Coronavirus Update

Implanturi ale obrajilor, buzelor sau barbiei

Publicat la data de: 31 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului
Implanturi ale obrajilor, buzelor sau barbiei Vezi galerie foto

Implanturile faciale nu ne confera un aspect perfect al fetei. Nu te vor face sa arati diferit. Dar pot imbunatati lina obrajilor sau a buzelor. Pentru anumite persoane, aceasta este o procedura pur cosmetica. Pentru altele, implantul poate fi util pentru corectarea unor defecte din nastere sau secundare chirurgiei faciale.

Medicul chirurg va discuta cu pacientul motivele pentru care acesta doreste o modificare a aspectului, pentru a stabili daca acesta are asteptari realiste in legatuara cu rezultatele procedurii. Implantele faciale sunt uneori efectuate impreuna cu alte proceduri cosmetice, ca liftingul facial, liftingul fruntii, in functie de rezultatele dorite.

Procedura: in functie de tipul de interventie, procedura poate dura doua ore sau mai putin. Optiuni:
- implantul buzelor inferioare: se efectueaza la nivelul buzei inferioare
- implantul obrajilor: plasat fie la nivelul buzei superioare, fie la nivelul pleoapei inferioare
- implantul barbiei: plasat de-a lungul buzei inferioare sau sub barbie.

Efecte adverse frecvente: ca in cazul oricarei operatii, pot aparea o serie de efecte adverse si complicatii. Pot aparea echimoze locale si tumefiere, care dureaza cel putin doua zile. Pacientul va fi instruit in legatura cu eventualele efecte adverse care pot aparea.
Complicatii: intrucat exista un implant la nivelul corpului, va exista intotdeauna riscul deplasarii acestuia de la locul implantarii. In acest caz va fi necesara o operatie suplimentara. Chirurgul va informa pacientul in legatura cu posibilitatile existente. De asemenea exista riscul de infectie; se va face tratament cu antibiotice in acest caz. Exista riscul de rejectie a implantului.

Recuperare: recuperarea dupa o astfel de operatie este foarte rapida. O saptamana de concediu medical este suficienta. Cu siguranta ca recuperarea va depinde si de obiceiurile proprii, precum si de faptul ca pacientul a avut sau nu o alta operatie in antecedente.

Rezultate: rezultatele sunt permanente cu exceptia deplasarii implantului sau rejectei acestuia sau daca se infecteaza. In anumite situatii implantul trebuie indepartat. Pielea continua sa imbatraneasca, dar structura osoasa, pe care o sustin implantele, nu se modifica foarte mult.


Medici specialisti Chirurgie plastica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Sarcina pe saptamani Sarcina pe saptamani

    Generalitati Daca sunteti gravida sau incercati sa ramaneti insarcinata, aveti probabil multe intrebari cu privire la ceea ce presupune sarcina. Cum se va schimba forma corpului dumneavoastra? Ce se intampla in interiorul acestuia? Nu toate femeile...citeste mai mult

  • Implantele, prezent si viitor Implantele, prezent si viitor

    Implantarea de dinti artificiali, semnalata de cercetari antropologice ca fiind practicata, empiric desigur, inca inaintea erei noastre, capata prima descriere cu caracter stiintific mult mai tarziu in sec al XVIII-lea. Ulterior, in sec al XIX-lea si primele decenii...citeste mai mult

  • Marirea buzelor Marirea buzelor

    Informatii medicale Injectiile si implantele la nivelul buzelor pot imbunatati aspectul acestora. Majoritatea materialelor folosite in injectii se distrug in cateva luni, de aceea este un procedeu temporar. Anumite tipuri de implante au efecte de lunga durata, dar...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate