Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

benefiiciile pepenului galben

Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Actualizat la data de: 10 Mai 2023

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Analizele medicale sunt singurele proceduri de depistare exacta a unei probleme de sanatate, de aceea pregatirea corecta inainte de efectuarea lor este cruciala pentru obtinerea unor rezultate corecte. Exista o serie de lucruri care pot compromite analizele medicale si, implicit, diagnosticul stabilit de specialist. Greseli care pot compromite rezultatele analizelor medicale Cateva erori aparent minore, precum consumul de alimente sau administrarea unor medicamente inainte de efectuarea analizelor medicale, sunt suficiente pentru compromiterea rezultatelor. Cele mai noi cercetari spun ca simpla miscare gresita a bratului poate sa conduca la o masurare eronata a presiunii arteriale. Un studiu publicat in Analele Medicinei Interne spune ca schimbarea pozitiei bratului din partea lateral-frontala (cea corecta) prin intinderea bratului in fata, poate reduce valoarea presiunii arteriale reale cu pana la 10%, o proportie suficient de mare, incat interpretarea riscului de... [continuare]

Simptomele intoxicatiilor alimentare

Simptomele intoxicatiilor alimentare

Actualizat la data de: 11 Mai 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Simptomele intoxicatiilor alimentare sau ale toxiinfectiilor alimentare, cauzate de consumul de hrana sau bauturi contaminate cu agenti patogeni sau toxine periculoase, difera in functie de microorganismele care le-au produs.  Recunoasterea imediata a simptomatologiei este foarte importanta, intrucat unele intoxicatii alimentare pot pune viata in pericol fara o interventie medicala prompta. Simptome generale ale toxiinfectiei alimentare In general, simptomele manifestate de toxiinfectiile alimentare sunt o combinatie de stari de greata, varsaturi si diaree (cu sau fara prezenta sangelui in materiile fecale), insotite de alte simptome, precum:  durerile de cap;  febra cu frisoane;  lacrimarea ochilor;  transpiratii; ameteli; salivatia excesiva; starile de confuzie; crampele abdominale; slabiciunea generalizata. Simptomatologia specifica intoxicatiilor alimentare este descrisa astfel: - Dupa consumul alimentelor... [continuare]

Etapele si evolutia sarcinii

Etapele si evolutia sarcinii

Actualizat la data de: 08 Februarie 2019

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Generalitati Sarcina este perioada de aproximativ 9 luni in care un copil nenascut se dezvolta in uter. Primul semn al sarcinii este, de obicei, lipsa menstruatiei, dar exista si alte semne ale acesteia. De asemenea, sarcina implica modificari care vor avea un impact semnificativ asupra corpului mamei. Cele mai multe sarcini dureaza aproximativ 280 de zile, dar pot dura de la 37 la 42 de saptamani. Trebuie stiut ca numaratoarea se face incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. Medicii impart sarcina in trei etape sau trimestre, in timpul carora apar schimbari specifice, atat pentru mama, cat si pentru copil. Fiecare trimestru dureaza aproximativ 3 luni. Sarcina se imparte astfel: Trimestrul I • Prima luna – saptamanile 1-4; • Luna a 2-a – saptamanile 5-8; • Luna a 3-a – saptamanile 9-13. Trimestrul II • Luna a 4-a – saptamanile 14-17; • Luna a 5-a – saptamanile 18-22; • Luna a 6-a – saptamanile 23-27. Trimestrul III • Luna a 7-a – saptamanile... [continuare]

8 moduri simple sa va protejati sanatatea ochilor la orice varsta

8 moduri simple sa va protejati sanatatea ochilor la orice varsta

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sanatatea ochilor ar trebui sa fie o preocupare la orice varsta, iar modurile prin care ea poate fi protejata ar fi bine sa fie cunoscute de cei mari si de cei mici deopotriva. Acuratetea organelor de vaz este foarte importanta pentru intreprinderea oricaror activitati, de aceea prevenirea imbolnavirii ochilor este intotdeauna o prioritate salvatoare, de vreme ce afectiunile vederii lasa de cele mai multe ori sechele ireversibile. Metode de protectie a sanatatii ochilor Dieta prolifica vederii Protejarea sanatatii ochilor incepe inca din hrana care furnizeaza organismului nutrientii necesari tuturor functiilor sale. Numeroase studii arata ca grasimile esentiale omega-3, luteina, zincul sau vitaminele C si E ajuta la prevenirea tulburarilor de vedere asociate cu inaintarea in varsta, precum degenerarea maculara sau cataracta. Pentru copiii, alimentatia joaca un rol-cheie in dezvoltarea vederii, contribuind masiv la randamentul functiei vizuale si la... [continuare]

Dieta macrobiotica

Dieta macrobiotica

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta macrobiotica nu este un simplu plan de nutritie. Este un mod de viata. Daca sunteti atrasi de conceptul de a manca natural, organic si vi se pare interesanta ideea de a implica latura spirituala, atat in viata dumneavoastra, cat si in alegerea alimentelor pe care le consumati, atunci dieta macrobiotica ar putea fi potrivita pentru dumneavoastra. Originara din Japonia, principiul dietei macrobiotice este de a combina invataturile budismului Zen cu o dieta vegetariana in stil occidental. Pe langa lista de alimente permise, este recomandat un mod de viata care transcende stilul de viata, atitudinea si practicile dietetice. Cuvantul macrobiotic provine din limba greaca si inseamna "viata minunata" sau "viata lunga". Desi nu a fost dovedit stiintific, se presupune ca o dieta macrobiotica, ce contine alimente nutritive si sanatoase, poate proteja impotriva cancerului si a altor boli cronice. Planul dietetic macrobiotic Cei care urmeaza dieta macrobiotica ar trebui... [continuare]

Vitamine si suplimente pentru par

Vitamine si suplimente pentru par

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Asa cum organismul are nevoie de diverse substante nutritive pentru a functiona corect si parul are nevoie de o serie de nutrienti. Tratamentele de actualitate pentru par sunt adesea mai putin eficiente, fata de consolidarea parului venita din interior, si anume prin mijloace dietetice. In mod ideal, vitaminele si mineralele pentru cresterea parului ar trebui sa fie obtinute in urma unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Daca acest lucru nu este posibil va fi necesara administrarea de suplimente. Suplimente si vitamine pentru pastrarea frumusetii parului Proteine - parul este format in proportie de peste 90% din proteine. De aceea, pentru a sprijini cresterea parului aveti nevoie de proteine. Acestea pot fi asimilate din carnea de pui, peste, oua, produse lactate, soia, seminte si nuci. [continuare]

Alimente si bauturi de consumat si de evitat pe timp de canicula

Alimente si bauturi de consumat si de evitat pe timp de canicula

Actualizat la data de: 26 Iulie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In zilele de vara, se asteapta instalarea caniculei in perioade diferite ale acestui anotimp. Cand canicula se apropie, se recomanda consumul de lichide, cu precadere apa, pentru a evita deshidratarea. In cazul alimentatiei, sunt cateva alimente recomandate pentru a fi consumate si altele care ar trebui evitate. Ce mancam in caz de canicula Pentru a elimina de tot riscul deshidratarii, optati pentru alimente bogate in apa, in special fructe si legume. Mizati mai ales pe rolul castravetilor si al frunzelor de salata care sunt legumele cele mai bogate in apa, dar, de asemenea, in randul legumelor recomandate pentru consum pe timp de canicula se numara rosiile si dovleceii. In ceea ce priveste fructele , cele mai bune de consumat sunt pepenele rosu, pepenele galben, piersica, capsunile si altele. Carnea de peste alb este o alegere buna pe timp de caldura puternica. Pentru a va racori, puteti alege un sorbet racoritor, care este mai putin caloric decat o inghetata... [continuare]

Alimente care nu trebuie tinute in frigider

Alimente care nu trebuie tinute in frigider

Actualizat la data de: 20 Iulie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unele produse alimentare isi pastreaza o mai buna calitate nutritiva si gustativa daca nu sunt conservate in frigider. Nu puneti orice aliment in frigider, aparatul inventat in 1876 de Carl von Linde. Ati putea crede ca e mai bine astfel, gandindu-va ca veti economisi si ca veti evita risipa prin prelungirea vietii unor produse alimentare. De fapt, nu faceti altceva decat sa le schimbati gustul, ba chiar sa devina imposibil de consumat. Exista o regula destul de simpla pe care sa o urmati (atentie, aceasta nu este intotdeauna valabila, chiar si supermarket-urile se inseala uneori): daca alimentul nu este conservat in frigider in supermarket, atunci acesta nu ar trebui nici acasa asezat in frigider. Oricare ar fi marca frigiderului, niciunul dintre aparatele frigorifice nu poate pastra toate alimentele in stare buna, fara a altera savoarea celorlalte alimente. Legumele cele mai supuse alterarii sunt ceapa, cartofii si rosiile. Acestea au clar un gust mai bun daca... [continuare]

Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar

Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar

Actualizat la data de: 03 Mai 2016

Autor: SfatulMedicului

In tara noastra, aproape 80.000 de persoane sunt diagnosticate an de an cu cancer, spun cele mai recente statistici. Unul dintre factorii care duc la aparitia acestei maladii de temut este alimentatia nesanatoasa. De aceea, este important sa invatam sa ne hranim corect sa avem trei mese regulate pe zi, care sa contina mancaruri sanatoase. Exista alimente care, datorita compusilor care intra in alcatuirea acestora, au rol de a preveni cancerul, dar si de a stopa inmultirea celulelor canceroase la persoanele care au deja boala. O combinatie potrivita de alimente poate ajuta la preventia bolii. Un nou plan alimentar conceput in America arata faptul ca o masa ideala este formata din legume (doua treimi) si proteine animale (o treime). Acest plan american este un instrument important in lupta impotriva cancerului, potrivit American Institute for Cancer Research. Iata despre ce este vorba: 1. Alege fructe si legume colorate, dar si verdeturi Fructele si legumele sunt bogate in... [continuare]

Invata sa te protejezi corect de canicula

Invata sa te protejezi corect de canicula

Actualizat la data de: 14 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Canicula poate fi extrem de periculoasa daca nu luam masurile potrivite pentru a ne proteja. Temperaturile ridicate pot duce la deshidratare, insolatie si alte probleme grave de sanatate. Iata cum sa te protejezi corect de efectele caniculei, de la adoptarea unor obiceiuri sanatoase la folosirea corecta a echipamentelor de protectie si ajustarea activitatilor zilnice. Invata sa-ti protejezi sanatatea si sa te bucuri in siguranta de zilele toride de vara! Temperaturile caniculare si disconfortul termic ne pot influenta negativ starea de sanatate. Pentru a preveni aparitia problemelor, este important sa tinem cont de sfaturile medicilor. Consumul de apa, important Orice persoana trebuie sa aiba grija ca in zilele caniculare sa se hidrateze corespunzator. Astfel, este important sa bea cel putin doi litri de apa. Ideal este sa bem putina apa la fiecare 20 de minute si sa nu asteptam sa ni se faca sete. Deshidratarea poate aparea oricand pe canicula si este cu atat mai... [continuare]

Alimente esentiale pentru intarirea oaselor

Alimente esentiale pentru intarirea oaselor

Actualizat la data de: 02 Mai 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In absenta anumitor nutrienti din corp, oasele pot deveni fragile, fiind supuse riscului de a se rupe usor. Unele alimente insa pot creste rezistenta oaselor si pot scadea riscul de osteoporoza. Alimente bogate in nutrienti Calciu Calciul este cel mai important element nutritiv pentru os, actionand impotriva osteoporozei. Doza zilnica necesara de calciu este de aproximativ 1.000-1.300 mg si o putem extrage din alimentele consumate. Cele mai recomandate sunt iaurtul, laptele fara grasimi, tofu, soia, fasolea alba, varza, broccoli sau migdalele. Vitamina D Vitamina D este si ea un nutrient important pentru sanatatea oaselor; inclusiv acumularea calciului in organism nu se realizeaza fara vitamina D. Alimente bogate in vitamina D: somonul, heringul, macroul sau sardinele, laptele, iaurtul, ciupercile. Deficitul de vitamina D impiedica mineralizarea matricei osoase, ducand la osteomalacie, rahitism, deformari osoase si osteoporoza. Vitamina C Alimentele bogate in... [continuare]

Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora

Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Foarte multe persoane sufera anual din cauza alergiilor si, desi este o afectiune foarte frecventa, exista inca numeroase mituri despre alergie. Iata mai jos cateva mituri frecvent intalnite in identificarea si tratarea alergiilor, impreuna cu informatiile stiintifice reale care le sustin sau le combat. Mitul 1: Alergiile sunt doar pentru copii De fapt, alergiile pot fi dezvoltate si de catre adulti. De exemplu, conform unui studiu, jumatate dintre adultii participanti la studiu si alergici la diferite substante din alimentatie au fost diagnosticati cu alergie in perioada adulta, neexistand un istoric din copilarie referitor la alergenul respectiv (substanta care declanseaza alergia). Cei mai multi dintre oamenii care dezvolta alergii noi in perioada adulta devin sensibili la varsta de 20-40 de ani, dar aceasta se poate intampla oricand. Mitul 2: Nu poti invinge o alergie Exista numeroase exemple de situatii in care persoanele afectate au incetat sa aiba... [continuare]

Alimente care va pot imbolnavi

Alimente care va pot imbolnavi

Actualizat la data de: 19 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Contaminarea cu diverse substante a alimentelor este cauza imbolnavirii a milioane de oameni, in fiecare an. Cel mai des sunt contaminate fructele si legumele proaspete, care nu sunt bine spalate inainte de consum, dar si alte produse alimentare prezinta acest risc. Alimente care pot afecta sanatatea - Pepenele galben - Pepenele galben poate fi infectat cu Listeria, care este deosebit de periculoasa, avand manifestari destul de serioase, mai ales in cazul femeilor insarcinate. Listeria traieste in sol si infecteaza pepenele galben atat in interior, cat si in exterior. In plus, Listeria supravietuieste si chiar se multiplica la temperaturi scazute (cum ar fi cele din interiorul frigiderului). - Spanacul si alte legume cu frunze verzi - Unele din cele mai frecvent contaminate alimente sunt cele cu frunze verzi. Acestea se considera a reprezenta cauza aparitiei a numeroase boli. [continuare]

Socul termic, cea mai grava problema din timpul verii. cum poate fi prevenit

Socul termic, cea mai grava problema din timpul verii. cum poate fi prevenit

Actualizat la data de: 01 Iulie 2019

Autor: SfatulMedicului

Imunitatea ne poate scadea pe timpul verii Pe timp de canicula, folosirea aparatelor de aer conditionat este indispensabila. Medicii atrag insa atentia ca folosirea necorespunzatoare a acestor aparate si variatiile bruste de temperatura, atunci cand corpul este nevoit sa faca fata trecerii de la o temperatura exterioara de peste 30 de grade Celsius la una de 17 grade din incaperile climatizate, de exemplu, supun organismul unui stres, care determina slabirea imunitatii. Un adevarat pericol in timpul verii il constituie si socul termic, care apare atunci cand intram in apa rece dupa o expunere prelungita la soare! Copiii, persoanele in varsta si cardiacii sunt cei mai afectati de trecerea de la cald la rece sau invers. “Persoanele care au diferite afectiuni cardiovasculare, in mod special, trebuie sa fie atente la variatiile de temperatura pentru ca pot aparea variatii bruste ale tensiunii arteriale, respiratie dificila, cefalee, stare de lesin, AVC; persoanele cu afectiuni... [continuare]

Comunitate medicala

Constipatie sau ... ?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Buna ziua. Am 44 ani, 168 cm inaltime, 64 kg. Am probleme cu digestia. Va rog sa-mi recomandati alimente necesare pentru combaterea constipatiei. Sunt perioade in care nici la o saptamana nu evacuez rezidurile alimentare dacat cu ajutorul supozitorului sau pastilei laxative(Sennalax cu aloe). Sunt foarte sedentara la seriviciu, nu prea pot consuma cruditati deoarece ma balonez foarte tare(am colita) si am dureri la balonare. In urma investigatiilor am fost diagnosticata cu colon iritabil(timp de 9 ani am avut probleme cu sistemul nervos). Am avut o perioada destul de lunga(18 ani) probleme cu fierea(lenesa), dar am respectat regimul alimentar propus de medici. Problemele cu fierea sau mai reglat, pot consuma cate putin din anumite alimente care-mi erau interzise. Niciodata nu fac abuz. Nu consum cafea deloc, bauturi carbogazoase, prajeli, mezeluri. Incerc sa consum alimente santoase. Multumesc anticipat! [continuare]

Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale

Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale

Actualizat la data de: 22 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In ciuda conceptiei generale ca pepenele rosu ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti. Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului. Alaturi de rosii, pepenele rosu se afla pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care imbunatateste sanatatea cardiovasculara si osoasa. Informatii nutritionale In compozitia pepenelui rosu se regasesc numerosi compusi si nutrienti benefici sanatatii, printre care se numara tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul si betaina. Acest aliment contine cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele. Informatiile nutritionale pentru aproximativ 100 de grame de pepene rosu... [continuare]

Pepenele rosu - beneficii surprinzatoare asupra organismului

Pepenele rosu - beneficii surprinzatoare asupra organismului

Actualizat la data de: 06 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pepenele rosu nu numai ca are un gust foarte bun, dar are si o serie de beneficii pentru care merita sa fie consumat zilnic pe timp de vara. Consumul de pepene rosu previne diabetul zaharat, obezitatea si bolile de inima. In plus, creste nivelul de energie din organism. Principalele beneficii • Intareste sistemul imunitar . Vitamina C din continutul pepenelui rosu imbunatateste sistemul imunitar, mentinand integritatea celulelor. Enzimele implicate in formarea colagenului nu pot functiona fara vitamina C. Bogat in potasiu, pepenele rosu regleaza activitatea nervilor si muschilor si determina gradul si frecventa cu care se contracta muschii. • Contine citrulina , care se gaseste in coaja, aminoacid care are rolul de a relaxa si a dilata vasele de sange, reducandu-se in acest fel stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii aparute in corp. • De asemenea, continutul sau scazut de grasimi si colesterol , dar si nivelul crescut de... [continuare]

Proprietatile si beneficiile galbenelelor

Proprietatile si beneficiile galbenelelor

Actualizat la data de: 10 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Galbenelele, originare din zona mediteraneana sunt recunoscute datorita beneficiilor pentru sanatate in Europa, inca din Evul Mediu. Acestea au in compozitie vitamina C, uleiuri eterice, rasini, mucilagii, carotenoizi, avand o actiune antiinflamatorie, decongestiva, antiseptica, antimicrobiana, cicatrizanta. Florile de galbenele ajuta la regenerarea tesuturilor si la vindecarea ranilor, regland functia biliara, contribuind inclusiv la reglarea menstruatiilor. Sunt utilizate cu efect benefic in caz de: ulceratii, eczeme, gastrite, ulcer gastric, inflamatii ale colonului, boli hepato-biliare, dismenoree, micoze, vaginite si infectii urinare. Proprietatile ceaiului de galbenele si beneficiile uzului intern • Amelioreaza infectiile cavitatii bucale si ale gatului. • Ajuta la prevenirea crampelor din timpul menstruatiilor. Mai mult, poate regla ciclul menstrual prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui. • Este un bun adjuvant in bolile hepatice. •... [continuare]

Beneficiile turmericului pentru sanatate

Beneficiile turmericului pentru sanatate

Actualizat la data de: 28 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Turmericul este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, iar curcumina, substanta sa activa prezinta foarte multe beneficii pentru sanatatea organismului, inclusiv capacitatea de a distruge celulele canceroase. Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian, dar si in Europa, cel putin in ultimii ani. Curcumina este cea care ii confera turmericului culoarea galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. In 100 de grame de turmeric se gasesc 3-5 grame de curcumina. Principalele avantaje ale consumului de turmeric • Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Este utilizat de secole in medicina ayurvedica, dar sunt si studii care confirma efectul pozitiv in cazul artritei reumatoide. • Turmericul are si... [continuare]

Pepenele rosu, aliatul de incredere al verii

Pepenele rosu, aliatul de incredere al verii

Actualizat la data de: 28 Iunie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pepenele rosu este unul dintre fructele cu cel mai mare continut de apa, 93%, de aceea este recomandat in majoritatea dietelor de slabire. Este satios, are un gust racoritor si dulce, dar detine si numeroase beneficii pentru sanatate. Pepenele rosu imbunatateste sanatatea cardiovasculara, este antiinflamator, ajuta la mentinerea sanatatii pielii, previne formarea calculilor renali, imbunatateste digestia si contine numeroase vitamine si minerale. In fiecare 100 de grame din acest fruct se gasesc 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahar, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacina, tiamina, vitamina B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul sau seleniul. Beneficiile pepenelui rosu Benefic pentru sanatatea ochilor Nivelurile ridicate de vitamina A pe care le are pepenele rosu ajuta la imbunatatirea vederii, contribuind la dezvoltarea pigmentilor retinei. In plus, vitamina A... [continuare]

4 beneficii ale uleiului de macadamia. cum se foloseste corect

4 beneficii ale uleiului de macadamia. cum se foloseste corect

Actualizat la data de: 25 Iunie 2019

Autor: SfatulMedicului

Uleiul de macadamia, similar cu uleiul de masline Uleiul de macadamia este un lichid limpede, galben deschis, care provine prin procesul de presare a nucilor de macadamia. Acest ulei este sanatos atunci cand este folosit pentru gatit si pot exista, de asemenea, beneficii pentru sanatate si prin folosirea sa in stare pura pentru hidratarea pielii si ingrijirea parului. Nucile de macadamia cresc in arborii cu aceeasi denumire, care sunt originari din zonele subtropicale ale Australiei. Similar cu uleiul de masline, uleiul de macadamia se mentine in stare lichida la temperatura camerei. Uleiul de macadamia este extrem de bogat in substante nutritive, inclusiv acizi grasi sanatosi, dar si potasiu. Din acest motiv, multi oameni folosesc uleiul de macadamia pentru beneficiile sale pentru sanatate. Utilizarea sa este variata, fiind folosit atat la gatit, cat si pentru diferite metode de infrumusetare. Modalitati de utilizare si beneficiile uleiului de macadamia Prepararea... [continuare]

Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul

Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul

Actualizat la data de: 05 Septembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ciocolata neagra detine o serie de beneficii pentru starea de sanatate a unui individ datorita antioxidantilor continuti. Un studiu recent a demonstrat ca acest aliment imbunatateste vederea mai eficient decat alte legume cu merite asemanatoare, precum morcovul. Flavonoizii prezenti in boabele de cacao imbunatatesc circulatia sanguina catre cavitatea cerebrala, crescand astfel activitatea creierului si acuratetea perceptiei. Constatarile cercetarii Oamenii de stiinta de la Universitatea de Litere din Anglia sustin ca in [continuare]

Pagina 5 din 34 (1000 rezultate)

Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed

Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil

Alege medicul potrivit pentru: Medicina alternativa .