Liftingul facial (ritidectomie)

Publicat la data de: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat la data de: 25 August 2020
Autor: SfatulMedicului
Liftingul facial (ritidectomie)

Liftingul facial este o procedura populara, menita a face persoanele sa arate si sa se simta mai tinere. Inainte pacientii care apelau la asemenea proceduri aveau in jur de 60 de ani, in prezent liftingul facial este efectuat persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 50 ani.

Liftingul facial implica indepartarea pielii lasate, ca si intarirea muschilor faciali si indepartarea tesutului grasos in exces, de la nivelul regiunii inferioare a fetei. Un lifting facial poate imbunatati linia obrajilor.

Poate imbunatati orice linie profunda situata de la nas la colturile gurii. Unele persoane prefera asocierea unui lifting al sprancenelor pentru imbunatatirea regiunii superioare a fetei. Un lifting al gatului poate corecta muschii lasati care formeaza frecvent pliuri pe masura imbatranirii pielii. Aceasta poate fi efectuata in timpul procedurii de lifting facial sau separat.

Procedura: in cazul liftingului facial clasic, inciziile sunt efectuate in partea anterioara, posterioara si deasupra urechii, precum si de-a lungul liniei scalpului. Aceasta le permite chirurgilor esteticieni sa acceseze tesutul conjunctiv si muschii subiacenti tegumentului incizat pentru a efectua manevrele adecvate. Liftingul facial poate dura de la doua la sase ore. Chirurgul va sutura locul inciziei iar fata se va bandaja. Majoritatea pacientilor pot fi externati dupa cateva ore de la interventia chirurgicala. Unii necesita spitalizate peste noapte.

Efecte adverse frecvente: aparitia de echimoze, hematoame, tumefiere, senzatie de tensiune si uscaciunea pielii care dureaza intre doua pana la trei saptamani. In anumite cazuri acestea pot persista cateva luni.

Complicatii: foarte rar pot aparea infectii, sangerare sau lezarea nervilor faciali. Alte complicatii includ cicatrizare excesiva, pierderea tegumentului sau aspectul anormal al lobului urechii.

Recuperare: pacientul incepe sa se recupereze dupa cateva zile de la interventia chirurgicala. Cu toate acestea, se recomanda odihna la domiciliu, majoritatea pacientilor isi reiau activitatea dupa aproximativ doua saptamani. Se recomanda evitarea expunerii la soare timp de cateva luni.
Rezultate: efectele liftingului facial dureaza de la cinci pana la 10 ani.


Medici specialisti Chirurgie plastica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Fractura faciala Fractura faciala

    Generalitati O fractura inseamna ruperea unui os. Fractura faciala se refera la prejudiciul care are ca rezultat un os/oase rupt la nivelul fetei. Cauze Exista multe situatii care pot provoca fracturile faciale: accidente ale vehiculelor cu motor, accidente...citeste mai mult

  • Cremele de la A la Z Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

Coronavirus Update