Marirea buzelor

Publicat la data de: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat la data de: 08 Martie 2012
Autor: SfatulMedicului
Marirea buzelor

Informatii medicale

Injectiile si implantele la nivelul buzelor pot imbunatati aspectul acestora. Majoritatea materialelor folosite in injectii se distrug in cateva luni, de aceea este un procedeu temporar. Anumite tipuri de implante au efecte de lunga durata, dar exista un risc mai mare de reactii alergice.

Procedura: chirurgul estetician va efectua fie implantul, fie injectia dupa efectuarea unei anestezii locale. Exista o varietate de materiale folosite pentru injectii sau implante.
Injectiile presupun fie un material sintetic, fie colagenul propriu, grasime de pe coapse sau abdomen, sau substante gelatinoase ce contin acid hialuronic (o substanta secretata in mod normal de organism).

Implantele folosesc colagen natural, grasime, materiale sintetice sau portiuni de tesut prelevate din interiorul cavitatii bucale. Medicul specialist va stabili care este cea mai adecvata procedura pentru fiecare pacient.

Efecte adverse frecvente: tumefiere si echimoza locala ce dureaza cateva zile dupa injectie si o saptamana dupa un implant. Poate fi afectata masticatia sau periatul dintilor.

Complicatii: sunt rare, dar ca la orice interventie chirurgicala, exista unele riscuri. Pot aparea reactii alergice la implant sau alergie la anestezie. Poate aparea sangerare sau intarirea implantului, impunand indepartarea. Exista riscul de infectie sau lezare nervoasa. Anumite afectiuni asociate ca diabetul zaharat pot creste riscul complicatiilor. In cazul pacientilor fumatori exista riscuri suplimentare.

Recuperare: in cazul injectiilor, recuperarea dureaza cateva zile, desi tumefactia si echimozele pot persista mai mult. Se recomanda pozitie ridicata a capului si evitarea rasului sau a miscarilor similare. Sunt recomandate comprese reci locale si evitarea masticatiei timp de cateva zile.
In cazul implantelor chirurgicale, recuperarea dureaza aproximativ o saptamana. Ar putea fi necesara odihna la domiciliu, cel putin 3 zile libere. In cazul persoanelor care efectueaza exercitii fizice, se interzice activitatea fizica timp de cateva zile dupa injectii si timp de cateva saptamani dupa implantele chirurgicale.

Rezultate: in cazul implantelor sintetice, rezultatele sunt permanente. Cand se foloseste grasime de la pacient, rezultatele sunt permanente in 50% din cazuri. In celelalte cazuri fie materialul folosit se distruge, fie este resorbit de catre organism. Se recomanda consultul medicului specialist pentru stabilirea tipului adecvat de procedura aplicata.


Medici specialisti Chirurgie plastica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Tatuajele cosmetice (buze, sprancene, contur al ochilor) Tatuajele cosmetice (buze, sprancene,...

    Informatii medicale Poti spune adio pentru totdeauna machiajelor. Este posibil sa iti tatuezi permanent buzele, sprancenele si conturul ochilor. Tatuajul cosmetic este un domeniu in continua dezvoltare a industriei de estetica si sanatate. Tatuajul cosmetic este...citeste mai mult

  • Marirea sanilor cu suplimente naturale. Mit sau realitate? Marirea sanilor cu suplimente...

    Generalitati Suplimentelor naturale pentru marirea sanilor li se face reclama pe internet, la tv si in revistele pentru femei. Unele dintre prezentarile comerciale pun accentul pe nesiguranta femeilor cu privire la frumusetea sanilor lor, mai ales dupa nastere,...citeste mai mult

  • Implantele, prezent si viitor Implantele, prezent si viitor

    Implantarea de dinti artificiali, semnalata de cercetari antropologice ca fiind practicata, empiric desigur, inca inaintea erei noastre, capata prima descriere cu caracter stiintific mult mai tarziu in sec al XVIII-lea. Ulterior, in sec al XIX-lea si primele decenii...citeste mai mult

Coronavirus Update