Jeleu de fructe
Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Jeleurile de fructe sunt recomandate in regimul alimentar benefic in episoadele de diaree.
Faimoasa Martha Stewart recomanda aceasta reteta simplu de preparat, in mai multe combinatii de arome mere cu caise, struguri si rodii, zmeura si capsune etc.
Ingrediente
- 320 ml suc de fructe (la alegere)
- 3-4 pachete de gelatina (circa 30 de grame in total)
- 500 grame zahar
- 300 grame fructe la conserva sau gem
Mod de preparare
- Turnati 160 mililitri de suc intr-un bol mic si presarati deasupra gelatina, apoi lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
- Intre timp, intr-o oala mica, amestecati restul sucului cu 300 de grame de zahar.
- Fierbeti siropul la foc mediu, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva complet.
- Adaugati fructele la conserva sau gemul si continuati sa fierbeti compozitia pana se ingroasa.
- Adaugati mixtura cu gelatina si amestecati pana cand aceasta din urma se topeste complet.
- Transferati compozitia intr-o tava patrata (cu latura de circa 20 de centimetri) si, dupa ce se raceste, introduceti jeleul la frigider timp de minimum 3 ore.
- Puneti zaharul ramas intr-un bol (nu foarte adanc), taiati jeleul in cuburi potrivite si treceti-le prin zahar, inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare