Clickmed
programare rapida la medic

Marirea buzelor

Actualizat la data de: 08 Martie 2012
Marirea buzelor

Informatii medicale

Injectiile si implantele la nivelul buzelor pot imbunatati aspectul acestora. Majoritatea materialelor folosite in injectii se distrug in cateva luni, de aceea este un procedeu temporar. Anumite tipuri de implante au efecte de lunga durata, dar exista un risc mai mare de reactii alergice.

Procedura: chirurgul estetician va efectua fie implantul, fie injectia dupa efectuarea unei anestezii locale. Exista o varietate de materiale folosite pentru injectii sau implante.
Injectiile presupun fie un material sintetic, fie colagenul propriu, grasime de pe coapse sau abdomen, sau substante gelatinoase ce contin acid hialuronic (o substanta secretata in mod normal de organism).

Implantele folosesc colagen natural, grasime, materiale sintetice sau portiuni de tesut prelevate din interiorul cavitatii bucale. Medicul specialist va stabili care este cea mai adecvata procedura pentru fiecare pacient.

Efecte adverse frecvente: tumefiere si echimoza locala ce dureaza cateva zile dupa injectie si o saptamana dupa un implant. Poate fi afectata masticatia sau periatul dintilor.

Complicatii: sunt rare, dar ca la orice interventie chirurgicala, exista unele riscuri. Pot aparea reactii alergice la implant sau alergie la anestezie. Poate aparea sangerare sau intarirea implantului, impunand indepartarea. Exista riscul de infectie sau lezare nervoasa. Anumite afectiuni asociate ca diabetul zaharat pot creste riscul complicatiilor. In cazul pacientilor fumatori exista riscuri suplimentare.

Recuperare: in cazul injectiilor, recuperarea dureaza cateva zile, desi tumefactia si echimozele pot persista mai mult. Se recomanda pozitie ridicata a capului si evitarea rasului sau a miscarilor similare. Sunt recomandate comprese reci locale si evitarea masticatiei timp de cateva zile.
In cazul implantelor chirurgicale, recuperarea dureaza aproximativ o saptamana. Ar putea fi necesara odihna la domiciliu, cel putin 3 zile libere. In cazul persoanelor care efectueaza exercitii fizice, se interzice activitatea fizica timp de cateva zile dupa injectii si timp de cateva saptamani dupa implantele chirurgicale.

Rezultate: in cazul implantelor sintetice, rezultatele sunt permanente. Cand se foloseste grasime de la pacient, rezultatele sunt permanente in 50% din cazuri. In celelalte cazuri fie materialul folosit se distruge, fie este resorbit de catre organism. Se recomanda consultul medicului specialist pentru stabilirea tipului adecvat de procedura aplicata.


Medici specialisti Chirurgie plastica

  • Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
  • Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
  • Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
  • Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
  • Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate