ca reduc inflamatia si ajuta la prevenirea anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si artrita. Rezultatele studiilor privind efectele benefice ale uleiului de in pentru aceleasi conditii sunt impartite. [continuare]

Dieta pentru sanatatea cardiovasculara

Dieta pentru sanatatea cardiovasculara

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Controlul greutatii si exercitiile fizice regulate sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii inimii. Totusi, inclusiv alimentele pe care le consumati conteaza la fel de mult. O dieta sanatoasa pentru inima poate reduce riscul de boli cardiovasculare sau de accident cerebral vascular, cu pana la 80%. Prin cunoasterea produselor alimentare si a metodelor de gatit sanatoase pentru inima dumneavoastra, puteti preveni sau gestiona bolile cardiovasculare si problemele cu tensiunea arteriala. De asemenea, viata dumneavoastra se va imbunatati si va fi mai lunga. Regim alimentar pentru sanatatea inimii Este destul de simplu. Ce mancati va poate afecta inima. Atunci cand corpul digera ceea ce mancati, acesta opreste din nutrienti si vitamine de care are nevoie si, elimina ce nu ii este necesar. Daca mancati prea multe alimente de care corpul nu are nevoie, substantele vor ramane in corp, vor calatori prin sange, iar vasele de sange se vor infunda. Substanta... [continuare]

Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate

Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Planta numita anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante. Din punct de vedere botanic, anghinarea apartine familiei Asteraceae si genului Cynara. Numele stiintific al anghinarei este Cyanara scolymys si este cultivata in special pentru solzii carnosi ai inflorescentei sale, dar si pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea este folosita in gastronomie (bulbul florii) si in medicina naturista (radacinile si frunzele de anghinare). Consumata in stare proaspata, poate sa trateze diareea cronica, diabetul, hemoroizii, varsaturile si migrenele. Beneficiile anghinarelor pentru sanatate Consumul anghinarelor atrage dupa sine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, in special daca planta este gatita la aburi si isi conserva astfel toti nutrientii. Pentru a beneficia de... [continuare]

Buna ziua am facut niste analize si mi a iesit hdl colesterol-68 ,ldl colesterol-152 , tgo-43 ,tgp-111''uree ser -46restul sunt bune Ce trebuie sa fac si de ce boala sufar .va multumesc . Ioana 38 ani [continuare]

Buna ziua, Am rugamintea sa-mi interpretati rezultatele de mai jos: varsta 56 ani sex masculin biochimie alaninaminotransferaza 27.4 U/l aspartataminotransferaza 27.4 U/l colesterol seric total (abx pentra) 223.32 mg/dl trigliceride (abx pentra) 140.28 mg/dl glucoza serica (abx pentra) 141.23 mg/dl uree serica (abx pentra) 31.62 mg/dl acid uric seric (abx pentra) 4.24 mg/dl creatinina serica (abx pentra) 0.6 mg/dl hematologie vsh 1h 30 mm 2h 60 mm biochimie gama-glutamiltransferaza (cormay-abx) 129.00 u/l Multumesc frumos. [continuare]

Comunitate medicala

Trigliceride ridicate

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Colesterol

buna ziua as avea o rugaminte , tatal meu in varsta de 57 de ani , 1.75 m si aprox 70-80 kg , este hipertensiv asuma medicamente( betablocanti) , asuma alcool ocazional-moderat, la analizele de rutina i-au iesit trigliceridele 400, colesterol in norma, i-a mai iesit gpt aprox 70, restul de analize cu valori normale , care ar putea sa fie cauza? a luat si o perioada sinvastatina. va multumesc anticipat, CRISTINA22 [continuare]

Comunitate medicala

Ce poate fi?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli respiratorii

ce se mi se intampla mie nu este chear normal,sunt intrun monent de disperare, am facut 2 ranuri de tratamente si nici un rezultat acun sunt la al treilea am 3 zile cu cel mai puternic medicament care mi la putut prescrie medicul meu de familie,el ramanad tot la parerea lui k ar fi o inflamatie,sau o infectir respiratorie, dar nu e asa sunt sigura 100% la 100%, eu momnetan nu sunt in tara si nu pot merge la un specialist fara trimitere de la el, dak merg nici nu se uita la mine fara prezenta trimiterii, cand are de gand sa imi dea o trimitere nu stiu, poate dupa ce o sa cad de tot, sunt foarte disperata, uitandu-ma in gatul meu vad ceva nu stiu sa va spun ce este o bucata de carne k se aseamana cu o limba, nu pot sa imi imaginez ce ar fi,? e posibil sa fie glanda tiroida si sa se extinnga asa tare ??? imi cer scuze de greselele de calgrafie dar ap k nu pot scrie,va spun tremurand si plangand. si vedeti si dumneavoastra dak e normal asa ceva doar intro luna si 2 zile sa slabesc 11... [continuare]

Comunitate medicala

Am mari insomnii

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Tulburari de somn

va rog sa ma ajutati cand vine noaptea si trebuie sa dorm parca e un cosmar,sunt frant de obosit si nu pot inchide un ochi ma foiesc incontinuu si nu pot dormi ca sa fac??? [continuare]

Comunitate medicala

Ser lactescent

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Colesterol

Ma durea stomacul si din proprie initiativa mi-am facut o analiza pentru a depista daca am Helicobacter Pylori.Rezultatul a fost pozitiv si mi s-a scris pe buletinul de analize Ser lactescent cu semnul exclamarii.Va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceasta si ce tratament as putea sa urmez avand in vedere ca am hepatita C pentru care am facut tratament cu interferon.Vreau sa mentionez ca nu mananc grasimi si prajeli.Multumesc anticipat pentru raspuns. [continuare]

Buna seara, M-ar interesa, daca se poate, sa stiu ce teste sunt necesare pentru depistarea cancerului de orice tip. As dori sa stiu petru ca am matuse care au fost depistate cu cancer (de san, intestine, ficat ) si as dori ca mama mea sa faca toate testele necesare pentru depistarea cancerului. Multumesc, Sarbatori fericite [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)