Sote de dovecei

Alimentatia persoanelor care sufera de gastrita trebuie sa includa un consum bogat de produse vegetale, in detrimentul carnii (in special cea prajita).

Sote-urile de legume sunt preparate recomandate in controlul simptomelor gastritei, dar si alternative culinare excelente pentru completarea aportului zilnic de nutrienti esentiali, in schimbul unui numar redus de calorii.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine legumele si taiati cele doua soiuri de dovlecei in rondele de grosimi potrivite.
  2. Feliati ardeii in fasii medii, dupa ce indepartati miezul si samburii.
  3. Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotati legumele la foc mediu, timp de 2-5 minute (pana cand devin moi si isi lasa zeama).
  4. Condimentati cu praful de sare si ierburile aromatice, apoi mai lasati legumele sa se fragezeasca timp de 5 minute.
  5. Serviti imediat.