Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimentatia pentru diabetici

Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat

Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat

Actualizat la data de: 08 Mai 2025

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Regimul alimentar din cadrul unui stil de viata sanatos contine macronutrienti ( glucide  sau carbohidrati, proteine si grasimi sau lipide) si micronutrienti (vitamine si minerale). Pentru o persoana care sufera de diabet zaharat se aplica aceleasi reguli ca cele din stilul de viata sanatos adica alimentatia acesteia e bine sa includa portii echilibrate de carbohidrati, proteine si grasimi.  Spre deosebire de proteine si grasimi, carbohidratii determina cresterea nivelurilor de glucoza din sange. Din acest motiv, in cazul bolnavilor de diabet este important sa se cunoasca alimentele care contin glucide (si uneori, chiar sa se calculeze cantitatea acestora) si impactul lor atat asupra glicemiilor (prin folosirea glucometrelor sau a senzorilor de monitorizare continua) cat si asupra starii generale de sanatate (asupra greutatii, tensiunii arteriale, grasimilor din sange, etc). Carbohidratii recomandati Ghidurile privind aportul total de glucide dintr-o zi... [continuare]

Rolul mostenirii genetice in dezvoltarea diabetului zaharat

Rolul mostenirii genetice in dezvoltarea diabetului zaharat

Actualizat la data de: 18 Martie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Introducere in genetica diabetului Daca traiti cu diabet, probabil ca aveti o multime de intrebari. Probabil v-ati intrebat cum ati dezvoltat diabetul. S-ar putea sa va faceti griji ca si copiii dumneavoastra o sa dezvolte. Nu sunteti singurul care pune aceste intrebari si suntem aici pentru a va ajuta. Ce duce la diabet? Diabetul de tip 1 si de tip 2 au cauze diferite, dar exista doi factori care sunt importanti in ambele. Mosteniti o predispozitie la boala, apoi ceva din mediul dumneavoastra il declanseaza. Asa este: genele singure nu sunt suficiente. O dovada in acest sens sunt gemenii identici. Gemenii identici au gene identice. Cu toate acestea, atunci cand un geaman are diabet de tip 1, celalalt face boala, cel mult, doar jumatate din timp. Cand un geaman are diabet de tip 2, riscul celuilalt este de cel mult trei din patru. Diabet de tip 1 - In majoritatea cazurilor de diabet de tip 1, oamenii trebuie sa mosteneasca factorii de risc de la ambii parinti. Credem ca acesti... [continuare]

Diabetul pe intelesul tuturor

Diabetul pe intelesul tuturor

Actualizat la data de: 15 Martie 2024

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Introducere Diabetul a inceput sa prezinte in ultima perioada o problema cu care tot mai multi oameni se confrunta. Daca in urma cu 20 – 30 de ani incidenta bolii nu era atat de mare, in anul 2013 datele epidemiologice aratau ca aproximativ 380 de milioane de oameni de pe intreg globul pamantesc sufera de aceasta conditie. Problema nu se opreste aici, iar cifrele anunta un numar de aproximativ 590 de milioane de oameni vor suferi de aceasta boala in anul 2030. Datele adunate de-a lungul timpului au mai scos in evidenta faptul ca peste jumatate din diabetici nu stiu ca au boala; Acest lucru face ca datele sa fie mult mai ingrijoratoare decat ne-am fi asteptat. Desi mijloacele terapeutice au evoluat foarte mult in ultima vreme, diabetul inca este in plina expansiune, iar stilul de viata nesanatos, factorii de mediu si factorii genetici nu par sa aduca vreo schimbare. Diabetul este o conditie ce poate duce la complicatii grave daca nu este abordat corect atat igieno-dietetic cat... [continuare]

Dieta cu fibre - beneficii pentru slabit si sanatate

Dieta cu fibre - beneficii pentru slabit si sanatate

Actualizat la data de: 20 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta cu fibre este un plan alimentar echilibrat si hranitor, recomandat ca alternativa la regimurile de slabit restrictive, care infometeaza si priveaza organismul de nutrienti esentiali pentru sanatate. Proprietatile nutritive ale alimentelor cu fibre ajuta la scaderea in greutate, oferind, in acelasi timp, organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a functiona zilnic. Fibrele mai se regasesc si sub numele de substante de balast. Se gasesc in principal in alimente de natura vegetala, iar una dintre caracteristicile principale ale lor este ca nu sunt digerabile si nu pot fi absorbite in organism. Cu toate acestea, fibrele joaca un rol esential in alimentatie si au o multime de beneficii asupra sanatatii. Fibrele alimemtare sunt de doua feluri - solubile (care se dizolva in apa); - insolubile (care nu se dizolva in apa). Cantitatea optima de fibre care ar trebui furnizata zilnic organismului difera in functie de sex. Femeile ar trebui sa... [continuare]

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 30 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]

Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

Actualizat la data de: 05 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Meiul, lintea si hameiul sunt elemente-cheie intr-o alimentatie sanatoasa, furnizand o gama larga de beneficii pentru bunastarea fizica si psihica. Meiul previne eficient afectiunile digestive si ajuta la mentinerea greutatii corporale optime., Lintea protejeaza sistemul cardiovascular, iar hameiul este un bun calmant pentru sistemul nervos si un remediu eficient in disconfortul menstrual. Beneficiile meiului in alimentatie Meiul este o cereala cu aroma de nuca, considerata a fi una dintre cele mai usor digerabile si non-alergice grane pe care oamenii le pot introduce in dieta. Meiul se numara totodata printre putinele cereale cu efect alcalinizant pentru organism. In ciuda faptului ca meiul este asociat de regula cu hrana pentru pasari, el poate fi un ingredient delicios in meniul oamenilor de pretutindeni. Odata gatit, are o consistenta cremoasa similara cu cea a piureului sau a orezului foarte bine fiert. Meiul poate fi alb, gri, galben sau rosu. Circa... [continuare]

8 sfaturi alimentare pentru a va imbunatati memoria

8 sfaturi alimentare pentru a va imbunatati memoria

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Uitare, dificultati de invatare, putere de concentrare scazuta ... sunt probleme care pot aparea la orice varsta, mai mult sau mai putin temporar. Exercitiile fizice, de antrenare a creierului si activitatile sociale sunt modalitati de a ne intretine memoria, dar alimentatia joaca un rol foarte important. Intariti-va memoria cu ajutorul alimentatiei 1. Luati un mic dejun complet. Concentrati-va pe cereale integrale. Evitati zaharurile adaugate (zaharul alb, tartinele de ciocolata, gemul ...) si alimentele bogate in grasimi (carnati, cartofi prajiti ...). Creierul are atunci toate substantele nutritive si energia (glucidele) necesara pentru functionarea optima, si se va evita, de asemenea, oboseala intelectuala. 2. La masa de pranz, evitati carbohidratii rafinati: paine alba, orez alb, paste, gris ... si cartofi. Privilegiati proteinele (pasari de curte, peste ...) si legumele. Evitati, de asemenea, deserturile dulci. Zaharurile simple si rafinate sunt rapid absorbite... [continuare]

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Actualizat la data de: 08 Aprilie 2022

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul. Beneficii Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci... [continuare]

Combateti oboseala prin alimentatie

Combateti oboseala prin alimentatie

Actualizat la data de: 10 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentatia este una dintre cele mai eficiente cai prin care puteti sa combateti oboseala, mai ales in perioadele in care rezervele de energie par sa se epuizeze in mod inexplicabil. Sindromul de oboseala cronica poate fi tinut sub control printr-o dieta energizanta, care sa alimenteaze celulele, muschii si creierul cu substantele necesare vigorii fizice si psihice. Aflati cum ar trebui sa arate meniul zilnic, astfel incat sa scapati de toate simptomele oboselii diurne! Dieta recomandata in combaterea oboselii Intrucat alimentele sunt combustibilul organismului, modul in care ele sunt alese va avea un impact direct asupra randamentului fizic si psihic. Pana si momentul in care consumati un anumit tip de hrana face diferenta intre o vitalitate crescuta si o stare de epuizare greu de tinut sub control. Influenta dietei asupra nivelului de energie de care beneficiati incepe inca de la primele ore ale diminetii. Micul dejun este o masa usor de sarit, mai ales... [continuare]

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Cum poti avea o alimentatie sanatoasa? O alimentatie mai sanatoasa este cheia unei vieti lungi si de calitate, insa urmarea unei diete corecte nu se intampla de la sine. Sunt necesare mici schimbari pe care sa le adoptati treptat, fara sa simtiti ca va privati de hrana preferata sau ca duceti o lupta continua cu senzatia de foame. De altfel, medicii nutritionisti spun ca pana si modificarile minore din alimentatie pot aduce rezultate benefice importante pe termen lung. Simpla inlocuire a painii albe cu cea integrala sau prepararea cafelei cu lapte degresat, in locul celui gras, sunt exemple de modalitati prin care va puteti transforma radical dieta, cu eforturi mici. Moduri usoare de a manca mai sanatos Daca doriti sa va imbunatatiti regimul alimentar, sa va controlati mai bine portiile si sa va hraniti, astfel, mult mai sanatos, trebuie sa creati si circumstantele propice acestor schimbari importante, dar si sa adoptati obisnuinte menite sa se integreze permanent in... [continuare]

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Actualizat la data de: 25 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit, popularizandu-i asa-zisele rezultate uimitoare. Insa specialistii spun ca nu exista dovezi stiintifice palpabile care sa ateste efectele de reducere a greutatii corporale prin excluderea surselor de gluten din dieta zilnica. Ce este glutenul Glutenul este o proteina regasita natural in grau, orz, secara, introdusa deseori si in compozitia produselor procesate. De altfel, glutenul este introdus in numeroase alimente si medicamente, nu doar in paine sau biscuiti. Cerealele, sosul de soia, bauturile alcoolice (precum berea) sau chiar cosmeticele (balsamul de buze, de pilda) contin si ele anumite cantitati de gluten. Una din 100 de persoane poate suferi de o boala autoimuna, numita boala celiaca, in care... [continuare]

Diabetul distruge vasele de sange si imbolnaveste inima

Diabetul distruge vasele de sange si imbolnaveste inima

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Diabetul zaharat este cea mai freceventa afectiune endocrina si una dintre cel mai des intalnite boli cronice netransmisibile. Din cauza complicatiilor medicale pe care le produce si a impactului pe care il are asupra stilului de viata, diabetul este o afectiune de temut. Diabetul de tip II, numit non-insulinodependent, este cea mai comuna forma de diabet. Spre deosebire de diabetul de tip I, in care corpul nu produce deloc insulina, in diabetul de tip II, pancreasul produce insulina, dar in cantitati insuficiente, sau corpul nu o poate folosi pentru activitati metabolice, iar acest lucru se numeste rezistenta la insulina. In ambele situatii descrise mai sus, glucoza nu poate patrunde in celule, deci nu poate fi folosita pentru producerea energiei si genereaza numeroase dezechilibre in organism: Deterioreaza nervii si vasele mici de sange de la nivelu ochilor, rinichilor, inimii si acest lucru detrmina ateroscleroza, mai exact depunerea de placi ateromatoase... [continuare]

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Actualizat la data de: 26 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai noi studii efectuate de cercetatori incearca sa aduca noi raspunsuri despre cat de periculoasa este, de fapt, sarea in alimentatie. Consumul excesiv al acestui aliment a fost asociat ani intregi cu riscul instalarii hipertensiunii arteriale, bolilor cardiace sau a accidentului vascular cerebral. Statisticile medicale arata ca, in Romania, se consuma de doua ori mai multa sare decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. Mai nou, oamenii de stiinta sustin ca sodiul nu este atat de periculos pentru organism precum s-a crezut pana acum. Noile concluzii ale expertilor despre consumul de sare Cercetatorii Universitatii Alabama din Birmingham au analizat concluziile a trei studii dedicate consumului de sare si impactului sau real asupra starii de sanatate. In linii mari, expertii in cardiologie implicati in acest demers au ajuns la concluzia ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze atat de mult referitor la cantitatea de sodiu ingerata. Doua dintre... [continuare]

Necesarul de fibre in alimentatie

Necesarul de fibre in alimentatie

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fibrele sunt elemente de baza in alimentatia omului, cu rol esential in buna functionare a sistemului digestiv. Organismul nu poate digera fibrele alimentare, de aceea ele sunt eliminate cu rapiditate prin intestinul gros. Acesti nutrienti pot fi preluati din fructe, legume si cereale, iar aportul lor insuficient conduce la cresterea in greutate, debutul afectiunilor cardiace sau chiar la instalarea cancerului. O cantitate optima de fibre in dieta contribuie si la un mai bun control al greutatii corporale, intrucat participa la mentinerea starii de satietate o perioada mai lunga de timp. Rolul fibrelor in organism Principalul rol al fibrelor alimentare este acela al reglarii digestiei. Odata ce enzimele metabolizeaza nutrientii din hrana consumata, fibrele si toxinele se ataseaza de reziduurile alimentare si faciliteaza eliminarea materiilor fecale. Respectarea necesarului zilnic de fibre este o conditie de baza pentru sustinerea functiei digestive.... [continuare]

Bananele verzi - informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

Bananele verzi - informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 21 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bananele verzi sunt mai putin apreciate pentru gustul lor decat bananele bine coapte, insa sunt mai eficiente in cresterea ratei metabolice si in arderea grasimilor. Informatiile lor nutritionale releva un complex de vitamine, minerale si fibre cu beneficii unice pentru organism. Comparativ cu bananele coapte, cele vezi contin o cantitate mai mica de zahar. Pot fi consumate in stare cruda, preparate termic sau sub forma de faina, ca alternativa alimentara pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten. Informatii nutritionale Informatiile nutritionale pentru 100 grame de banane verzi in stare proaspata sunt urmatoarele Calorii 89 kcal; Apa 75 grame; Proteine 1 gram; Grasimi totale 0,3 grame; Carbohidrati 23 grame; Fibre alimentare 3 grame; Zaharuri 12 grame; Calciu 5 miligrame; Fier 0,3 miligrame; Magneziu 27 miligrame; Fosfor 22 miligrame; Potasiu 350 miligrame; Sodiu 1 miligram; Zinc 0,2... [continuare]

Interviu despre alimentatia sanatoasa cu prof. dr. nicolae hancu

Interviu despre alimentatia sanatoasa cu prof. dr. nicolae hancu

Actualizat la data de: 22 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

SfatulMedicului.ro: In ultima perioada se vorbeste tot mai des despre alimentele infestate. Sunt acestea un pericol pentru sanatate? La ce trebuie sa se uite un consumator atunci cand alege alimentele? Dr. Hancu: Grija pentru siguranta alimentelor este esentiala in cadrul Alimentatiei Sanatoase. Evident, alimentele infestate reprezinta un pericol major pentru starea de sanatate a consumatorului, deoarece, in functie de agentii patogeni care contamineaza produsul respectiv (bacterii, paraziti, exces de substante chimice) se pot produce infectii sau intoxicatii cu diferite grade de severitate. Din aceasta cauza este obligatoriu sa parcurgem cativa pasi esentiali pentru a reduce la minim riscul de a consuma alimente necorespunzatoare din punct de vedere al sigurantei alimentare: sa ne asiguram ca am cumparat doar produse proaspete sau in termenul de valabilitate alimentele perisabile trebuie transportate rapid spre casa si depozitate imediat in frigider sau congelator ... [continuare]

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa pe timp de vara

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa pe timp de vara

Actualizat la data de: 07 Iunie 2023

Autor: SfatulMedicului

Vara este anotimpul fructelor si al legumelor proaspete, de care trebuie sa profiti din plin. O astfel de dieta este ideala si pentru ca organismul sa suporte mai usor temperaturile caniculare. Ideal este sa iti faci un program si sa incerci sa iei masa la ore fixe. Micul dejun ar trebui luat in jurul orei 8:00, pranzul in jur de 12:30, iar cina la 18:30. Nicio zi fara fructe Cirese, visine, caise, pepene, fructe de padure: sunt numai cateva dintre fructele gustoase de care poti profita in lunile verii. Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, sunt portia ta zilnica de energie. Sunt ideale pentru micul dejun, cat si pentru gustarile din timpul zilei. La fel de importante sunt si legumele, pe care le poti folosi pentru salate gustoase. Le poti prepara la aburi sau la gratar. Legumele cu calitati astringente, care previn deshidratarea, trebuie sa faca parte dintr-un plan alimentar sanatos. Printre ele se numara radacinoasele si citricele. La salate evita dressingurile... [continuare]

Suferi de diabet? iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula

Suferi de diabet? iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula

Actualizat la data de: 30 Iunie 2016

Autor: SfatulMedicului

Pentru aproximativ 2 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 20 si 79 de ani, temperaturile ridicate ale verii inseamna un factor de disconfort in plus, deoarece sufera de diabet. Ei trebuie sa ia masuri suplimentare de protectie, astfel incat sa nu le fie afectata starea de sanatate. Descopera despre ce este vorba: Atentie la deshidratare Atata timp cat vremea este calda, poate aparea deshidratarea, ceea ce duce la cresterea nivelului de zahar din sange. Asadar, daca suferi de diabet zaharat, este de doua ori mai important sa bei cat mai multe lichide pe tot parcursul zilei, spre deosebire de persoanele sanatoase. Apa este cea mai indicata, pentru a-ti potoli setea si pentru a preveni deshidratarea. Semnele deshidratarii sunt setea excesiva, pielea uscata si calda la atingere, ametelile, greata, varsaturile, stari de confuzie, scaderea puterii de concentrare. Bauturile care contin zahar, cele care [continuare]

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Comunitate medicala

O alimentatie sanatoasa

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Buna ziua. Am citit mute pe sfatulmedicului.ro in care se vorbeste despre o alimentatie sanatoasa insa nimeni nu a facut referire exact la alimentatia sanatoasa si mod de a te alimenta sanatos in fiecare zi. Cum trebuie consumate alimentele, trebuie facuta o dieta in care in fiecare zi consumi fibre, proteine si carbohidrati su zile diferite pentru fiecare grupa. 1 zi fibre, a doua zi proteine, a treia carbohidrati? [continuare]

Bună ziua. Încep prin a menționa ca am 19 ani, nu fumez și nu beau(cel puțin, nu în ultima perioadă). De aproximativ o lună resimt anumite simptome, precum greață, amețeli când mă ridic sau chiar și când mă concentrez prea mult pe ceva, furnicături în vârful degetelor, o stare de oboseală copleșitoare, dureri în coșul pieptului (uneori, ca și cum m-ar zgâria ceva când trag aer adânc în piept), înțepături în inimă și palpitații (bătăi foarte rapide și un fel de transpirație rece). Tensiunea o am în jur de 7-8 și chiar si medicul de familie mi-a spus că-mi bate inima mult prea rapid. Am făcut analize la sânge și au ieșit aproape toate la limita inferioară dar mi s-a spus că nu am de ce să mă îngrijorez. Glicemia a ieșit 74 și mi s-a sugerat un test de glicemie provocată (dat fiind faptul că am, în familie, cazuri de diabet zaharat). Mi s-a racolat sânge de trei ori iar rezultatele au fost următoarele: - Prima... [continuare]

Comunitate medicala

Diabet?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

Acum 3 zile am mancat numa bomboane toata ziua a 2 a zi mam trezit am mancat regulat si apoi ca desert o felie de tort... bun dupa un timp incepusem sa ma simt rau ma durea burta si imi venea sa fac scaune dupa urmatoarea zi mam trezit mam dus la baie si am facut treaba mica unde am observat ceva ce nu aveam inainte deci urina mea era cristalina incolora si dupa ceva timp am baut putina apa am observat ca urinam mai mult decat cantitatea de apa consumata ..bun ulterior am descoperit ca beau apa degeaba si nu prea mi se duce setea am intrat pe net si am ajuns cu concluzia ca sar putea sa am diabet si mie frica rau de tot mentionez ca am 15 ani.. niste sfaturi va rog [continuare]

"De cateva zile ma tot documentez, sotul este diabetic si rezultatul la analize este f.prost, HbA 1 C i-a iesit 13,9 si glucoza serica 339,2, cu toate acestea a fost programat peste o saptamana la medic , ma ingrijoreaza complicatiile ce pot aparea avand si 3 stenduri, ce ma sfatuiti ?" [continuare]

Comunitate medicala

Despre diabet

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

sunt diabetica de peste 20 ani in iarna mergea bnine glicemia cu metformina si seara insulina de lunga durata, in noaptea de revelion am facut o tahicardie, am fost reanimata la urgente dupa 4, ore , cand am mers la spital am avut glicemia de 260, de atunci nu reusesc sa o scad sub 200, traiesc in Italia dar am programare la sfarsitul lui martie si sunt disperata , nu stiu ce sa fac, cu stima elena [continuare]

Comunitate medicala

Diabetul

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

Sotul meu in varsta de 34 ani in urma unor analize a descoperit ca are valorile glicemiei 161mg/dl.Va rog sa-mi spuneti daca se pune problema de diabet si daca la aceste valori se ajunge la administrarea de insulina. Va multumesc [continuare]

care sunt alimentele interzise in varicela si se poate sa ii fac baie la fetita daca mai are cruste pe cap si pe corp cateva?doctorita de familie a zis ca trebuie sa stea 3 saptamani in casa si sa nu ii dau dulciuri,afumaturi si sarat...pt ca poate face diabet,sai afecteze pancreasul..este adevarat?? Cat timp are voie sa iasa in curte sau pe terasa ? [continuare]

Pagina 4 din 32 (948 rezultate)