Clickmed
programare rapida la medic

Sote de dovecei

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Sote de dovecei

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Alimentatia persoanelor care sufera de gastrita trebuie sa includa un consum bogat de produse vegetale, in detrimentul carnii (in special cea prajita).

Sote-urile de legume sunt preparate recomandate in controlul simptomelor gastritei, dar si alternative culinare excelente pentru completarea aportului zilnic de nutrienti esentiali, in schimbul unui numar redus de calorii.

Ingrediente

  • 2 liguri ulei de masline
  • 1 dovlecel galben
  • 1 dovlecel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • 1 sfert de lingurita oregano uscat
  • 1 sfert de lingurita marar proaspat
  • 1 sfert de lingurita patrunjel proaspat

Mod de preparare

  1. Spalati bine legumele si taiati cele doua soiuri de dovlecei in rondele de grosimi potrivite.
  2. Feliati ardeii in fasii medii, dupa ce indepartati miezul si samburii.
  3. Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotati legumele la foc mediu, timp de 2-5 minute (pana cand devin moi si isi lasa zeama).
  4. Condimentati cu praful de sare si ierburile aromatice, apoi mai lasati legumele sa se fragezeasca timp de 5 minute.
  5. Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate