Sote de dovecei
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Alimentatia persoanelor care sufera de gastrita trebuie sa includa un consum bogat de produse vegetale, in detrimentul carnii (in special cea prajita).
Sote-urile de legume sunt preparate recomandate in controlul simptomelor gastritei, dar si alternative culinare excelente pentru completarea aportului zilnic de nutrienti esentiali, in schimbul unui numar redus de calorii.
Ingrediente
- 2 liguri ulei de masline
- 1 dovlecel galben
- 1 dovlecel verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 1 jumatate de lingurita de sare
- 1 sfert de lingurita oregano uscat
- 1 sfert de lingurita marar proaspat
- 1 sfert de lingurita patrunjel proaspat
Mod de preparare
- Spalati bine legumele si taiati cele doua soiuri de dovlecei in rondele de grosimi potrivite.
- Feliati ardeii in fasii medii, dupa ce indepartati miezul si samburii.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotati legumele la foc mediu, timp de 2-5 minute (pana cand devin moi si isi lasa zeama).
- Condimentati cu praful de sare si ierburile aromatice, apoi mai lasati legumele sa se fragezeasca timp de 5 minute.
- Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Reducerea conflictelor in cuplu
- Campania de preventie a bolilor tiroidiene
- Abuzul asupra batranilor
- Gelozia
- Testul de paternitate prenatal
- Sanatatea femeii - vulnerabilitati
- Cum poate fi recunoscuta o relatie codependenta
- Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare