Cioppino
Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2015
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Acest preparat traditional al bucatariei italienesti este bine tolerat in ulcer, datorita ingredientelor sale usor de digerat.
Pestele este o sursa excelenta de proteine si grasimi sanatoase, iar ierburile aromatice din reteta dau savoare si furnizeaza cantitati importante de antioxidanti.
Ingrediente
- 100 grame peste (la alegere)
- 1 rosie medie, taiata cuburi
- 500 ml supa limpede de legume
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 lingurita patrunjel
- 1 sfert de lingurita oregano
- 1 sfert de lingurita busuioc
- 1 sfert de lingurita rozmarin
- 1 jumatate de lingurita seminte de chimen
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
- Amestecati ceapa, patrunjelul, oregano-ul, busuiocul, rozmarinul si semintele de chimen in recipientul blenderului si procesati.
- Transferati acest amestec si restul ingredientelor (cu exceptia pestelui) intr-o oala medie si fierbeti supa, acoperita, timp de 30 de minute (la foc potrivit).
- Adaugati pestele si continuati fierberea timp de 10-15 minute (in functie de rapiditatea cu care se gateste carnea de peste).
- Indepartati foaia de dafin si serviti preparatul imediat ce se raceste suficient (nu il consumati fierbinte!).
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Care sunt secretele unei diete sanatoase?
- Alaptarea
- Dieta Sacred Heart
- Dieta Cambridge
- Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Plan de detoxifiere pentru 7 zile
- Trecerea la dieta de toamna
- Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare